TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
2 Şubat 2018 Cuma - 18:04

Antalya'ya hızlı tren Isparta üzerinden gelecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, turizm ve iş adamları dernekleri tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Manavgat Ticaret Fuarı' Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Antalya ya hızlı tren Isparta üzerinden gelecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı için "İşgale dönüşmesin" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u eleştirdi. Çavuşoğlu, "Suriye'ye huzuru getirecek, istikrarı getirecek, barışı getirecek ve Suriye'nin sınır bütünlüğünü ve toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyondur. Biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz" dedi.
Fuarın açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ile İbrahim Aydın, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin her alanda büyüme gösterdiğini ve dünya çapında yapılan veya yapılacak ilk 10 proje arasında Türkiye'den 6 proje olduğunu söyledi. Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Edirne-Kars Hızlı Tren projelerini örnek gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Edirne-Kars Hızlı Tren Projesi, Türkiye'nin Orta Asya ile bağlantısını sağlayacak. Türkiye artık sınırlarını aşıyor. Türkiye artık 780 bin kilometrekare içinde sınırlandırılmış, hapsedilmiş bir ülke değil. Dış politika açısıyla da aşıyor ama projeleriyle de aşıyor. Neden Edirne-Kars? Çünkü Kars-Tiflis-Bakü demiryolunu da açtık. Burada Hazar Denizi üzerinden Türkmenbaşı Limanı'na ulaşacağız. Özbek kardeşlerimize de ulaşacağız, Kırgız kardeşlerimize de Kazak kardeşlerimize de ulaşacağız. Atalarımızın geldiği Orta Asya'nın tamamına ulaşacağız" diye konuştu.

Hızlı tren projesinin Anadolu'nun her kentine gideceğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Isparta üzerinden Antalya'ya gelecek. Trabzon, Samsun, Adana'ya, Diyarbakır'a da gidecek. Yani Türkiye'nin her yerine gidecek olan 40 milyar dolarlık bir projeyi hayat geçirmek için çalışıyoruz. Ülkeler kredi getirmek için kendi şirketleriyle Türkiye'ye bu projeleri gerçekleştirmek üzere getirmek için çaba sarf ediyor, yarışıyor. Böylesine cazip bir ülke haline geldik" dedi.

'BİZ FRANSA DEĞİLİZ, BİZ TÜRK'ÜZ'

Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı'nı da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, operasyon için Türkiye'nin haklı gerekçeleri olduğunu kaydetti. Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bize yönelik tehdit var. Orada teröristler var. DAEŞ var, YPG/PKK var, el ele, kol kola vermişler. Dün, Dünya Süryaniler Kongresi Başkanı'nın açıklamasını gördünüz. Oradaki tüm Hristiyan çocuklarını alıyorlar, zorla Türk ordusunun ve Özgür Suriye Ordusu'nun karşısına dikiyorlar. Adeta birer canlı kalkan; bunlar çocuk. Dünya Süryaniler Kongresi Başkanı ne diyor? 'Bizim mallarımızı, mülklerimizi hepsini ellerimizden alıyor YPG' diyor. Biz Türkiye olarak bunu söylediğimizde kulak asmıyor. Biz ayrım yapmıyoruz vatandaşlarımız arasında. Bunlar da Hristiyan. Bizim yaptığımız operasyon sadece Türkiye'ye yönelik bir tehdidi yok etme değildir. Suriye'ye huzuru getirecek, istikrarı getirecek, barışı getirecek ve Suriye'nin sınır bütünlüğünü ve toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyondur. Bazıları 'Bu işgale dönmesin' diyor. Hiç merak etmesinler. Biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz. Biz Türk'üz."

Batılı ülkelerin insan hakları konusunda çifte standart uyguladığını, Afrin'den Türkiye'ye yönelik atılan roketlerle şehit olan vatandaşlarımız için hiçbir şey söylemediğini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Niye bunları görmezden geliyorsunuz, niye burada ölen sivillerin haklarını savunmuyorsunuz? Neden illa teröristlerin haklarını savunuyorsunuz? Neden darbecileri ve FETÖ'cüleri savunuyorsunuz da 15 Temmuz gecesi şehit edilen 251 kardeşimizin hakkını, onların ailelerinin haklarını savunmuyorsunuz? Neden o gece yaralanan 2 bin 194 vatandaşımızın hakkını, hukukunu savunmuyorsunuz? Onlar insan değil mi? Neden hep teröristleri, darbecileri savunmak durumunda kalıyorsunuz? Bunun tek bir izahatı var: Türkiye düşmanlığı, Türk düşmanlığı, İslam düşmanlığı, kıskançlık ve fesatlık. Başka bir izahı yok."

Çavuşoğlu, beraberindekilerle fuarın açılışını yaparak, stantları gezdi. Toplam 85 firmanın stant açtığı fuar, üç gün sürecek.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)-

 
FETÖ'nün TSK ve emniyet yapılanmasına operasyon
 
Nuri Özaltın anısına turnuva yapılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biber tartışması
KUMLUCA'da, biber fiyatlarının beklentinin altında olmasından dolayı üreticilerin ...
Antalya'da bilim adamları geliştirdi... Artık...
ANTALYA'da, ekibiyle uzun yıllar sürdürdüğü çalışma sonucunda, ada çayını ...
Ali Bahar; İftira ve haysiyet cellatlığı...
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyesi ve Antalya ...
 
Uysal, ANTİAD yönetimini kabul etti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İşadamları Derneği'nin ...
70 dolara şaşlık olur mu?
New York Manhattan'da yeni restoranını açan Nusr-Et'in fiyatları yüksek ...
Vahap Tuncer ZMO'ya aday olmadı
ZİRAAT Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanlığı'nı 7 dönemdir ...
 
Biyolojik sabotaj
Akdeniz'e akın akın geliyolar... Uyarı var...
KATARLI ORTAK
Mado’da bir süredir devam eden ortaklık görüşmeleri tamamlandı ve şirketin yüzde 42’si satıldı.
Antalya Büyükşehir'den taşınmaz satışı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kepez, Elmalı, Manavgat ve Serik ilçelerindeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva