Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
11 Ağustos 2012 Cumartesi - 13:52

‘Aslı acımı hafifletti’

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in kendisini utandırmadığını ve acısını hafiflettiğini söyledi.

‘Aslı acımı hafifletti’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Süreyya Ayhan Kop, "Ona binlerce kez teşekkür ediyorum. Benim acımı hafifletti; çünkü benim en büyük hedefim olimpiyatlarda madalya almaktı. Bunu yapamadım; ama Aslı yaptı. Onun için de çok çok mutluyum ve onunla gurur duyuyorum" dedi.
Antalya'daki evinde eşi ve antrenörü Yücel Kop ve oğlu 4 yaşındaki Yücel Can ile birlikte Aslı Çakır Alptekin'in başarını değerlendiren Süreyya Ayhan Kop, elde edilen başarıyı 'süper' olarak nitelendirdi. Aslı'nın altın madalya almasının kendisini inanılmaz mutlu ettiğinei dile getiren Süreyya Ayhan Kop, "Bugün sabaha kadar uyuyamadım. Tebriklerden dolayı telefonlarım hiç susmadı. Bu başarıyı hak ettiler; çünkü çok çalıştılar, çok mücadele ettiler. Ben Aslı'ya 'Bayrağı sana teslim ediyorum. Götürebildiğin en üst noktaya taşı' dedim. O da hakkını verdi. Götürebildiği en üst noktaya götürdü. Şampiyon oldu. Bunun ötesi yok" diye konuştu.
'SİSTEMİN BAŞARISI DEĞİL, FERDİ BAŞARI'
Süreyya Ayhan Kop, alınan başarıyı ferdi bir başarı olarak değerlendirdi. Süreyya Ayhan Kop, "Bu kesinlikle ferdi başarı. Atletizmde elde edilen başarılar ferdi başarıdır. Bu başarının asıl mimarları sporcunun kendisidir, antrenörüdür, kulübüdür, aileleridir. Bunların desteği sonucu bu başarı ortaya çıkmıştır. Sistemin başarısı olsaydı, burada daha fazla madalya alırdık. Sistem başarılı olsaydı sadece bu olimpiyatlarda değil, geçmiş olimpiyatlarda da çok madalya almış olurduk. Sistem kurulmadığı takdirde böyle nadir çıkan madalyalara seviniriz. Ama ben şuna inanıyorum ki atletizm sistemini Türkiye'ye oturtacağız, oturtmamız gerekir. Bizim çok güzel projelerimizin olduğunu her zaman söylüyorum. Bu projeler atletizm sporunu kurtaracak projelerdir. Türk atletizminin geleceği sistemle kurulur. Sistemle çözülür" dedi.
'OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞATMADILAR'
Süreyya Ayhan Kop, Aslı'nın maçtan sonraki duygularını kendisinin de yaşadığını söyledi. Süreyya Ayhan Kop, şunları kaydetti:
"Olimpiyat şampiyonluğunu yaşayamadım, yaşatmadılar ama Avrupa Şampiyonluğu, dünya ikinciliği, Avrupa Milletler Kupası, Dünya Üniversitelerarası Şampiyonluğu duygusunu yaşadım. Madalya aldıktan sonra geçmişi tamamen unutuyorsunuz. Özellikle de olumsuz şeyleri unutuyorsunuz. Ve olur olmaz herkese teşekkür ediyoruz. Ama bu teşekkürü herkes hak etmiyor. Ama geçmişi, size yapılanları unutuyorsunuz. O madalya hafızanızdan her şeyi silip götürüyor. Şuan eminim ki Aslı da öyle oldu. Öyle görünüyor zaten. Dün izledim. Dünyanın en mutlu insanları onlar şuanda. Biz de o kadar mutluyuz. Çünkü Aslı'nın madalya alması benim acımı hafifletecekti. Ona binlerce kez teşekkür ediyorum. Benim acımı hafifletti. Çünkü benim en büyük hedefim olimpiyatlarda madalya almaktı. Bunu yapamadım. Ama Aslı yaptı. Onun için de çok çok mutluyum ve onunla gurur duyuyorum."
'75 MİLYONLUK ÜLKEDE BU BAŞARI AZ'
Başarının devam etmesi için sistemin oturması gerektiğinin altını çizen Kop, bu işin sadece Aslı ve Gamze ile olamayacağını ifade etti. Kop, "75 milyonluk ülkede daha fazla sporcunun madalya alması gerekiyor. Kaldı ki atletizm gibi geniş yelpazesi olan bir dalda bu madalyanın sayısı çok az. Atletizm demek olimpiyat demek. Statta başlıyor, statta bitiyor. 80-90 bin kişi sizi izliyor. Ülke olarak siz atletizmde, cimnastikte, yüzmede var iseniz, sporda da varsınız demektir" diye konuştu.
Yücel Kop da eşinin sözlerine katıldığını söyledi. Kop, "Süreyya'ya tamamen katılıyorum. Bu bireysel bir başarıdır. Sistemin başarısı değildir. Ama günü kurtarmak amaçlı politikalar güdülüyor. Kesinlikte sistem yeniden kurulmalı ve sayın Başbakanımız 2020 Olimpiyatları'na aday olduğumuzu söylüyor. Çok büyük ihtimalle bu olimpiyatları ülkemize verecekler. Sistemi kurup, 2020'ye ülkemize bir değil, birkaç finaller yaşatmamız gerekiyor" dedi.
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Kan veren İzmir’liler için bakın ne söylemişler…
 
Antalya'da baba ve oğlunu öldürdüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tecavüz şüphelisi tutuksuz yargılanacak
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde arkadaşıyla tatil yapan Norveçli turist ...
Kaza yapıp kaçan alkollü sürücünün otomobilinde esrar bulundu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde trafik kazasına karıştıktan sonra kaçan, ...
Türkiye’nin konuştuğu Altın Kız, fırsat bulup düğün yapamadı
Londra Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 1500 metrede altın madalyayı kazanarak ...
 
'Saf sevgi'nin fotoğrafı
ABD’de hasta köpeğinin ağrılarını dindirmek için onu her akşam gölde kucağında ...
Avlan Gölü’nü ortadan bölen karayolu kapatıldı
Antalya'nın Elmalı İlçesi yakınlarındaki Avlan Gölü'nü ortasından ikiye ...
Türkücü Sümer Ezgü kaya tırmanışında
Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Antalya'da bir grup dağcıyla birlikte kaya tırmanışı yaptı.
 
Orman yangını kısa sürede söndürüldü
Antalya'da öğle saatlerinde küçük çaplı orman yangını çıktı. Çıkış nedeni ...
Böbrek nakillerinde 3’üncü boyuta geçildi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde böbrek nakli ameliyatlarına yeni ...
Evde çıkan yangında anneanne öldü 2,5 yaşındaki torunu kurtarıldı
Antalya'da, 3 kliması birden açık olan evde elektrik kontağından yangın ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva