Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
13 Şubat 2019 Çarşamba - 16:10

Asırlık çınarlar ameliyatla sağlığına kavuştu

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde dizinde enfeksiyon oluşan 105 yaşındaki Meryem Keser ile kalçasını kıran 101 yaşındaki Suriye Yolaç, başarılı ameliyatla yeniden hayata tutundu.

Asırlık çınarlar ameliyatla sağlığına kavuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

6 çocuk ve 22 torunu bulunan Meryem Keser, Konya'da geçirdiği ameliyat sonrası dizinde oluşan enfeksiyon nedeniyle Finike Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Meryem Keser, yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirilen ameliyat sonrası yeniden hayata tutunmayı başardı.

4 çocuk ve 7 torunu bulunan Suriye Yolaç da tuvalette düşerek kalçasını kırdı. Kızı İlknur İzgi (74) tarafından Kumluca Devlet Hastanesi'ne getirilen Suriye Yolaç, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kadir Gökçe tarafından ameliyat edilerek, sağlığına kavuştu.

İlknur İzgi, İstanbul'da yaşadıklarını, yaklaşık 10 gün önce eşi İlhan İzgi'nin (84) memleketi Finike'ye geldiğini ve üç gün sonra kalp krizi geçirdiğini belirtti. İlknur İzgi, "Eşim Finike'ye geldikten 3 gün sonra kalp krizi geçirince annemle birlikte buraya geldik. Biz geldikten hemen sonra eşim öldü. İki gün sonra da annem tuvalette düşerek kalçasını en kötü yerinden kırdı. Bayağı büyük bir kırık. Mecburen acile getirdik. Ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler. Anestezi uzmanları tetkikleri yapıldıktan burada ameliyat yapılması için onay verdi. Doktorlarımıza başarılı operasyon için teşekkür ediyoruz. Şu an bir sıkıntımız yok. Çok memnunuz" dedi.

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, "Geçtiğimiz hafta biri 1914, diğeri de 1918 doğumlu iki hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıç ve bitiş tarihlerinde doğan bu iki hastamızı ameliyata almak riskli bir durumdu. Biz C grubundan, B grubuna yeni yükselen hastanemizde bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirmekten gurur duyduk. Anestezi doktorlarımıza, ameliyatı gerçekleştiren ortopedi hekimimize ve ameliyat ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kadir Gökçe, "Meryem teyzemiz 105 yaşında. Bir hafta önce polikliniğe başvurdu. Dizinin arkasındaki akıntılı yara nedeniyle 8 ay önce Konya'da ameliyat olmuş. Dizindeki enfeksiyon geçmemiş ve kemiğe işlemiş. Filmleri çekildikten sonra acil ameliyat olması gerektiğini aileye söyledik. Hastamızı ameliyata aldık. Hiçbir sıkıntı olmadan ameliyattan çıktı. Şu an antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Muhtemelen bugün taburcu edeceğiz. İki ay sonra da enfeksiyonu kurursa dizini donduracağız. Müdahale edilmeseydi muhtemelen yürüyemez hale gelirdi. 8 aydır yürüteçle yürüyormuş. Yürüteçten kurtaracağız. Suriye teyzemiz de 101 yaşında, kalçasını kırmış. Geçen hafta ameliyatını yaptığımız ikinci asırlık çınar. Ailesi acile başvurdu. Anestezi doktorlarımızdan da görüş alarak ameliyatını gerçekleştirdik. Yoğun bakımdan yeni çıktı. İnşallah sağlıklı şekilde iki üç gün sonra evine göndereceğiz. Anestezi doktorlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anestezi doktoru Merve Aslı Yiğit de şöyle dedi:

"Yaşlı insanlarda kalça kırıkları çok sıkıntılı ameliyatlar haline gelebiliyor. Kalp ve akciğer açısından, mevcut hastalıkları olsun ya da olmasın riskleri daha yüksektir. Bu nedenle genelde belli bir yaş üstündeki vatandaşlarımızın büyük kırıkların ameliyatları 3. basamak devlet hastanelerinde yapılmaktadır. Ancak diğer anestezi uzmanımızla birlikte hasta yakınlarımızı da bilgilendirdik ve spinal anestezi uyguladık. Biri 105 diğeri de 101 yaşında olmak üzere iki hastamızın ameliyat sonrası da yoğun bakım takiplerini yaparak, operasyonu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik."

FINIKE DEVLET HASTANESI'NDE DIZINDE ENFEKSIYON OLUSAN 105 YASINDAKI MERYEM KESER ILE KALCASINI KIRAN 101 YASINDAKI SURIYE YOLAC (FOTODAKI), BASARILI AMELIYATLA YENIDEN HAYATA TUTUNDU.(FOTO:FINIKE-DHA)

FINIKE DEVLET HASTANESI'NDE DIZINDE ENFEKSIYON OLUSAN 105 YASINDAKI MERYEM KESER (KADIR GOKCE ILE) ILE KALCASINI KIRAN 101 YASINDAKI SURIYE YOLAC , BASARILI AMELIYATLA YENIDEN HAYATA TUTUNDU.(FOTO:FINIKE-DHA)

                        FINIKE DEVLET HASTANESI'NDE DIZINDE ENFEKSIYON OLUSAN 105 YASINDAKI MERYEM KESER (FOTODAKI) ILE KALCASINI KIRAN 101 YASINDAKI SURIYE YOLAC, BASARILI AMELIYATLA YENIDEN HAYATA TUTUNDU.(FOTO:FINIKE-DHA)

FINIKE DEVLET HASTANESI'NDE DIZINDE ENFEKSIYON OLUSAN 105 YASINDAKI MERYEM KESER ILE KALCASINI KIRAN 101 YASINDAKI SURIYE YOLAC , BASARILI AMELIYATLA YENIDEN HAYATA TUTUNDU. (YUCEL KURT) (FOTO:FINIKE-DHA)

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalyaspor'da Medipol Başakşehir hazırlığı
 
TIR ile hırsızlığa gelen 5 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgililer Günü'nde eşine böbreğini verecek
ŞANLIURFA'da sınıf öğretmeni Suriyeli Fadile Abid'in (30) böbreği, 3 çocuğunun ...
Alanya'da kum tutucu mahmuz projesi tanıtıldı
ALANYA Belediyesi tarafından Keykubat Plajı'ndaki kıyı bandında yaşanan ...
Antalya'da itfaiyecilere özel eğitim
ANTALYA OSB, organize sanayi bölgeleri ile belediye itfaiye teşkilatlarının ...
 
Başkan Uysal: Halkımızla omuz omuzayız
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhurbaşkanı kararı ile kamulaştırılacak ...
8 Mart'a özel resim ve seramik yarışması
KONYAALTI Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel her yıl düzenlediği ...
Muratpaşa'da Sabahattin Ali'ye saygı gecesi
BELGESEL yapımcısı Nebil Özgentürk'ün, Türk edebiyatının usta kalemlerinden ...
 
Antalya'da 'İki Sevda, Dört Yürek' sergisi
ANTALYALI ressam çiftlerin '14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel sanat çalışmalarının ...
Antalya AKHEM'den 'bez torba' kampanyası
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ...
ADSO'dan 'Sevgililer Günü' konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik sevenleri 'Sevgililer ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva