Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
3 Şubat 2017 Cuma - 11:26

Arkadaşı Rıdvan Dilmen'i anlattı

Uzun yıllardır sporun içinde olan Aydınlık yazarı Metin Tükenmez, bugünkü yazısında "Rıdvan’ı benim kadar yakından tanıyan çok az insan var" dediği eski dostu Rıdvan Dilmen'i anlattı.

Arkadaşı Rıdvan Dilmen i anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçmişten bugüne Rıdvan'ın hikayesini kaleme aldığı yazısında Tükenmez, referandumda "evet" kampanyası başlatan Rıdvan için şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’de herkes muhafazakar, tutucu olabilir ama Rıdvan Dilmen asla... Ancak girdiği karanlık ve karmaşık ilişkiler onu siyasi erkin gücüne mahkum etti"

Tükenmez, Rıdvan için devamında şunları söyledi: "Şu anda geldiği konuma bakıldığında başka da çaresi yoktur. Cumhurbaşkanı onu öyle büyük belalardan kurtardı ki, başka türlü düşünmesi olanaksız hale geldi."

İşte o yazı:

“Kimi balıkların, kimi yosunların, kimi otların çeşidini bilir, ben ise ayrılıkların” demiş ünlü şair. Birlikte çalıştıkları, peşine koştukları hatta en yakınları onu ne denli tanıyor bilemiyorum ama Zülfikar Yazgaç bir yana Rıdvan’ı benim kadar yakından tanıyan çok az insan var. Rıdvan’ı ilk kez eski Ali Sami Yen Stadı’nda G.Saray’a karşı izledim. Boluspor’un 2-1 yitirdiği maçta takımının tek golünü Rıdvan atmıştı. O günlerde sıradan bir futbolseverdim. 8 numaralı formayı giyen ufak tefek ve olabildiğince narin yapılı bu oyuncu alandaki tüm oyunculardan farklıydı. Kısa bir süre sonra büyük takımların peşine koşacağı çok belliydi. Ancak Rıdvan’ın İstanbul’daki ilk durağı Sarıyer oldu. Boğaz’ın beyaz martıları Rıdvan, Sercan ve Çelebic’li kadrosuyla tarihinin en büyük başarılarına imza attı.

O yıllarda futbolcuların büyük çoğunluğu antrenman dışı zamanlarını Şişli’deki Kent Pasajı’nda geçirirlerdi. Bir kundura dükkanında çalışan Zülfikar Yazgaç aynı zamanda Çeliktepe Ümitspor’un başkanıydı. Rıdvan ile aralarında çok yakın bir dostluk vardı. Zülfikar ile Rıdvan’ın öğlen yemeklerinde domates, peynir, ekmek yedikleri günlerde tanıştım Rıdvan ile... Zülfikar çocukluk arkadaşımdı. Rıdvan sanki birinci ligde oynayan bir oyuncu değil de mahalle takımının bir elemanı gibi Levent Philips Fabrikası’nın tozlu sahasında (şimdiki Metro City’nin yeri) mahalle maçları oynuyor sonra da Zülfikar ile birlikte Çeliktepe Ümitspor Kulübü’ne giderek orada tavla, bilardo gibi oyunları oynardı. En yakını, dostu Zülfikar’dı. Rıdvan tam bir halk adamı olmasının yanında, solcu söylemleri ile Nazım Hikmet şiirleri okumasıyla bilinirdi.

AUT ÇİZGİSİNDE TANJU'YU MU BEKLEYECEĞİM

F.Bahçe’ye transfer olduktan sonra Cumhuriyet gazetesinde yazdığım bir yazıda onu dünyanın en yetenekli oyuncularından bir olarak nitelemiştim. Yazı yayımlandıktan sonra ilk karşılaştığımızda “Abi yazını arabamın dikiz aynasına yapıştırdım. Gözümün önündedir ve her gün okuyorum” demesini bugün gibi anımsıyorum. Galatasaray’ın Dinamo Bükreş’e bir ofsayt golüyle 3-2 yenilip Şampiyonlar Ligi’nden elendiği maçı Zülfikar ile birlikte Rıdvan’ın, Etiler’deki evinde izlemiştik. O günkü eşi Dilek Hanım bize ikramlarda bulunmuştu. Gönenç(mutluluk) içinde bir yaşamları vardı. O dönem Rıdvan ile Tanju Çolak’ın aynı takımda oynamaları düşünülüyordu. Rıdvan’a sordum, yanıtı şöyle oldu: “Metin Abi, ben aut çizgisine gidip onu mu bekleyeceğim”. Bugün sorsanız, kesinlikle böyle bir şey söylemediğini belirtir. Olaylar, yaşamın zor dönemeçleri, karşılaşılan yeni durumlar ve ilişkiler Rıdvan Dilmen’i söylediklerini inkar etmek, verdiği sözde durmamak ve daldan dala konmak konumuna getirdi.

ERDOĞAN RIDVAN DİLMEN'İ BELALARDAN KURTARDI

Rıdvan’ı en son iflas etmesine neden olduğu Ali Çoban’ın Ortaköy’deki cenaze töreninde gördüm. Gözünde kara gözlük, tanınmamak için hareketlerine özen göstererek, cemaatin arkalarından dolaşıp, ateş almaya gelmiş gibi uğrayıp gözden kayboldu. 1980 yılından sonra futbolda adı duyulan Rıdvan Dilmen’in, o yıllardan başlamak koşuluyla bugüne değin hiçbir iktidar, siyasi görüş ile yakınlığı yoktur. Türkiye’de herkes muhafazakar, tutucu olabilir ama Rıdvan Dilmen asla... Ancak girdiği karanlık ve karmaşık ilişkiler onu siyasi erkin gücüne mahkum etti. Şu anda geldiği konuma bakıldığında başka da çaresi yoktur. Cumhurbaşkanı onu öyle büyük belalardan kurtardı ki, başka türlü düşünmesi olanaksız hale geldi. Aslında bizim Rıdvan çok iyi bir futbolcu ve Ege’de yetişmiş çok güzel de bir insandı. O Rıdvan’ın herkesin gönlünde yeri vardı. Böyle insanlar bir futbol takımıyla özdeşleşebilirler ama bir partinin yandaşı olamazlar. Ama artık o çok zamandır bizim Rıdvan değil...  

Etiketler:
 
Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
 
Bu afişe gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da salon hokeyi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi’nde Salon Hokeyi Süper Ligi 2’nci etap müsabakaları ...
Ufuk Sarıca'ya destek
BASKETBOLUN duayenleri Aydın Örs ile Doğan Hakyemez, A Milli Erkek Basketbol ...
Antalyaspor'un yeni transferi Drole
ANTALYASPOR'un İtalya'da Seri B'de Perugia takımından transfer ettiği ...
 
13 maçta 13 sıra yükseldi
ANTALYASPOR Asbaşkanı Bora Terzioğlu, ligde 2 puanla tamamladıkları 6'ncı ...
Hedef dünya şampiyonası
ANTALYASPOR Bisiklet Takımı'nın, Fiberli ile 1 yıllık sponsorluk sözleşmesi ...
Golfte 70 bin Euro ödül
24 ülkeden 50'si profesyonel toplam 200 golfçünün sahaya çıktığı turnuvada ...
 
Kadınlar Golf Milli Takımı Antalya'da kampa girdi
TÜRKİYE Kadınlar Golf Milli Takımı, 2 Şubat'a kadar Serik'e bağlı Belek ...
Antalyaspor fanatiği hostes
ÖZEL bir havayolu şirketinde hosteslik yapan 32 yaşındaki Ceren Kurtuluş, ...
Finike Belediyespor 6 - Demre Belediyespor 5
ANTALYA Süper Amatör 1'inci Grup'ta Finike Belediyespor, Demre Belediyespor'u 6-5 yendi.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva