Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
13 Mart 2021 Cumartesi - 11:39

Arasta projesinde söz bakanlıkta

KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer İşlek, arasta projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kendilerine verdiği yetkiyi bakanlığa iade ettiklerini açıkladı.

Arasta projesinde söz bakanlıkta
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan İşlek'e MHP İl Başkanı Hilmi Durgun ve MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev de eşlik etti. Toplantının açılışında ilçeye yapılan yatırımlardan bahseden Ömer İşlek, son 6 aylık süreçte kendisi, ekibi, meclis üyeleri ve teşkilatı üzerine yalan ithamlar ve karalama çalışmaları yapıldığını savundu. Başkan İşlek, "Bu 6 ay içerisinde söylemek gerekir ise; CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti'li meclis üyeleri, Korkuteli'nin gelişimini engellemek, Antalya'nın gözdesi olmasının önüne geçmek için mahkemelerde davalar açmıştır. Özellikle mart ayı Korkuteli Belediye Meclisi'nde meydanı boş bularak, bunca emeğin karşılığı olan Korkuteli'mizin kazanımlarını silmek, belediyemizin iş ve işlemlerini sekteye uğratmak, iş yapamaz hale getirmek ve siz 60 bin Korkutelilinin menfaatleri yerine, kendi siyasi gelecek ve menfaatlerini önde tutmak için bazı hukuksuz kararlara imza atmışlardır, sırf Ömer İşlek, Korkuteli'nin geleceğini düşündüğü için, maalesef bizlere kara bir mart ayı yaşatmışlardır" dedi.

'BU MECLİS İLE ARASTA PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEM OLANAKSIZ'

Korkuteli'nin değişimi ve gelişimi için 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan İşlek, "Korkuteli'nin geleceğini, kaderini değiştirecek ve Antalya'nın gözdesi olacak arasta projelerimizin gerçekleşmesi için bir takım kararlar almamı zaruri kılmış ve beni bu kararları hayata geçirme noktasına getirmiştir. Arasta kentsel dönüşüm projesinin bürokratik iş ve işlemleri 14 ay içerisinde bitmiş, gerekli izinleri alınmış, mimari projeleri çizilmiş, imar planlamaları yapılmakta olup, sözleşme ve arasta yapım ihalesi aşamasına 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile gelinmiştir. Ancak son 3 ayda arasta projesinin bu aşamalara geldiğini bilen CHP, İYİ Parti ve Saadet Parti'li meclis üyeleri ve ilçe teşkilatları, ilçemizdeki sorunsuz yürütülen projemizi çözümsüz hale getirmek için ellerinden geleni yapmışlardır ve bunda da başarılı olmuşlardır. İlçemiz arasta projemiz içerisinde kalan pazar yeri ile ilgili çok gerilmiştir. Benim bu meclis ile arasta projesini gerçekleştirmem olanaksız hale gelmiştir. Bu yaşanan tiyatronun asıl sebebi pazar yeri değil, arasta projesinin yapılmasına engel olunmaktır" diye konuştu.

"Korkuteli'mizin kaderini değiştirecek, geleceğini aydınlatacak ve Antalya'nın en büyük 5'inci yatırımı olacak" diye nitelediği arasta projesinin bir an önce başlayıp bitmesi adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Korkuteli Belediyesi'ne vermiş olduğu bütün yetkileri bakanlığa iade ettiğini açıklayan Başkan İşlek, şöyle dedi:

"Biliyorum, eminim ve inanıyorum ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız bir an önce arasta projesi yatırımına başlayacak ve bitirecektir. Bugünden itibaren arasta projesinin hayata geçmesi için şahsım, belediyemiz, meclis üyelerimiz, teşkilatımız ve ekibim, aynı inanç ve azim ile üstümüze düşen bir görev olur ise eksiksiz yerine getirmek için çalışacak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın bir an önce arasta projesi inşaatına başlayıp bitirmesi için elinden geleni yapacaktır."

Başkan İşlek, projenin iptal olmadığını da vurgulayarak, "Sadece Korkuteli'ndeki bu kaosla, bu siyasi yapı ile bu dedikodu ve duyumlarla, bu asaletli olmayan duruş ve meclisle biz maalesef bu işin içinden çok kısa sürede çıkamayacağımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na biz yetkilerimizi iade ediyoruz" dedi.

KORKUTELI BELEDIYE BASKANI OMER ISLEK, MAKAMINDA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI. BASKAN ISLEK'E MHP IL BASKANI HILMI DURGUN VE MHP ILCE BASKANI MEDINE YAPILMISEV DE ESLIK ETTI.	(FOTO:KORKUTELI-DHA)

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Etiketler:
 
Alper'i doğum gününde öldüren sanığa müebbet
 
İcra şebekesi operasyonuna 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uydu takip cihazlı 12 Caretta caretta'dan 9'u Türkiye'de kaldı
DENİZ Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ...
Muratpaşa, insan hakları programına kabul edildi
MURATPAŞA Belediyesi, İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nce (ICLD) ...
Can dostlara mama otomatı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, sokak köpeklerinin beslenmesi için mama otomatları ...
 
Elma depoda alıcı bekliyor
ANTALYA'nın meyve ambarı Korkuteli'de üretilerek, soğuk hava depolarında ...
Antalya 'Suç' şampiyonu oldu
Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2020 Faaliyet Raporu, asayiş, çevre suçlarının ...
Kayalıklara çarpan otomobilden fırlayan Burcu, öldü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, kontrolden çıkarak kayalıklara çarpıp, ters ...
 
Koşmaya başlayan berber, 3 yıldır maratona katılıyor
ANTALYA'da 31 yıldır berberlik yapan Hidayet Ceylan (48), bacağındaki ...
Poligonlar, atış tutkunu turistleri bekliyor
ANTALYA'da silah ve atıcılık tutkunlarının buluşma noktası haline gelen ...
Antalya'da dilencilere operasyon
ANTALYA'da zabıta ekiplerinin dilencilik yapanlara yönelik yaptığı uygulamada ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva