41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı
41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı
İzmir’de FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
İzmir’de FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
12 Ekim 2020 Pazartesi - 15:52

Ayşe'nin ölümüyle ilgili sanığa verilen cezanın gerekçesi

ANKARA'da, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25) ölümüyle ilgili davada tutuksuz yargılanan Uzman Dr. Özgür Tarhan'a (46) verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Ayşe nin ölümüyle ilgili sanığa verilen cezanın gerekçesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2019 sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kadının yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilaçları bulundu. Soruşturma sonunda tutuklanan Özgür Tarhan hakkında Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak öldürmek' suçundan dava açıldı. Davanın 5'inci celsesinde sanık Özgür Tarhan, delilleri karartma ihtimali olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Davanın geçen hafta görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanık Özgür Tarhan’a, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. Sanığa 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.

İLAÇLARI KENDİSİ İSTEMİŞ

Mahkemenin gerekçeli kararında; Ayşe Karaman’ın duygusal ilişkisi bulunduğu belirtilen Özgür Tarhan’dan başı ağrıdığı için aralarında ölümüne neden olan ilacın da bulunduğu 3 ilaç istediği, Tarhan’ın da yanında ilaçlarla birlikte saat 01.18'de eve geldiği kaydedildi. Tarhan'ın, Karaman'ın isteği üzerine damar yolu açarak, 2 ilacı enjekte ettiği ardından da acil ameliyata çağrıldığı için saat 04.03 sıralarında evden ayrıldığı anlatıldı.  

ÜST KİLİDİ MANDALLA İÇERİDEN KİLİTLEMİŞ

Kararda ayrıca Ayşe Karaman’ın, Özgür Tarhan evden ayrıldıktan sonra üst kilidi mandalla içeriden kilitlediği belirtilerek, mahkemenin keşfi ve bilirkişi raporuyla evin üst kilidinin içeriden tokmakla dışarıdan ise anahtarla açılıp kilitlendiğinin tespit edildiği kaydedildi. 

'SANIK EVDEN AYRILDIKTAN SONRA İNTERNET SİTELERİNE GİRDİĞİ BELİRLENDİ'

Kararda, Ayşe Karaman’ın, sanığın çantasında bulunan ilaç kutusunda parmak izinin tespit edildiği, Özgür Tarhan evden ayrıldıktan sonra da bazı internet sitelerine girdiğinin belirlendiği aktarıldı. Adli Tıp Kurumu raporlarına da yer verilen gerekçeli kararda, şunlar kaydedildi:

"İkamete giriş çıkışı gösteren kamera kayıtları, raporlarda belirtilen ilacın etki süresi birlikte değerlendirildiğinde, sanığın olay yerinden ayrılırken müteveffanın hayatta olduğunun ve müteveffanın ilacı somut olarak tespit edilemeyen bir zaman diliminde kendisine enjekte ettiğinin kabulü gerekmektedir. Bu kabule göre de her ne kadar iddianamede sanığın 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan cezalandırılması talep edilmişse de tasarlama halinde sanığın anında karar verip suçu işlememesi, suç işleme kararı ile fiilin icrası arasında belirli bir sürenin geçmesinin gerektiği, somut olayda sanığın öldürme kararını önceden verdiğine ilişkin delil bulunmadığı anlaşılmıştır. Kaldı ki sanığın eyleminin kasten öldürme suçunu oluşturup oluşturmama açısından yapılan değerlendirmede sanık ile müteveffa arasında uzun süreli gönül ilişkisi bulunduğu, dosyadaki delillere göre sanığın müteveffayı öldürmesini gerektirir husumetin bulunmadığı, yine sanığın müteveffayı öldürme kastının olduğunun belirlenemediği anlaşılmış, buna göre de sanığın iddianamedeki sevk maddelerince cezalandırılması mümkün bulunmamıştır."

Kararda, sanık Özgür Tarhan'ın ilacı Ayşe Karaman'a enjekte ettiğine yönelik dosyada maddi bulgunun olmadığı, bu nedenle sanığın öldürmeye yönelik bir eyleminin bulunmadığı, ilacı eve getirmesi nedeniyle ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan cezalandırıldığı aktarıldı.

ANKARA'DA, ANESTEZI TEKNIKERI AYSE KARAMAN'IN (25) OLUMUYLE ILGILI DAVADA TUTUKSUZ YARGILANAN UZMAN DR. OZGUR TARHAN'A (46) VERILEN 3 YIL 4 AY HAPIS CEZASININ GEREKCESI ACIKLANDI. KARARDA, KARAMAN’IN OLUMUNE NEDEN OLAN ILACI KENDISINE ENJEKTE ETTIGI, TARHAN'IN DA HASTANE DISINA CIKARILMAMASI GEREKEN BU ILACI EVE GETIREREK, 'BILINCLI TAKSIRLE OLUME NEDEN OLMAK' SUCUNU ISLEDIGI BELIRTILDI.   FOTO-ANKARA-DHA-ARSIV

Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)

Etiketler:
 
Örtülü savaş günleri
 
Emekli hemşireden 2 gündür haber alınamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğe yönelik meslekler nelerdir?
Kariyer gelişimini yönlendirmek isteyenlere gelecek meslekleri ile ilgili bilgiler.
Eğitim hijyen tedbirleri ile başladı
Türkiye’de yüz binlerce öğrenci için 7 ay sonra yüz yüze eğitim başladı. ...
Çaldıkları altınları polis otosuna saklamışlar
SAMSUN’da, bir hafta içinde 4 farklı evden hırsızlık yapan 3 kadın, polisin ...
 
Kartal'da sahte içki operasyonu
KARTAL'da önceki gün 3 kişi sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. ...
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı: 2 yaralı
ADIYAMAN'da, hasta tesliminin ardından ambulansta bulunan oksijen tüpü ...
Şok Market'in Sahibi Kim Kaç Şubesi Var
Türkiye'de çok geniş bir kapsamda hizmet vermekte olan Şok, binlerce şubesi ...
 
Geminderesi'nde sonbahar güzelliği
SİVAS'ın Suşehri ve Zara ilçeleri arasında bulunan Geminderesi, sonbahar ...
Evini uyuşturucu imalathanesine çeviren şüpheli yakalandı
TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde kiraladığı daireye sera kurup uyuşturucu ...
Bahçesindeki 54 ağacı kesilip, kulübesine zarar verildi
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde Hüseyin Koluaçık'a (57) ait bahçedeki 51'i ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva