Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
3 Mart 2021 Çarşamba - 15:33

Atık pil toplama kampanyası ödülleri sahiplerini buldu

ATIK pillerin toplanarak çevreye zararlarının azaltılması, temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturulması hedefiyle başlatılan Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası'nın derece yapan okulları belli oldu. Okul ve öğrenci temsilcileri ödüllerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den aldı.

Atık pil toplama kampanyası ödülleri sahiplerini buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zararlarının azaltılması, bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturulması hedefiyle düzenlenen 'Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası' ile 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılında Alanya'da faaliyet gösteren toplam 158 okuldan 2375 kilogram atık pil toplandı.

2 TON 375 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLANDI

16 Eylül 2019 tarihinde başlayan kampanyanın 30 Nisan 2020 tarihinde sona erdirilmesi planlamıştı. Ancak ulusal ve uluslararası ölçekte yaşanan Covid-19 pandemi süreci kampanyanın 15 Eylül 2020 tarihinde sonlandırılmasına neden oldu. 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenen kampanyada 2375 kilogram atık pil toplanarak, bertaraf ve geri kazanım işlemlerinin tamamlanması için TAP Derneği'ne gönderildi.

EN ÇOK ATIK PİL İNCEKUM ÖZTAŞ İLKOKULU'NDA TOPLANDI

TAP Derneği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birincilik ödülüne 535 kilo atık pille İncekum Öztaş İlkokulu, ikincilik ödülüne 517 kilo atık pille Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu ve üçüncülük ödülüne ise 311 kilo atık pille Cemile Kuyumcu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi layık görüldü.

ANTALYA GENEL SIRALAMASINDA DA ZİRVEDE YER ALDILAR

Derece yapan okullar ödüllerini İncekum Öztaş İlkokulu'nda düzenlenen törenle aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'ın elinden ödüllerini alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Projenin yaygınlaştırılmasında ve toplanan atık pil miktarının artışına katkı sağlayarak dereceye giren okullara dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve yazıcı hediye edildi. Söz konusu okullar 2020 yılı itibarıyla Antalya il genelinde de kendi grubunda ilk üç derecede yerini koruyarak TAP Derneğinden gelen spor seti ve satranç takımı gibi ödüllerin de sahibi oldu.

'DOĞAMIZI VE SUYUMUZU KİRLETİYOR'

Evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanıldığını, son yıllarda artan pil kullanımının ise insan sağlığı ve çevrenin kirlenmesi yönünde ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çöpe atılan pillerdeki ağır metallerin zamanla bozunarak serbest hale geçtiğini, sızıntı suyu ile birlikte yeraltı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden olduğunu ifade etti.

'SAKLAMA VE BERTARAF KOŞULLARINA DİKKAT EDELİM'

Yıl boyunca okullar ve öğrencilerle gerçekleştirilen atık pil konulu çevre eğitim etkinliklerinin amacına ulaşması için toplumdan her kesimin projeye destek vermesi gerektiğini belirten Başkan Yücel, 14 yıldan bu yana atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmalara vatandaşların tam destek vererek kullanılmış pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması gerektiğini, sokaklara rastgele atılmamasını, kesinlikle toprağa gömülmemesini, ateşe atılmamasını ve konu ile ilgili atık pil toplama noktalarının kullanılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

ÇALIŞMALAR YIL BOYUNCA SÜRECEK

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, atık pillerin ayrı toplama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yıl boyunca pandemi koşullarına uygun olarak okullara atık pil toplama kutuları ve bilgilendirme afişlerinin dağıtımlarının devam edeceğini, yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim çalışmalarının da hızlanacağını ifade etti.

ATIK PILLERIN TOPLANARAK CEVREYE ZARARLARININ AZALTILMASI, TEMIZ VE YASANABILIR BIR CEVRE OLUSTURULMASI HEDEFIYLE BASLATILAN ODULLU ATIK PIL TOPLAMA KAMPANYASI'NIN DERECE YAPAN OKULLARI BELLI OLDU. OKUL VE OGRENCI TEMSILCILERI ODULLERINI ALANYA BELEDIYE BASKANI ADEM MURAT YUCEL'DEN ALDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ATIK PILLERIN TOPLANARAK CEVREYE ZARARLARININ AZALTILMASI, TEMIZ VE YASANABILIR BIR CEVRE OLUSTURULMASI HEDEFIYLE BASLATILAN ODULLU ATIK PIL TOPLAMA KAMPANYASI'NIN DERECE YAPAN OKULLARI BELLI OLDU. OKUL VE OGRENCI TEMSILCILERI ODULLERINI ALANYA BELEDIYE BASKANI ADEM MURAT YUCEL'DEN ALDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALANYA, (DHA)

Etiketler:
 
Bodrum'da cadde ve sokaklarda kontrollü normalleşme hareketliliği
 
Sinop'ta yaşlı kadın, 200 kişiye virüs bulaştırmış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASSİM'den ortak çalışma alanları
MURATPAŞA Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ...
Antalya'da o işletmelerin çalışma saatleri değişti
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca, bakkal, market, manav, kasap, ...
Karpuz üreticileri yeni dikimleri yaptı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde karpuz üreticileri açık alanda dikime başladı. ...
 
Kemer Belediyesi'nden halka ücretsiz maske
KEMER Belediyesi, pandemi döneminde ürettiği maskeleri, ücretsiz olarak ...
Antalya ihracatı rekor kırdı
ANTALYA Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya'nın şubat ayı ihracatının ...
Damadını ağır yaralayan kayınpedere ömür boyu hapis istendi
ANTALYA'da kızı Duygu Çakoğlu'nu (30) rehin aldığı iddiası ile damadı ...
 
Korkuteli Belediye meclisi toplandı
KORKUTELİ Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Ak Parti İlçe Başkanı vatandaşın derdini dinledi
AK PARTİ Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, vatandaşlarla birlikte yürüyüş ...
'Bu tabelayı kaldırın'
ANTALYA'nın Demre ilçesi girişindeki hız sınırı tabelasının, Demre'ye ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva