Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
21 Mart 2019 Perşembe - 07:22

Apo severler ve CHP listeleri...

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Apo severler ve CHP listeleri...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı partilerinin tüm Türkiye’de 299 HDP’li ve PKK’lıyı belediye meclis üyeliği için aday yaptığını söyleyince, ‘Amma atıyor’ dedim… Rakam, mağaza vitrinlerindeki etiket rakamı gibi 299 olunca, algı yaratmak için verilmiş bir rakam diye de içimden geçirmedim değil…

Ancak Soylu, geçen gün bu 299’un 7’sinin Antalya’da olduğunu söyleyince merakım iyice arttı. Ne 6, ne 8, tam 7 HDP ve PKK’lının listelerde varlığından söz ediyordu, bu ülkenin her türlü istihbaratına sahip içişleri bakanı…

Öyle bir hale geldik ki, içişleri bakanının söylediğine bile inanmadım, araştırma ihtiyacı hissettim.

Sağa sola sordum… Antalya’da CHP’nin içini dışını iyi bilen bir arkadaş aynen şöyle dedi:

“Bir dönem BDP’de,  sonra HDP’de üye olmuş veya yönetici olarak görev yapmış kişilerden 3’ünün Kepez’den, birer kişinin de Muratpaşa ve Konyaaltı’dan meclis üyeliğine aday gösterildiğini ben de duydum.” 

Soylu’nun verdiği rakamın 7 olduğunu, arkadaşın hesabının da doğru olduğunu varsayarsak, geriye 2 kişi kalıyor.  Kalan o 2 kişinin ise hangi ilçeden aday gösterildiği  meçhul…

Şimdi diyeceksiniz ki, “Ne var bunda, bunlar öcü mü?..”

Önce kısa bir hatırlatma yapayım, sonra anlatırım meramımı…

Soylu’nun 7 rakamını telaffuz ettiği günün ertesi, yani dün, Kepez’den ikinci bir ‘Apo sever’in varlığını DHA haber olarak geçti. İsmi CHP listelerinde olduğu ilk dillendirilen BDP eski Antalya İl Eşbaşkanı Abdülbaki Karaağaç olmuştu… Karaağaç’ın meydanlarda ‘Apo’ya özgürlük’ çağrısı yaptığı görüntüleri ortaya çıkmış, kardeşinin PKK adına dağlarda olduğu ve arananlar listesinde yer aldığı da yazılıp çizilmişti.

Dün varlığı ortaya çıkarılan ikinci kişi ise HDP’li yöneticilerle sıkı fıkı olduğu yayınlanan fotoğraflardan belli olan Mustafa İlhan’dı…  HDP'nin ittifak kurduğu Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku içinde yer alan Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) üyesi İlhan, Kepez meclis üyeliği için CHP listesinde 11'inci sıradan aday gösterilmişti. Diğer eski BDP’li gibi seçilebilecek bir sıradaydı…

Yine dün, Kemer ilçesinde HDP'nin birinci sıra belediye meclis üyesi adayı Belgizar Sazak’ın gözaltına alındığı haberi düştü ajanslardan önümüze… Arşivdeki kayıtlara göre Sazak 2012’de de yasa dışı bir örgütün üyesi olmaktan tutuklanmıştı.

Şimdi gelelim meramıma…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na  önceki gün, NTV’de Antalya adayı Abdülbaki Karaağaç olayı soruldu.

Kılıçdaroğlu da dedi ki; "Olabilir CHP'ye gelmiştir, vatan haini mi bu? Bir insanı suçlu ilan etmeye hakimler karar verir. Ben karar veremem. Eğer teröristse tutuklasınlar. Kardeşi, yeğeni bilmem ne yapmış ama insanları bu kadar karalamak yazıktır. Adamın belki o işlerle hiç ilgisi yoktur. Amcası, babası yapabilir, yeğeni yapabilir adam masum bir insandır. Bu adam gelmiş diyor ki CHP'li olmak istiyorum, CHP'de hizmet etmek istiyorum. Olamaz mı? Olur."

Kepez’deki sonradan değil doğuştan CHP’li de diyor ki; “Olamaz… Daha dün partiye gelmiş biri, ister HDP’li ister başka partili, belediye meclisi üyesi yapılamaz… Yapılacaksa bir yeteneği olmalı. Oysa bu kişi ilkokul mezunu bir esnaf… Kepez’e ne verecek, ne katacak?.. Bu tamamen kürt oylarını almak için HDP’ye ayrılmış bir kontenjana yerleştirilmiş.  Biz kürtlere karşı değiliz. Kepez’de mazisi temiz binlerce kürtten birini neden koymadılar?.. O kadar emek vermiş emektar CHP’liler varken, böyle bir kişi listenin seçilebilir noktasına aday olarak yerleştirilemez. Biz partimizin isminin PKK ile birlikte anılmasına  tepkiliyiz…”

Bende o CHP’li seçmen gibi düşünüyorum ve diyorum ki; Madem listelere kürt kökenli siyasetçiler  koyacaktınız, mecburdunuz, bir yerden talimat geldi tamam koyun… Nüfusu 550 bini aşmış 600 bine dayanmış Kepez’de, kardeşi PKK adına dağlarda olmayan, BDP’de, HDP’de kaydı, kuydu bulunmayan, meydanlarda, “Apo’ya özgürlük” diye bağırmayan, eğitimli, kariyer sahibi 2-3 kürt yok muydu?.. Tabi ki vardı… Peki, neden bu isimler tercih edildi?.. Veya, bu isimleri size kimler verdi?..

Biraz mantık yürütecek olursak, bu durumda Kepez’de hangi MHP’li veya MHP’den geçmiş hangi İyi Partili bu listeye oy verir?..    

Kurucusu başkomutan, ikinci genel başkanı İstiklal madalyası sahibi eski bir genelkurmay başkanı olan bu ruha tamamen zıt, binlerce askerimizi şehit etmiş PKK’lıların lideri Apo’ya özgürlük isteyen  karakterler nasıl olur da CHP’nin listelerinde vücut bulur?..

Gerçekten inanamıyorum…

Bir yandan, “Beka sorunu yok, bu bir yerel seçim, projeleri konuşalım” diyeceksiniz, öte yandan eskiden BDP’li veya HDP’li olmasının dışında bir özelliği olmayan ‘Apo severleri’ birilerine şirin gözükmek için seçilebilir yerden aday göstereceksiniz…

Projeden kastınız buysa bilemem..

CHP yönetimi, 2014’de “Listenizde FETÖ’cü aday var” dediğimizde de bize inanmamıştı.  Sonra şapka düştü, kel göründü ve dediğimiz kişi FETÖ’den tutuklandı, yargılandı…

Ve, bu kez yine bir yanlışa imza atıldı…

Açık söylüyorum…

Bu listelerle seçimi kazansanız ne olur, kazanmasanız ne olur?..

Eğer, bu listelere kızan CHP’liler, MHP’liler, İyi Partililer, Saadet Partililer o bölgelerde, Millet İttifakı’nın adayına oy vermeyecek olurlarsa, ve anketlerde bir tık önde olduğu söylenen Muhittin Böcek’te bu seçimi kaybederse, tekerine çomak sokan parti yöneticilerinden hesap sorması anasının ak sütü gibi helaldir.

 
Bahçeli; Menderes Türel Antalya için bir şanstır
 
Malatya'da deprem
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeltenli 25 Mart 2019 Pazartesi 13:01

hdp kepezde seçime girse aynı listeyi ysk ya verir :)

Yorumu oyla      3      3  
mevlut 21 Mart 2019 Perşembe 21:13

Fetönün tümgenerali DİŞLİ NİN KARDEŞİ ŞABAN DİŞLİNİN BOSNA BÜYÜKELCİSİ YAPILDIĞI bu ZAMANDA: 15 YIL ÖNCE HDP İL BAŞKANLIĞI YAPMIŞ KİŞİNİN MECLİS ÜYELİĞİ 11 sıradan fazla suc sayılmamalı Çünkü o tarihte tüm AKP liler Apoya övgüler düzüyordu

Yorumu oyla      3      3  
Tahir 21 Mart 2019 Perşembe 19:37

Sayin gündoğdu... Dün hdp li mv linin kardesi de akp den mv.dun kendi partidinde baskan olan sayin soylu .kurtulmus simdi akp den mv hatta bakan.mhp liler akp den mv.olunca iyi oluyor da chp den meclis uyesi olunca kötümü oluyor.siyasette boyle degisimler ulkemizdekiler siyasi ahlakdan yoksun olunca oluyor malesef. Chp de var ise akp de yegeni kardesi anasi babası hatta ki kendi feto cu olan kac kisi var sizce bir de bunu arastirin. Merakinizi giderin.gerci sizin merakiniz deyil ama.feto ile resmi olan herkes nerdeyse bakan danisman belediye baskani olmus bu ulkede.ama biz bunu konusacagimiza ve sorgulayacagimiza hdp den 299 kisi meclis uyeligi icin secime giriyormus da onu konuşuyoruz.kardesim hdp pkk limi hepsi pkk li.cikart yasayi at iceriye hepsini daha hala neden milletin milyonlarini hdp ye veriyorsun da secime giriyor.engelle o zaman.

Yorumu oyla      3      3  
Kazım Balsoy. 21 Mart 2019 Perşembe 18:36

Önce şunu belirteyim ben kürt değilim. Kürtler Antalyada iş kurar, otel alır, turizme hizmet eder, askerlik yapar ozaman laf olmaz. Bırakın şu kürt lafını. Bölmeyin güzel ülkemi. O aday olan hain mi. Yargı orda versin cezasını. Bende çok isterim. Hainin hırsızın cezası kesilsin ama yazık oluyor ülkeme. Ayırmayın insanları. Bırakın kardeşce yaşayalım.

Yorumu oyla      3      3  
yasef 21 Mart 2019 Perşembe 17:48

kim bu listeleri yaptıysa hiç araşdırmamış mı,sen git milletin evlatlarına kurşun sıkanları övenleri meclis üyesi yap.Muhittin BÖCEK baş da olmak üzere oy yok,bu böyle biline...

Yorumu oyla      3      3  
Kepez??? 21 Mart 2019 Perşembe 12:48

Sayın gündoğdu chp kepez meclis üye adayları içinde chp kepez ilçe binasına giren kaç kişi var değilki liyakat chp lilik bile yok.

Yorumu oyla      3      3  
Yazıklar Olsun 21 Mart 2019 Perşembe 11:03

Şimdi Antalya halkı nasıl oylarını CHP ye versın NAsıl IYI partıye versın? HDP lı veya baska teror partızanı bır partının adamını nasıl uye yaparsınız nasıl meclıs uyesı yaparsınız? Amacın Kurt oylarına talıp olmaksa cık acıkca soyle arkadas ben Herkesın Adayıyım Kurt Kardeslerımınde Turk Kardeslerımınde demelısın. Ondan sonra secımlere Meclıs uyelıklerıne de ona gore ınsanları yerlestırmelısın. KÜrt kokenlı bır ıs adamını Antalya'dan sok meclıse! Son Esnafın bırını, Sok ATSO dan bırını, SOK Esnaf ve sanatkarlar odasından Bırını! Yanı Kürt oylarını Kürt kökenli Ama vatanını seven Bayragı koruyan bır Kürtü sok!!! O zaman helal olsun derler sana. Bu tarz girişimler yüzünden Belediye başkan adayları zan altında kalıyor. Umarım Hakeden kazanır COk kırlı bır secım yarısındayız

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli; Menderes Türel Antalya için bir şanstır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta mitinginin ardından Antalya'ya ...
Ümit Uysal; Ağalar, beyler, paşalar kullanıyor ama...
Muratpaşa Belediyesi'nin Kızılsaray Mahallesi'nde eski bir Antalya evini ...
Büyükşehir yaşlıları unutmadı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Yaşlılar Haftası kapsamında çeşitli huzurevlerinde ...
 
Kaş'ta hayvan ve doğal hayat sergisi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren, üyelerinin çoğunluğu yerleşik ...
Türel'den turizm çalışanlarına TOKİ konutları
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ...
Muhittin Böcek'in Doğu turu
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
İçlerinde Antalya'nın olduğu 9 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu
GAZİANTEP merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 35 eski askeri ...
Askeri araç kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı
İSTANBUL'da askeri aracın devrilmesi sonucu er Sertaç Yavuzeş (25) şehit ...
Antalya Konyaaltı Sahili'ne panoramik asansör
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Atatürk ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva