37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
1 Mart 2012 Perşembe - 00:32

Ataklı iddia etti Aydın Doğan yalanladı

Can Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök ve zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır" dedi.

Ataklı iddia etti Aydın Doğan yalanladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan şoku yaşandı. Vatan yazarı Can Ataklı'nın iddiaları üzerine programa telefonla bağlanan Aydın Doğan çok sert ifadelerle iddiaları red etti.

Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı'nın Zafer Mutlu'nun ve Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa etmek zorunda kaldığını iddia ederek polemiğin fitilini yaktı. Bakan'ın arkadaşı olduğunu söyleyen Ataklı, "İstifa etmezse hakkında büyük bir karalama kampanyasıyla asılsız bir yolsuzluk dosyasını yayınlayacaklarını anlattım. Ailesini topladı durumu anlattı istifa kararı aldı" dedi. Ataklı daha önce TRT Haber'de dile getirdiği iddiayı CNN Türk'te daha detaylı anlatırken Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'nun adını verdi.
 
Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök ve zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır" derken iddiaları kesin bir dille red etti.

Aydın Doğan: Ben tartışmaya girecek değilim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Can Ataklı, Hürriyet gazetesi Turizm Bakanı istifa etsin diye haber göndermiş dedi. Ertuğrul Özkök de Zafer Mutlu da eğer böyle bir şey söylemişse şerefsizlik ahlaksızlık yapmıştır. Eğer böyle bir şey yapılmışsa yarın Özkök'ü hepimiz idam edelim.

Bana göre Can Ataklı hezeyan halinde. Bunu yapmamak lazım. Medya patronları orada yok diye her şeyi medyaya yüklemek haksızlıktır. Türkiye'nin en namuslu kesimi bence gazeteciler ve gazetelerdir. Gazeteleri böyle hükümetleri düşüren bir şekilde yansıtmak, kamuoyun önünde bu kadar küçük düşürmek da doğru değil, bunu kınıyorum. Bu yaştan sonra oraya çıkıp tartışamam ama herkes gelsin tartışalım. 28 Şubat'ta siviller görevini yapmamış, basın da haber peşinde koşmuş, bazen de hatalar yapmış.

Sincan'da tankları yürütenler görevden alındı mı ki biz suçlanıyoruz. Ben fazla uzatmak istemiyorum. Ama bu haksızlığı da yapmayın. Bana kalırsa Can Ataklı bir hezeyan halinde konuşuyor ve hata ediyor. Kahraman olmak istiyor ama aslında mesleğe zarar veriyor. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını kovdurmak öldürmek için çalıştı.

Can Ataklı: Çok üzülerek dinledim Aydın Bey'i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım, Aydın Bey'la ilgili bir şey de demedim....

Aydın Doğan: Benim adımı vermedin ama benim sahibi olduğum gazetenin şantaj yaptığını söylüyorsun. Böyle bir şey olması mümkün mü? Ben deli miyim, nasıl böyle bir şey yapabilirim? Ya Can, kafasında bir senaryo kurdu ya da bunu yapanlar dünyanın en büyük şerefsizleridir.

Can Ataklı: Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor ben öyle bir şey söylemedim diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten...

ZAFER MUTLU DA YAYINA BAĞLADI

Aydın Doğan'dan sonra programa telefonla bağlanan Zafer Mutlu da iddiaları red ederken Can Ataklı'nın olayları karıştırmış olabileceğini söyledi:

"Çok kısa bir şey söylemek için bağlandım. Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiği de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelimiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir."

SÖZ KONUSU BAKAN YÜCEL'DEN AÇIKLAMA 

ESKİ Turizm Bakanı Bahattin Yücel, yaptığı yazılı açıklamada CNN-Türk'ün dün (29 Şubat 2012) geceki yayınında; Turizm Bakanlığından istifasının, hakkındaki bazı dosyalara dayalı şantaj ve tehdit iddialarından kaynaklandığının dile getirildiğini öğrendiğini belirtti.

Yücel, açıklamanın devamında, "Yayın sırasında Sayın Aydın DOĞAN, Sayın Zafer MUTLU ve Sayın Ertuğrul ÖZKÖK ün de telefon bağlantısı ile katıldıkları bu programı izleyemediğim için aşağıdaki yazılı açıklamayı yapma zorunluluğu doğdu" dedi.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in yazılı açıklaması şöyle;

"Turizm Bakanlığı görevimden çekildiğim 13 Haziran 1997 günü açıkladığım gerekçe ; birkaç gün sonra hükümetin istifa kararını dönemin Cumhurbaşkanına sunan merhum Başbakan Erbakan'ın öne sürdüğü “ülkedeki gerginlik" ifadesi ile örtüşmektedir.

Bakanlık görevini bırakmamın programda öne sürülen, hakkımda bir dosya bulunduğu iddiasıyla hiçbir ilgisi yoktur.

Sayın Ataklı 'nın aktardığını öğrendiğim gelişme ise istifa ettiğim tarihten 1,5 ay öncesine dayanmaktadır. Ataklı 'nın Mayıs 1997'nin ilk günlerinde hakkımda bir dosya bulunduğuna ilişkin anlattıkları üzerine, aynı gün geç saatlerde Sayın Mutlu ve ertesi gün Sayın Özkök ile bu konuyu ayrıntılı olarak görüştüm.

Mutlu; böyle bir belge ya da dosyanın varlığını bilmediğini ve bir baskının asla söz konusu olamayacağını ifade etti.

Ertesi sabah Hürriyet Gazetesi GYM Sayın Özkök 'e telefonla ulaştığımda; konuyu ilk kez benden duyduğunu ve çok şaşırdığını belirtti. Sayın Ertuğrul ÖZKÖK kaynaklı, bir şantaj ya da en küçük bir ima söz konusu olmamıştır.

Aynı gün doğrudan ilgisi olmasa da Sabah Gazetesinin eski sahibi Sayın Dinç Bilgin ile Sayın Ataklı'nın evinde buluştuk.Böyle bir gelişmeden haberi olmadığını kesin bir dille ifade etti.

Sayın Ataklı'nın belirttiği konuya ilişkin görüşmelerin ardından, üyesi bulunduğum hükümet aleyhine muhalefetin verdiği gensoru benim de katıldığım oturumda red edildi.

28 Şubat adı verilen gelişmelerin üzerinden 15 yıl, aktif siyaseti bırakmamın üzerinden yaklaşık 13 yıl sonra adımın baskılar karşısında yılgınlığa düşüldüğü izlenimi verecek biçimde kamuoyuna taşınmasından üzüntü duyuyorum.

Her namuslu insan gibi sivil siyasetçilerin de hiçbir baskı ve tehdit karşısında sindirilemeyeceğine olan inancımı sürdüreceğimi, ifade etmek isterim."

 

 

 

 
Ateş bacayı sarmış
 
Sütlüce'de patlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi gazetenin muhabirleri tedirgin
Gazete çalışanları içinde endişeli bekleyiş hakim. Hangi gazetede kış günü tenkisat beklentisi var?
Alevilerin evlerini işaretlediler
ADIYAMAN'da, Alevilerin yaşadığı mahalledeki bazı evlerin kapılarına işaret ...
Berdimuhamedov'a devlet nişanı
Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren ...
 
Bu afişin arkasından kim çıktı?
Taksim’de “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” pankartlarının açıldığı ...
Habertürk diğer kanalları rezil rüsva etti
Bu öyle böyle bir atlatma değil. Habertürk televizyonu rakiplerine adeta ...
İşte o aşkın ilk fotoğrafı!
Beren Saat ve şarkıcı Kenan Doğulu, ilk tatillerinde!
 
Kayıp 1 milyon dolar için 7 yıl hapsi istendi
2006 yılında Denizlispor’a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası ...
Yılmaz Özdil'den başlık dahil 8 kelimelik yazı
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, bugün köşesini çok çarpıcı bir şekilde kullanarak ...
Kadir İnanır akciğer kanserine yakalandı
Habertürk Gazetesi, magazin dünyasına bomba gibi düşen haberi "Keşke bu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva