Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:22

Antalyalı Oğuzhan: Birinci olmayı beklemiyordum

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde ek yerleştirme puanıyla Türkiye birincisi, eşit ağırlık türünde de 48'inci olan Oğuzhan Başak, büyük mutluluk yaşadı. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde okumak isteyen Başak, birinci olmayı beklemediğini söyledi.

Antalyalı Oğuzhan: Birinci olmayı beklemiyordum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlarla sınavda dereceye giren adaylar da belli oldu. Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yatılı okuyan Oğuzhan Başak da TYT Ek puanlı yerleştirme türünde Türkiye birincisi, eşit ağırlık türünde ise 48'inci oldu. Sonucu duyunca büyük sevinç yaşayan Başak'ın hedefi ise Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde okuyup avukat olmak.

Koronavirüs salgınıyla birlikte olağanüstü bir sınav senesi yaşadıklarını anlatan Başak, “Böyle bir dereceye girebilmek çok güzel bir duygu, çok mutluyum. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde okuyup avukat olmak istiyorum. Sınava hazırlanma sürecim zorlu geçti. Pandemiyle birlikte ekstrem bir sınav senesi oldu bizim için. Hep şunu düşündüm, bana olan koşullar herkes için geçerliydi. Öğretmenlerimin de desteğiyle çalışarak başarıya ulaştım" dedi. Sınav odaklı çalışmaya 11'inci sınıfta başladığını söyleyen Başak, “Yurtta kalıyordum, yurdun kendi çalışma programı vardı. Etüt saatlerimiz, kitap okuma saatlerimiz belliydi. Herkes nasıl çalıştıysa öyle çalıştım. Birinci olduğumu aslında anlamadım. Sonra öğretmenlerimle konuşunca birinci olduğumu anladım. Garip bir duygu, hiç böyle bir şey beklemiyordum. Birinci olsam diye düşünüyordum sadece ve bu sonuç beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Dereceye giren birçok öğrencileri olduğunu söyleyen okul müdürü Yılmaz Güney ise, “Okulumuz açıldığı günden bu yana bazı hedefler koyduk kendimize. İmam hatip liselerine karşı olan başarısızlık imajını kırmak istedik. Oğuzhan dışında da dereceye giren birçok öğrencimiz var. Öğrencilerimiz dershaneye gitmeden bunu başarsınlar istedik. Dereceye giren öğrencilerimizin hiçbiri dershaneye gitmedi. Okulda ve yurtlarında onlara ait programlar yaptık. Oğuzhan'ı çok tebrik ediyorum" dedi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

?Çok mutlu olduğunu söyleyen anne Zübeyde Başak, “Oğlumla gurur duyuyorum. Bütün öğretmenlerinden Allah razı olsun. Oğuzhan başarılı bir çocuktu böyle bir sonuç bekliyorduk" diye konuştu. Öğretmenlik yapan abla Şule Başak da, “Kardeşime de öğretmenlerine de çok güvendim. Kars'ta çalışıyorum ama gözüm hiç arkada kalmadı. İyi bir sonuç alacağını biliyordum ve inanıyordum. Bugüne kadar hep ilk 50'nin içerisine girmek hedefimizdi. Hedefine ulaştı. Duyunca şok ve mutluluğu bir arada yaşadık. Hepimiz için çok güzel bir duyguydu" dedi.

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi aynı zamanda eşit ağırlık puan türünde ilk 5 bine 6 öğrenci, sayısal puan türünde de ilk 10 bin kişi arasına 10 öğrencisini yerleştirmeyi başardı.

YUKSEKOGRETIM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL YETERLILIK TESTI (TYT) PUAN TURUNDE EK YERLESTIRME PUANIYLA TURKIYE BIRINCISI, ESIT AGRILIK TURUNDE DE 48'INCI OLAN OGUZHAN BASAK (ANNESI VE ABLASI ILE), BUYUK MUTLULUK YASADI. GALATASARAY UNIVERSITESI HUKUK BOLUMU'NDE OKUMAK ISTEYEN BASAK, BIRINCI OLMAYI BEKLEMEDIGINI SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

YUKSEKOGRETIM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL YETERLILIK TESTI (TYT) PUAN TURUNDE EK YERLESTIRME PUANIYLA TURKIYE BIRINCISI, ESIT AGRILIK TURUNDE DE 48'INCI OLAN OGUZHAN BASAK, BUYUK MUTLULUK YASADI. GALATASARAY UNIVERSITESI HUKUK BOLUMU'NDE OKUMAK ISTEYEN BASAK, BIRINCI OLMAYI BEKLEMEDIGINI SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Siyah kıyafetler giyerek kadına şiddeti protesto ettiler
 
Kahvaltıya gelmeyen arkadaşını evde ölü buldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 27 Temmuz 2020 Pazartesi 20:22

Antalyada'ki bir sürü para alan özel okullar ne yapmışlar;yatmışlar mı.Demek ki lay lay lom,bir devlet okulu derece yapıyor,özel okullar demek ki ticarethaneye dönmüşler.Bu sonuçlardan sonra utanırlar mı dersiniz.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyah kıyafetler giyerek kadına şiddeti protesto ettiler
MURATPAŞA Belediyesi çalışanları, siyah kıyafet giyerek, kadına şiddeti ...
Ergen görevine başladı
ANTALYA'nın Alanya, Gazipaşa ve Manavgat ilçelerinden sorumlu İl Emniyet ...
Kaputaş Plajı eski günlerine döndü
ANTALYA'da, koronavirüs sürecinde girişe kapatılan dünyaca ünlü Kaputaş ...
 
Arkadaşının tuttuğu balığını yedi, öldü
ANTALYA'da arkadaşının tuttuğu balon balığını yiyip zehirlenen Mehmet ...
Köpek balığının turistlere gösterilmek için öldürüldüğü iddiası
ANTALYA'da iki gün önce sahile vuran köpek balığının, balıkçılar tarafından ...
Antalya Eczacı Odası'nın TİTCK ziyareti
ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
 
Oruç Reis, yükünü aldı
ANTALYA açıklarında demirleyen Oruç Reis gemisinde bu sabah hareketlilik ...
Antalya'da eski meclis üyesi silahlı saldırıda yaralandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde il genel meclisi eski üyesi Durmuş Albezirgan ...
Kalkan'da yılın ilk sergisi
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva