Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
25 Kasım 2020 Çarşamba - 09:22

Antibiyotik yazmayan doktora tehdit ve hakarete ceza

KAHRAMANMARAŞ'ta, torununa antibiyotik yazmayan Doktor Tuğrul Kaba'ya tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hasan G. (57), 5 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Antibiyotik yazmayan doktora tehdit ve hakarete ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hasan G., 18 Ocak'ta rahatsızlanan torununu kentteki özel bir hastanenin acil servisine götürdü. Acil serviste görevli Doktor Tuğrul Kaba çocuğu muayene ederken, Hasan G. torununa antibiyotik şurup yazmasını istedi. Bu talebin ardından Kaba, çocuğun rahatsızlığının uzun süreli antibiyotik kullanması gerektirmediğini belirtti. Hasan G. ise iddiaya göre, istediği ilacı yazmadığı için doktora önce hakaret etti, sonra da "Buradan nasıl çıkacaksın" diyerek tehdit etti.

Tuğrul Kaba'nın şikâyeti üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada Hasan G., hakkında hakaret ve tehdit suçlarından dava açıldı. Kahramanmaraş 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Hasan G., hakaret ve tehditte bulunmadığını, doktorun kendisine küfrettiğini öne sürüp beraatını istedi. Duruşma sonunda; Hasan G.'ye hakaret suçundan 5 bin 300 lira, tehdit suçundan ise 360 lira olmak üzere toplam 5 bin 660 lira adli para cezası verdi. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ

Dava sonucunu değerlendiren Tuğrul Kaba, yargılama sonunda hasta yakınının suçlu bulunduğunu söyledi. Kaba, o gün yaşadıklarını da şöyle anlattı:

"Hasta, dedesi tarafından boğaz ağrısı ve hafif ateş şikâyetiyle hastanemize getirildi. Muayenemi yaptım, gerekli tahlilleri istedim. Hasta yakınları o kadar vakitlerinin olmadığını, antibiyotik ilaç istediğini söyledi. Bunun üzerine ben de çocuğun tedavisinde antibiyotik gerekmediğini söyledim. Fakat antibiyotik yazmam için bana ısrar ve baskıda bulundu. Yazamayacağımı, kapıda bekleyen hastalarım olduğunu o nedenle hasta yakının çıkmasını istedim. Bunun üzerine küfretmeye başladı bana. Güvenlik görevlilerinden yardım isteyince bu kez bağırarak, 'Buradan, hastaneden nasıl çıkacaksın?' diye beni tehdit ederek, küfürler etti. Ben de şiddetin cezasız kalmasını istemediğim için suç duyurusunda bulundum. Yargılama sonucunda suçlu bulundu ve adli para cezasına çarptırıldı. Ben, sağlık çalışanlarının şiddete uğramaması için, bu şiddetin engellenmesi için üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Özellikle meslektaşlarımın bu konuda 'Bundan bir şey çıkacak mı?' deyip dava açmamalarını doğru bulmuyorum. Şiddete uğradılarsa kesinlikle şikâyetçi olup sonuna kadar takipçisi olmalarını istiyorum."

'İNSANLARA BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMIN SAĞLIK İÇİN TEHDİT OLDUĞUNU ANLATMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ'

Antibiyotiğin her rahatsızlıkta kullanılabilecek bir ilaç olmadığını belirten ve insanların bu konuda doktorlara ısrar etmemeleri gerektiğini vurgulayan Tuğrul Kaba, "Bilinçsiz antibiyotik kullanımı toplum sağlığı için çok büyük tehdit. Bu antibiyotik insanların her şikâyeti olduğunda, boğazları ağrıdığında kullanabilecekleri bir şey olsa bizim reçetemize tabi kılınmaz, reçetesiz de marketten, eczaneden alabilirler. Ama toplum sağlığı için bilinçsiz kullanımı büyük bir tehdit oluşturduğu için doktor gözetiminde uygun süre ve dozlarda kullanılması gerekiyor ama insanlara bunu anlatmak da maalesef güçlük çekiyoruz" diye konuştu.

KAHRAMANMARAS'TA TORUNUNA ANTIBIYOTIK YAZMAYAN DOKTOR TUGRUL KABA'YA (FOTOGRAFTAKI) TEHDIT VE HAKARET ETTIGI IDDIASIYLA YARGILANAN HASAN G. (57), 5 BIN 660 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILDI. MESLEKTASLARINA SESLENEN KABA, "BU KONUDA 'BUNDAN BIR SEY CIKACAK MI?' DEYIP DAVA ACMAMALARINI DOGRU BULMUYORUM. SIDDETE UGRADILARSA KESINLIKLE SIKÂYETCI OLUP SONUNA KADAR TAKIPCISI OLMALARINI ISTIYORUM" DEDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA TORUNUNA ANTIBIYOTIK YAZMAYAN DOKTORA TEHDIT VE HAKARET EDEN KISI YARGILANDIGI KAHRAMANMARAS 8'NCI ASLIYE CEZA MAHKEMESI'NCE 5 BIN 660 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA TORUNUNA ANTIBIYOTIK YAZMAYAN DOKTORA TEHDIT VE HAKARET EDEN KISI YARGILANDIGI KAHRAMANMARAS 8'NCI ASLIYE CEZA MAHKEMESI'NCE 5 BIN 660 LIRA ADLI PARA CEZASINA CARPTIRILDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

Etiketler:
 
Caralina, videolardan görüp hayran olduğu Alanya'dan ev aldı
 
Dedeye 4 yaşındaki torununa cinsel istismar davası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısa yoldan zengin olmaya hayali yuvasını yıktı
ERZURUM’DA bir tanıdıkları aracılığıyla tanıştıkları Tuba P.’nin yüksek ...
Üst mahkeme kararı bozdu, Palu ailesi davası yeniden başladı
KOCAELİ'de 12 yıl önce Meryem Tahnal (35) ve kızı Melike Tahnal'ın (8) ...
Tehlikeye aldırmadan kaza yerinden canlı yayın yaptılar
DÜZCE'de, cipin önündeki otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada ...
 
'Senin gibi genç olmaz olsun' dedirten video...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik ...
Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu
NEVŞEHİR'e tatil için gelen ABD'li doktor Ramona Smith (59) ile oğlu Michael ...
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Covid-19 Sözlüğü'
SAĞLIK Bakanlığı, Covid-19 salgınıyla birlikte kullanılmaya başlanan 85 ...
 
Araçta 3 kilo esrar ve yüklü miktarda dövizle yakalandı
EDİRNE’de, polis ekiplerince durdurulan araçta 3 kilo 780 gram esrar ile ...
Bülent Arınç istifa etti
Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa etti.
Tefecilik çetesine operasyon: 9 gözaltı
MUĞLA merkezli 3 ilde tefecilik yaptıkları ileri sürülen çeteye yönelik, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva