TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
1 Mart 2019 Cuma - 10:54

Araçlar Döndü ve Funda ustaya emanet

ANTALYA'da 12 bin kişinin çalıştığı Akdeniz Sanayi Sitesi'nde iki kadın oto tamirciliği yapıyor. Bir aracın şanzımanından motoruna tüm aksamını değiştirebilen Döndü Aslan (32) ve Funda Bozkurt (21), titiz çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Araçlar Döndü ve Funda ustaya emanet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Asıl mesleği denizcilik olan Döndü Aslan, 11 yıl yat kaptanı olarak çalıştı. Denizdeki düzensiz hayattan sıkılan Aslan, karada çalışmaya karar verdi. Bir firmada oto tamircisi olarak çalışan eşi Serdar Aslan'a (39) işlerinde yardımcı olan Döndü Aslan, iki yıl önce Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamir dükkanı açtı. Serdar Aslan'ın işinden ayrılmasıyla eşini işe alan Döndü Aslan, eşiyle hem hayat hem de iş arkadaşı oldu. Döndü Aslan, 5 ay önce Akdeniz Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi Bölümü mezunu Funda Bozkurt'u ekibe dahil etti.

'AZMİMDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEDİM'

Daha önceden eşinin tamir işlerinde ona yardımcı olduğunu anlatan Döndü Aslan, Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamirhane açmasıyla eşini işe aldığını söyledi. Eşiyle uyum içerisinde çalışmaya başladıklarını anlatan Döndü Aslan, “Çalışmaya başladığımda 'Sen kadınsın yapamazsın' diyenler oldu ama ben hiç vazgeçmedim. Eşimle birlikte yaptığımız işlerde başarılı olduktan sonra daha azimli oldum. Şanzıman indirip, motor dağıtıp, toplayabiliyorum eşimle birlikte. Zamanında 'yapamazsın' diyenler daha kapsamlı düşündüğümüz için beni tercih etmeye başladı. Hatta bir gün eşim test sürüşüne çıkmıştı. Bir müşterimiz geldi. Aracın arızası varmış, cihaz takılıp, arızası tespit edilecekti. Eşim yokken müşteri beklemesin diyerek ben arızayı tespit edip, eşim geldikten sonra arızayı söyledim. Eşim de bana arızayı doğru bulduğumu söyledi ve çok mutlu oldum" diye konuştu.

'EŞLERİN BİRBİRİNİ TAMAMLAMASI ÇOK ÖNEMLİ'

Evlilikteki uyumlarını iş yerinde de bozmadıklarını ifade eden Döndü Aslan, “İş yerinde iş arkadaşı, evde karı- koca olarak devam ediyoruz. Eşlerin birbirini tamamlaması, uyum içinde çalışması çok önemli. Eşimle her konuda birbirimizi tamamladığımıza inanıyorum. Evdeki işim işteki işim çok zor oluyor ama eşimin desteğiyle üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Mesela akü sökerken elimi arada sıkıştırabiliyorum. Tırnağım sıkışabiliyor. Şanzıman indirirken belim ağrıyor ki bel fıtığı olma olasılığımız çok yüksek. Kadın olarak temizliğe daha önem verdiğimiz için işimiz biraz daha ağır" dedi.

'İNANDIKTAN SONRA YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK'

Üniversitede otomotiv bölümünü bitirdikten sonra bu işi yapamayacağını düşündüğünü anlatan Funda Bozkurt ise Döndü Aslan'la karşılaştıktan sonra ayaklarının yere daha sağlam bastığını ve kadının her işi yapabileceğini anladığını söyledi. 5 ay önce Döndü ustanın yanında işe başladığını belirten Funda Bozkurt, “Döndü ablayla tanıştık. Sonra inandım. 'Ben de yapabilirim' dedim. Birlikte çalışmaya başladık. Çoğu şeyi öğrenmeye başladım ve yapabileceğime inandım. Döndü abla bana maddi- manevi her anlamda destek oldu. Döndü ablayla birlikte buranın düzenini sağlıyoruz. Buraya kadın elinin değdiği belli oluyor. Burası bir tamirhane ama müşteriler bile kendilerini evlerindeki gibi hissettiklerini söylüyor. Birlik ve beraberlik içerisinde aile gibi yaşıyoruz. Kendimi evimde gibi hissettiğim için işime daha fazla sarılıyorum. Başta bakım yapma gibi küçük şeylerle başladım, şimdi şanzıman indirebiliyorum. İlerde motoru da indirebileceğimi düşünüyorum. Gücümün yetmediği şeylerde bazen zorlanıyorum ama pes etmiyorum. Bence istedikten, inandıktan sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok. Kadınlar her şeyi yapabilir" diye konuştu.

'DÜKKANIMIZA KADIN ELİ DEĞDİĞİ BELLİ'

Eşinin evde yıllardır en büyük destekçisi olduğunu anlatan Serdar Aslan, “Evlendiğimiz günden beri saygı, sevgi çerçevesinde birbirimize hep destek olduk. Bu iş yerini açmamızın en büyük sebebi de eşim Döndü hanımdır. İşlerimiz çok şükür iyi. Çalışma prensibi içerisinde Döndü ustaya işleri öğrettim. Ona 'Döndü Usta' diyorum. İşi herkesten daha iyi kavradı. Normalde bir eleman yetiştirmektense eşimi yetiştirmek daha mantıklı geldi. Herşeyi başarılı bir şekilde yapıyor. Müşterilerin tepkisi her zaman olumlu yönde. Dükkanımıza kadın eli değdiği belli. Kadın eli değdi mi her yer tertemiz oluyor. Yıllardır o bana destek oldu şimdi ben ona destek oluyorum" dedi.

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN VE FUNDA BOZKURT, TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR. (DONDU ASLAN - SERDAR ASLAN - FUNDA BOZKURT) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN (FOTODAKI) VE FUNDA BOZKURT, TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN VE FUNDA BOZKURT (FOTODAKI), TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN (FOTODAKI) VE FUNDA BOZKURT, TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN VE FUNDA BOZKURT (FOTODAKI), TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 12 BIN KISININ CALISTIGI AKDENIZ SANAYI SITESI'NDE IKI KADIN OTO TAMIRCILIGI YAPIYOR. BIR ARACIN SANZIMANINDAN MOTORUNA TUM AKSAMINI DEGISTIREBILEN DONDU ASLAN (SOLDA) VE FUNDA BOZKURT (SAGDA) , TITIZ CALISMALARIYLA DIKKATI CEKIYOR.(FOTO:EMRAH GUL/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Demre'de 'İyi Tarım' belgeleri verildi
 
Kimsesizler mezarlığına defnedildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de 'İyi Tarım' belgeleri verildi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen törende İyi Tarım Uygulamaları ...
Eski Antalya Kriminal Laboratuvar Müdürüne hapis
ANTALYA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ...
İlhami  Yıldırım Antalyalı müzikseverleri mest edecek
Müzik dünyasının genç ve başarılı ismi İlhami Yıldırım, birbirinden güzel ...
 
Anlattıkları yürek yaktı
ANTALYA'da M.U. (23) adlı hamile kadın, yaya üst geçidinin korkuluklarına ...
Türel'e Almanya’nın en prestijli ödülü...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Antalyaspor Atilla Vehbi ...
Kadın ve Genç Girişimciler seçimleri tamamladı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB ...
 
Antalya'da turizm şoförlerine eğitim
TURİZMDE Yol Güvenliği ve Turizm Şoförlerinin Eğitimi toplantısı, Antalya ...
Antalya OSB, mezun öğrencilere köprü olacak
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB), mart ayında Cumhurbaşkanlığı himayesinde ...
Başkan Uysal taksicilerle buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Havalimanı ve Bahçeli Taksi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva