Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
18 Nisan 2019 Perşembe - 10:46

Antalyalı iki gazeteci FETÖ terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor

Antalya’da FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik operasyonda kapatılan Antalya Gazetesi’nin sahibi Ali Orhan ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hasan Yavaşlar 3 yıl sonra hakim karşısına çıkacak

Antalyalı iki gazeteci FETÖ terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sabah Akdeniz'de yer alan haber şöyle:

"Antalya'da FETÖ'nün medya yapılanmasına karşı yürütülen soruşturmada ikinci perde açıldı. Gazete sayfalarını FETÖ'ye para karşılığı satıp örgütün propagandasını yapan gazete, 2016 yılında KHK ile kapatılmıştı. Antalya Gazetesi'nin o dönemki sahibi Ali Orhan ile Sorumlu Yazıışleri Müdürü Hasan Yavaşlar hakkında 3 yıl sonra 'Terör örgütüne üye olma, bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamasıyla dava açıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Savcısı tarafından hazırlanan iddianame Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İki gazeteci için 2.5 yıl ile 7.5 yıl ceza isteniyor.

SİSTEMATİK PROPAGANDA
Savcının iddianamesinde, "Şüphelilerin savunmaları, müşteki ifadesi, şüphelilerin FETÖ/ PDY terör örgütüne müzahir Antalya Gazetesi'nde SGK kayıtlarının olması, hep birlikte değerlendirildiğinde sahibi ve sorumlu yazıişleri müdürü oldukları Antalya Gazetesi'nde 2014 ve 2016 yılları arasında terör örgütünün güdümünde yayınlar yaptıkları, örgütün 17/25 Aralık'ta örgüt üyesi yargı mensupları eliyle yaptığı operasyona Ali Orhan'ın sosyal medyada 17 Aralık 2013 tarihinde attığı 've beklenen an geldi' 25 Aralık 2013'te 'recep'e ayrılık, tayyibe yolculuk, erdoğana karanlık göründü' şeklinde mesajlarla destek olduğu, ileride yapacağı silahlı darbe girişimine toplumda alt yapı oluşturmak maksadıyla yayınlar ve toplumda örgütün herhangi bir siyasi misyonu olmamasına rağmen hükümet aleyhine sistematik propaganda yaptıklarına" dikkat çekildi.



ÖRGÜT ÜYESİ SUÇLAMASI
İddianamede, "Ali Orhan ve Hasan Yavaşlar, bu anlamda örgütün ileri gelen sorumluları Erdoğan Çiğdem ve Nevzat Ayvacı gibi isimlerle röportajlar yayınlayıp örgütten gelen köşe yazılarını kendi imzalarıyla yayınladıkları ve böylelikle örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yardım etme suçunu işlediklerine dair hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphe oluştuğu anlaşılmıştır" denildi.

7.5 YIL HAPİS
FETÖ'ye gazetelerinin sayfalarını satan ve örgütün propagandasını yaptıkları ile sürülen Ali Orhan için TCK'nın 314/2 maddesine göre 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasından 6 yıldan 7.5 yıla kadar ve TCK 220/ maddesine göre 'Terör örgütüne bilerek yardım etme' suçlamasından 2.5 yıldan 6 yıl 3 aya kadar hapis, Hasan Yavaşlar için ise TCK 220/7 maddesi gereğince 'Terör örgütüne bilerek yardım etmek' suçlamasıyla 2.5 yıldan 6 yıl 3 aya kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. Orhan ve Yavaşlar'ın ceza alması durumunda TCK'nın 53/1-4 maddeleri gereğinde kamu haklarından mahrum bırakılmaları da talepler arasında yer aldı. Halen yeril bir televizyonda program yapan Ali Orhan ile Sarı Basın Kartı ömür boyu iptal edildikten sonra halen yerel bir gazetede çalışan Hasan Yavaşlar, Haziran ayında yapılacak ilk duruşmada adalete hesap verecek.



BİR TARİHİ YOK ETTİLER
MILLI mücadeleye katkı sağlamak için 9 Eylül 1922'de Antalya'nın ilk gazetesi olarak yayın hayatına başlayan ve o dönemde çok önemli bir misyon üstlenen Antalya gazetesinin düştüğü durum kurucusu ile sonraki merhum sahiplerinin kemiklerini sızlatmıştı. Darbe girişişimi öncesi adeta FETÖ yayın organı haline gelen 'Milli Mücadele'nin gazetesi Antalya, darbecilikten kapatıldı. 28 Temmuz 2016'da FETÖ'nün Antalya medya yapılanmana yönelik operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden tutuklanan 12 kişi arasında Antalya Gazetesi sahiplerinden Onur Fazıl Soydal ve babası CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Soydal da yer almıştı. Operasyonda tutuklanan 12 kişiden bir bazıları çeşitli cezalar aldıktan sonra ya tahliye edilmiş ya da adli kontrol ile serbest bırakılmıştı. Örgütün Antalya Medya İmamı Tuncer Çetinkaya ise öldü denilmesine rağmen Almanya'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı."

(Kaynak: Sabah Akdeniz)

 
Taş evlere turist ilgisi
 
Manavgat'ta tenis turnuvası
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taş evlere turist ilgisi
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki taş evler yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Gurmeler mutfağa girip yemek yaptı
CHAİNE des Rotisseurs Antalya üyeleri (World ChaineDay 2019) Dünya Gurme ...
Antalya Çevre Festivali deniz temizliğiyle başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlediği Çevre Festivali, yarın Kaleiçi Yat ...
 
Kaş'ta kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde minibüsle çarpışıp devrilen motosikletin sürücüsü Ali Eskin yaralandı.
Sağlık çalışanlarından 'şiddeti önleme' nöbeti
ANTALYA'da sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı meşale ve fenerlerle ...
Osman Berberoğlu yaşamını yitirdi
Antalya Ticaret Sanayi Odası’nın eski başkanlarından 20. Dönem DYP Antalya ...
 
Akraba cinayeti sanığına 18 yıl hapis
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, tartıştığı akrabası Oğuzhan Yılmaz'ı (24) ...
Büyükşehir'den tarihi surlarda bahar temizliği
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, tarihi Tophane surlarında bitki temizliği çalışması başlattı.
Antalya Büyükşehir Dünya Günü'nde ağaç dikecek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 22 Nisan Dünya Günü'nde kurucu üyesi olduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva