TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
18 Nisan 2021 Pazar - 10:57

Antalyalı profesör, 'Tam kapanma' önerdi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, koronavirüs mutant suşların giderek artmasını beklediklerini açıkladı. Prof. Dr. Yalçın, “Birkaç haftalık tamamen kapatma sürecini düşünebiliriz" dedi.

Antalyalı profesör,  Tam kapanma  önerdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, dünyada bugün itibariyle 140 milyon koronavirüs vakasıyla karşılaşıldığını ve 3 milyon ölümle sonuçlandığını açıkladı. Türkiye'de ise 4 milyon 150 binden fazla vaka, 35 binden fazla ölüm olduğunu belirten Prof. Dr. Yalçın, dünyadaki vaka sıralamasında 7'nci sırada olduğumuzu anlattı. Mevcut önlemlerle birlikte aşılanma çalışmalarının ciddi öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, şu an 111 aşının faz çalışmalarının sürdürüldüğünü, 7'sinin ise kullanım onayı aldığını söyledi.

Prof. Dr. Yalçın, 16- 74 yaş grupları arasında 12 bin kişi üzerinde yapılan son araştırmalarda aşıya en çok güvenen ülkelerin Brezilya, Birleşik Krallık, İtalya, Güney Kore, İspanya, Çin ve Meksika olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, aşının en çok yan etkilerinden korkulduğunu, Faz 3 onayı hızlı alındığı için tereddüt edildiğini, etkisinin düşük olduğunu aktardıklarını ve Covid-19'da yakalanmayacaklarını düşündüklerinin ortaya çıktığını söyledi. Mutasyonlu virüslerin vaka sayısıyla birlikte artmasını beklediklerini anlatan Prof. Dr. Yalçın, iki haftalık kısıtlamanın önemli olduğunu belirtti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI ENFEKSIYON HASTALIKLARI VE KLINIK MIKROBIYOLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI VE BULASICI HASTALIKLARI ONLEME DERNEGI (BUHASDER) BASKAN YARDIMCISI PROF. DR. ATA NEVZAT YALCIN, DUNYADA BUGUN ITIBARIYLE 140 MILYON KORONAVIRUS VAKASIYLA KARSILASILDIGINI VE 3 MILYONA YAKIN OLUMLE SONUCLANDIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MUTANT SUŞLARIN GİDEREK ARTMASI BEKLENİYOR

Dünyanın çeşitli ülkelerinde 3 aşının yoğun şekilde kullanıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 10'unun ikinci doz aşılarını yaptırdığını anlattı. Aşılama oranlarının hızla artırılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yalçın, “Şu an kullanılan her iki aşı da etkinliği ve güvenilirliği yüksek olan aşılar. Son zamanlarda tedavi başarısızlığı ya da sıkıntıların biraz daha artması muhtemelen mutant virüslerin bir sonucu olarak düşünüyoruz. En yaygın mutant virüs İngiltere'den, daha sonra Güney Afrika ve Brezilya mutantları görülüyor. Bunlara ilave olarak nadiren de olsa 14 tane daha mutant suş var. Bunların daha fazla yayılım, daha fazla hastaneye yatma gibi gereksinimleri, daha fazla ölüm oranı, aşılara karşı direnç var. Mutant virüsler için zaman zaman tedavide kullandığımız iyileşmiş hastalardan alınan plazmanın verilmesi ya da verilen bazı monoklonal antikorların daha az etkili olduğunu düşünüyoruz. Bunların giderek sayısının artması da bekleniyor. Bu mutant suşların aşılara karşı dirençten de bir kısmının sorun olabileceği başka bir veri var" diye konuştu.

HASTALIK DAHA ÇOK 45-50 YAŞ GRUBUNA İNDİ

60 yaş üzerindeki bireylerin rutin olarak aşılanması ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla bu yaş grubunda hastalık oranının azaldığını belirten Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, “Hastalık daha çok 45-50 yaş ortalamasında. Daha genç erişkin yaş grubunda. Çocukların da hastalanma oranları nispeten arttı. Dolayısıyla aşılanmanın alt yaşlara doğru hızlı bir şekilde çekilmesi olayı etkileyecek. 45-50 yaş grubundaki bu hastalarda ek rahatsızlıklar da yok" diye konuştu.

'KISITLAMANIN CİDDİ ETKİSİ VAR'

Son 1 yıl içerisindeki koronavirüs durumunu değerlendiren Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, test sayılarının artırılmasıyla vaka sayılarının ciddi şekilde arttığını vurguladı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yalçın, yeni tedbirler oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Kritik sektör gruplarının kapatılması ya da uzaktan çalışılması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Yalçın, “Birkaç haftalık tamamen kapatma sürecini düşünebiliriz. Bunu Avrupa'da yapan ülkeler oldu. İngiltere 3 kez kapandı. Almanya, Fransa gibi ülkelerde kapanmalar oldu. Bu kapanmaların ciddi etkisi var ama kapanma sonrası normale dönüldüğünde de bu önlemlerin ciddi bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde en başa tekrar dönülme riski taşıyor" dedi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Kaşlı 'Goca Başkan' koronavirüsle savaşıyor
 
Okul harçlığı için golfe başladı milli oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya ayrı kapanmali 19 Nisan 2021 Pazartesi 09:47

Bir tane turist almayacak sin, tüm oteller 1 yıl kapansaydi şimdi böyle olmazdı

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa köroğlu 18 Nisan 2021 Pazar 13:18

Çin kendi ürettiği aşıyı olmuyor..dünya çinin önünde yalvarıyor bene ver bene ver diye bu işte bi terslik yok mu...

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa köroğlu 18 Nisan 2021 Pazar 13:16

Demre de muhtemelen ingiliz turist çarşıda maskesiz geziyor...maske nerde dedim..sırıtıyor..Biz maskeyle gezelim elin kıçı boklu turisti maskesiz üstelik belki ajan bilerek bu mutasyon denilen olguyu onlar yayıyor...

Yorumu oyla      0      0  
A.Rıza ÖZÇELİK 18 Nisan 2021 Pazar 11:45

yabancılara bir çare bulsanız daha doğru bir operasyon olur, çünki; Mutasyonlu virüslerin vaka sayısıyla birlikte artmasının sebebi ikametgah sahibi Antalyalılar değil biz evde oturarak bunu üretemeyiz veya mutasyona uğratamayız. Yabancılara karşı bir çare bulun ve onları karantinaya alın veya bir serbest bölge yaratın. Mesela expo 2016 bölgesi atıl duruyor orası kullanılabilir.

Yorumu oyla      0      0  
taş 18 Nisan 2021 Pazar 11:40

Bu işin en hafif atlatılması ancak aşılamayla olur.O nedenle toplumun hızlı bir şekilde aşılanması gerekirken ne yazık ki verilen sözlerin hiç biri tutulmadı.Düşünün 40 yaş üstü aşılanmış olsaydı şimdi biz bu süreçleri yaşamazdık,60 yaşa geldi ve oradan aşağıya aşılama inemiyor,Çin galiba aşı vermiyor veya zaten baştan böyleydi ama topluma moral vermek için rakamlar hep abartılmış ama gelinen noktada mızrak çuvala sığmıyor.Nasıl bir becerisizlik Rusya ile Almanya'da çıkan aşılarla da sözleşme yapsalardı bu hallere düşmezdik.Şimdi ise işimiz virüse rast gelip gelmemeye kaldı.Milyarlarca kaybımız bir tarafa her gün yüzlerce can gidiyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör virüs tablosunu paylaşıp uyardı
SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre 'kırmızı' renkli çok yüksek riskli iller ...
Burdurlu Fatma nine 2 yıl sonra kana kana su içti
BURDUR'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır ...
Prof. Dr. Ömer Özkan; Anlattıklarım bilim kurgu gelebilir ama...
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları ( Konysiad) Çevrimiçi Toplantı konuğu ...
 
Hangi tatlıları yiyebilirsiniz
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, ...
Torbalı Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
İZMİR'de, solunum rahatsızlığı yaşadığı belirtilen Torbalı Belediye Başkanı ...
Antalya'da iftar sonrası aşı kuyruğu
ANTALYA'da iftar sonrası aşı uygulaması bugün başladı. Kepez Devlet Hastanesi’nden ...
 
Yeni tabloda Antalya yine yüksek...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından haftalık vaka oranlarını ...
Karşıyaka’da Psikolog
Ruhsal açıdan meydana gelen sıkıntıların çözülmesi ve süreç içerisinde ...
Gençlik Aşısı
Mevsim geçişleri ile birlikte cilt, neme ihtiyaç duyar. Bu konuda cildin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva