Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
9 Aralık 2019 Pazartesi - 11:53

Ayşe'yi öldürmekle suçlanan doktor hakim karşısında

ANKARA'da, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25), ölümüyle ilgili hakkında 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan dava açılan tutuklu sanık Uzman Dr. Özgür Tarhan (46) ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayşe Karaman'ın ailesi ve avukatı, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yaptı.

Ayşe yi öldürmekle suçlanan doktor hakim karşısında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Olayı ihbar eden Özgür Tarhan, sabah eve geldiğinde kız arkadaşını ölü bulduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve anestezi ilaçları bulundu. Savcılık sorgusunda, Karaman'ın kendisinden ağrı kesici ilaç istediğini, damar yolu açarak, genç kıza ilaçları verdiğini, 'propofol' etken maddeli anestezi ilacı kendisinin vermediğini söyleyen Tarhan, tutuklandı. Hakkında 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan dava açılan Özgür Tarhan, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. 

'KADINLARIN TEK GÜCÜ HUKUK'

Duruşma öncesi Karaman'ın ailesi, kadın platformu üyeleri Ankara Adliyesi önünde toplandı. Ellerinde Ayşe Karaman'ın fotoğrafının olduğu pankartları taşıyan grup adına basın açıklamasını avukat Tuba Gültekin okudu. Gültekin, kadın cinayetlerinin her gün ve her yerde gerçekleştiği söyleyerek, cinayetleri durdurmanın yegane yolu ve kadınların tek gücünün hukuk olduğunu ifade etti. Gültekin, "Eğer hukukla kadınlar kendi korumalarını sağlayamazsa, sanıklara gerekli cezalar verilmezse, deliller toplanıp dosyalar gerekli şekilde incelenmezse ve bir takım takdiri indirimler yapılırsa asla sanıklar gereken cezayı alamayacaklardır ve bu cinayetler devam edecektir. Bu yüzden adil yargılanmak çok önemlidir" dedi.

'DURUŞMADA ÇELİŞKİLERİ ORTAYA KOYACAĞIZ'

Davada birçok çelişki bulunduğunu vurgulayan avukat Gültekin, "Ayşe Karaman sanığa altı kutu ilaç istediğine ilişkin bir mesaj atıyor. Kimse kimseye kutularca ilaç istemiyle bir mesaj atmaz. Ayşe ilaç bağımlısı yapılmıştır. Bu nedenle mesaj atmıştır. Özgür Tarhan da konuta bir ilaç dolu çantayla gelmiştir. Ayşe'ye ilacı enjekte edip ölümüne neden olmuştur. Duruşmada birçok çelişkiyi ortaya koyacağız. Davamız adil şekilde sonlansın ki kadın cinayetleri sona ersin" diye konuştu.

'MEZARLIKTA AYŞE'YE SÖZ VERDİM'

Baba Adem Karaman, kızının cinayete kurban gittiğini öne sürerek, "Yalan söylüyorlar, kızım intihar etmedi. Doktorlar ve tabipler odası böyle canileri aralarında bulundurmasınlar. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlar arasında böyle sapıklara yer verilmesin" ifadelerini kullandı.

Anne Feride Karaman da "Adaletin en güzel şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum. Dün mezarlıkta Ayşe'ye söz verdim; 'sen yoksan ben varım, sonuna kadar savaşacağım.' Bu kadın cinayetlerine 'dur' diyeceğiz. Benim yavrumu öldüren bu adamdan hesap sorulacak, adaletten bunu bekliyorum" dedi.

ANKARA’DA ANESTEZI TEKNIKERI AYSE KARAMAN’IN OLUMUYLE ILGILI HAKKINDA TASARLAYARAK ADAM OLDURMEK SUCUNDAN DAVA ACILAN TUTUKLU SANIK UZMAN DOKTOR OZGUR TARHAN ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMA ONCESI ADLIYE ONUNDE KARAMAN’IN AILESI VE AVUKATI ACIKLAMA YAPTI. FOTO-HALUK KARAASLAN-ANKARA-DHA

ANKARA’DA ANESTEZI TEKNIKERI AYSE KARAMAN’IN OLUMUYLE ILGILI HAKKINDA TASARLAYARAK ADAM OLDURMEK SUCUNDAN DAVA ACILAN TUTUKLU SANIK UZMAN DOKTOR OZGUR TARHAN ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMA ONCESI ADLIYE ONUNDE KARAMAN’IN AILESI VE AVUKATI ACIKLAMA YAPTI. ANNE FERIDE KARAMAN (FOTOGRAFTA) FOTO-HALUK KARAASLAN-ANKARA-DHA

ANKARA’DA ANESTEZI TEKNIKERI AYSE KARAMAN’IN OLUMUYLE ILGILI HAKKINDA TASARLAYARAK ADAM OLDURMEK SUCUNDAN DAVA ACILAN TUTUKLU SANIK UZMAN DOKTOR OZGUR TARHAN ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMA ONCESI ADLIYE ONUNDE KARAMAN’IN AILESI VE AVUKATI ACIKLAMA YAPTI. FOTO-HALUK KARAASLAN-ANKARA-DHA

Haluk KARAASLAN- İrfan ÖZŞEKER/ANKARA, (DHA) 

Etiketler:
 
İki kadının çantasından para çalan şüpheli tutuklandı
 
Antalya'da uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durakta fenalaşarak düşen kişiye metrobüs çarptı
METROBÜS durağında dengesini kaybederek bir anda yere düşen kişiye metrobüs çarptı.
'Tavuk alma' eğlencesindeki cinayete müebbet istemi
BURSA'da, damadın erkek arkadaşlarının davullu zurnalı 'tavuk alma' eğlencesi ...
Enez'de 38 kaçak göçmen yakalandı
EDİRNE'nin Enez ilçesi açıklarında, lastik botla Yunanistan'a gitmeye ...
 
Balıkçıların yeni kabusu: Görüntüsü korkunç!
ADANA'nın Karataş ilçesi kıyılarında deniz suyunun soğumasıyla birlikte ...
İşinden istifa edip, atık kağıttan çanta üretiyor
ANKARA'da, Buket Arıca (43) 2008 yılında yönetici asistanı olarak çalıştığı ...
Engellilerin kullandığı yolda beton bariyer engeli
TÜRKİYE Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkanı Ramazan Baş, ...
 
D-100'de orta refüjde ceset bulundu
D-100 Karayolu Maltepe mevkiinde orta refüjde bariyerler arasında 25 yaşlarında ...
Drift pişmanlığı: Artık drift yapmayacağız
ARNAVUTKÖY'de katıldıkları asker uğurlama konvoyunda trafiği kapatarak ...
Tezgahta palamut evde tombik
BALIKÇILAR bu yıl ağlarında palamutu çok görebilirken, bazı esnaf, torik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva