Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Ocak 2020 Cuma - 10:38

Askerleri kızdıracak teklif; Karpuzkaldıran halk plajı olsun

Antalya’nın dünyadaki en önemli deniz kentlerinden biri olduğunu söyleyen uzak yol kaptanı ve Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Cüneyt Koşu, sadece emekli askerlerin yararlandığı Karpuzkaldıran Kampı’nın Hemşeri Marinası, plaj ve deniz spor alanlarıyla halkın denize ulaşabileceği son nokta olduğun

Askerleri kızdıracak teklif; Karpuzkaldıran halk plajı olsun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koşu, önemli bir gelir kapısı olan deniz turizmi için, limanlar, marinalar, yat yanaşma ve bağlama yerleri, balıkçı barınakları, iskeleler, kum mahmuzları, mendirekler ve denize tekne indirme rampaları konusundaki yatırımların öncelikle yapılması gerektiğini anlattı.

Antalya Dostlar Platformu’na konuk olan Cüneyt Koşu, Antalya’da deniz turizmi başlıklı bir sunum yaptı. Turizm Başkenti Antalya’nın denizden yeterince yararlanmadığını anlatan Koşu, ‘’Kıyılarımızın uzunluğu Akdeniz’e sınırı olan birçok ülkeden daha uzun. Hızla kirlenen dünyamızda hala temiz kalmayı başaran temiz sahillerimiz milyonlarca insanı ilimize çekiyor” dedi.

TEMİZ DENİZLERE SAHİP OLMAMIZ

Deniz Turizmi sektörünün ülkemizin toplam turizm gelirlerine önemli katma değer sağlayan çok önemli gelir kapısı olduğunu hatırlatan Koşu; denizi etkin ve efektif kullanmanın yolunun doğru seçilmiş ve projelendirilmiş “deniz yapılarının” gerçekleştirilmesinden geçtiğini de belirterek şöyle devam etti:

‘’Limanlar, marinalar, yat yanaşma ve bağlama yerleri, balıkçı barınakları, iskeleler, kum mahmuzları, mendirekler ve denize tekne indirme rampaları deniz yapıları olarak tanımlanacak örnekler. Deniz yapıları çok değişken ve güçlü hava ve deniz olaylarının yaşanabileceği bir ortamda inşa edilmesi gerektiği içinde pahalı ve zor imalatlar. Bu nedenle iyi projelendirilmeli ve imal edilmelidir. Antalya Ticari Limanı ana mendireği kırılma ve çökme nedeniyle 2 kez önemli onarım yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Başta Adrasan Yat Yanaşma Yeri ve İskelesi, Demre Çayağzı Mendireği, Karaöz Yat Yanaşma Yeri, Kekova Kaleköy İskelesi ivedilikle hayata geçirilmesi gerekli deniz yapıları konumunda. Ayrıca  Aksu ırmak içinde planlanan Aksu Marinası, Manavgat Yat Yapım Çekek Yeri ve Manavgat Marinası Antalya’nın ihtiyacı olan çok önemli projelerin önde gelenlerini oluşturmaktadır’’

Ülkemizin 5. büyük kenti Antalya’da nüfusun hızla arttığını, bu artışa yabancıların da katkı sağladığını dile getiren Cüneyt Koşu, buna paralel olarak denize olan ilginin de artığına dikkat çekerek, ‘’Nüfusu 2 milyona yaklaşan şehrimizde 300 kapasiteli 1 adet marinamız var. Geçtiğimiz kış yaşadığımız fırtınada Aksu ırmağında ilkel şartlarda barınan yaklaşık 70 tekne çok büyü hasar gördü. Bu nedenle Aksu Irmak içi marinası bir an önce hizmete girmesi için şehir olarak hep birlikte elimizden gelen gücü kullanmalıyız’’ diye konuştu.

KARPUZKALDIRAN’A MARİNA VE PLAJ

Başta siyasiler olmak üzere herkesin üzerinde çekimser durduğu Karpuzkaldıran Askeri Kampı ile ilgili bir projesi olduğunu anlatan Koşu, konuşmasını şöyle tamamladı:

‘’Antalya’da yaşayan herkes için son derece önemli olduğuna inandığım bir proje bu. Karpuzkaldıran; şehrin doğusunda, falezlerin bitiminde Antalyalıların denizle buluşacağı mükemmel lokasyon. Buraya yapılacak hemşeri marinası, harika plaj ve deniz spor alanlarıyla halkın denize ulaşabileceği son nokta. Karpuzkaldıran askeri tesis olarak MSB ye bağlı… İnanın emekli personeli haricinde çok rağbet görmüyor. Kaldı ki kamu yararına herkesin kullanabileceği bir tesis olması asker ve emeklilerinin kullanımına engel olmayacağı kesin. Antalya dünya çapında tesisleri ile mükemmel bir turizm merkezi. Karpuzkaldıran’ ın olduğu mevki mutlaka ‘kamu yararına’ halkın rahatlıkla kullanabileceği bir projeyle Antalyalılara kazandırılması en büyük dileğim.’’

(Antalyabugün)

 
Bitlis’te 257 köy yolu ulaşıma kapandı
 
Engelsiz yürüyüş
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dido 4 Nisan 2022 Pazartesi 22:14

Zengin otelciler e satın değil mi

Yorumu oyla      0      0  
17 Eylül 2020 Perşembe 09:53

Antalyanın her yerinde devasa otellere sahili verdiğiniz yetmedi mi? karpuzkaldıranı halk yararına alalım diyorsunuz. tekirova belek kemer sahilindeki otellere izin verirken akıllar neredeydi acaba?

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet baydar 24 Nisan 2020 Cuma 17:01

Hafta sonu biraz stres atmak için oranın belli bir açık kısmi vardi burun tarafinda kamuya açık insan huzur buluyordu o manzarada şelaleye karşı orayı bile kapattilar artık kafalarina göremi kapattilar kimin kararıyla kapandiysa inşallah tekrar açılır.

Yorumu oyla      1      1  
Engin mert 25 Ocak 2020 Cumartesi 20:43

Asker disardaki düşman ile savaşmıyor içimizdeki teröristler ilede savaşıyor adı terörist olan bu yasaklar askerlere ve ailelerine her fırsatta saldırmak için bekliyorlar size tüm kıyılar yetmedimi ki buraya göz diktiniz terörist yavsaklara prim mi vermek istiyorsunuz.

Yorumu oyla      4      3  
Tunç Alpaslan 25 Ocak 2020 Cumartesi 16:53

Karpuzkaldıran’ın kaldırılması zaten önünü açmıyormu yönetmelikte marinaların kara ve deniz alanlarının %20’si otel ve ticari olan yapılabiliyor bu nasıl öngörüdür anlamakta zorlanıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
İZZET ÜNLÜ 25 Ocak 2020 Cumartesi 16:20

Doğu Akdeniz''deki son ekonomik ve askeri gelişmelerden sonra Türkiye''nin Akdeniz''de sahip olduğu konumunun daha iyi değerlendirilmesi için Manavgat Yat Çekek ve Marina projesine dikkat çekmeyi ve hayata geçmesini temenni ediyorum. Karpuzkaldıran’a dokunmayın, Antalya Balıkçı Barınağına sahip çıkın.

Yorumu oyla      3      3  
Ayşe Nuran Özdemir 25 Ocak 2020 Cumartesi 15:56

Denizcilik ile ilgili çatı örgüt olan DTO Antalya şubesi başkanı neden çağrılmaz veya çağrıldığı halde neden gitmez fikir beyan etmez kaçıyor mu toplantılara gitmiyor.SİAD'lar,Platformlar ve STK lar davet ettiğinde başkan olarak katılmıyorda neden müdürü'nü gönderiyor.İki laf etsede sesini duysak.Ha birde danışmanı var tabiki. O zaten çok bildiği için EGO tavan yapmış durumda.

Yorumu oyla      3      3  
İbrahim ÖZIŞIK 25 Ocak 2020 Cumartesi 10:50

Kardeşim bırak emeklileri. Bu vatan için canı pahasına mücadele edenlerin 10 günlük, o da çıkarsa, dinlenme ve tatil süresi niye battı sana. Onların senin kadar parası yok. Antalya sahillerine ona buna peşkeş çektiler ondan sonra onlara yaranmak için kampa göz dik. Seni teşvik mi ediyorlar yoksa almadılar mı seni kampa.

Yorumu oyla      4      3  
Ali Cemal Nemlioğlu 24 Ocak 2020 Cuma 23:42

Cüneyt Koşu adındaki kişinin beyanatı kişisel mi yoksa Antalya Deniz Ticaret Odasının resmi açıklaması mı ? Buna göre yorum yapacağım

Yorumu oyla      4      3  
Ali Cemal Nemlioğlu 24 Ocak 2020 Cuma 23:29

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olup görevdekiler ile şehit yakınları ile gazi ve yakınlarının ve de emeklilerin kullandığı Antalyada ki Karpuzkaldıran Askeri Dinlenme tesislerinin halka açılarak ve marina vb tesisler yapılması fikrini ortaya atan Antalya Deniz Ticaret odası Şube Müdürü emekli deniz binbaşı Cüneyt Koşu adlı kişinin bu fikrinin dayanağının bu tesisin Arapların(muhtemelen Katar) eline geçme riskine karşı tedbir olduğunu belirttiği yazısını okudum.Bu beyanatının şahsi fikri mi yoksa Müdürü olduğu Antalya Deniz Ticaret Odasının resmi görüşü mü olduğunu net belirtmedigi için bu konuda yapacağım yorumlarımı şu an belirtmek niyetinde değilim...,Öncelikle düşüncelerinin kişisel mi yoksa kurumsal mı olduğununu bilmem gerek....

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanatçıdan kaynak kitap
ANTALYALI ünlü ressam Nuri Sezen, sanatçılara kaynak olabilecek bir kitap ...
Uğur Mumcu Kaş'ta anıldı
GAZETECİ yazar Uğur Mumcu, Ankara'da bombalı saldırıda katledilişinin ...
Sera üreticisine yeni türler tanıtıldı
MERKEZİ Antalya'da bulunan, yerli tohumda Türkiye'nin öncü kuruluşlarından ...
 
Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele buluşması
TARIM ve Orman Antalya İl Müdürlüğü ile Finike İlçe Müdürlüğü personeli, ...
Kader Buse Acar, bir yıldır kayıp
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde geçen yıl 24 Ocak’taki hortum felaketinde ...
Demre'de kış ortasında bahar havası
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava ...
 
15 asırlık kilise- caminin restorasyonunda yapay zeka
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesindeki tarihi Kaleiçi'nde, 'Kesik Minare' olarak ...
2020 abiye tasarımları göz kamaştırdı
ANTALYA ve İstanbul'daki mankenlerin katılımıyla İzmir'de ünlü Türk markasının ...
Ak Parti Antalya Milletvekili Aydın ve eşi kaza geçirdi
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ankara'ya giderken otomobiline, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva