TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
1 Mart 2019 Cuma - 12:18

Antalyalı turizmci vuruşarak çekildi

Antalya’nın Kumluca İlçesi’ne bağlı Adrasan Mahallesi’ndeki oteline ek kat yapıp imar barışı için başvuran Cevat Dündar bu haktan yararlandırılmayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı.

Antalyalı turizmci vuruşarak çekildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Otelinin haksız yere yıkıldığını belirten Cevat Dündar, Erdoğan’dan mağduriyetinin giderilmesini istedi ve Adrasan’da Kumluca Belediyesi üst düzey yöneticileri ile yakın akrabalarının da sahibi olduğu 500’e yakın kaçak bina ve tesisin olduğunu ileri sürdü.

Adrasan Üçbük mevkiinde bulunan otelinin haksız bir şekilde yıkıldığını iddia eden Dündar, mektubunda uzun yıllar Almanya‘da öğretmen olarak çalıştığını, biriktirdiği paralarla  aldığı araziye 1988 yılında geçici olarak 10 adet bungalov ve bir adet betonarme bina yaptığını kaydetti.

Dündar şunları yazdı:

“Çok değerli Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Saygıdeğer Cumhurbaşkanım,

Evvela uzun mesai ile ülke sorunlarımızı çözmek için yoğun bir tempoyla çalıştığınız bir dönemde, sizleri yasadığım bir mağduriyetle ile rahatsız etmek zorunda kaldığım için çok üzgün olduğumu belirtir, bu konuda verdiğim rahatsızlıktan ötürü affınıza sığınmak isterim. Ancak beka sorunu yasadığım bir sırada devletimizin en büyük makamında bulunan, Hakka, adalete ve eşitlik ilkesine derinden inanan zatıalinize derdimi açmaktan baksa bir çarem kalmamıştır. Çok değerli zamanınızı aldığım için sizlerinden özür diler, ilginiz, destekleriniz ve anlayışınız için sizlere kalpten teşekkür ederim.

Antalya ili Kumluca ilçesine bağlı Adrasan mahallesinde 33 senedir turizm sektöründe faaliyet göstermekteyim. Adrasan Mahallesi, Antalya’ya 95 km, Kemer’e 55 km, Çıralıya 24 km ve Olympos’a 8 km mesafede bulunmaktadır. Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı İşletme Birliği’nin (GATAB) hizmet sınırları içerisinde bulunan Adrasan, 2 kilometre uzunluğundaki büyüleyici kumsalıyla, doğal liman özelliğine sahip Akdeniz Bölgesinin en büyük koyudur.

Ailem ve ülkemden uzun yıllar ayrı kalarak, Almanya‘da öğretmen olarak çalıştım. Yurt dışında yapmış olduğum tasarruflarla Adrasan Mahallesinde 1986 yılında tapulu bir arazi satın aldım. Adrasan’a geldiğim 1988 yılında (i) 1´inci derece sit alanların, (ii) kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunan alanların (iii) tarım ve orman alanlarının, işgal edilerek doğal yapılarının alt üst edildiğini ve bu alanlarda kontrolsüz bir şekilde sözde Otel, Motel, Restaurant, günübirlik tesis olarak adlandıran ruhsatsız, gecekondu tipi, kanunsuz kaçak yapıların mantar gibi türediğini üzülerek müşahede ettim. Maliki olduğum tapulu taşınmazım bu talana kurban gitmesini engellemek ve bin bir zorluklarla aldığım yerime sahip çıkabilmek maksadıyla, arazim üzerine 1988 yılında geçici olarak 10 adet Bungalov ve bir adet betonarme bina yaptım. İlerleyen yıllar içinde en büyük hayalim Adrasanın imar planının bir an önce gelmesi, bu plan dâhilinde, kaliteli turizme yaraşır bir yapılaşma yaparak turizm sektöründe başarılı bir şekilde faaliyet göstermekti. Ne yazık ki yıllar yılları kovaladı ve benim ve Adrasan halkının büyük kesimin in’de dört gözle yollarını beklediği imar planı, GATAB sınırları içerisinde bulunan ve toplam yüzölçümü 410 dekar olan bu küçücük yerleşim alanı için, her ne hikmetse, 33 senedir başarıyla hazırlanıp uygulanamadı. Geçen bu süre zarfında Adrasan Mahallesi için ilgili belediyelerce 3 kez imar planları hazırlansa da, bu planlar o zaman ki yetkili belediyelerin görevlerini kötüye kullanmaları, taraflı ve adil olmayan düzenlemeleri sonucu tatbik edilemedi. Her defasında akraba, eş-dost kayırmacılığı ve kişisel çıkarların ön plana çıkarılmış olmasından ötürü, Hakkaniyete ve hukuka aykırı uygulamalar yapıldığı yasal haklarını korumaya çalışan mağdur vatandaşların mahkemeler nezdinde açmış oldukları itiraz davaları kapsamında sabit görüldü ve bu tespit planların iptalini beraberinde getirdi.

Adrasan koyunda 33 sene bilfiil yaşamama rağmen, maalesef bu mahallede arazim üzerinde kendimin ailecek oturabileceğim, yaşama ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim düzenli bir yerleşim yerim yoktur. Sahibi olduğum taşınmaz üzerine yapmış olduğum 10 adet Bungalov ve betonarme bina 1988 yılındaki inşasından bugüne kadar geçen 33 yıllık süre zarfında iklim ve tabiat şartlarına maruz kalarak yıpranıp, eskimesi nedeniyle tamir, onarım ve yeniden düzenlenme çalışmalarının yapılması kaçınılmaz bir hal almıştı. Hükümetimiz tarafından yasallaştırılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan „İmar Barışı/Affı Düzenlemesi“ benim için bu açıdan yeni bir umut kaynağı oldu. Bu düzenleme sayesinde mevcut olan yapılarımı doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirebilecek ve turizm faaliyetlerinde kullanılabilirlik verimliliğini daha da artırabilecektim. Ve böylelikli

evvela gelen turistler ve sonra‘da kendim ve ailem için insan onuruna ve seviyeli turizme yakışan, daha uygun bir yaşam ortamı oluşturabilecektim. Bu düşünceler ışığında, „İmar Barışı/Affı Düzenlemesi“´den yararlanabilmek için e-devlet hesabım üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapı kayıt izin belgesi almak için başvuruda bulundum. Dilekçem onaylandı ve yaklaşık 60.000 TL tutarındaki gerekli bedeli ödeyerek yapı kayıt izin belgelerimi aldım. Buna ilaveten, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları gerek Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki görevli danışmanlar ile bizzat yaptığım görüşmelerde durumu izahat ettim ve yapacağım tamirat, onarım ve yeniden düzenleme ve yenileme çalışmaların sonucu bir sorun çıkmayacağına dair sözlü güvence aldım.

Ancak Kumluca Belediyesi „İmar Barışı/Affı Düzenlemesi“ kapsamda yapmış olduğum düzenleme ve çalışmaları, kasıt ve kötü niyetim olmamasına rağmen, kaçak yapılaşma teşkil ettiği gerekçesiyle, (i) mevcut yapıların yıkılmasına, (ii) Kumluca Ziraat Bankasından çektiğim kredilerle 60.000 TL tutarındaki bedelini ödediğim imar barışı düzenleme izin belgelerimin iptaline, (iii) 54.000 TL para cezasına ve (iiii) mevcut yapıların 15.01.2019 tarihinde yıkılmasına karar aldırmıştır. Hâlihazırda dış güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı oyunlar nedeniyle ülke ve milletçe içerisine düşürüldüğümüz ekonomik dar boğazda yurtdışında (Almanya ve İngiltere´de) yaşayan 4 çocuğumun çekmiş oldukları kredi ve birikimleri ile bana sağladıkları maddi destekleri ile ülkeme en az 2.000.000 TL’lik yatırım yaptım (Banka aracılıyla ve elden teslim edilen paralara dair banka dekontları ilişik ekte dikkatinize sunarım). Kumluca Belediyesinin bana karşı aldığı ve bir türlü anlam veremediğim düşmanı tutum karşısında kalmak beni madden ve manen yıkıma uğrattı ve son çare olarak Kimsezilerin kimi olarak, her zaman haktan ve adaletten yana olan Şahsınıza bizzat yaşadığım sorunları iletmek istedim.

Adrasan’da hâlihazırda Kumluca Belediyesi üst düzey yöneticilerinin ve kendilerinin yakın akrabalarının da sahibi olduğu 500’e yakın kaçak bina ve tesisin olduğu bilinmektedir. Buna ilaveten Adrasan Köybük mevki kıyı kenar içerisinde bulunan arazilerin alınıp satıldığı herkesin bilgisi dâhilindedir. Ayriyeten Kumluca Belediye sınırları içerisinde bulunan Antik Olympos, Karaöz, ve civar yerleşim birimlerinde sayısız kaçak yapılaşmaya son hızla devam edilmektedir. Hatta Kumluca yöresindeki Tarihi Antik Ceneviz koyu bile kaçak yapılaşma sonucu şu anda işgal altındadır. Ancak yukarıda ismi geçen yerleşim birimlerinde yapılan kaçak yapılaşmalar ve işgaller karşısında Kumluca Belediyesi kılını kıpırdatmadan sessiz kalmayı ve üç maymunları oynamayı tercih etmekte, 1988 yılından beri özel tapulu mülkiyetim üzerinde bulunan yapıları hukuka ve hakkaniyete aykırı bir şekilde yıkmakla tehdit etmektedir.

Benim tapulu taşınmazım üzerindeki yapıtlarım hariç, Adrasan koyunda bulunan yapı, bina ve tesislerin tamamına yakını tarım arazileri üzerlerine ve kıyı kenar çizgileri içerisinde kalan alanlara inşa edilmiş, kıyı kanununa aykırı çarpık gecekondu yapılaşmalardır ve bu suretle yaklaşık olarak % 100´ü kaçaktır. Her ne kadar Kumluca Belediyesi 1986 yılından itibaren sahibi olduğum tapulu arazim üzerinde bulunan yapı ve binalar üzerinde „İmar Barışı Düzenlemesi“ çerçevesinde yapmış olduğum tamirat/onarım ve yeniden düzenleme çalışmalarına karşı haksiz, adaletsiz ve hakkaniyete uymayan bir şekilde yıkım kararı aldırmış olsada, Adrasan’da, Olympos’da ve Karaöz’de son zamanlarda artarak devam eden kaçak yapılaşmalara göz yummakta, tarım arazileri üzerine inşa edilen 4-5 katlı kaçak yapılara dahi hiç bir yasal girişimde bulunmamaktadır. Bu ihlaller karşısında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’de sessizliğini korumaktadır.

 
Hamile kızını hastaneye götürürken kaza yaptı
 
'Sahne Sırası Sende'nin birincisi AÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamile kızını hastaneye götürürken kaza yaptı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 7 aylık hamile kızı Hatice Kılıç'ı hastaneye ...
Yerleşik İsveçli, evinde ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yerleşik olarak bulunan İsveçli Erik Mathsture ...
Manavgat'ta çatı yangını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi bir gecekondunun çatısında henüz belirlenemeyen ...
 
Antalya'da suç örgütüne operasyon: 17 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda ...
Antalya'daki o bebeğin mezar taşında 'ÇP 51' yazacak
ANTALYA'da, bırakıldığı cami bahçesindeki teneşirde soğuktan yaşamını ...
Kimsesizler mezarlığına defnedildi
ANTALYA'da vücudunun üst tarafı olmayan erkek cesedi, 15 günlük yasal ...
 
Araçlar Döndü ve Funda ustaya emanet
ANTALYA'da 12 bin kişinin çalıştığı Akdeniz Sanayi Sitesi'nde iki kadın ...
Demre'de 'İyi Tarım' belgeleri verildi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen törende İyi Tarım Uygulamaları ...
Eski Antalya Kriminal Laboratuvar Müdürüne hapis
ANTALYA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva