'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
1 Ekim 2019 Salı - 15:58

Antalyalı diş hekimi yaşamını yitirdi

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde geçirdiği trafik kazasında parçalı kırık oluşan sağ kolu, iddiaya göre hatalı müdahale nedeniyle kesildikten sonra komaya giren diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan (49), yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Antalyalı diş hekimi yaşamını yitirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya ilçesi Oba Mahallesi Metro Kavşağı'nda 12 Eylül 2018 tarihinde, diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan'ın bulunduğu otomobile bir araç çarptı. Kaza sırasında arka koltukta oturan Urhan yaralandı. İlk müdahalesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde yapılan Gamze Uğurlu Urhan'ın sağ kolunda, omuz altında parçalı kırık olduğu, herhangi bir duyu kaybı ve dolaşım bozukluğu olmadığı belirlendi. Muayene sonrası kolu alçıya alınan Urhan, bir hafta sonra kontrole gelmesi söylenerek eve gönderildi.

KOLDAKİ ATARDAMAR KESİLDİ

Gamze Uğurlu Urhan'ın eşi TÜBİTAK'tan emekli Halis Urhan, bir gün sonra hastaneye giderek yeniden röntgen çekilmesini istedi. 14 Eylül'de Urhan'ın yeniden çekilen röntgeninde yanlış alçı nedeniyle kemiklerin kaydığı belirlendi ve ameliyata kararı verildi. 15 Eylül'de basit bir operasyon olacağı söylenerek ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan'ın iddiaya göre, saatler süren ameliyatta yaşanan birçok aksaklık sonucu kolundaki atardamar kesildi. Bu durum hastane raporlarına da yansırken, kalp damar cerrahisinden nöbetçi iki hekim operasyona çağrıldı. Kalp damar cerrahi raporunda, "Yapılan muayenede arter yaralanması nedeniyle oluşan kanama nedeniyle üç yerden bağlandığını gördüm" tespiti yer aldı. Ameliyatta nabzı duran Gamze Uğurlu Urhan'ın ilk müdahaleden sonra anjiyo için Alanya Başkent Hastanesi'ne sevki istendi.

KAS ZARLARI KOL BOYUNCA YIRTILDI

Alanya Başkent Hastanesi'nde gece yarısı damar nakli için ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan, saat 07.00 sıralarında operasyondan çıktı. Yakınlarına "Düşük bir nabız var" denildikten sonra yapılan damar naklinin başarılı olmadığı belirlenerek Urhan'a 16 Eylül'de saat 12.00 sıralarında ikinci bir damar nakli gerçekleştirildi. Ancak nakil sonrasında kolda yoğun bir ödem tespit edildi. Ödemin damarlara zarar vermemesi için cerrahi operasyonla kasların çevresindeki kas zarları kol boyunca yırtıldı, ancak yapılan bu işlem nedeniyle açık yaralar çoğaldığından enfeksiyon riski ortaya çıktı. Kas yırtıklarını dikebilmek için ise ödemin azalması beklenmeye başlandı.

ENFEKSİYON KAPTI

27 Eylül'de pansuman sırasında damarı yırtılan Gamze Uğurlu Urhan'ın Alanya Başkent Hastanesi'nde plastik cerrah olmaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Bir gün sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında yer bulunarak hastanın sevki yapıldı. Tetkiklerde Gamze Uğurlu Urhan'ın enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı.

KOMAYA GİRDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde getirilen Urhan'ın 30 Eylül'de yapılan muayenesinde koldaki atardamarın tıkandığı belirlendi. Aynı gün iki kez damar nakli ve pıhtı temizleme operasyonu yapılan Gamze Uğurlu Urhan, yoğun bakıma alındı. 2 Ekim'de ziyaret için yoğun bakım servisine giren Halis Urhan, eşinin burnundan kan geldiğini görünce hemşireye haber verdi. Müdahale sırasında buruna aparat takılırken, Gamze Uğurlu Urhan'ın burnunun zedelendiği, önemli bir şey olmadığı aileye bildirildi. Damar tedavisi sırasında kan sulandırıcı ilaç uygulanan Gamze Uğurlu Urhan, yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi. Aynı gün saat 19.30 sıralarında ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan, komaya girdi.

KOLU AMPUTE EDİLDİ

Bir kız çocuğu annesi Gamze Uğurlu Urhan, komadan çıktıktan sonra 25 Ekim 2018'de sağ kolu dirsek altından ampute edildi.

Yaklaşık bir yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Gamze Uğurlu Urhan, bugün saat 11.30'da, girdiği septik şok nedeniyle bilincini kaybetti ev kalbi durdu. Doktorların müdahale ettiği Urhan, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

‘RESMEN CİNAYETE KURBAN GİTTİ’

Halis Urhan, "Basit bir kol kırığıyla hastaneye giden eşim yaklaşık 1 yıl yoğun bakımda kaldı ve yaşamını yitirdi. Bütün sorumlular hakkında şikayette bulunup, yasal süreci takip edeceğim" dedi. Urhan'ın cenazesi işlemlerin ardından yarın Alanya'da toprağa verilecek.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE TRAFIK KAZASI SONRASI SAG KOLUNDA PARCALI KIRIK OLUSAN, SAG KOLU AMPUTE EDILEN DIS HEKIMI GAMZE UGURLU URHAN'IN (FOTODAKI), YAKLASIK BIR YILDIR TEDAVI GORDUGU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE TRAFIK KAZASI SONRASI SAG KOLUNDA PARCALI KIRIK OLUSAN, SAG KOLU AMPUTE EDILEN DIS HEKIMI GAMZE UGURLU URHAN'IN (ESI VE KIZI ILE), YAKLASIK BIR YILDIR TEDAVI GORDUGU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE TRAFIK KAZASI SONRASI SAG KOLUNDA PARCALI KIRIK OLUSAN, SAG KOLU AMPUTE EDILEN DIS HEKIMI GAMZE UGURLU URHAN'IN (ESI ILE), YAKLASIK BIR YILDIR TEDAVI GORDUGU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE TRAFIK KAZASI SONRASI SAG KOLUNDA PARCALI KIRIK OLUSAN, SAG KOLU AMPUTE EDILEN DIS HEKIMI GAMZE UGURLU URHAN'IN (ESI VE KIZI ILE), YAKLASIK BIR YILDIR TEDAVI GORDUGU HASTANEDE YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

 
Köprüden atlamak isteyen kadını jandarma kurtardı
 
Soluk borusundaki taş 6 saatlik ameliyatla çıkartıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moldovalı turist, otel odasında ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde tatil yapan Moldovalı Anna Gavrilova (70), ...
Türkiye'nin ilk kitlesel üretim yayın balıkları göllere bırakılıyor
AKDENİZ Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde, yaklaşık ...
Antalya'da korkunç kaza! Önce otomobil çarptı, sonra...
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken önce otomobilin ...
 
Başkan Uysal: Burada evinizdesiniz
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, IFMA-Çocuklar Gençler Dünya Muaythai ...
Antalya'da bisiklet yolları değişecek
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bisiklet yollarını ...
Kalp şeklinde armut yetiştirdi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde armut hasadı başladı. Armut üreticisi ...
 
Başkan Uysal engelli bireylere yönelik projeleri dinledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de, ...
Uyuz tilki yavrusuna tedavi
AKDENİZ Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü yakınındaki ormanlıkta, ...
Kumluca'da kamera sayısı arttırılıyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki güvenlik kamera sistemi sayısı artırılıyor. ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva