Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
17 Haziran 2020 Çarşamba - 16:54

Antalyalı çiftçi keneyi kendi çıkardı, KKKA'ya yakalandı

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, vücuduna yapışan keneyi çıkaran Ahmet Çağlayan (48), yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede, gerçeği sakladı. Eşinin doktorlara durumu ifade anlatması üzerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yakalandığı ortaya çıkan Çağlayan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Antalyalı çiftçi keneyi kendi çıkardı, KKKA ya yakalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gazipaşa ilçesinde yaşayan Ahmet Çağlayan, 4 Haziran Perşembe günü komşusuna yardım için ekin hasadına gitti. Eve geldiğinde ise kasığına yapışmış halde bulduğu keneyi, tutup çıkardı. Ertesi gün bacaklarında titreme hisseden ve ateşi yükselen Çağlayan, eşiyle birlikte Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ancak doktorlara vücuduna kene yapıştığını söylemedi. Hastalığın teşhisi için testler yapıldı. Aradan geçen birkaç günün sonunda, test sonuçlarını almak için hastaneye giden Yasemin Çağlayan, doktorlara, eşinin vücuduna yapışan keneyi çıkardığını anlattı. Bunun üzerine doktorlar, Ahmet Çağlayan'a yeniden test yaptı. KKKA virüsü tespit edilen Çağlayan, Antalya'ya sevk edildi. 4 gün hastanede yatarak tedavi gören Armağan Çağlayan, bir haftalık karantina şartı ile taburcu edildi

'SİĞİL SANDIM BAKTIM KENE, HEMEN ÖLDÜRDÜM'

2 gündür evinde karantinada olan Ahmet Çağlayan, "4 Haziran günü komşumuzun ekin sapı sürüm işine yardım etmek için gittik. Kasığımda kaşıntı oldu. Elimle dokundum, siğil sandım elimle çektim baktım kene, hemen öldürdüm. Kenenin çıktığı yere ilaç sürdüm. Akşama şehir merkezine gittik. Sonra eve döndük. Ateşim yükseldi. Bacaklarımda titreme oldu. Sabaha kadar durdum, dayanamayıp acile gittik. Acilde iğne vurdular. Tekrar eve geldik. Ama iyileşme olmadı akşama acile tekrar gittik. Üç serum taktılar ve yatış yaptılar. Hastanede enfeksiyon doktoruna gittim. Kan tahlilleri yapıldı, eve gönderildim. Eşim tahlilleri almaya gittiğinde doktora kene olayını söylemiş. Sonrasında keneden kaynaklı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Antalya'da tahliller yapıldı ve Gazipaşa'ya gönderdiler. Tahlil sonuçlarına göre hastaneye yatırıldım. Şimdi de karantinadayım. Evdeyim, tedavim devam ediyor" dedi.

'KENE YAPIŞTIĞI AKLIMA GELDİ'

Yasemin Çağlayan (43) da "Eşime 4 Haziran günü kene yapışmış, kendisi çekmiş. Ertesi gün şehir merkezine gittik. Akşam üzeri hastalandı. Cumartesi günü acile gittik. İğne yaptılar, geldik. Durumu iyi olmayınca yine acile gittik. Serum takıp, yatırdılar. Pazartesi tahlil verdik sonuçlarını almaya gittiğimde, değerleri yüksek denildi. Kene yapıştığı aklıma geldi. Doktora durumu bildirdim. Bizi hemen Antalya'ya gönderdiler. Dört gün hastanede tedavi gördü. Sonra taburcu edilerek eve gönderildik ve karantina sürecine girdik. Yetkililer eve gelerek bizi bilgilendirdi. Koronavirüs gibi bu da çok tehlikeli bir virüsmüş" diye konuştu.

MUHTAR MAHALLEYİ UYARDI

Güney Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı da vatandaşları uyardı. Muhtar Küçükballı, şöyle dedi:

"Mahallemizde KKKA virüsüne rastlandı. KKKA'nın koronavirüs kadar tehlikeli olduğunu ve bulaşıcı olduğunu öğrendim. Yetkililer gelerek hem hasta ve hasta yakınlarına hem de bizleri, neler yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirdi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gazipaşa Belediyesi'nden gelen personel gerekli ilaçlamaları yaptı. Bu hastalığın koronavirüs kadar tehlikeli olduğunu ve yüzde 6 ölüm riski olduğunu biz de bugüne kadar bilmiyorduk, öğrenmiş olduk. Bölgemizde böyle bir hastalık yayan keneye hiç rastlamadık. Bölgemizde böyle bir kene mevcut, herkesi dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Kene yapıştığı zaman kesinlikle kendileri çıkarmasınlar. En yakın sağlık kuruluşuna gidilerek bir hekim kontrolünde çekilsin."

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE VUCUDUNA YAPISAN KENEYI CIKARAN AHMET CAGLAYAN (ESI ILE), BACAKLARINDA TITREME VE YUKSEK ATES SIKAYETI BAS GOSTERINCE HASTANEYE BASVURDU. AHMET CAGLAYAN'IN DOKTORLARDAN GIZLEDIGI DURUMU ESI YASEMIN CAGLAYAN SOYLEDI. YAPILAN TESTLER SONUCU KIRIM KONGO KANAMALI ATESI (KKKA) OLDUGU BELIRLENEN CAGLAYAN, HASTANEDE TEDAVI EDILDIKTEN SONRA KARANTINA SARTIYLA EVINE GONDERILDI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE VUCUDUNA YAPISAN KENEYI CIKARAN AHMET CAGLAYAN, BACAKLARINDA TITREME VE YUKSEK ATES SIKAYETI BAS GOSTERINCE HASTANEYE BASVURDU. AHMET CAGLAYAN'IN DOKTORLARDAN GIZLEDIGI DURUMU ESI YASEMIN CAGLAYAN (FOTODAKI) SOYLEDI. YAPILAN TESTLER SONUCU KIRIM KONGO KANAMALI ATESI (KKKA) OLDUGU BELIRLENEN CAGLAYAN, HASTANEDE TEDAVI EDILDIKTEN SONRA KARANTINA SARTIYLA EVINE GONDERILDI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE GUNEY MAHALLE MUHTARI YAHYA KUCUKBALLI (FOTODAKI) GORULEN KENE VAKASINDAN SONRA VATANDASLARI UYARDI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da maske ve fiziki mesafe unutuldu
 
Sedyedeki yaralıyı yumruklayan kardeşler adliyeye sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da maske ve fiziki mesafe unutuldu
ANTALYA Konyaaltı Sahili'nde denize giren, güneşlenen ve sahil bandında ...
Irmakta intihara kalkışan kadını, suya atlayıp kurtardı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ırmağa atlayıp intihara kalkışan kadını, ...
Alanya plajları sezonu açtı
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki plajlar koronavirüse (Covid-19) karşı tedbirler alınarak sezonu açtı.
 
Hastanede yaşamını yitiren polis için Antalya'da tören
ANTALYA'da, tedavi gördüğü hastanede ciğerlerindeki rahatsızlık sonucu ...
Meslektaşını kavgada öldüren esnaf tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, husumetlisi Ali Çelik'in (45) çıkan kavgada ...
Akdeniz'de 3.4 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter Ölçeği'ne göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Çatıda intihara kalkıştı, arandığı belirlenince gözaltına alındı
ANTALYA'da oturduğu 4 katlı binanın çatısına çıkıp, intihara kalkışan ...
Fırat Erez'in tutukluluğuna devam kararı verildi
ANTALYA'da, sosyal medyadan İslamiyet'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda ...
Alanya'da eve uyuşturucu baskını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda bir kişinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva