Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 15:02

Antalyalı 200 Alevi Hacıbektaş'ta

Antalya’da yaşayan Aleviler, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’ne gitti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, etkinliğe katılan alevi vatandaşlara dağıtılan broşürde, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Antalyalı 200 Alevi Hacıbektaş ta
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Daha önceki yıllarda “Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri” çerçevesinde Hacıbektaş’ı ziyaret eden Antalya’daki Alevi vatandaşlar, bu kez geziyi etkinlik öncesine aldı. Hacı Bektaş Veli’yi anmak, kurban kesmek ve inançları gereği delikli taştan geçmek için günler öncesinden hazırlık yapan Antalyalı alevi vatandaşlar, 4 otobüsle Antalya’nın Yeşildere Mahallesi’nden hareket etti. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuna geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilgi yine büyüktü. 7’den 70’e 200 alevi vatandaşın oluşturduğu kafile, uzun bir yolculuktan sonra Hacıbektaş İlçesi’ne ulaştı. Yolculara 3 günlük etkinlik boyunca kumanyalar dağıtıldı, şapka, tişört, Hacı Bektaş’a özgü hediyeler verildi.

DELİKLİ TAŞ’TAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR

Hacıbektaş yolculuğu sırasında, üzerinde Hacı Bektaş Veli'nin resminin yer aldığı tişörtleri giyen alevi vatandaşlar, şapkaları ve hediye edilen teslim taşından yapılan kolyeleri de taktı. Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret edip dua eden aleviler, daha sonra inançları gereği ‘Beştaşlara’ gidip mum yaktı ve dilek taşı attı; bu arada ‘Delikli Taş’tan geçmeye çalışan alevi vatandaşların çabası çevredekiler tarafından ilgi ile izlendi, fotoğrafları çekildi.

MUHTARDAN TÜREL'E TEŞEKKÜR

Yeşildere Mahalle Muhtarı Kemal Genbeş, 3 gün süren yolculuğun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e organizasyon için teşekkür etti. Muhtar Genbeş, “Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 4 otobüs Hacıbektaş’a geldik ve ziyaretlerde bulunduk. Antalya dönüşü de Konya’da Mevlana’yı ziyaret ettik. Başta, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel olmak üzere, 200 kişiyi burada en iyi şekilde ağırlamalarından dolayı mahallelim adına tüm ekibe çok teşekkür ederim” dedi. Alevi vatandaşlar Antalya dönüşünde de Konya’ya uğrayarak Mevlana’yı ziyaret etti.

TÜREL; BİRBİRİMİZLE KAVGA ETMEMİZİ İSTİYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in mesajının yer aldığı ve etkinliğe katılan alevi vatandaşlara dağıtılan broşürde; “Türkiye üzerinde bu karanlık planları yapanların amacı ülkemizin önünü kesmek, kuşatmak, etkisini zayıflatmak ve kendi iç meseleleri ile uğraşmasını sağlayarak dünya üzerindeki gücünü kırmak. Bu insanlar bizim Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, Atatürkçü-Atatürkçü olmayan gibi bölünmelerle birbirimize düşmemizi kavga etmemizi istiyorlar” diye yazdı.

Başkan Menderes Türel’in broşürde yer alan yazısı şöyle:

Sevgili Kardeşlerim…

Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılmak için yaptığınız bu önemli organizasyona Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar her yıl destek oluyor ve yanınızda olmaya çalışıyoruz. Antalya olarak anma etkinliklerine her yıl daha çok katılım sağlamanızın anlamı ve önemi tartışılmaz.
 
Her zaman her fırsatta ve her yerde söylerim. Belediyelerin hizmet yeri olduğunu, Belediye Başkanı, şehremini olarak Antalya'da yaşayan herkese eşit hizmet götürmekle görevli olduğumuzu anlatırım. Halkımız bize bu ulvi görevi verdiği andan itibaren de bu düsturla hareket ederek Antalya’nın bir ucundan diğer ucuna hizmet götürdük, götürmeye devam ediyoruz.
 
Biz demokrasinin önce yerel yönetimler ile başladığını düşünüyoruz. Bu nedenle katılımcı demokrasi ve şeffaf yönetim anlayışı ile hareket ederek Antalyamız için hayata geçirdiğimiz her projeyi halkımıza soruyor, onaylarını alıyoruz.
 
Dostlarım…
 
Hepimizin bildiği bazı çevreler, İslam âlemini Orta Çağ kavgalarına geri döndürmek, kavgaların içinde boğmak için çalışıyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Büyük Türk Milleti olarak zor günleri hep birlikte aştık. Ülkemizi bir işgal planı olan 15 Temmuz hain darbe girişimini yiğit milletimizin destansı mücadelesi, demokrasiye inancı, imanı ve vatan sevgisiyle, birlik beraberlik içinde püskürttük. Hain darbe girişimine karşı siyasi görüş, mezhep ayrımı gözetmeden bir olduk, birlikte olduk. Söz konusu vatan olunca  farklılıklarımızı unuttuk, bayrağımız altında birleşip, hep birlikte Türkiye olduk. Sadece darbecilere değil tüm dünyaya demokrasi dersi verdik.
 
Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Türkiye için kenetlendik. Hep birlikte demokrasimize, milli iradeye sahip çıkmak için sabahlara kadar nöbet tuttuk. Meydanlardan verilen mesaj sadece hainlerin değil tüm düşmanlarımızın içine korku saldı.
 
Bu süreçte birlik ve beraberliğin gücünü gördük. Biz bir olunca beraber olunca hainlerin silahları, tankları topları, tüfekleri bir işe yaramıyor. Bir ve beraber olduğumuz takdirde çok daha güçlü bir şekilde yola devam edebileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Bu hain olayın üzerinden bir yıl geçti. Şehitlerimize rahmet ailelerine Türk milletine bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Biz birliğimiz ve beraberliğimiz ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunları Türkiye’de de sahnelemek isteyenlere en güzel cevabı verdik.
 
Türkiye üzerinde bu karanlık planları yapanların amacı ülkemizin önünü kesmek, kuşatmak, etkisini zayıflatmak ve kendi iç meseleleri ile uğraşmasını sağlayarak dünya üzerindeki gücünü kırmak. Bu insanlar bizim Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, Atatürkçü-Atatürkçü olmayan gibi bölünmelerle birbirimize düşmemizi kavga etmemizi istiyor.
 
Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz “Boşuna uğraşmayın, biz bölünmeyeceğiz, biz Türk'üz, Alevi, Sünni, Çerkes, Kürt, Laz, laik, dindar, Atatürkçüyüz, biz büyük Türkiye’yiz” diyoruz.
 
Tüm dünyaya “Büyük Türkiye hedefinde, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak yürüyeceğiz” diye haykırıyoruz.
 
Bu zamana kadar hep söyledim. “Hazreti Ali'miz bizi sadece birleştirir. Hepimiz Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus Emre’nin, Abdal Musa’nın, Pir Sultan’ın ortak mirasçılarıyız. Alevilik bizim için farklılığımız değildir, gönül zenginliğimizin bir parçasıdır” dedim bundan sonra de demeye devam edeceğim.
 
Sevgili Kardeşlerim...
 
Antalya'nın tarih boyunca olduğu gibi, gelecekte de demokrasinin, barış ve kardeşliğin kalesi olması için, hiçbir siyasi, dini, etnik ayrım yapmadan tam bir birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Vatanımızı hainlere, ihanet çetelerine teslim etmemek için birlikte mücadele edeceğiz. 
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği muasır medeniyet seviyesi hedefine daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu hedeften alıkoyamayacak. Engel olmak isteyenler, 15 Temmuz’daki gibi milletimizin inancı ve gücü karşısında yerle yeksan olmaya mahkumdur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.
 
Dostlarım…
 
Son olarak sizler çok güzel bir yolculuğa çıktınız. Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerine de bizden selam söyleyin, hürmetlerimizi iletin.
Sevgi ve saygılarımla…”













Yeşildere Muhtarı Kemal Genbeş


 

 
Teneffüs Park'ta sünnet şöleni
 
Antalyaspor, Djourou ile anlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teneffüs Park'ta sünnet şöleni
MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlediği 16 Ağustos'ta yapılacak sünnet şöleni ...
Güzeller ana sponsora konuk oldu
MISS Mediterranean 2017 Güzellik Yarışması'nın finalist güzelleri, büyük ...
Hırsızlık anı güvenlik kamerasında
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde sabaha karşı ekmek fırınında yaşanan hırsızlık ...
 
Mavi Ev'e büyük ödül
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları ...
Kumluca ve Finike'ye sıcak asfalt
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki asfalt yatırımlarına hız verdi. ...
Cinayetin nedeni borç-alacak değilmiş
ANTALYA'da 3 kişi arasında çıkan Orhan Mert'in bıçakla öldürülüp Tuncer ...
 
Köpeği ezen sürücü bulundu
ANTALYA'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarında bekleyen köpeklerin ...
264 hastaya evde sağlık hizmeti
ANTALYA Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Eke, evde ...
Lavantanın ekonomiye katkısı 5 milyon lira
BURDUR ve Isparta'nın öncülük ettiği lavanta üretimi, görsel güzelliğiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva