Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Fenerbahçe'ye Miha Zajc müjdesi
Fenerbahçe'ye Miha Zajc müjdesi
Konyaaltı'nda bebek günleri
Konyaaltı'nda bebek günleri
Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
2 Nisan 2024 Salı - 08:37

Aranan kuyumcu cinayeti şüphelisi yakalandı

İZMİR'de, kuyumcu Bekir Bozar'ı (68) alacak meselesi nedeniyle öldürüp, otomobilin bagajına koyduğu ileri sürülen Ferhat B. (24), 13 gündür 3 ilde aranırken, olay yeri yakınında çarşı ve mahalle bekçileri tarafından yapılan uygulamada yakalandı.

Aranan kuyumcu cinayeti şüphelisi yakalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bornova ilçesinde, 20 Mart'ta Enes Özkurhan (24) polis merkezine giderek Kazımdirik Mahallesi 364/1 Sokak'taki özel bir hastanenin otoparkındaki 35 TU 261 plakalı otomobilin bagajında ceset olduğu ihbar etti. Adresteki otomobilde 3 kurşunla vurulmuş erkek cesedi bulundu. Olayına ilişkin yapılan araştırmada cesedin, kuyumcu Bekir Bozar'a ait olduğu belirlendi. Otomobilin de Bozar adına kiralandığı tespit edildi.

CESEDİ OTOMOBİLDE DOLAŞTIRMIŞ

İhbarı yapan Enes Özkurhan ifadesinde, cinayet ile ilgili bağını da anlattı. Özkurhan, 19 Mart akşamı çocukluk arkadaşı Ferhat B.'nin kendisini arayarak, Burak Reis Caddesi'ne çağırdığını kaydetti. Özkurhan, adrese gittiğinde Ferhat B. ile kuyumcu dükkanı sahibi Bekir Bozar'ın aynı otomobilde olduğunu söyledi. Tarafların isteği ile otomobili kendisinin kullandığını dile getiren Özkurhan, kuyumcu Bozar'ın yanındaki ön koltuğa, arkadaşı Ferhat B.'nin ise arka koltuğa oturduğunu belirtti. Bekir Bozar'ı eve bırakmak için yola çıktıklarını anlatan Enes Özkurhan, bir süre sonra kuyumcu ile arkadaşının alacak meselesi nedeniyle tartıştıklarını ve Ferhat B.'nin tabanca ile 3 kez ateş ederek Bozar'ı öldürdükten sonra otoyola çıkıp, Manisa tarafına gitmesini söylediğini anlattı.

OTOMOBİLİ HASTANE OTOPARKINA BIRAKTI

Enes Özkurhan ifadesinin devamında, bir süre gittikten sonra Ferhat B.'nin talimatıyla tenha bir bölgede durup, Bekir Bozar'ın cesedini otomobilin bagajına taşıdıklarını ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dolaşıp sabah saatlerinde tekrar İzmir'e döndüklerini belirtti.

Özkurhan, otomobili özel bir hastanenin otoparkına bıraktıktan sonra Ferhat B.'nin eve gidip duş alacağını ve ardından polise teslim olacağını söylediğini belirterek, ayrıldığını ifade etti. Ancak gün boyu aramasına rağmen Ferhat B.'ye ulaşamadığını aktaran Enes Özkurhan, teslim olmadığını öğrenince de kendisinin olayı ihbar etmek üzere polis merkezine geldiğini kaydetti. Özkurhan, ayrıca Ferhat B.'nin kullandığı tabancayı parçalayıp, belirli aralıklarla parçalarını otoyolda farklı noktalara attığına da ifadesinde yer verdi.

DÜKKANINDAN DA ALTIN ÇALMIŞ

Kuyumcuyla aynı semtte parfüm satan cinayet şüphelisi Ferhat B.'nin yakalanması için polis çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Bozar'a ait kuyumcu dükkanından altın çalındığı da belirlendi. Ayrıca Ferhat B.'nin olaydan bir gün sonra borçlu olduğu 14 kişiye altın karşılığında ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kuyumcu dükkanında da detaylı arama yaptı. İnceleme sonrası dükkana mühür vuruldu. Özkurhan, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyeye çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Öte yandan aranan Ferhat B.'nin olaydan sonra kuyumcunun dükkanına girdiği anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Ferhat B. elindeki siyah renkli boş çantayla dükkana gelip, elektronik kepengi ve kapıyı yanındaki anahtarla açıp içeri girdiği ve 13 dakika kalıp torbaya doldurduklarıyla sonra tekrar kepengi kapatıp, uzaklaşması yer alıyor.

KİMLİK BİLGİSİ KADINA AİT

İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri, Kamil Tunca Caddesi'nde denetim gerçekleştirdikleri sırada, bir taksiyi durdurdu. Takside bulunan kişiyi sorgulayan bekçiler, verilen kimlik bilgilerinin sistemde bir kadına ait olduğuna dikkat etti. Bunun üzerine, şüphelinin fotoğrafını çeken bekçiler, yapılan çalışma sonrasında Bekir Bozar'ı 3 el ateş ederek öldüren cinayet zanlısı Ferhat B.'nin olduğunu belirledi. Bekçiler tarafından olay yeri yakınında yakalanan Ferhat B. gözaltına alındı.

OTOYOLDA PARÇALANAN SİLAH ARANDI

Çarşı ve mahalle bekçileri tarafından yakalandıktan sonra polis merkezine götürülen Ferhat B., daha sonra parçalayarak attığı suç aletinin bulunması için keşfe götürüldü. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından otoyolda silahın bulunması için çalışma yapıldı. Silaha ait parça bulunamadığı iddia edildi.

GAZETECİLERDEN KAÇIRILDI

Çarşı ve mahalle bekçilerinin yakaladığı Ferhat B., polis ekipleri tarafından sağlık kontrolüne götürülmesi için polis aracına bindirildi. Basın mensupları görüntü almak için Türkan Özhilhan Devlet Hastanesi'nde beklediği sırada, polis ekipleri hastanenin acil kapısından dönüş yaparak Bayraklı Şehir Hastanesi'ne yöneldi. Burada da Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi hastanenin diğer çıkış kapılarından çıkararak görüntü alınmasını engelledi. Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğinde evrakı tamamlanan şüpheli Ferhat B.'nin, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine teslim edileceği öğrenildi.

Halil İbrahim KARABIYIKİZMİR, (DHA)

 
Hadise'nin reklam ücreti şaşırttı
 
Fenerbahçe'de tarihi gün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hadise'nin reklam ücreti şaşırttı
Başarılı şarkıcı Hadise yeni reklam filmi anlaşmaları ile gündeme geldi. ...
'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili genelge Resmi Gazete'de
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı ...
Bakan Tunç: 'Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı' sonuçları hayırlı olsun
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, merkez ve taşra teşkilatı için yapılan 'Görevde ...
 
Baba vahşeti! 2 çocuğu ile kendisini vurdu
İZMİR’de bir ay önce yaşanan tartışmanın ardından 2 çocuğunu da alarak ...
El bombalı saldırıda iş yerleri hasar gördü
Başakşehir'de motosikletli ve kar maskeli 2 kişi, Hint restoranı ile iki ...
Alişan ve Şahan Gökbakar birbirini engelledi
Fenerbahçe taraftarı olan Alişan, Galatasaraylı Şahan Gökbakar'a sosyal ...
 
Kızılcık Şerbeti oyuncuları haftaya Cannes yolcusu
Rekortmen dizi Kızılcık Şerbeti ekibi bu yıl Fransa’nın Cannes şehrinde ...
Alacak tartışmasında anne ile oğlunu öldürdü
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde alacak meselesinden çıkan tartışmada Akın D. ...
Popstar Bayhan'ın son hali şaşırttı
Bir döneme damgasını vuran ‘Popstar’ yarışmasıyla adını duyuran Bayhan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva