Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
7 Nisan 2017 Cuma - 12:06

Ayka Vital Park'tan açıklama var

Antalya'da uyuşturucu bağımlılarına kapılarını açan ve bu illetten kurtulmaları için otel tüm imkanlarını seferber eden Ayka Vital Park, bağımlılık derneği yöneticilerinin birbirlerine olan husumetleri yüzünden bazı suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Ayka Vital Park tan açıklama var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uyuşturucu müptelası gençlerin otelin kilitli deposuna camını kırarak girmesi ve buradaki 5-6 şişe içkiyi tükettikten sonra olay çıkarmaları bazı gazetelere haber olarak yanmıştı. Bunun üzerine otelden şu yazılı açıklama geçti:

"Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Tesisi, sağlıklı yaşama destek hizmetlerini sunmaya, kurumsal başarılarını ülkemiz dışına taşırmaya her türlü zorluklara rağmen devam edecektir.

05.04.2017 tarihli bir gazetenin Akdeniz Eki’nde yer alan haberde ‘Skandal merkeze soruşturma, izinleri  yokmuş’ gibi haberler yapılmıştır.

Tesisimiz, bağımlılık derneği yöneticilerinin kendi aralarındaki, husumetin, çatışmanın kurbanı olmuştur. Bizimle hiçbir ilgisi olmadığı halde kurumumuz bundan zarar görmüştür. Söz konusu karalama kampanyasını yapan ve yaptıranlar birbirlerinin varlığına dayanamayan bağımlılık derneğinin üyeleri veya onlara destek olan kötü niyetli kişilerdir. Kurumumuz bu çıkar çatışmasının kurbanı edilmek istenmiş, ancak tesisimiz tüm yasal koşullara uygun çalıştığı için bundan alnının akıyla çıkmasını da bilecektir. Bu olaylar iyi niyetimizin kötü şekilde kullanılmasının neticesidir. Bizim yerimizde hangi tesis olursa olsun, aynı durum başlarına gelebilirdi. Çünkü, iftiranın ve karalamanın, oynanan kötü niyetli oyunların önüne hiç kimse geçemez.

Birileri, kilitli bir odaya camı kırarak giriyor, kendi iç çatışmalarının fitilini ateşliyor, amacına ulaşıyor. Biz ise haksız yere suçlanıyoruz.

Sorgulanması gereken, o kilitli yere, camı kırarak girenler ve kurumumuzun ve markamızın değerini kamuoyunda düşürmeye çalışanlardır.

Bu nedenle soruyoruz; “ Hırsızın hiç mi suçu yok? “

Bu işin başlangıcı şöyledir;

Kasım 2016 yılında bağımlılık dernekleri bize müracaat etti. Bizden konaklama hizmeti satın almak istediklerini ve kendilerine göre sosyal aktiviteleri olduğunu buna yönelik mekanları kullanacaklarını belirttiler. Biz de bir sözleşme yaptık. Bu anlamda hizmet vermeye başladık. Dünyada özellikle de ülkemizde bağımlı kişilere yönelik olumsuz bakışlar vardır. Hiçbir kuruluş bu gruplara kapısını açmamaktadır. Bizler ön yargıyı yıkıp bu kişileri kendilerine, ailelerine, topluma kazandırmak için kapımızı açtık.
Bu kuruluşların kendi içindeki geçimsizliği ve bizim bir gruba kapımızı açmamız bu tür çirkin saldırılara maruz kalmamıza neden olmuştur.

Bizler 7/24 bu tesiste kalıyoruz. Bu tesisin kilitli deposunda çay, su, kırtasiye malzemesinden bardağa kadar her şey var. Bunların içinde geçmişten kalan toplam 4-6 şişeyi geçmeyecek miktarda alkol de vardı. Otelin alt katında çamaşırhanenin yanında erzak deposu olan bu yerin camından girerek içkileri aldıklarını ve etrafı dağıttıklarını tespit ettik. 10 kişinin alkol aldığını tespit ettik. Video kayıtlarında duyulduğu gibi sarhoş olanlar olmuş. Alkol krizine girme durumu söz konusu değildir. Ertesi gün bu kişilerin ailelerini çağırdık. Onlarla değerlendirme sonucunda kurallara uymadıkları için bu kişilerin tesisten çıkışlarını verdik.

Sonuç olarak, biz bağımlılık merkezi değiliz. Daha önce atletizm grubunu konaklattık. Atletizm merkezi mi olduk? Onlara hizmet etmekten gurur duyduk.  Ulusal ve uluslararası başarılarında az da olsa payımızın olması bizi mutlu etti.

Biz şu anda bağımlılık derneklerine konaklama hizmeti vermekteyiz. Onlar rehabilitasyon programlarına, en uygun yer olarak bizi tercih ettiler. Tesisin doğa içinde,  şehir merkezinden uzak olması, tüm spor aktivitelerini ve eğitim programlarını uygulayabilecekleri alanların olması ve sahiplerinin doktor olması, tercih sebepleri. Şu ana kadar maddeyi bırakan onlarca kişi oldu.

Hatta bu çocuklardaki düzelmeyi görünce Antalya’da var olan sivil toplum kuruluşlarını tesisimize davet ederek onlarla paylaştık. Onlar da bize desteklerini verdiler.
Tesisin sahibi doktorlar olarak biz,  ülkemizin daha sağlıklı olabilmesi adına her türlü gayreti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz.

Bizler burayı kapatalım her şeyi bırakalım ne olacak? Biz bu gruba kapımızı açtığımızda herkes bize “ Sizin kuruma başta maddi olmak üzere manevi zarar verirler “ dedi. Ama biz toplumsal yarar uğruna buna kulaklarımızı kapattık.

Bu çocuklardan bir tanesinin kurtulmasında bile katkımız olduysa ne mutlu bize. Bu sadece kişisel duygu tatmini değil sosyal sorumluluğumuz ve toplumsal duyarlılığımız anlamına gelmelidir.

RUHSATIMIZ VAR ÇALIŞMALARIMIZ YASAL

Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli, Turizm Bakanlığı’ndan 4 yıldızlı Otel + Sağlıklı Yaşam Tesisi İşletme Belgesi’ne sahiptir. Sağlık Bakanlığı’ndan da, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Müessesesi, Kardiyoloji Muayenehanesi ruhsatlarımız vardır.
Tesisimizde ayrıca, içki satma ruhsatımız da vardır. Bu, belediyeden almış olduğumuz işyeri açma ruhsatında da belirtilmektedir.

Bizler Türkiye’de eksik olan ve ülkenin sağlık giderlerini % 20-30 azalttığı ispatlanmış rehabilitasyon alanında hizmet vermek istedik. Bunun daha etkili ve sürdürülebilir yapabilmesi için Rehabilitasyon Kür Klinikleri Yönetmeliği’nin çıkması gerektiğini sağlık müdürlüğümüze, valiliğimize ve Sağlık Bakanlığımıza defalarca dilekçelerimizle ifade ettik.

Bizler önceki yıllarda Hollanda’dan psikolojik rehabilitasyon için gelen ailelere hizmet verdik. Kanada’dan Avrupa’nın diğer ülkelerinden obezite,  nörolojik, ortopedik rehabilitasyon için gelen hastalarımız oldu. Libya’dan savaş gazisi hastalara rehabilitasyon hizmeti verdik. Son derece olumlu sonuçlar alındı. Bütün bunların yanında da kültür turizmi gruplarına konaklama hizmeti verdik. 

İsveç Devleti tarihinde ilk defa Türkiye’den  bir sağlık kuruluşunu romatizmal ve nörolojik  rehabilitasyon ihalesine kabul etti. Skone bölgesinin açmış olduğu romatizma ve nörolojik hastalıklarının 4 yıllık ihalelerini kazandık. Bu başta ülkemizin, ikincil olarak da bizim başarımızdır. Türkiye’nin Kuzey Avrupa’ya açılmış bir kapısıdır. Bizler bu kadar başarı sağlamışken hiç gündeme gelmedik. Türkiye’nin şu andaki siyasi konjoktürü nedeniyle maalesef İsveç’ten hastalar gelmiyor. Avrupa’dan ve Orta Doğu’dan  hasta ve turist gelmiyor.  Bütün turizm işletmeleri kötü durumda.

Şu anda işletme olarak biz,  bir kriz yönetimi yapıyoruz. Çaba sarfediyoruz. Toplum olarak hepimizin çok duyarlı ve hassas olmamız gereken bir ortamda madde bağımlısı olup henüz rehabilite olmayan duygu, düşünce ve davranışları sağlıklı olmayan kişilerin, şikayet ve iftiralarının dikkate alınarak, hakkımızda olumsuz haberlerin yapılması bizleri son derece üzmüştür.

Bütün bu sıkıntılı ortamda bile işletmemizi geliştirmek, istihdam sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak. Sağlıklı bir toplum oluşumuna yardımcı olmak için idealist bir şekilde çaba göstermekteyiz. Bu çabamızın herkes tarafından önyargısız desteklenmesi en büyük arzumuzdur.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur."

 
Başkan Uysal: Ortak akıl olsun
 
Antalya'daki FETÖ davasında 7 tahliye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar ÖZDEMİR 8 Nisan 2017 Cumartesi 10:07

Sizi bu konuya gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı kutluyorum.Bu tesisin sahibi iki doktoru yaptıkları hizmetten ötürü kutlamak istiyorum.Bu tesiste Fizik tedavi gördüğümde,bu bağımlı kişilee yaklaşımlarını,onları kazanmak için nasıl gayret gösterdiklerini yakından gördüm.Değil onlarca bağımlıyı,bir kişiyi bile topluma kazandırmak çok önemli.Bu gibi kişileri tedavi amacıyla Antalya da SEVGİ köyü kurulmuştu.Şu anda devam ediyormu bilmiyorum.Bunu yerine devletin bu kişilerin kazanılmasına,bu tesisi ve onun sahiplerini maddi ve manevi olarak desteklemelidir.Gazeteci de reyting uğruna böyle bir tesisi asılsız haberlerle yıpratmamalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'dan sert eleştiriler
ONKOLOJİ uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, isimlerinin başlarında profesör ...
Gazipaşa'da 40 bin hastaya hizmet
GAZİPAŞA Devlet Hastanesi Başhekim vekili Dr. Şebnem Çelik, ocak ve şubat ...
Türkiye'de ilk retina nakli
​Ülkenin ilk retina nakli Antalyalı gazeteci Kamer Durdu'ya yapıldı.
 
Tanzanyalı müzisyen hayat verdi
ANTALYA'da yaşamını yitiren Tanzanyalı müzisyen Swaleke Damson Kipangwa'nın ...
Komşum parmağımı yedi iddiası
ANTALYA'da akraba iki komşu arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. ...
Hasta şifa arıyor onlar halay çekiyor
ANTALYA'da hastaların şifa bulmak için geldiği özel bir hastanenin yoğun ...
 
ADSM'ye dental tomografi cihazı
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (Antalya KHB) bağlı Ağız ve Diş Sağlığı ...
Büyükşehir'den sağlık bilgilendirmeleri
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kalp ameliyatları ile ilgili bilgilendirme ...
Demre'de kan bağışı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen 4 günlük etkinlikte 406 ünite kan bağışı toplandı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva