TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
7 Ekim 2019 Pazartesi - 15:41

Avrupa Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali heyecanı

Afyonkarahisar'da 12- 13 Ekim tarihlerinde Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın son ayağı olan Göbeklitepe Kültür Finali düzenlenecek.

Avrupa Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali heyecanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından düzenlenen Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın son ayağı olan Göbeklitepe Kültür Finali, 12-13 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle TSYD Ankara'nın ev sahipliğinde Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından yapılacak organizasyonda, motosiklet gösteri ustaları, Avrupa finalinde şampiyonluk için mücadele edecek.

Girişlerin ücretsiz olacağı şampiyona öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru ve TSYD Afyonkarahisar Şube Başkanı Nadir Güzbey, Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali tanıtım toplantısına katıldı.

TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru, şampiyonanın önemine dikkati çekerek, ülkemize değer katacak bir organizasyon olacağını söyledi. TSYD olarak ülkemizin sosyal, kültürel ve tarihi değerlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Doğru, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

"ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON"

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar da, dünyanın bütün medeniyetlerine beşik olmuş, ışık tutmuş bir kültürün evlatları olarak tüm kültürel faaliyetlere ve eserlere dört elle sarılacaklarını söyleyerek, Göbeklitepe projesinin önemine vurgu yaptı. Afyonkarahisar'ın motor sporlarıyla anılan bir il olduğunu kaydeden Uçar, "Hem dünya hem de ülke medyasında Afyonkarahisar sadece turistik ya da gastronomi yönüyle öne çıkan faaliyetleriyle ve ürünleriyle değil, artık motor sporlarıyla öne çıkan organizasyonlarıyla adından söz ettiren bir il haline geldi. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına ve Afyonkarahisar'da bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz buranın hizmetçisiyiz. Bu taşın altına elini sokan paydaşlardan bir tanesiyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Afyonkarahisarlılardan da beklentimiz dünyanın seyir zevki açısından en önemli organizasyonlarından birisi olan Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nı yerinde ve bu tarihi mirasa sahip çıkarak yalnız bırakmamaları. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de, Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Geçen ay yapılan Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar ve ülkenin tanıtımına büyük değer kattığını vurgulayan Başkan Zeybek, "Dünya Motokros Şampiyonası'ndan alnımızın akıyla çıktık. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan motokros şampiyonasına da bu seneden daha iyi hazırlanacağımızın müjdesini vermek isterim" diye konuştu.

"TEKLİFİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİK"

Göreve geldiğinden bu yana spora büyük destek olduklarına işaret eden Başkan Zeybek, "Afyon'umuza kazandırmış olduğumuz meydanda daha önce basketbol, voleybol turnuvaları gerçekleştirdik. Halkımızın ilgisi turnuvalara büyüktü. Gençlerimizin istekleri doğrultusunda bu tür etkinlikleri artırarak devam ettirmek istiyoruz" dedi. Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'da yapılması yönünde gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini de ifade eden Başkan Zeybek, tüm hemşehrilerini şampiyonayı izlemeye davet etti.

ŞU ANA KADAR 28 SPORCU BAŞVURUDA BULUNDU

TFM Asbaşkanı Mahmut Akülke de şampiyonanın padok alanında düzenleneceğini anlatarak, Afyonkarahisar'daki bu alanın ise standartların üzerinde olduğunu söyledi. Dünya Motokros Şampiyonası'nın ardandan alınan padok ödülünün Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'da yapılmasına büyük katkısı olduğunu kaydeden Akülke, 12 Ekim Cumartesi günü antrenman ve sıralama turlarının yapılacağını, şampiyonanın ise 13 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceğini söyledi. Şampiyona için Avrupa'nın farklı ülkelerinden şu ana kadar 13 başvurunun yapıldığını ifade eden TMF Asbaşkanı Akülke, 15 yerli oyuncuyla birlikte an itibarıyla 28 sporcunun yarışmaya katılacağını dile getirdi.

AFYONKARAHISAR'DA 12- 13 EKIM TARIHLERINDE AVRUPA AKROBASI SAMPIYONASI'NIN SON AYAGI OLAN GOBEKLITEPE KULTUR FINALI DUZENLENECEK. SAMPIYONA ONCESI BELEDIYE BASKANI MEHMET ZEYBEK, TMF BASKANI BEKIR YUNUS UCAR VE TSYD ANKARA SUBESI BASKANI HUSEYIN DOGRU, TSYD AFYONKARAHISAR SUBE BASKANI NADIR GUZBEY, AVRUPA MOTOSIKLET AKROBASI SAMPIYONASI GOBEKLITEPE KULTUR FINALI TANITIM TOPLANTISINI YAPTI.(FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

Etiketler:
 
Muhtar ile çalışanını öldüren çoban tutuklandı
 
Bankaya diye çıktı, bir daha haber alınamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkadaşını huzurevinden alıp evine yerleştirdi
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde oturan Bayram Bozok, çocukluk arkadaşı ...
Afyonkarahisar'da ev yangını
AFYONKARAHİSAR'da çıkan yangında 1 ev kullanılamaz hale gelirken, 3 evde hasar oluştu.
İYİ Parti Dinar'a Sayın atındı
İYİ Parti Dinar İlçe Başkanlığına Oktay Sayın atandı.
 
Afyonkarahisar'da erkek cesedi bulundu
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesindeki boş arazide Necip Türk'ün(52) cansız ...
Afyonkarahisar'da hayvan hakları günü unutulmadı
AFYONKARAHİSAR'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ...
Otomobilin çarptığı Emine kurtarılamadı
AFYONKARAHİSAR'da, otomobilin çarptığı 2 üniversite öğrencisinden Emine ...
 
'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz'
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin desteği ...
Servis şoförlerine trafik eğitimi
AFYONKARAHİSAR'ın Hocalar ilçesinde jandarma trafik ekibi tarafından taşımalı ...
Tünelde araç yangınına müdahale tatbikatı
AFYONKARAHİSAR İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar- ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva