Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
4 Nisan 2017 Salı - 11:29

Anteks işçisine kötü haber

ANTALYA'da varlıkları 1 milyar doları aşan ve bir dönem Türkiye'nin en büyükleri arasındayken iflasına karar verilen Ataç Grubu bünyesindeki Anteks'in Altınova ve OSB'deki iki fabrikası ipotek nedeniyle icradan satıldı.

Anteks işçisine kötü haber
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kuruldu. Daha sonra Ataç Grubu altında toplanan iki şirket bünyesinde iplik, boya ve dokuma fabrikaları, enerji firması, özel okul ve otelleri barındırıyordu. Ataç İnşaat, 2011'de cirosunu en çok artıran Türkiye'nin üçüncü şirketi seçildi ve çoğu kez de Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldı. Anteks ise Armani, Lacoste, Versace gibi dünya devlerine yönelik üretimler yapıyordu.

ÇÖKÜŞ 2011'DE BAŞLADI

Grubun çöküşü, 2011'de yapılan halka arzla başladı. Batış sürecine giren grubun kurtarılması amacıyla anlaşma yapılan fon şirketinin oluşturduğu yeni yönetim kurulu da Ataç ve Anteks için iflas erteleme istedi. Birçok alacaklı ise şirketin iflası için başvurdu. Antalya 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen iflasın ertelenmesine ilişkin davanın karar duruşmasında mahkeme, her iki şirketin de iflasına karar verdi. Bu kararla yönetim düşerken, şirketlerin tüm mal varlıklarına da el konuldu ve iflas dosyaları açıldı.

ALTINOVA’DAKİ FABRİKA SATILDI

İflas kararının ardından Antalya 6'ncı İcra Dairesi'nce gruba ait Altınova'da bulunan iplik fabrikası ve tarımsal alan ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iki adet dokuma-terbiye ve iplik fabrikaları için 8 Eylül 2016 günü için satış ilanı verildi. Altınova'daki 52 dönümlük fabrika ve tarım alanı için 32 milyon 731 bin TL muhammen bedel üzerinden çıkılan ihalede Yapı Kredi Bankası'na yaklaşık yarı fiyatı 18 milyon 50 bin lira bedele satıldı. 

OSB'DEKİ İPLİK FABRİKASI DA SATILDI

Grubun OSB'de 78 dönümlük alandaki fabrikası için 28 milyon 83 bin TL, OSB'de 116 dönümlük fabrika için de 52 milyon 778 bin TL muhammen satış bedeli belirlenerek aynı tarihlerde ihaleye çıkıldı. Ancak ilk ihalede satış işlemi gerçekleşmeyen bu iki fabrikadan 78 dönümlük iplik fabrikası 28 milyon 83 bin TL muhammen bedel üzerinden çıkılan ihalede yaklaşık yarı bedeli 14 milyon 109 bin TL'ye Hacı Halil Çoban tarafından satın alındı. 

DOKUMA FABRİKASI DA SATILIYOR

Anteks'in üç fabrikasından sonuncusu olan Antalya OSB'deki 116 dönümlük dokuma fabrikası da 52 milyon 778 bin TL muhammen bedel üzerinden Antalya 6'ncı İcra Dairesi'nce 7 Nisan günü yeniden ihaleyle satışa çıkıyor. İpotekli banka borcu karşılığında yapılacak bu satıştan elde edilecek gelir banka borcuna ödenecek. 

BORÇ TOPLAMI 330 MİLYON TL

Grubun ortaklarından Çalık ailesinin avukatlığını yürüten Arif Karabağ, İcra İflas Müdürlüğü'ne Anteks'in iflas dosyasına alacaklılar tarafından toplam 330 milyon TL'lik borç kaydı yaptırıldığını söyledi. Anteks'in Altınova ve OSB'deki iplik fabrikasının satıldığını ve bu ihalelerin kesinleştiğini belirten Arif Karabağ, “Üçüncü fabrikanın ihalesi de mart ayında yapılacak. Böylece Anteks'in ipotekli mal varlıkları iflas dışı olduğundan tamamı satılmış olacak. İflas dosyası içine giren paralar olduğu takdirde ki, hiçbir satıştan sonra iflas dosyasına para kalması mümkün değil, dolayısıyla Anteks'in çalışanları, işçileri, tedarikçiler hiç kimsenin bu dosyalardan para alması sözkonusu değil. Anteks'in OSB'deki son fabrikası da satıldıktan sonra artık satılacak hiçbir mal varlığı kalmamış olacak. Dolayısıyla işçiler mağdur olacak. Fabrikalar ipotekli ve fabrikaların satışından da para gelmeyeceği için işçiler ve tüm alacaklı firmalar hiç para alamayacak" dedi. Karabağ, ANTEKS'in işçilerine olan borç toplamının da 22 milyon TL civarında olduğunu açıkladı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
OSB'den Kazakistan ziyareti
 
Turizmdeki en büyük kayıp Avrupa pazarında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OSB'den Kazakistan ziyareti
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ticaret heyeti, Kazakistan programı ...
Benzin ve motorine bu gece zam geliyor
Benzin ve motorinin pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren zam yapılması bekleniyor.
Alanya EAH'de acil servis toplantısı
ALANYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servisin önemi ve işleyişine ilişkin sunum yapıldı.
 
Kanser tedavisinde bitkisel kür uyarısı
EGE Üniversitesi'nde görevli uzman diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı, Antalya'da ...
Alanya'da kumar operasyonu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde jandarmanın kahvehaneye yaptığı baskında ...
MHP'li meclis üyesinden 'hayır' haykırışı
MURATPAŞA Belediyesi'nin tek MHP'li meclis üyesi Mustafa Taşbaş, 16 Nisan'da ...
 
HESTOUREX kapılarını açıyor
DÜNYA Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX), 06- 09 Nisan tarihlerinde ...
Restoran hırsızı yakalandı
ANTALYA'da girdiği 20 restorandan hırsızlık yaptığı öne sürülen 22 yaşındaki ...
Kemer, Moldova'da tanıtılacak
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nin tanıtım faaliyetleri kapsamında Moldova'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva