Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
8 Ekim 2015 Perşembe - 14:11

Antalyalı avukat tutuklandı

ANTALYA'da Özgür Yıldız'ın, esrar diye kurutulmuş ot sattığı iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan avukat Zafer M., delillerin karartılma ihtimali üzerine tutuklandı.

Antalyalı avukat tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen 8 Mart akşamı Yeşildere Mahallesi 1168 Sokak'taki gecekonduda yatarken gece yarısı kapısının çalınması üzerine dışarı çıkan 32 yaşındaki Özgür Yıldız, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra üç kişi oldukları iddia edilen saldırganlar kayıplara karıştı. Özgür Yıldız'ın çevreden topladığı otları tavada kurutup esrar maddesi diye sattığı, cinayetin de bu nedenle işlenmiş olabileceği öne sürüldü. Polis olay gecesi bölgede aracı görülen avukat 36 yaşındaki Zafer M. ile o gece yanında olduğu belirtilen uyuşturucu madde bağımlısı 20 yaşındaki Şahin A.'yı gözaltına aldı. Şahin A. tutuklanırken, avukat Zafer M. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür Yıldız'ın öldürülmesiyle ilgili Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan açılan davanın ilk duruşmasında, sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Şahin A., diğer sanık Zafer M. ile şahsi dostlukları olduğunu söyledi. Kardeşlerinin cezaevinde olduğunu anlatan Şahin A., Zafer M.'nin de ailenin avukatlığını yaptığını aktardı. Şahin A., "7 Mart gece yarısı Zafer M.'nin Yenigün Mahallesi'ndeki evine gittim. Sonra Zafer'in aracına binip saat 04.00'e kadar dolaştık. Zafer M. beni Yüksekalan Mahallesi'ndeki evime bıraktı. Araçta uyuşturucu kullanmadığımız gibi alkol de almadık. Zafer M. beni bıraktıktan sonra evine gitti" dedi. 

İDDİALARI REDDETTİ

Cinayet akşamı birlikte oldukları iddia edilen Muharrem Z. adlı kişi ile 6 Mart günü kahvehanede tanıştığını anlatan Şahin A., "Zafer M. ile kahvede otururken yanımıza gelmişti. Bu kişi benden iş istedi. Muharrem Z., cinayet suçundan hükümlüyken cezaevinden çıktığını anlattı. Ben o günden sonra Muharrem'i gördüğümü hatırlamıyorum. İddianamede olay günü araçta beraber olduğumuz belirtilmişse de bu doğru değil. İddia edildiği gibi Zafer M. ve Muharrem Z. ile maktulün evine uyuşturucu satın almak amacıyla gitmedik. Ben maktulden uyuşturucu satın almadım. Maktulü kimin öldürdüğünü görmedim. Olaydan da haberim yok. Beraatımı talep ediyorum" dedi. 

İKİ KEZ O BÖLGEYE GİTTİK

Avukat Zafer M. de Şahin A. ile ailesinin avukatlığını yaparken tanıştığını söyledi. Davada adı geçen Muharrem Z.'yi birkaç yıldır tanıdığını anlatan Zafer M., geçen 7 Mart gecesi Şahin A.'nın bir evrak getirmek için evine geldiğini söyledi. Sonra birlikte otomobiline bindiklerini, Muharrem Z.'yi de yanlarına aldıklarını anlatan Zafer M., şöyle dedi:

"Geç saatlerde Yeşildere Mahallesi'ne geldik. Aracı Muharrem Z. kullanıyordu. Muharrem'in bu mahalleye esrar temini için girdiğini anladım. Aracı Aşık Veysel Caddesi'ne park eden Muharrem Z., Şahin A.'ya bir evin tarifini yaptı. Şahin'e göstermiş olduğu yerden esrar temin edebileceğini söyledi. Muharrem ile ben arabada bekledim. Şahin arabadan inip bir sokağın içerisine girdi. 2-3 dakika sonra geldi. Muharrem 'tamam mı' diye sordu. Şahin de 'tamam' diye yanıt verdi. Sonra birlikte kokoreç yedik. Sonrasında aracı ben kullanmaya başladım. Muharrem kendisine esrar sardı. Bir duman çektikten sonra Şahin'e uzatıp, bunun esrar olmadığını söyledi. Sonra da Muharrem'i evine bıraktık. Ardından Şahin ile birlikte tekrar Aşık Veysel Caddesi'ne çıktık. Şahin burada gördüğü iki kişinin yanına gitti. Ardından bu kişilerle sokağa girdi. Ben araçta 10-15 dakika kadar bekledikten sonra Şahin tek başına geri döndü. Sonra da Şahin'e evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

KARDEŞİM TÖVBELİYDİ

Özgür Yıldız'ın kardeşi Neşet Yıldız ise hem kendisinin hem de öldürülen kardeşinin geçmişte hem uyuşturucu bağımlısı, hem de satıcısı olduğunu söyledi. 2010 yılında kardeşiyle cezaevinden çıkınca tövbe ettiklerini anlatan Neşet Yıldız, "Kardeşimin uyuşturucu sattığı hususunu kabul etmiyorum. Kardeşim bıçaklandıktan sonra yardım istemiş. Yardımına dayı ve dayımın çocukları koşmuş" dedi. Duruşmada, halen bir başka suçtan tutuklu Adnan Özdemir de tanık olarak dinlendi. Özdemir, olay gecesi cinayetin işlendiği sokakta iki-üç kişi arasında tartışma gördüğünü, sonra uzun boylu birinin koşarak kaçtığını gördüğünü anlattı. Zafer M.'nin avukatlarından Arman Altunkaya ise dosyadaki HTS kayıtlarına göre cinayetin işlendiği saatte müvekkilinin ölüm noktasında olmadığını söyledi. 

Delillerin karartılma ihtimalini dikkate alan mahkeme, tutuksuz yargılanan Zafer M.'nin de tutuklanmasına karar verdi. Olay gecesi Zafer M. ile Şahin A.'nın yanlarındaki Muharrem Z.'nin de zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Avukatları, Zafer M.'nin tutukluluğuna itiraz için bir üst mahkemeye başvurdu.


Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -

 
Antalya'daki tartışmalı koltuğa bakın kim oturdu?
 
Elmalı tatları YÖREX'te
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.... 8 Ekim 2015 Perşembe 15:35

mit tırlarını durduran,devleti uluslararası kamuoyunda suçlu göstermeye çalışan savcılar için geceyarısı dstek ziyaretlerine giden,basın açıklmaları yaparak onlara açık destek veren, fetullahçı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında kamu davası açılan hakimlere destek vermek için istanbula temsilci gönderip raporlar hazırlayan,onlara destek veren ANTALYA BAROSU...haydi bakalım size yakışan şimdi de bir basın açıklamasıyla bu olaya da sahip çıkıp avukatınıza destek olmaktır...avukat tutuklanamaz diye açıklamanızı sabırsızlıkla bekiyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki tartışmalı koltuğa bakın kim oturdu?
ANTALYA Yüksek İstişare Konseyi (AYİK) başkanlığı görevine hiçbir kurum ...
Mustafa Köse'yi böyle dinlemişler
ANTALYA'da 2009 ile 2013 yılları arasında paralel devlet yapılanması kapsamında ...
Alman Noel Baba, Demre'ye defnedilmek istiyor
ALMAN Noel Baba adıyla bilinen Wolfgang Kimming Liebe'nin öldüğü zaman ...
 
Laf atma kavgası kanlı bitti
ANTALYA'da parkta laf atma yüzünden çıkan kavgada, Erhan Çiftçi karnına ...
Muratpaşa'da 4 park açıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Neşet Ertaş, Sümer Tilmaç, Metin ...
Suriyeli cinayetine ceza yağdı
ANTALYA'da Suriyeli komşuları Abdo Haymur'u öldürüp sigarasını, çakmağını ...
 
Ağabey ve kardeş ölümden döndü
ANTALYA'da aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelen kazada ağır ...
Kazada ölen kadın organlarıyla 4 kişiye hayat verecek
BURDUR'da trafik kazasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü Burdur Devlet ...
İbradı, Akseki ve Gündoğmuş alternatif turizmde markalaşacak
ANTALYA'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerindeki alternatif turizm ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva