Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
28 Haziran 2011 Salı - 16:53

Antalyalı 14 vekilden 8’i yemin etti

TBMM’de 24’ncü dönem milletvekillerinin and içme töreninde 14 Antalya Milletvekilinden 8’i yemin etti. CHP’nin yemin etmeme kararına Antalyalı vekillerde uyarken, AKP Milletvekili Çavuşoğlu yurtdışında olduğundan katılamadı.

Antalyalı 14 vekilden 8’i yemin etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yemin töreninde sıra Antalya Milletvekillerine geldiğinde AKP’den Menderes Türel, Vecdi Gönül, Sadık Badak, Gökçen Enç, Hüseyin Samani, MHP’den Tunca Toskay, Yusuf Ziya İrbeç ve Mehmet Günal yemin etti. CHP Antalya milletvekilleri grup kararına uyarak yemin için kürsüye çıkmadı. AKPM Başkanı AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’da yurtdışında olduğundan yemin etmedi.
 
BDP destekli bağımsız milletvekillerinin katılmadığı törende, CHP’li milletvekilleri yemin etmiyor. CHP’nin tek yemin eden milletvekili en yaşlı üye sıfatıyla birleşimi yöneten Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi oldu. 24’ncü dönemin ilk yeminini eden Ekşi yaptığı konuşmada ise yeni anayasa vurgusunun yanı sıra tutuklu milletvekilleri sorununu da dile getirdi. Ekşi “Geçmiş dönemlerde milletvekili sıfatını kazanmış adayların tutukluluğu nedeniyle yemin töreni eksik sayıyla yapılmadı. 8 milletvekili milletin verdiği görevi yapmaktan mahrumlar. Bu durumun TBMM’nin şerefli geçmişine, demokrasiye aykırı düştüğü kanaatimi kayda geçiriyorum” diye konuştu.
TBMM’de, 24’ncü dönem milletvekillerinin and içme töreni yapılıyor. Birleşimi, en yaşlı üye sıfatıyla, Mehmet Ali Şahin’den görevi devralan Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi yönetirken, Ekşi yaptığı açılış konuşmasında, 23 Nisan 1920’den bu yana görev yapmış tüm TBMM üyelerini saygıyla andığını söyledi. TBMM’nin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu somutlaştıran bir Kurum olduğunu söyleyen Ekşi, “Duygu ve düşüncelerinize tercüman olduğum inancıyla vurgulamak isterim. Geçmiş dönemlerde milletvekili sıfatını kazanmış adayların tutukluluğu nedeniyle yemin töreni eksik sayıyla yapılmadı. 8 milletvekili milletin verdiği görevi yapmaktan mahrumlar. Bu durumun TBMM’nin şerefli geçmişine, demokrasiye aykırı düştüğü kanaatimi kayda geçiriyorum” diye konuştu.
Ekşi’nin bu sözleri muhalefet milletvekillerinden alkış aldı. Yorucu ve yoğun, zaman zaman da kırıcı bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını, başta AKP olmak üzere tüm partileri ve milletvekillerini tek tek kutladığını söyleyen Ekşi, “Ulusumuzdan aldığımız yetkinin ona vereceğimiz hizmetlerle taçlanmasını diliyorum” dedi. 50 yıl önce TBMM çatısı altında görev yapan en genç üyelerden biri olduğunu şimdi ise en yaşlı üye ve geçici başkan sıfatıyla milletvekillerinin huzurunda olduğunu kaydeden Ekşi, görev yaptığı dönemde Meclis’in en demokratik anayasayı yaptığını, şimdi de bugünkü Meclis’in yeni anayasa misyonuyla görev başladığını ifade etti.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Ekşi’nin konuşması başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, töreni izlemek üzere Genel Kurul salonundaki yerini alırken, Gül’ün gelmesinin ardından da İstiklal Marşı okundu. Ekşi ise konuşmasının devamında “demokrasi ve laiklik” vurgusu yaparak yeni anayasa yapılırken bu değerlerin ‘kutsal değer’ olarak Meclis tarafından korunacağından emin olduğunu söyledi.

İLK YEMİN EKŞİ’DEN

Konuşmasının ardından Ekşi, Genel Kurul’da yemin eden ilk milletvekili oldu. CHP’nin yemin etmeme kararına karşı, CHP’den yemin eden tek milletvekili olan Ekşi, yeminini Başkanlık Divanı kürsüsünden etti. Daha sonra da Genel Kurul’da yemin törenine Adana’dan devam edildi. Genel Kurul’da Ekşi’nin ardından ilk okunan isim BDP destekli Bağımsız Adana Milletvekili Murat Bozlak oldu.

BAŞBAKAN TOKALAŞMADI

Genel Kurul’da milletvekillerinin sıralarına karanfil bırakılırken, Başbakan Erdoğan’ın, Genel Kurul salonunda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşmadan Bakanlar Kurulu sıralarındaki yerine oturduğu gözlendi. Genel Kurul’da yemin töreni sırasında AKP Afyon Milletvekili Halil Ürün, Ekşi’nin uyarısı nedeniyle yemin metnini iki kez okudu. Törende sıra Ankara’ya geldiğinde ise Ekşi, milletvekillerini Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunun ardından and içme töreni devam ediyor.(ANKA)

 
Valiye ilginç soru
 
Kılıçdaroğlu konuştu Baykal ayağa kalkmadı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Haziran 2011 Çarşamba 10:27

Mevlüt Çavuşoğlu da yoktu

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay Ekşi açılışta ne dedi?
Meclis'teki en kritik yemin töreni başlıyor. Meclis'i en yaşlı üye sıfatıyla ...
Yemin etmiyor
Tutuklu Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın durumundan ...
Deniz Baykal bugün Meclis'e gelecek mi?
Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Deniz Baykal'la konuştu, bugünkü ...
 
CHP'de imza bilmecesi
CHP’de seçim sonrası yaşanan ‘Kurultay toplansın PM değişsin’ gerilimi ...
Vekiller bugün yemin edecek
TBMM'nin 24'üncü dönemi krizlerin gölgesinde bugün başlıyor. Bazı açılış ...
Baykal CHP'nin tanışma kokteyline gelmedi
CHP’nin milletvekilleri tanışma kokteylinde CHP’li yeni vekiller seçimden ...
 
CHP'lilere o telefonu kim etti?
CHP Genel Merkezi’nin “207 40 00” numaralı santralinden gelen telefonda ...
Meclis'e siyah kurdele takıp gidecek
CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen sanatçı Sebahat Akkiraz, Sivas olaylarını ...
Türel ve Badak kaydı son güne bıraktı
TBMM'de kaydını yaptıran milletvekili sayısı 500'e ulaştı. 500 milletvekili ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva