Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
2 Nisan 2018 Pazartesi - 11:19

Astsubayın öldüğü kazada, jandarma komutanına 5 yıl 3 ay hapis

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 2 yıl önce Jandarma Astsubay Osman Tarık Karagül'ün yaşamını yitirdiği, kendisi ve 1 astsubayın da yaralandığı kazada otomobili kullanan, dönemin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk'a 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Astsubayın öldüğü kazada, jandarma komutanına 5 yıl 3 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta, 2016 yılının Ekim ayında meydana gelen kazada, Binbaşı Ufuk Aruk'un kullandığı otomobil, Adnan Menderes Caddesi'nde elektrik direğine çarptı. Kazada, otomobilde bulunan Jandarma Astsubay Osman Tarık Karagül yaşamını yitirirken, Jandarma Astsubay Nedim Uncu ve aracı kullanan Ufuk Aruk yaralandı. Kazayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucu Ufuk Aruk hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla dava açıldı. Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, kazada yaşamını yitiren Osman Tarık Karagül'ün eşi Nevriye Karagül ile tarafların avukatları katılırken, tutuksuz sanık Ufuk Aruk ve yaralanan Astsubay Nedim Uncu katılmadı.

Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, olayın meydana geldiği gece, Ufuk Aruk'un 2.56 promil alkollü olmasına rağmen kendisinin kullandığı otomobille elektrik direğine çarparak, kaza yaptığını, 1 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanmasına yol açtığını belirtti. Sanığın, savunmasında, olay gecesi tüm karakol komutanlarıyla Taşağıl Mahallesi'nde değerlendirme toplantısı yapmak için restoranda bir araya geldiklerini, bu sırada biraz alkol aldığını, toplantının ardından Side'de türkü bara giderek, biraz daha alkol aldıklarını söylediğini aktaran savcı, esas hakkındaki görüşünde şunları kaydetti:

"Sanık savunmasında, türkü bardan saat 02.00 sıralarında ayrıldıklarını, kendisine ait otomobilin sürücü koltuğuna kendisinin, sağ ön koltuğa ölen Osman Tarık Karagül'ün, arka koltuğa da Nedim Uncu'nun oturduğunu, çok alkollü olduğunu düşünmediğini, seyir halinde normal hızda gittiğini, Barut Otel'i geçtikten sonra viraja girmesiyle birlikte aracın tekerini mucura kaptırdığını, bu sırada frene bastığını ancak frenin istediği gibi tutmadığını, yol kenarında bulunan elektrik direğine çarptığını, olay mahallinde aydınlatma olmadığını ya da çok az olduğunu beyan etti."

ASLİ KUSURLU

Kazayla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nce hazırlanan raporda, sanık Ufuk Aruk'un 'dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışları' nedeniyle 'asli kusurlu' olduğunun belirtildiğini kaydeden savcı, sanığın 'taksirle öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Sanık avukatı Adem Tulukçu, keşif ve yeniden bilirkişi raporu aldırılması talebinde bulundu. Ayrıca kaza sırasında aracın hızının iddianamede belirtildiği gibi 160 kilometre/saat olmasının mümkün olmadığını savunan Tulukçu, müvekkilinin beraatini talep etti. Şikayetçilerin avukatları ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ufuk Aruk'un 'taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, itiraz yolu açık olmak üzere 5 yıl 3 ay 22 gün hapse çarptırılmasına karar verdi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE 2 YIL ONCE JANDARMA ASTSUBAY OSMAN TARIK KARAGUL'UN YASAMINI YITIRDIGI, KENDISI VE 1 ASTSUBAYIN DA YARALANDIGI KAZADA OTOMOBILI KULLANAN DONEMIN ILCE JANDARMA KOMUTANI BINBASI UFUK ARUK'A (FOTODAKI)  5 YIL 3 AY 22 GUN HAPIS CEZASI VERILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE 2 YIL ONCE JANDARMA ASTSUBAY OSMAN TARIK KARAGUL'UN (FOTODAKI)  YASAMINI YITIRDIGI, KENDISI VE 1 ASTSUBAYIN DA YARALANDIGI KAZADA OTOMOBILI KULLANAN DONEMIN ILCE JANDARMA KOMUTANI BINBASI UFUK ARUK'A  5 YIL 3 AY 22 GUN HAPIS CEZASI VERILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE 2 YIL ONCE JANDARMA ASTSUBAY OSMAN TARIK KARAGUL'UN (FOTODAKI)  YASAMINI YITIRDIGI, KENDISI VE 1 ASTSUBAYIN DA YARALANDIGI KAZADA OTOMOBILI KULLANAN DONEMIN ILCE JANDARMA KOMUTANI BINBASI UFUK ARUK'A  5 YIL 3 AY 22 GUN HAPIS CEZASI VERILDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA-ARSIV)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (DHA) 

Etiketler:
 
Öğrenciler Termessos antik kentinde
 
İhracat 500 milyon dolara koşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler Termessos antik kentinde
MURATPAŞA Belediyesi'nin Zeytinköy, Ermenek ve Memurevleri mahallelerinde ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın durdurduğu araçta çorapların ...
'Dört Mevsim İki Bale' son kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Med-Cezir' ve 'Dört Mevsim' olmak ...
 
Batı Akdeniz'in araç sayısı
BATI Akdeniz Bölgesi'ni oluşturan Antalya, Burdur ve Isparta'da Şubat ...
ATB'de aday sürprizi
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) seçiminde, ikinci aday sürprizi yaşandı. ...
Gol düellosunu Kestel kazandı
ANTALYA Süper Amatör Play-off Grubu'nun son maçında Finike Belediyespor ...
 
Muratpaşa'nın gençleri Antalya şampiyonu
MURATPAŞA Belediyespor U19 futbol takımı, Antalya U19 Futbol Ligi play-off ...
CHP Konyaaltı'ndan vuruyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ...
'Annem bana böbreğini, ben de ona torun verdim'
ANTALYA'da, 2000 yılında annesinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva