Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
22 Şubat 2020 Cumartesi - 12:11

Arabuluculukta yeni dönem başlıyor

ADALET Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Türkiye’de arabuluculuk müessesesinin hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Yargının iş yükünün azaltılması ve adalet hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla hayata geçirdiğimiz arabuluculuk uygulaması kapsamında 1 milyon dosya sayısını aştık.” dedi.

Arabuluculukta yeni dönem başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi tarafından düzenlenen istişare toplantısında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, arabuluculuk uygulaması ve Bakanlık tarafından yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BTSO Mutfak Akademi Uygulama Restoranı’nda düzenlenen istişare toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim Ömer Gülmüş, Uluslararası Tahkim Hakem Kurumu (Chartered Institute of Arbitrators) Genel Sekreteri Anthony Abrahams ile yargı camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte ihtilafların da arttığını vurgulayan Zekeriya Birkan, bu ihtilafların kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini aktardı. Birkan, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin adaletin hızlı ve güvenilir şekilde tecelli etmesinde önemli bir rol üstlendiğine işaret ederek, “Dünyada her şey çok hızlandı. Özellikle iş hayatında artan rekabetle birlikte zaman çok daha değerli hale geldi. Bu noktada ihtilafların da daha kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Klasik yargılama modelleriyle, yeni adliye binaları yaparak, yeni hakimler ve savcılar atayarak bunu yapabilmemiz mümkün değil. Arabuluculuk modeli, uyuşmazlıkların en kısa sürede, daha ekonomik ve iki tarafın da memnun olacağı şekilde çözülmesini sağlıyor.” diye konuştu.

“ARABULUCULUK BEKLENTİLERİMİZİN ÖTESİNDE MESAFE KAT ETTİ”

Arabuluculuk modelinin kaybedenin bulunmadığı bir çözüm yolu sunduğuna dikkati çeken Zekeriya Birkan, bu durumun sosyal barışa da önemli katkılar sağladığını vurguladı. Arabuluculuk sistemini doğru ve etkin biçimde sürdürmenin Bakanlığın temel amaçları arasında olduğunu dile getiren Birkan, şunları belirtti: “Arabuluculuk şimdiye kadar bizim beklentilerimizin ötesinde bir mesafe kat etti. En son yaptığımız arabuluculuk sınavı neticesinde ise 6 bin 300 kişi başarılı oldu. Çalışma ve ticaret hayatının vazgeçilmez unsuru haline gelen arabuluculuğu daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Şu anda arabuluculuk uygulaması kapsamında 1 milyon dosya sayısını aştık. 1 milyon kişi mahkemeye gitmeden el sıkışarak davasını sonuçlandırdı.”

“BURSA ARABULUCULUĞUN GELİŞMESİNDE ÖNCÜ ROLE SAHİP”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSOTAM Divan Başkanı Irmak Aslan, Bursa’da alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin gelişmesi hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. BTSO’nun Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bünyesinde tahkim ve arabuluculuk merkezini kuran ilk kurum olduğunu kaydeden Aslan, “Başta 44 bin BTSO üyesi olmak üzere, iş dünyamızın yaşadığı ihtilafların tahkim ve arabuluculuk gibi daha etkin ve hızlı yollarla çözülmesini teşvik ediyoruz. Çalışmalarımızda bizlere liderlik eden Sayın Bakan Yardımcımız Zekeriya Birkan’a ve Adalet Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BURSA TICARET VE SANAYI ODASI (BTSO) BUNYESINDE FAALIYET GOSTEREN BTSO TAHKIM VE ARABULUCULUK MERKEZI TARAFINDAN DUZENLENEN ISTISARE TOPLANTISINDA KONUSAN ADALET BAKAN YARDIMCISI ZEKERIYA BIRKAN, ARABULUCULUK UYGULAMASI VE BAKANLIK TARAFINDAN YAPILAN CALISMALARA ILISKIN ACIKLAMALARDA BULUNDU.FOTO-CANSEL ORUC-BURSA-DHA

BURSA TICARET VE SANAYI ODASI (BTSO) BUNYESINDE FAALIYET GOSTEREN BTSO TAHKIM VE ARABULUCULUK MERKEZI TARAFINDAN DUZENLENEN ISTISARE TOPLANTISINDA KONUSAN ADALET BAKAN YARDIMCISI ZEKERIYA BIRKAN, ARABULUCULUK UYGULAMASI VE BAKANLIK TARAFINDAN YAPILAN CALISMALARA ILISKIN ACIKLAMALARDA BULUNDU.FOTO-CANSEL ORUC-BURSA-DHA

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)

Etiketler:
 
Adliyede darp anını paylaşan avukat o anları anlattı
 
Minibüsün bagajında 8 kilo 200 gram afyon sakızı ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adliyede darp anını paylaşan avukat o anları anlattı
AVUKAT Aybars Adıgüzel, Bakırköy Adliyesi'ndeki duruşma salonu önünde ...
Şehit Pilot İbrahim Gerçek, Kırklareli'de anıldı
KIRKLARELİ'de 1963 yılında kendisini feda ederek kullandığı uçağın Lüleburgaz ...
Drama eğitimiyle hayata farklı bakış
MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na ...
 
Direksiyon başında rahatsızlanınca duvara çarptı
KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, Önder Ersin direksiyon başında rahatsızlanınca ...
Safranbolu’da tek katlı boş ev yandı
KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, tek katlı boş ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
ÖSYM eski Başkanı Demir ve yardımcısı Pekşen'e FETÖ davası
KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ...
 
Nevşehir'de yeni bulunan tuz ocağında üretim başladı
NEVŞEHİR'in Gülşehir ilçesinde Hacı Bektaş Veli Tuzlası Havzası içinde ...
Kuzgun Baraj Gölü'ne kardan ay-yıldız yaptılar
ERZURUM’da, dağ kayağı antrenörleri, yüzeyi buzla kaplanan Kuzgun Baraj ...
Kars Barajı'nın yüzeyi buz tuttu
KARS Baraj Gölü'nün yüzeyi, dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva