Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
12 Ekim 2022 Çarşamba - 13:06

Avukat eşini yaralamıştı; dosya ağır cezaya gönderildi

ESKİŞEHİR'de boşandığı avukat Merve Gül Durmaz (34) ile kavga sırasında araya giren Furkan S.'yi (27) tabanca ile yaralayan Mete Arslanoğlu'nun tutuklu yargılandığı davada, mahkeme savcısı ile hakimi değişti.

Avukat eşini yaralamıştı; dosya ağır cezaya gönderildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tartıştığı avukat eşi Merve Gül Durmaz ile bölgeden geçen ve araya girmek isteyen Furkan S.'yi tabancayla bacağından vurarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Mete Arslanoğlu'nun ilk duruşması, 5 Ekim'de görüldü. İlk duruşmada Eskişehir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, davaya katılan 60 avukatın 'Taleplerimizi dinlemeden usulsüz yargılama yapıyorsun' şeklindeki tepkilerinin ardından can güvenliğinin olmadığını belirterek, salondan ayrılıp duruşmayı 1 hafta erteledi. Karar sonrası Eskişehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde davaya bakan mahkeme savcısı ile hakimi dosyadan alarak, yeni atama yaptı. Yeni atama kararının ardından 2'nci duruşma, bugün görüldü. 'Kasten yaralama' suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Arslanoğlu, SEGBİS aracılığı ile duruşmaya katıldı. Silahlı saldırıya uğrayan Merve Gül Durmaz ile Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz'ün yanı sıra 30 avukat da duruşmaya katılarak, meslektaşlarına destek verdi.

SAVCI, GÖREVSİZLİK KARARI TALEP ETTİ

Yeni hakim, duruşmaya gelen avukatların davaya katılma taleplerini dinledi. Daha sonra mahkeme savcısı, görevsizlik kararı vererek dava dosyasının 'öldürmeye teşebbüs' suçlaması ile ağır ceza mahkemesine sevkini istedi. Savcı, talebinde, "Sanığın Merve Gül Durmaz açısından suç vasfının değişme ihtimali, atılı bu suçun kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturabileceği, sanığın üzerine atılı suçun ağır ceza mahkemesine görev alanına giren suçlar olduğu anlaşılmakla, sanık hakkında yargılama dosyasına yönelik görevsizlik kararı verilerek, dosyasının yargılama yapmakla görevli Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmesine karar verilmesine kamu adına mütalaa ve talep olunur" ifadelerini kullandı.

'ERKEK ARKADAŞI ZANNETTİM'

Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu Mete Arslanoğlu ise eski eşi ile tartıştıkları sırada araya giren Furkan S.'yi, Merve Gül Durmaz'ın erkek arkadaşı olduğunu düşünerek sinirlendiğini belirterek, "Eski eşimin arabası, park ettiğim yerin yakınındaydı. Ben de yanına giderek, önceki akşam kızı evde yalnız bıraktığını gördüğüm için konuşmak istedim ve bunu sordum. Bana bağırmaya başladı. 'Sen erkek misin, adam mısın? Ben istediğim yere giderim' dedi. İsminin sonradan Furkan olduğunu öğrendiğim kişi geldi. Bana 'Sen kimsin’ dedi. Onun Merve Gül'ün erkek arkadaşı olduğunu düşündüm. Arabamdan silahımı aldım. 3 el ateş ettim. Aramızda 15 metre mesafe vardı. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

DOSYA, AĞIR CEZA MAHKEMESİNE SEVK EDİLDİ

Duruşma salonunda gözyaşlarına hakim olamayan avukat Merve Gül Durmaz ise "Şu anda onu burada görmek bile bana korku veriyor, artık dayanamıyorum. Kızım sabaha kadar babasının cezaevinden çıkmaması için dua etti. Dışarı çıkmasından bana zarar vermesinden endişe ediyorum" diye konuştu.

Yeni hakim, davanın 'kasten yaralama' iddiasıyla açıldığını ancak suç vasfının değişebileceğini belirterek dosyasının 'öldürmeye teşebbüs' suçlaması ile ağır ceza mahkemesine sevk edilmesine karar verdi. Hakim kararında, "Sanığın Merve Gül Durmaz'a, 'Seni geberteceğim' şeklinde söz sarf etmesi, taraflar arasında önceye dayanan husumet, sanığın kullandığı alet ve hedef aldığı bölge, mağdurun yaralanma durumu ve atış sayısı birlikte değerlendirildiğinde, sanığın Merve Gül Durmaz'a yönelik eylemi, insan öldürmeye teşebbüs olarak kabul edilmekle, mahkememizin görevsizliğine, yargılanmasının yapılmak üzere dosyanın görevli ve yetkili Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi" ifadelerini kullandı. Mahkeme ayrıca sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Duruşmanın ardından adliye önünde konuşan Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Mustafa Elagöz, can güvenliğini gerekçe göstererek duruşma salonundan ayrılan savcı ve hakimin dosyadan alınıp, yeni atama yapıldığını söyledi.

'KAPALI DURUŞMA KARARI KALDIRILDI'

İkinci duruşmada usul ve yasalara uygun bir yargılama yapıldığını ifade eden Elagöz, "Meslektaşımızın silahlı saldırıyla yaralanmasına ilişkin geçen hafta 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, birtakım olumsuzluklar yaşandı. Yaşanan süreç içerisinde gerek Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'mız gerek Adalet Komisyonu Başkanlığı'mız duruşma sonrası yaşanan durumla ilgili olarak girişimlerimiz neticesinde bugün tekrar meslektaşımızın duruşması yapıldı. Mahkemede heyet değişikliği oldu, hakimimiz ve savcımız değişti. Kapalı duruşma kararı kaldırıldı. Tek vekille temsil kararı da kaldırıldı. Daha sonra açık duruşma yapılmasına karar verilerek, en önemlisi usul kuralları tamamen işletildi. Bizim, tek isteğimiz buydu. Öncelikle Adalet Komisyonu Başkanı'mıza ve Cumhuriyet Başsavcı'mıza girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mahkemeye heyetimize de teşekkür ediyorum. Görevsizlik kararıyla dava dosyası, ağır ceza mahkemesine gönderildi" dedi.

AVUKAT GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarına hakim olamayan Merve Gül Durmaz da "2,5 yıl önce boşandım, boşandığımdan beri nefes aldırmadı. Defalarca uzaklaştırma kararlar aldırmıştım. Çocuğumu 2,5 yıldır babasından korumaya çalıştım. Çocuğum bu sabah babası çıkmasın diye dua etti. Bu korku ile aylardır yaşıyordum. Benim yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Umarım adalet yerini bulacaktır" diye konuştu. Görevsizlik kararının ardından olay ile ilgili yeniden iddianame hazırlanacak. Ağır ceza mahkemesinde görülecek davada sanık Mete Arslanoğlu, bu kez 'kadına yönelik öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılanacak.

ESKISEHIR'DE, BOSANDIGI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (34) (ORTADA BEYAZLI) ILE TARTISMALARI SIRASINDA ARAYA GIRMEK ISTEYEN FURKAN S.'YI (27) TABANCAYLA YARALADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN METE ARSLANOGLU'NUN (37) ILK DURUSMASINDA, ESKISEHIR 9'UNCU ASLIYE CEZA MAHKEMESI HAKIMI DAVAYA KATILAN 60 KADAR AVUKATIN USULSUZ YARGILAMA TEPKISI UZERINE CAN GUVENLIGIMIZ YOK DIYEREK DURUSMAYI TERK ETMISTI. DAVANIN IKINCI DURUSMASINDA MAHKEME SAVCISI VE HAKIMI DEGISTIRILIRKEN, DOSYA KADINA YONELIK OLDURMEYE TESEBBUS SUCLAMASIYLA AGIR CEZA MAHKEMESINE SEVK EDILDI. 
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR'DE, BOSANDIGI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (34) ILE TARTISMALARI SIRASINDA ARAYA GIRMEK ISTEYEN FURKAN S.'YI (27) TABANCAYLA YARALADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN METE ARSLANOGLU'NUN (37) ILK DURUSMASINDA, ESKISEHIR 9'UNCU ASLIYE CEZA MAHKEMESI HAKIMI DAVAYA KATILAN 60 KADAR AVUKATIN USULSUZ YARGILAMA TEPKISI UZERINE CAN GUVENLIGIMIZ YOK DIYEREK DURUSMAYI TERK ETMISTI. DAVANIN IKINCI DURUSMASINDA MAHKEME SAVCISI VE HAKIMI DEGISTIRILIRKEN, DOSYA KADINA YONELIK OLDURMEYE TESEBBUS SUCLAMASIYLA AGIR CEZA MAHKEMESINE SEVK EDILDI. 
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR'DE, BOSANDIGI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (34) ILE TARTISMALARI SIRASINDA ARAYA GIRMEK ISTEYEN FURKAN S.'YI (27) TABANCAYLA YARALADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN METE ARSLANOGLU'NUN (37) (FOTODAKI) ILK DURUSMASINDA, ESKISEHIR 9'UNCU ASLIYE CEZA MAHKEMESI HAKIMI DAVAYA KATILAN 60 KADAR AVUKATIN USULSUZ YARGILAMA TEPKISI UZERINE CAN GUVENLIGIMIZ YOK DIYEREK DURUSMAYI TERK ETMISTI. DAVANIN IKINCI DURUSMASINDA MAHKEME SAVCISI VE HAKIMI DEGISTIRILIRKEN, DOSYA KADINA YONELIK OLDURMEYE TESEBBUS SUCLAMASIYLA AGIR CEZA MAHKEMESINE SEVK EDILDI. 
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR'DE, BOSANDIGI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (34) ILE TARTISMALARI SIRASINDA ARAYA GIRMEK ISTEYEN FURKAN S.'YI (27) TABANCAYLA YARALADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN METE ARSLANOGLU'NUN (37) ILK DURUSMASINDA, ESKISEHIR 9'UNCU ASLIYE CEZA MAHKEMESI HAKIMI DAVAYA KATILAN 60 KADAR AVUKATIN USULSUZ YARGILAMA TEPKISI UZERINE CAN GUVENLIGIMIZ YOK DIYEREK DURUSMAYI TERK ETMISTI. DAVANIN IKINCI DURUSMASINDA MAHKEME SAVCISI VE HAKIMI DEGISTIRILIRKEN, DOSYA KADINA YONELIK OLDURMEYE TESEBBUS SUCLAMASIYLA AGIR CEZA MAHKEMESINE SEVK EDILDI. 
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR'DE, BOSANDIGI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (34) ILE TARTISMALARI SIRASINDA ARAYA GIRMEK ISTEYEN FURKAN S.'YI (27) (FOTODAKI) TABANCAYLA YARALADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN METE ARSLANOGLU'NUN (37) ILK DURUSMASINDA, ESKISEHIR 9'UNCU ASLIYE CEZA MAHKEMESI HAKIMI DAVAYA KATILAN 60 KADAR AVUKATIN USULSUZ YARGILAMA TEPKISI UZERINE CAN GUVENLIGIMIZ YOK DIYEREK DURUSMAYI TERK ETMISTI. DAVANIN IKINCI DURUSMASINDA MAHKEME SAVCISI VE HAKIMI DEGISTIRILIRKEN, DOSYA KADINA YONELIK OLDURMEYE TESEBBUS SUCLAMASIYLA AGIR CEZA MAHKEMESINE SEVK EDILDI. 
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)

 
Deniz Poyraz davasında gerginlik
 
Hakan'ın zeytinlikte başından vurulmuş cesedi bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Poyraz davasında gerginlik
İZMİR'de HDP İl Başkanlığı binasında öldürülen Deniz Poyraz (38) davasında, ...
Şampiyon atın 2 yavrusu, rekor fiyatla satıldı
TARIM ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), yılın ...
"Almadığınız kargo var" diye ilamsız icra takibi başlattılar
İSTANBUL'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış ...
 
Zeytinler, komando ve kameralarla korunacak
TÜRKİYE'nin zeytincilikle öne çıkan kenti Balıkesir'de, hırsızlık olaylarına ...
Balıklı Rum Hastanesi'nde tadilat başladı
ZEYTİNBURNU Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünde 4 Ağustos'ta ...
Schengen vize sisteminde reform! AKPM'de kabul edildi
Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı ...
 
Göldeki kaçak yapılar, kıyıya çekilmeye başlandı
ADANA'da, valilik kararıyla kaldırılması gerektiği bildirilen, Seyhan ...
Kocasına yardım etmek için gittiği tamirhanede usta oldu
SURİYE’deki iş savaştan dolayı ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen Mırvat ...
İnternet sıkıntısı, otel rezervasyonlarını etkiledi
İRANLILARIN gelişiyle otellerin yüzde 100 dolduğu Van'da, ülkedeki internet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva