Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
Antalya'da cansız bedeni kanalda bulundu
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
15 Ekim 2019 Salı - 08:27

Antalyalı işadamları sünnet ediliyordu

Gün Haber'den 'FETÖ' dosyası BÖLÜM: 1

Antalyalı işadamları sünnet ediliyordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Arif Orhan… 1964 Antalya Muratpaşa ilçesi doğumlu… Mimarlık okumuş… Fethullah Gülen Cemaati’ne 1989’da girmiş, 2016 yılına kadar üst düzeyde görevler üstlenmiş, FETÖ okullarında yöneticilik yapmış, yüksek miktarlarda himmet parası vermiş, yurtdışına kaçmış ve kırmızılı bültenle aranırken Türkiye’ye gelip ‘İtirafçı’ olmuş…

Öyle itiraflarda bulunmuş ki, etkin pişmanlıktan yararlanıp adli denetimle serbest bırakılmış…

İtirafları okurken hiç ummadığınız kişilerin cemaatle ilişkilerine şaşıracak bu terör örgütüne bilerek veya bilmeyerek nasıl destek olduklarını ilk ağızdan öğreneceksiniz.

Bu itirafların ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış buna karar verecek olan mahkemelerdir.

Biz fazla yorum yapmadan mahkeme tutanaklarından Arif Orhan’ın itiraflarının önemli bölümlerini sunup kararı size bırakıyoruz.

CAN KASAPOĞLU-AYTEKİN GÜLTEKİN

“Benim F.G. cemaati ile tanışmam 1989 yılında Can Kasapoğlu isimli şahıs aracılığı ile oldu.

Öğrenci stajımı 1987 yılı yazında Belgen Yapı Kooperatifi’nin müteahhit firma şantiyesinde yaparken İTÜ mezunu Antalya'nın zengin ailelerinden Eczacı Metin Kasapoğlu'nun oğlu İnşaat Mühendisi Can Kasapoğlu ile tanıştım.

Okul bittikten sonra Can Kasapoğlu'nun Antalya Vakıf İş Hanı’ndaki ofisine gittim. Ofise gelip gidebileceğimi orada çalışabileceğimi söyledi.

Ofiste beraber çalıştık. Aytekin Gültekin ile de tanıştım. Nur cemaatinin diğer kollarından biri ile beraber eski yeni kapı karakolunun karşısında bir ev tutuldu. Orada akşamları toplanılıp beraber olunmaya başlandı. Can Kasapoğlu İstanbul da okurken İskender Paşa cemaatinden kişilerle tanışmış beş vakit namaz kılıyorlardı, kötü alışkanlıkları yoktu. İzzet Bayar'da üniversiteden nur cemaatinin diğer kollarının birisiyle tanışmış beş vakit namaz kılıyorlardı. Amaç arkadaşlarımızı da kurtaralım diye organizasyonu yapan çekirdek üç kişi idi.

1988 sonuna doğru yerel seçimler yaklaştı, adaylar belirlendi Can'ın babası ANAP’tan aday oldu ben ve birkaç arkadaş biz Can'a destek olduk. İzzet Bayar ile ağırlıklı bir arkadaş grubu da DYP de seçime girdi.

Cemaatlerin ne demek olduğunu o seçim zamanında öğrendim. Seçim bitti DYP kazandı bizim ekip kaldığı yerden sosyal faaliyetlere devam etti.

Siyasete girelim mi girmeyelim mi derken, ağırlıklı bir ekip DYP gençlik kollarında göreve başladık.

DYP'nin Antalya organizatörü Nevzat Ayvacı'nın akrabası siyaset cambazı İsmet Gökşen idi. Can ve Mustafa hoca ile İzzet cemaat iktisabı oldukları için onların gruplarına gidip gelmeye başladım, derken yolumuz Fetullah Gülen ekibi ile kesişti, bu da 1991, 1992 arasıdır. İlk başlarda sadece haftalık yemekli toplantılarına daha sonra Nevzat Ayvacı bizzat (İzzet Bayar'ın kayınpederi) ilgilenmeye başladı. Nevzat Ayvacı o dönemlerde zengin, iyi işler yapan siyasi olarak hem ANAP da hem de dayısı İsmet Gökşen den dolayı DYP de etkili bir kişi idi. 1993 yılındaki DYP il seçimine genç bir ekip olarak Orhan Altınay başkanlığında girildi ve seçim kazanıldı. Nur cemaatinin diğer kolundan İzzet Bayar ve Muhammet Ali Unaz ile beraberdik.

SİYASET CEMAAT İLE TANIŞIYOR

1994 Yerel seçimlerin de İzzet Bayar Kepez ilçe ve Büyükşehir, ben (Arif Orhan) Konyaaltı belediye meclisi, Muhammet Ali Unaz il genel meclisine seçildik. Cemaat ve siyaset beraber başlamış oldu ama ağırlık siyasete verilmişti.

Nevzat Ayvacı, Fethullah Gülen cemaatinin 1999 yılına kadar genel sekreteri idi. Genel sekreterlik gayri resmidir. 1999 yılı sonrasında darbe girişimine kadar İzmir bölge abisi Bekir Baz, eğitim ve öğretim kadrolara bakan kişi Barbaros Kocatürk tür. Antalya ili İzmir bölgesine bağlıdır. Bende 1999 yılından sonra cemaatte mütevelli üyesi olarak görev yaptım. 24/03/2016 tarihine kadar bu göreve devam ettim.

Antalya hiyerarşisi olarak şu bilgileri vermek istiyorum. Cemaatin ana yönetim merkezi Antalya Resanet Gençlik Vakfı’dır. Vakıf 1970 yıllarında kurulmuş. Ben o tarihleri hatırlamıyorum. 1993-94'den sonrasına ilişkin bilgim vardır. 1993-94 yıllarından sonra kurban organizasyonları yapılmaya başlandı. Buradan gelirler elde edildi. Üniversite öğrencilerine burs sağlandı. Üniversite öğrencilerine evler tutuldu. Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik yurtlar yapıldı. 1994 ten sonra Alanya Erkek Lisesi, Yılmaz Koleji, Yağmur Koleji, Toros Koleji gibi okullar açıldı. Benim vakıfta resmi görevim yoktu. Mütevelli toplantıları 1990'lı yıllarda vakfın Doğu Garajı’ndaki binasında yapılırdı ancak daha sonra yapı büyüyünce bölgelere ayrıldı, her bölge mütevellisi mütevelli heyetindeki kişilerin evlerinde haftalık toplantı yapardı. Vakfın elde ettiği gelirler ile bu gelirlerin nerede harcanacağı, ne şekilde harcanacağı hususlarında il imamı karar alırdı. Vakıf müdürü Ergün Gürzal aracılığıyla alınan karar uygulanırdı. Ergün Gürzal'dan önce müdür Abdi Durna idi. Toplanan paranın %10'u İzmir bölgeye gönderilirdi. Parayı il imamı İzmir'e götürürdü.

Benim bildiğim Antalya'da son dönemlerin dershane genel müdürleri

Ahmet Sözgen ve Rahmi Dakak'tı.

Ben bu şirkette yani Toros AŞ de 2003 ila 2015 Kasım tarihleri arasında ortak olarak göründüm. Ben de ortak olurken bir bedel ödemedim, devrederken de bir bedel almadım. Ben şirket hissesini benim üzerimden almalarını 2013 yılında bölgeci Fikret Topaloğlu'na ve Antalya da hukuk baş müşaviri Ammar Yılmaz'a bildirdim

17-25 Aralık sürecinden sonra işler sarpa sarınca okulun mali müşavirinden şirket ortaklarını gösteren yazılı bir belge geldi. Gördüm ki benim ortak diye bildiğim Aydın Acarlıoğlu, Ammar Yılmaz gibi birçok kişi ortaklık hisselerini devretmiş. Ben de ısrar ettim ve 2015 yılı Kasım ayında hissemi halı ticareti yapan Ali Şendil'e devrettim.

Genel müdür, Özkan Turhan, lise müdürü Kamil Sarıçiçek'den sonra Ahmet Özçelik, kız lisesi müdürü Nazmi Başyiğit, İlk okul Müdürleri Cemalettin Baştuğ ile Murat Çelen idi.

2005 yılında icralık olan Akdeniz Koleji ve 2004 yılında Manavgat Koleji satın alındı.

Akdeniz Koleji’nin alımı işinde Albaraka Türk den 5.000.000;00 TL kredi alındı. Manavgat Koleji’nin alımını organize eden kişi kanserden ölen Ahmet Yahya Taşcı'dır. Ancak nakit para olmadığından il imamı Mehmet Yaşa, o zaman Kadıahmetoğulları'na ait olan Laura alışveriş merkezinin satışından Hilmi Ünal'a düşen hissenin tamamı olan 3.000.000,00 TL borç alındı.

Dernekler hakkında şu bilgileri vermek istiyorum:

1 :AGİD -Antalya Girişimci İş Adamları Derneği.

Antalya il imamına bağlı genel sekreterler işi götürürdü. Hatırladığım uzun süre görev yapan genel sekreterler Cuma Kılınç ile Murat Sakartepe dir. İlk başkanı Mehmet Ali Bakırdemir'di. Sırasıyla Mehmet Ali Söyler, Hüseyin Yılmaz, Aydın Acarlıoğlu, Halil Hamamcıoğlu, Ahmet Yahya Taşçı, Sezai Ünal ve en son Onur Kaya'dır.

2: AKDİM - Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi.

Antalya il imamına bağlı uzun süre görev yapan genel sekreter Uğur Kepir ile iyi hatip olan Erdoğan Çiğdem bu iki derneğin etkili konuşmacısı idi. Yani toplantılarda sohbet veren hoca idi. Ayrıca Uğur Kepir'den önce Tolga isimli, soyismini hatırlamadığım bir kişi genel sekreter olarak görev yapıyordu. Yabancılara yönelik gibi gözüken, fakat tüm sosyal çevreleri kapsayan entelektüel görünümlü bir dernektir. Basın, sanat, spor ve siyasi camianın rağbet ettiği, il imamının önemli yemeklerini ve önemli toplantı ve seminerlerini düzenlediği dernektir.

1990'lı yıllarda Antalya'nın en büyük reklam ajansı ve yerel TV kanalı olan Cemal Keseroğlu ile Şükrü çocukları Ali ve Ali İhsan Kaymaz ile Musa oğulları Mehmet ile Ali Kaymaz'larla beraber hissedar oldukları TV kanallarının olduğunu biliyorum. Lisansı Hüseyin Kara yardımıyla iyi bir rakama aldıklarını söyledi. Hüseyin Kara, Cemal Keseroğlu ile Nevzat Ayvat'nın ortak noktaları cemaattir. Hüseyin Kara il imamı iken Cemal Keseroğlu il mütevelli heyeti üyesi idi, Nevzat Ayvacı ise aynı dönemde örgütün Türkiye genel sekreteri idi. Ayrıca Hüseyin Kara'nın Ankara da olduğu dönemlerde yanına uğruyordum, Hüseyin oğlu Yaşar Tabur’un Antalya'daki siyasi ayağı, Saim Okyay'ın da Ankara'daki siyası ayağı olduğunu düşünüyorum.

3:HAMLE-DER: Genel sekreter Fikret Topaloğlu olup, Antalya il imamına bağlıdır. Başkan Tamer Uğurluel, Sergün günısı fırmasının sahibidir . Antalya'nın varoş bölgesi olan Ahatlı, Sütçüler, Varsak, Dokuma, Kütükçü ve yeni hal çevresinde Kepez Belediyesi’nden izinli alanlarda genellikle prefabrik türü binalarda fakir çocuklara ücretsiz üniversiteye ve TEOG hazırlama kursları düzenlemek için Antalya'nın iş adamlarına yaptırılan binalarda faaliyetlerini sürdüren kurumdur. Derneğin Ahatlı’daki betonarme binasını işçiliğini Ayberk İnş. Ltd. sahibi Murat Aydınol, demir ve betonu Kadıahmetoğulları karşılamıştır. Kadıahmetoğullarında etkili olan Hilmi Ünal ve Sezai Ünal'dır.

Antalya'nın çeşitli bölgelerinde Antalyalı iş adamlarına bina yaptırtıp adlarını vererek devam ettiler. Örneğin Durmazlar, yeni hal girişi ile Muratpaşa meydan mahallesinde iki adet bina yapıp vermiştir. Durmazlarda etkili isim Celil Durmaz'dır. Sarılar A.Ş de bina yaptırmıştır, bu şirkette etkili olan aynı zamanda Toros A.Ş ortağı olan Antalya Ticaret Odası meclis üyeliği de olan Kadir Sarı'dır. Çok bina olduğundan diğerlerini hatırlamıyorum.

4.KİMSE YOK MU DERNEGİ. Sosyal faaliyet alanı, yiyecek, giyecek ve afet zamanı yardım dağıtan kuruluştur. En büyük geliri Bank Asya ile Türkiye Finans ve Kuveyt, Albaraka Türk gibi banka şubelerindeki bağış kumbaraları ile üye aidatlarıdır. Antalya'daki şubesinin detayları hakkında bilgim yoktur.

5:KURAL-DER. O zaman bu dernek işleriyle Kenan Mengi ilgileniyordu . Bu derneğin en önde geleni Av Ammar Yılmaz'dır, fakat resmiyette ismi yoktur. Okul, yurt, dershane, vakıf, şirket gibi cemaate bağlı tüm kurumların avukatı Ammar Yılmaz'dı. Benim de şahsi ve şirket avukatımdı.

Sohbet hocaları hakkında şu bilgileri vermek istiyorum.

1 :Salih Kaya, Alanya'da il imamlığı yapmıştır, Alanya her ne kadar ilçe ise de cemaat açısından il statüsünde idi. Kooperatifçidir. Kepez'deki Opçin Toros Koleji şubesinin arsasını veren, binayı yaptıran kişi Salih Kaya'dır.

2.Halil Namlı, 1990'lı yılların ateşli vaizidir. 1990 lı yıllarda köylerle ilgilenir, hasat dönemi öşür ve zekat toplama işlerine bakardı. Kırcami bölgesinde cami de vaizlik yapardı.

3.Av. Mustafa Başarı. Antalya Manavgatlı'dır. Antalya köylerinden toplanıp 70'li yıllarda okumaya götürülen çocuklardandır. Sağlam Yapı Denetimin, Samanyolu TV, İstanbul'daki birçok kolejin, (Örneğin Coşkun Koleji gibi) Sema Hastanesi’nin ortağıdır. Cemaat mensubudur.

4.Tuncer Çetinkaya. Zaman gazetesi Antalya Bölge Müdürüdür. Bu bölge müdürü merkezi tayinle gelmiştir. Zaman gazetesinin Antalya’daki faaliyetleri ile cemaatin basın yayın çevresindeki organizasyonlarına bakıyordu. Cemaatin talimatıyla Anadolu Ajansı’na geçmiştir. Nitekim o dönemde cemaat gerek Anadolu Ajansı’na, gerek TRT'ye birçok eleman yerleştirmiştir.

5.Ali Gök. Finans, bankalar, tüm banka müdürleri ve finans çevresi koordinatörü olarak cemaat içerisinde faaliyet yürütüyordu.

Esnaf yapılanması olarak şu bilgileri vermek istiyorum.

Yapılanma 1 - İl imamı, 2 - İl imamına bağlı bölgeciler şeklinde idi. Son dönemde bölgeci olarak görev yapanlar: Soner Teker (Kendisi Akdeniz Üniversitesinde Öğretim üyesi olup, üniversiteden sorumlu ve bölgeci idi.), Oğuz Küçükzengin, Fikret Topaloğlu (Hamleder'in Genel Sekreteri idi.), Alpay Orhan, Abdullah Ülker (Şu anda Mozambik imamlığı yapmaktadır), İbrahim Zararsız'dır. İbrahim Zararsız'ı Manavgat Koleji alınırken Manavgat'ın sorumlusu olarak tanımıştım. Kendisi daha sonra Manavgat'tan Antalya'ya bölgeci olarak gelmiştir. Şu anda Orta Asya'da bir ülkede olduğunu duymuştum. Bölgelerde faaliyet gösteren konuşmacılar hakkında şu bilgileri vermek istiyorum. En etkili olanı bildiğim Erdoğan Çiğdemdir. Kendisi çok iyi bir hatip idi. Etkileyici şekilde konuşurdu.

Ana mütevelli hakkında şu bilgileri vermek istiyorum.

1980'lerde arandığı zaman Fethullah Gülen'i Antalya'da saklayanlar: Nevzat Ayvacı, Ramazan Keskin, Hasan Yılmaz, Hasan Şahin, Saim Yuva, Süleyman Çoban ve Av. Gültekin Sarıgül.

Sonradan dahil olanlar; Abdullah Almak, İsmet Akıl, Hilmi Ünal, Mehmet Ali Çoban, Antalya ana mütevellisidirler.

Hasan Yılmaz: Antalya Rasanet Gençlik Vakfı Başkanlığı yapmıştır. Antalya Çakırlar'dan olup zengin bir ağa çocuğudur. Antalyaspor ve Göztepe'de oynamış eski futbolcudur. İl ana mütevelli üyesidir.

Hüseyin Tulpar: Antalya yerel esnafından zengin bir aile efradı idi. Antalya imam-hatip Lisesi eski müdürlerindendir,

Ramazan Keskin: Antalya'nın Akseki İlçesinden olup, sera plastik üretimi ile uğraşan organize sanayide kurnaz bir kişi olarak tanınan ve Mark Antalya karşısındaki Turgut Reis Dershanesi’nin binasının, arkasındaki kız yurdunun, meydandaki yurdun sahibi olan, buraları Resanet Vakfı ve cemaate bağlı okul ve dershaneye yıllardır kiraya veren kişidir. Yaklaşık 200.000,00 TL civarında yıllık himmet verirdi. Ben yurtdışına çıkana kadar ana mütevelli üyesi idi. Kendisi kahvaltıcı abi diye tanınırdı. Camide sohbet yapıldıktan sonra katılanlara kahvaltı verirdi.

Abdullah Almak: Demir, çimento ticareti yapan, hiç bir yerde resmi adı sanı olmayan ama cemaat paraya sıkıştığında açıktan vermeyen, ancak toplanan çekleri alıp vadesinden önce nakde çeviren cemaatin finans sorumlusudur. Her yıl en çok himmet verenlerden olduğu, paraya sıkışılınca müracaat edilen kapı olması nedeniyle cemaat içinde sözü her zaman geçen kişi idi. Ana mütevelli heyeti üyesi idi.

Hasan Şahin: Antalyalı olup Akseki'den evlidir, Antalya'nın en eski lokantacılarındandır. Kazancının tamamını gayrı menkule yatıran, her yıl veya iki yılda bir Antalya Rasanet Gençlik vakfına veya cemaatin okul dershane gibi kurumlarına bina yaptırır ya da satın alırdı. Tapularını da doğrudan Antalya Rasanet Gençlik vakfına veya cemaatin okul dershane gibi şirketlerine verirdi. Konyaaltı Uncalı mevkiinde 14.000 m2 okul alanını satın alıp cemaate ait Toros Kolejine vermiştir. Fatma Şahin yurdunu alıp Toros A.Ş ye vermiştir. Ana mütevelli üyesidir.

Süleyman Çoban: İnşaat mühendisi olup, Aksekilidir, Nevzat Ayvacı'nın kayınbiraderidir, şu an Mozambik'te ailesi ile beraberdir.

Mehmet Ali Çoban: İnşaat mühendisi olup, Süleyman Çoban'ın kardeşidir. O da Mozambik'te yaşamaktadır.

Yaşar Topatan: Alüminyum ticareti yapar. 2005 sonrası katıldığı toplantılarda Abdullah Alnıak'a karşı meşhur sözü şuydu, "sen nakit ağası ben çek ağasıyım". Hanımı da Özkan Turhan tarafından Toros Koleji okul aile birliği başkanı yapıldı. 2013 sonrası ne yaptığını bilmiyorum. Ana mütevelli heyeti üyesidir.

Saim Yuva: Kestane pazarı yurdunda Fethullah Gülen'in talebelerinden olup, dershane yönetiminden okul yönetimine, vakıftan üniversiteye, her yerde il imamı nezaretinde görev yapmıştır. Beyaz eşya ticareti ve mobilya ticareti ile uğraşır. Ana mütevelli heyeti üyesidir.

İsmet Akıl: Madeni yağ ve otomotiv işi yapar, Toros A.Ş de yönetim kurulu başkanlığı dahil her yerde görev almıştır, cemaatin güçlü esnaflarındandır. Ana mütevelli heyeti üyesidir .

Celil Durmaz: Kardeşleri ile beraber son yılların parlayan güçlü firmalarındandır. HAMLEDER'e kepez bölgesinde bina yapıp verdi, Muratpaşa meydanı civarında, cemaatin kullandığı altı etüt merkezi, üstü cami olan binayı yapan kişidir. Bölge mütevelli üyesidir.

Hilmi Ünal: Kadıahmetoğulları A.Ş ortağı olup cemaat içinde son sözü söyleyen kişilerdendir.

Şaban Biçer: Deri çanta işi yapar, öğretmen kökenli olup Antalyalıdır. Bölge mütevelli üyesidir.

Kadir Sarı: Hasan Yılmaz'ın damadıdır. Aile olarak büyük esnaftır. HAMLE- DER’e bina yapıp teslim etti. Binayı Kütükçü Mah.de teslim etti. Toros A.Ş deki hissedardı. Ticaret odası meclis üyesidir. Sarılar firmasının ortaklarındandır. Bölge mütevellisi üyesidir.

Menderes Keskin: Şahin Keskin 'in oğludur, Ramazan Keskin'in damadıdır. Cemaatin tüm şirketlerinde hissedardı, mobilya işi ile uğraşırdı. Bölge mütevelli üyesidir.

Yavuz Keskin: Şahin Keskin 'in oğludur, Nevzat Ayvacı'nın damadıdır. Biraderi Menderes Keskin ile ortak çalışır. Bölge mütevelli üyesidir.

Mehmet Ali Söyler: Mimar olup, AGİD de, Toros A.Ş de farklı yerlerde görev aldı, sadece cemaat çevresinden faydalanmaya çalışan iş peşinde koşan biriydi. Bölge mütevelli üyesidir.

Sabri Akbaş: Cemaate İsmet Akıl'ın dahil ettiği kişidir. Bir dönem bizim bölgemizde, yani Konyaaltı'nda mütevelli üyesi idi. 2011 yılında Denizli'ye gitti. Sonrasını bilemiyorum.

Tacettin Akçakuş: Cemaatin her kurumunda görev yapan sadık elemanlarındandır. Bölge mütevellisi idi.

Hakan Katı: Makina mühendisi olup, kat-kar çelik konstrüksiyon şirketinin sahibidir, Ekrem Ünal Sevindik ile ortaktır, ANSİAD üyesi ve ANSİAD dan cemaate adam devşirmede köprü görevi gören kişidir. Bölge mütevelli üyesidir.

Ramazan Yükseloğlu: Antalya ana mütevellisinde bulundu. Antalya'ya Avrupa'dan geldi. İsmet Akıl, Hilmi Ünal, Hasan Yılmaz'la çok samimiydi. Bizden daha fazla himmet veriyordu, çünkü Almanya'dan lüks araç getirip satma işinden bir ara iyi para kazandığını duymuştum. İyi hatırlıyorum, Kenya seyahatinden dönüldükten sonra seyahate katılanlar arasında 50.000 Dolar himmet ile zirve yaptı diye bölge toplantılarında anlatılmıştı. Toros A.Ş. ortağı idi. Ana mütevelli üyesidir. Çevreyolundaki Yağmur Koleji mülkünü de kendisi Toros Aş'ye kiraya vermiştir. Kira parasının bir kısmını himmet olarak saymıştır.

Yukarıda belirttiğim isimleri benim yurtdışına çıktığım 24 Mart 2016 tarihine kadar cemaatteki faaliyetleri ile biliyorum, aksi durumda olanları isimlerinin yanında söyledim

Konyaaltı mütevellisinde benimle birlikte olan kişiler Ekrem Ünal Sevindik, Sezai Ergün Ünal, Adnan Avan, Volkan isimli eczacı (Dedeman'ın karşısında ayrıca kafe işletiyordu), Mehmet isimli kişi (Sütpa firmasının ortaklarından,) Kenan Yüce'dir. En son sohbet hocamız Fikret Topaloğlu idi. 2013 sonrasında mütevelli toplantılarında hükümet aleyhine konuşmalar oluyordu. Cemaate karşı hükümetin cephe aldığı, cemaati bitirmeye çalıştığı şeklinde konuşmalar oluyordu .

Muhasebeciler vakfın muhasebecileri idi. Hatırladıklarım Mehmet Has , Ender İleri, Ramazan Örtülü, İbrahim Dolgun, Ebu Ubeyde Seven, Mehmet Kavas, Serdar Gür dür. Bütün muhasebeciler de vakfın müdürü Ergün Gürzal'a paraları verirdi, Ergün Gürzal da burs, yurt giderleri, yurtdışı ödemeleri ve İzmir'e aktarılacak miktarı belirlerdi. Ana muhasebeciler Ahmet Güler ve Selami Dinç ise alınan kararlar doğrultusunda kayıt dışı olan paraları resmiyete dökme anlamında ilgili evrakları oluşturan kişilerdi.

Benim bölge mesulü olan sorumlularını sırasıyla:

1: Hüseyin Kara,

2; Mustafa Yeşil,

3: Nusret hoca, (soyadını hatırlayamadım)

4: Numan Okşit (esas adı Nadir) bölgecidir. Antalya'dan Kütahya'ya il imamı olarak gitti. Antalya da 1999 sonundan 2009 yılına kadar kaldı. Antalya'da görev yaptığı dönemde kendisine makam aracı tahsis eden kişi Ali Mirza'dır ve alt yapı işi yapardı.

Bu dönemde 1999 ila 2009 yıllarına kadar bölge mütevelli toplantılarına gelenlerden hatırladıklarım; mermerci Abdürrahim Eken, turizmci ve halıcı Ahmet Karateke, Kazım Sönmez, Ali Mirza, Mehmet Yılmaz, Eyüp Sabri Hamamcıoğlu, Hakan Katı, Mehmet Yüksel (2009 yılından sonra cemaatten ayrıldı),Muzaffer Sağlam (son iki üç yıl hiç katılmadı), Ekrem Ünal Sevindik, Adnan Avan dır. Tarih belirtmediğim diğer kişileri 2016 Mart ayına kadar mütevelli toplantılarında gördüm .

5:Cemil isimli kişi. :Soy ismini hatırlamıyorum Hollanda'dan geldi yine yurt dışı Litvanya ya gitti. Numan Okşit'ten sonra bölge hocalığı yaptı.

6:İsmail Saydam. Kitap yazan, para hırsı olan biridir. Antalya'dan Uşak'a gitmiştir.

7:Fikret Topaloğlu: HAMLE- DER genel sekreterliğini ve bize de bölgecilik yapan kişidir. Bildiğim en son bölge hocamız buydu.

Konyaaltı Mütevelli heyetinde Beraber olduğumuz kişiler şu şekildedir.

(Son iki üç yıl toplantıların tamına yakını Mark Antalya AVM deki et lokantasında yapılırdı)

- Ekrem Ünal Sevindik, 2010 sonrası yıldızı parlayan parayı ve şatafatı seven bir kişidir. Kat-Kar Çelik ortaklarındandır, Aksu Belediyesi’nden Mardan Otel’in probleminin çözümünü organize ederek belediye binasını yaptı ve bu işten büyük para kazandı. İl imamı Tahsin Gül kod adlı Ahmet Çiçek ve Hasan Şen'in esas adı olan Tarık hoca olarak bilinen kişinin çok muteber elemanıdır.

- Volkan Poyraz, Ekrem Ünal Sevindik 'in zorlamasıyla ayda bir gelirdi. 2014 ila 2015 de yok denecek az kadar geldi, sohbette hocaya "artık bu işleri bıraksak iyi olacak" derdi. Kendisi eczacı idi.

- Adnan Avan, doktordur. HAMLE DER de görev yaptı, sakin tabiatlıydı, fazla maddi imkanı yoktu, son iki yılda biraderleri iflas ettiğinden bir şeyi kalmamıştı.

İŞ ADAMLARINI SÜNNET EDİYORLARDI

- Kenan Yüce: Fikret Topaloğlu, Soner Teker, Oğuz Küçükzengin adlı bölgecilerin en yakın ve gözde elemanı idi. Çünkü organize sanayiden maddi durumu iyi iş adamları ile Kenan diyalog kuruyordu. Daha doğrusu iş adamlarının problemlerinin çözümü karşılığı kendi danışmanlık ücretini alır ayrıca bölgeci ile iş adamı arasında irtibat kurarak burs, yardım, himmet adı altında işin önemine göre para alınmasını sağlardı. Bunun üzerine bir gün kendisi ile konuşurken bana dedi ki Av. Ammar Yılmaz ile Av Mustafa Köse ye iş adamlarını götürüp sünnet ettiriyormuşum diye adımız çıktı diye kendisi söyledi. Ben de ateş olmayan yerden duman çıkmaz dedim. İş adamlarının sünnet ettirilmesinden maksat, kendilerinden yüklü miktarla himmet alınmasıdır. İş adamlarından en barizinin Adalya Mermer firmasının sahibi Emin Gülmez olduğunu duymuştum. Emin Gülmez'in mermer ocağı ruhsatlarını almasında cemaat bu kişiye Kenan Yüce vasıtasıyla yardımcı olmuştu.

Bunun karşılığında da yüklü miktarda himmet vermişti.

- Sezai Ergun Ünal, Kadıahmetoğulları AŞ yönetim kurulu başkanı olup, Cemaatin tüm önemli toplantılar lokantasının özel bölümünde yapılır ve yemek yenirdi. Lokanta Mark Antalya AVM de idi. Bölge mütevelli üyesidir.

- Mehmet Sütpa, diye süt işi yapan birisi de geliyordu ama son iki yılda çok nadir geldi gitti. Bölge mütevelli üyesidir.

- İlhan Mutlu (Antalya Mutsan otomotivin sahibi idi, kapattıktan sonra Burdur Bucak'a gitti).

Bölge mütevelli üyesidir.

- Rasanet vakfının tüm ana iş ve işlemlerinin tamamını vakıf müdürü Ergun Gürzal organize ederdi, İl imamının temsilcisiydi. Okullardaki öğretmenlerin maaşlarından aylık yapılan kesinti ile toplanan para, okulların yemekhane işletmesinden, dershanelerden elde edilen para, burslardan, kurbandan ve yıllık himmetlerden elde edilen paralara kadar tamamı il imamının bilgisi dahilinde Ergun Gürzal isimli kişi tarafından toplanır, para transferleri, iş adamlarının ilettiği problemlerin çözüm yolları, vakıf kararlarının alınması, burs dağıtımı da Abdullah Alnıak'la olan para alımı karşılığı verilecek çeklerin organizasyonu dahil olmak üzere, İl imamının bilgisi dahilinde Ergun Gürzal tarafından yapılırdı. Vakıf başkanı, şirketlerin yönetim kurulları dahil hiç kimse detaylan bilmezdi. Sadece imza ve resmi işlemlerde görünürlerdi. Ergun Gürzal’ın yardımcıları bunlar her bölgenin muhasebecisi gibi olup ama Ergun Gürzal’a bağlı çalışan kişilerdir. Mehmet Has, Ender İleri , Ramazan Örtülü, İbrahim Dolgun, Ebu Ubeyde Seven, Mehmet Kavas, Serdar Gür'dür. (İsmail Saydam bölgecimizken Serdar Gür bizdeki bölgenin muhasebecisiydi)

-Mustafa Hakçıl: 1997'den 2007 ye kadar vakıf ve okul, dershane, yurt inşaatlarının tamamının takibini yapan, ödemelerinin yapılması için vakıf ile koordinasyonun sağlanması işlerinin tamamını yapan kişidir. Bu işlere Antalya olarak finanse ettiğimiz Kenya ve Mozambik'te yapılan okullar da dahildir, lazım olduğunda esnaftan her türlü malzeme ister, burs adı altında para toplardı.

THY Maputo uçağına bilet alıp Maputo'ya gittim. Maputo'ya gittiğimde Av. Ammar Yılmaz, Babası Hasan Yılmaz ve Abdullah Almak benden önce gelmiş yerleşmiş olduklarını gördüm. 45 gün Ammar Yılmaz'ın evinde kaldım

Etkin Pişmanlıktan Yararlanma Kararım:

Ben örgütün darbe ile ilişkili olduğunu öğrendiğim için, yıllar içerisinde yapılan bütün bu faaliyetlerin terör örgütü faaliyeti olduğunu darbe girişiminden sonra anladığım için bildiklerimi samimi olarak anlatmak için kendi irademle yurtdışından gelip teslim oldum. Teslim olmadan önce de avukatıma bilgi verdim ve avukatım da UYAP yoluyla mahkemenize benim teslim olacağım bilgisini dilekçe ile bildirmiştim. Aslında ben 15 Temmuz’dan hemen sonra dönmek istemiştim ancak bir başka avukat olan Av. Fahrettin Erbahayetmez (Ankara Barosu) ile anlaşamadık. Bu nedenle etkin pişmanlığım ve ülkeye dönüşüm 15 ay gecikti.

NOT: Bu bölümde adı geçenler ve iftira atıldığını düşünenler cevap hakkını kullanabilir… Kısa cevap mesajınızı [email protected] adresine atabilirsiniz… Cevaplar bu bölümün altında yayınlanır.

ADALYA DEĞİL ANTALYA MERMER

Arif Orhan'ın ifadesinde geçen "Adalya Mermer firmasının sahibi Emin Gülmez" aslında 'Antalya Mermer firmasının sahibi Emin Gülmez" olacaktır. Arif Orhan ifadesinde sehven 'Adalya' demiştir, doğrusu 'Antalya Mermer'dir. Düzeltiriz.

YARIN: Muratpaşa’nın parasıyla terör örgütü mü finanse edildi

 
Kırmızı ışıkta 8 araçlı zincirleme kaza: 6 yaralı
 
Kahvehaneye kumar baskını
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bekir Acar 28 Mart 2022 Pazartesi 19:22

Sizlerde utanma sıkılma ar …. hiç kalmamış. Attığınız başlık İLE içerik tamamen farklı ve yanlış… Tabi ki bilerek yapıyorsunuz… Yazdıklarınızdan bile TERÖRİST olmaz. Himmet toplamış okul yapmış burs vermiş yurt yapmış ve bunların tamamı fakir fukaraya hizmet olarak dönmüş. Şimdi bin odalı kaçak sarayda sekiz uçak bilmem kaç araba ve gemicikleri olan kene gibi milletin kanını emen birisine yalanlarınız ile hizmet ediyor ve nemalanıyorsunuz… Ve ülkenin içine ettiniz. Sizler le ahirette görüşeceğiz….

Yorumu oyla      0      0  
Adınız 15 Şubat 2022 Salı 00:06

Hadi bakalım, tertemiz insanları tıktınız içeri. Onca masum insana terörist ifrası attınız. N''oldu? Ne hâle geldi memleket! Bunlar daha iyi günler. Topluca cezasını çekiyoruz, daha da çekeceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
Mete 21 Ocak 2020 Salı 12:19

Bu feto culerin üst seviye kentleri Antalya ve İzmir''dir. Bu iki il sayesinde çok ileri gittiler. İstanbul filan üvey evlat. Fetoş un en azılı bir iki adamından birinin oğluyum. Fetoşa biat etmediğimden beni evlatlıktan red etti (Şeref duydum). Feto bir gerçektir, bunu yıllarca tam merkezinde yaşadım ben. Fakat bunlara imkan verenlere de diyecek söz bulamıyorum.. Ülke nelerle meşgul edildi.. Ülkeler Mars''a giderken biz cemaatlerle uğraşıyoruz, çok yazık..

Yorumu oyla      3      3  
Süleyman cepkin 19 Ekim 2019 Cumartesi 13:17

Ammar yılmaz fetonun antalyadaki en kansız adamıydı milletin malına mülküne sahte icralarla çöktüler birde adı zafer olan bir mali müşavir vardı bunlar milleti perişan ettiler fetoş gibi lanetli bir adamın lanet olası adamları

Yorumu oyla      3      3  
Vay 19 Ekim 2019 Cumartesi 13:14

Ammar yılmaz yaprıklarını çekecek hatta tüm sülalesi çekmeli fetoşun pis işlerini planlayan bir insanlık düşmanı çakırlarda milletin arsalarını sahte senetlerle gasp etti fetonun sümüklü avukatı ammarın birde mali müsafir spk denetcisi vardı milleti perişan ettiler zafermi ne adı

Yorumu oyla      3      3  
Enver sağlık 18 Ekim 2019 Cuma 00:51

Yahu bir sahtekarın medya organlarını tekelleştiripte ortya attığı iftiraları bir facia gibi labul eden senin zihnine aklına tüküreyim.Ülkenin en çilekeş en üretken insanlarını bir Ülke ve millet düşmanı BÜYÜK YALANLAR İLE YOK ETTİ hala Fetö zırvasını sayıklayınAZ BEYİN OLSA ,BU ADAMLAR HERYERİ ELE GEÇİRMİŞKER DE 20 YILDIR ÜLKE ALEYHİNE NE YAPMIŞLAR SORUSUNU ÖNCE SONRA DA BU İNSANLARDAN SİZİ KURTARAN DİYE ORTADA DOLAŞNLAR ÜLKE YARARINA NE YAPMIŞLAR SORUSUNU DA ARKADAN SORUN.AZ BEYNİNİZ KALMIŞ İSE ÇIKAN CEVAP İÇŞNDE BULUNDUĞUMUZ CAHİM DURUMU BİRAZ ANLATMAYA YETER.

Yorumu oyla      3      3  
Şuna Başgöze 16 Ekim 2019 Çarşamba 08:45

Akdeniz Üniversitesindeki mevcut FETÖ yapılanması hakkında da itirafları var mı acaba ?

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 15 Ekim 2019 Salı 19:18

Bu gün, yukarıda yayınlanan ikinci gün yazılarını okudukça dehşete düşmemek elde değil.Koskoca bir şehirde Fethullahçılar cirit atarken,eğitimden ticarete kadar her şeyi kontrol altına alırken,insanın aklı almıyor,bu zaman zarfında memleketi yönetenler ne yapmışlar,sadece seyir mi etmişler,bırakın seyretmeyi partilere sızmışlar en yetkili yerlere gelmişler.Peki bu ülkenin bu kadar istihbarat kuruluşları ne yapmışlar,onlarda mı araziye uymuşlar,düşünün idari yapıda,adli yargıda,emniyette,tsk,da hep bunların adamları, en kritik noktalara herhalde bulunduğu dönemin siyasileri tarafından atanmışlar.Bu ifadeleri tekrar okuyunca bu devlet uçurumun dibinden dönmüş.Sadece anahtarı kalmış,kendileri almış veya ne istedilerse verilmiş.Bu ülke sanki masallarda olacak kurguları yaşadı,şöyle bir düşünün tv.lerde her gün flaş flaş son dakika haberleri,operasyon operasyon,birde basında etkin kalemler her gün köşelerinde yazıyorlardı,tv lere çıkıp ülke kurtuluyor,vesayet sistemi bitiyor diye memlekette ne kadar LİBOŞ takımı varsa,sağcısı solcusu bir araya gelmişlerdi,bir ağızdan bağırıyorlardı,güzel günler gelecek diye, 15 temmuza giden taşları döşüyorlardı.Onlarda para pul işlerine girmişlerdi,her gün gazetelerden,tv proğramlarından,kitaplardan iyi para kazanıyorlardı.Bunların geneli ANAP dan beri kim gelirse yalıyorlardı.Yapmayın etmeyin diyenlere demokrasi düşmanı diyorlardı,sonunda 15 temmuzda bu milletin başına bombalar yağarken,bu yazar çizer yalama takımı ortada yoktu.Yine bu gariban halk sokaklara dökülüp kalkışmaya karşı duruyordu.İlkokul mezunu bir sümüklünün peşine düşüp onun elini eteğini öpecek kadar ileri gitmeleri psikolojik olsa gerek,buna ancak sosyologlar cevap bulabilir.Sonuçta neden hala her hafta FETÖ'ye karşı operasyon yapıldığı umarım şimdi daha iyi anlaşılır.15 temmuzdan sonra İçişleri bakanı Süleyman SOYLU, başta FETÖ olmak üzere her türlü terör örgütlerine karşı, bütün bağlıları ile gayet güzel mücadele ediyorlar,bunlar gelecekte de milletin başına bela olmamaları için yapılan operasyonların bu çerçevede anlaşılması lazım.

Yorumu oyla      3      3  
bekir özsoy 15 Ekim 2019 Salı 12:19

çok başarılı bir habercilik tebrikler

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet 15 Ekim 2019 Salı 08:57

Ulan Arif Orhan sen delimisin ben vali olarak atanacak dıyen Antalya ya vali olacam yıllarca himmet topladın ko yalı enerka ortagın sagda solda tapular devlete ver tapuları

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTGİAD'ın İş'te Üye' toplantısı yapıldı
ANTALYA Genç İşinsanları Derneği'nin (ANTGİAD) 'İş'te Üye' toplantısı ...
1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 15 yaşındaki zanlı tutuklandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, tarla sınırı ile köpek zehirlenmesi nedeniyle ...
Engelli tiyatrocular beşinci oyunuyla sahnede
TÜRKİYE'deki engellilerin toplumdaki imajını değiştirmek amacıyla 2001 ...
 
Antalya'da kaçak parfüm operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen gümrük kaçağı ...
Üreticiden etkilendi zeytin fabrikası kurdu
TARIM ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ...
Antalya'dan, Denizli'ye moda çıkarması
ANTALYALI mankenler, Denizli'de dördüncüsü düzenlenecek 'Denizli Fashion ...
 
2 katlı metruk bina, alev alev yandı
ANTALYA'nın Finike ilçesindeki 2 katlı metruk binada yangın çıktı. Alevler, ...
Saklıkent, kış turizmine hazır
ANTALYA'da, sıcak yaz günlerinin ardından sonbahar güneşinin etkili olduğu ...
LSV Dükkân Antalya Mağazası açılıyor
LÖSEMİLİ çocukların annelerinin yaptığı birbirinden değerli el emeği eserler, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva