Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
30 Nisan 2019 Salı - 13:00

Antalyalı dahi piyanist Elif'ten ABD'de bir başarı daha

ABD'nin Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası'nın yarışmasında iki yıl üst üste birinci olan Antalyalı Elif Işıl Karakaş (16), Dr. Fred and Wanda Pauiling Piyano Yarışması'nda ikinci oldu.

Antalyalı dahi piyanist Elif ten ABD de bir başarı daha
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalyalı Elif Işıl Karakaş, dördüncü sınıf öğrencisiyken, dahi ve üstün yetenekli çocuklara alanlarında özel eğitim verilen BİLSEM tarafından keşfedildi. Elif Işıl, dördüncü sınıftan 2017'ye kadar yaklaşık 4 yıl BİLSEM'in müzik bölümünde piyano eğitimi aldı. Elif Işıl, 2017'de ABD'de düzenlenen Carmen Clavier Klasik Piyano Yarışması'nda 130 kişi arasında 6'ncı olmayı başardı. Aynı yıl Houston kentinde Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası'nın, Teksas Eyalet Piyano Yarışması'nda üç kategoride birinci olan Elif Işıl, Türkiye ve Antalya'nın gururu oldu.

TEKSAS'TA ÜÇ KATEGORİDE BİRİNCİ OLDU

Teksas Senfoni Orkestrası ile büyük bir konser veren ve ABD'de burslu eğitim hakkı kazanan Elif Işıl, 2018 yılında da üç kategoride düzenlenen Teksas Eyalet Piyano Yarışması'nda Katy bölgesi birinciliği, Houston bölgesi birinciliği ve Teksas Eyalet birinciliğini kazanmayı başardı. İkinci yılında da tüm kategorilerde birincilik kazanarak Türkiye'nin ve Antalya'nın gururu olan Elif Işıl, bu yarışmayı iki yıl üst üste kazanmayı başaran ilk ve tek Türk oldu.

İKİNCİ OLDU

'Dahi piyanist' olarak anılan Elif Işıl, birinci etabı Houston Üniversitesi Konservatuarı'nda yapılan ve sadece 10 öğrencinin finale kaldığı, ABD'nin başta Newyork olmak üzere birçok eyaletinden katılımcıların olduğu Dr. Fred and Wanda Pauling Piyano Yarışması'nda ikinci olmayı başardı. Elif Işıl'ın yeni başarısı sonrasında Teksas'taki eğitimi boyunca kendisine eşlik eden annesi Nazan Işıl, “Bu gururu bizimle paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

2010'DA PİYANO ÇALMAYA BAŞLADI

Müzik yeteneği anaokulu öğretmeni tarafından yönlendirilen müzik eğitimi uzmanları tarafından keşfedilen Elif Işıl, 2010 yılında piyanoda yarı zamanlı konservatuar eğitimine başladı ve Gökçe Göktepe'nin öğrencisi oldu. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Festivali, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri, İstanbul Pera Piyano Festivali, Uluslararası Çocuk Zirvesi, 2'nci Geleneksel Önder Altıntaş Piyano ve Dizeleri Günleri, Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Akdeniz Üniversitesi 4'üncü Bilim ve Sanat Festivali Açılış Konseri gibi çok sayıda konserin yanı sıra Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nda da resitallerde yer aldı.

Eylül 2012'de Karakaş, Bulgaristan'da Uluslararası Umutlar, Yetenekler, Ustalar Klasik Piyano Yarışması'nda ikincilik ödülü aldı. Mayıs 2015'te, Paris'te Skryabin Konservatuarı tarafından düzenlenen 15'inci Uluslararası Piyano Yarışması'nda 3'üncülük ödülü aldı. 2016 Temmuz'da Indianapolis ABD'de Carmel Clavier Uluslararası Klasik Müzik Piyano Yarışması'nda başarıyla temsil etti. Ağustos 2017'de ABD'nin en büyük okul orkestrasına başvuran Karakaş, burada lise eğitimine başladı. 14 Ekim 2017'de, Karakaş, Okullararası Klasik Müzik Yarışması'nda 3'üncülük ödülü aldı.

Elif Işıl, ABD'nin en büyük çocuk onkoloji hastanesinde yatan çocuklar ve hasta yakınlarına da moral amacıyla konserler veriyor. Haftada iki saat şehir kütüphanesinde de çocuklar için çalışmalar yaparak birçok gönüllü projede yer alan Elif Işıl, ABD'de sosyal projelerde de yer alıyor.

ABD'NIN TEKSAS EYALETI SENFONI ORKESTRASI'NIN YARISMASINDA IKI YIL UST USTE BIRINCI OLAN ANTALYALI ELIF ISIL KARAKAS (16), DR. FRED AND WANDA PAUILING PIYANO YARISMASI'NDA IKINCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ABD'NIN TEKSAS EYALETI SENFONI ORKESTRASI'NIN YARISMASINDA IKI YIL UST USTE BIRINCI OLAN ANTALYALI ELIF ISIL KARAKAS (16), DR. FRED AND WANDA PAUILING PIYANO YARISMASI'NDA IKINCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ABD'NIN TEKSAS EYALETI SENFONI ORKESTRASI'NIN YARISMASINDA IKI YIL UST USTE BIRINCI OLAN ANTALYALI ELIF ISIL KARAKAS (16), DR. FRED AND WANDA PAUILING PIYANO YARISMASI'NDA IKINCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Komşusunun erkek çocuğuna taciz iddiasıyla tutuklandı
 
Doğa aşığı, orman mühendisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik'te Üniversite Tanıtım Günleri
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Üniversite Tanıtım Günleri düzenlendi.
Durdurulan otomobilden uyuşturucu çıktı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir otomobilde yapılan aramada bir miktar ...
AŞT'ye 'En İyi Çıkış Yapan Şehir Tiyatrosu Ödülü'
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT), Yeni Tiyatro Dergisi ...
 
Antalya'da ekmek fiyatları belli oldu
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan ayı meclis toplantısında, ...
Güzeller Antalya'da geleneksel kıyafetlerle poz verdi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Global Model of ...
AKUT'tan arazide kurtarma eğitimi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kaş- Kalkan Birimi ...
 
Antalya'da parkta kadın kıyafetiyle yakalandı
ANTALYA'da kadın kıyafetleri ve başörtüsüyle parkta gezen erkeği görenler ...
Engelsiz Kafe 4 yaşında
MURATPAŞA Belediyesi'nin Adalya Vakfı'yla birlikte kurduğu ve kapıları ...
Akdeniz Üniversitesi, anaokullarına fidan dikiyor
AKDENİZ Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva