TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
22 Ağustos 2016 Pazartesi - 14:54

Antalyalı Aleviler Hacıbektaş’ta…

Antalyalı Aleviler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile “53’üncü Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri”ne katılmak için Nevşehir’e gitti.

Antalyalı Aleviler Hacıbektaş’ta…
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Türel, etkinliğe katılan alevi vatandaşlara dağıtılan broşürde; “Türkiye üzerinde karanlık plan yapanlar bizim Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, Atatürkçü-Atatürkçü olmayan şeklinde ayrılmayacağımızı artık anladılar” mesajını verdi.
 
Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bektaş Veli Anma programına katılmak, kurban kesmek ve inançları gereği delikli taştan geçmek için günler öncesinden hazırlık yapan Antalyalı Alevi vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gitti. 3 otobüsü Antalya’nın Yeşildere Mahallesi, 2 minibüsü de Elmalı Abdal Musa’dan kaldıran Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonuna geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilgi yine büyüktü. 7’den 70’e Alevi vatandaşların oluşturduğu kafile, uzun bir yolculuktan sonra etkinliklerin yapılacağı Hacıbektaş ilçesine ulaştı. Yolculara 2 günlük etkinlik boyunca kumanyalar dağıtıldı, Hacı Bektaş’a özgü hediyeler ve ilçedeki programın da yer aldığı broşürler verildi.



DELİKLİ TAŞ’TAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR


Hacıbektaş yolculuğu sırasında, üzerinde Hacı Bektaş Veli'nin resminin yer aldığı tişörtleri giyen Alevi vatandaşlar, şapkaları ve hediye edilen teslim taşından yapılan kolyeleri de taktı. Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret edip dualar eden Aleviler kurban kesti. İnançları gereği ‘Delikli Taş’tan geçmeye çalışan Alevi vatandaşların çabası çevredekiler tarafından ilgi ile izlendi, fotoğrafları çekildi. Yeşildere Mahallesi Muhtarı Kemal Genbeş, 2 gün süren yolculuğun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e organizasyon için teşekkür etti.



TÜREL’DEN ALEVİLERE 15 TEMMUZ MESAJI

Hacıbektaş’a giden Antalyalı Alevilere dağıtılan program broşüründe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in şu mesajı da yer aldı:

“Sevgili Kardeşlerim…
Büyük Türk Milleti olarak zor günleri hep birlikte aştık. Ülkemizi bir işgal planı olan 15 Temmuz hain darbe girişimini yiğit milletimizin destansı mücadelesi, demokrasiye inancı, imanı ve vatan sevgisiyle, birlik beraberlik içinde püskürttük. Hain darbe girişimine karşı siyasi görüş, mezhep ayrımı gözetmeden bir olduk, birlikte olduk. Söz konusu vatan olunca  farklılıklarımızı unuttuk, bayrağımız altında birleşip, hep birlikte Türkiye olduk. Sadece darbecilere değil tüm dünyaya demokrasi dersi verdik.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Türkiye için kenetlendik. Hep birlikte demokrasimize, milli iradeye sahip çıkmak için sabahlara kadar nöbet tuttuk. Meydanlardan verilen mesaj sadece hainlerin değil tüm düşmanlarımızın içine korku saldı.

Bu süreçte birlik ve beraberliğin gücünü gördük. Biz bir olunca beraber olunca hainlerin silahları, tankları topları, tüfekleri bir işe yaramıyor. Bir ve beraber olduğumuz takdirde çok daha güçlü bir şekilde yola devam edebileceğimizi tüm dünyaya gösterdik.
Sevgili kardeşlerim,

Türkiye üzerinde karanlık plan yapanlar bizim Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar, Atatürkçü-Atatürkçü olmayan şeklinde ayrılmayacağımızı artık anladılar. Tüm dünyaya Büyük Türkiye hedefinde, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak yürüyeceğimizi haykırdık. Haykırmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden çok daha güçlü bir ülke olarak çıktık.

Bu zamana kadar hep söyledim. ‘Hazreti Ali'miz bizi sadece birleştirir. Hepimiz Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus Emre’nin, Abdal Musa’nın, Pir Sultan’ın ortak mirasçılarıyız. Alevilik bizim için farklılığımız değildir, gönül zenginliğimizin bir parçasıdır.’
Antalya'nın tarih boyunca olduğu gibi, gelecekte de demokrasinin, barış ve kardeşliğin kalesi olması için, hiçbir siyasi, dini, etnik ayrım yapmadan tam bir birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Vatanımızı hainlere, ihanet çetelerine teslim etmemek için birlikte mücadele edeceğiz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği muasır medeniyet seviyesi hedefine daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu hedeften alıkoyamayacak. Engel olmak isteyenler, 15 Temmuz’daki gibi milletimizin inancı ve gücü karşısında yerle yeksan olmaya mahkumdur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.
Kardeşlerim

Sizler çok güzel bir yolculuğa çıktınız. Hacı Bektaş Veli hazretlerine de bizden selam söyleyin, hürmetlerimizi iletin.”


 
 

 
Ev almak için çektiği emekli ikramiyesini gasp ettiler
 
Kemer Doğa Dostları Kekova'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev almak için çektiği emekli ikramiyesini gasp ettiler
ANTALYA'da 53 yaşındaki Kenan Erbeyli'nin ev almak için bankadan çektiği ...
Ukraynalı ünlü grup Kemer'de konser verdi
UKRAYNA'nın ünlü gruplarından Quest Pistols Antalya'nın Kemer İlçesi'nde konser verdi.
Büyükşehir'den darbe konulu seminer
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 'Travmatik Olayların 'Darbenin Çocuk ve ...
 
Alanya'da sinekle mücadele
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da, 150 personel ve 22 ilaçlama ...
Antalya'da 5 polis gözaltında
ANTALYA'da darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, eski ...
Serik'te küçükbaş hayvan hırsızları tutuklandı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 37 küçükbaş hayvanı çaldığı iddiasıyla jandarma ...
 
Serik'te drag pisti oluşturuluyor
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde motor sporları için drag pisti oluşturulması için çalışma başlatıldı.
Tur otobüsüyle motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde tur otobüsüyle çarpışan motosiklet sürücüsü ...
Finike Devlet Hastanesi'ne personel desteği
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva