Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
13 Şubat 2015 Cuma - 12:59

BAGEV'den Kore adımı

BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlediği "Kore-Türkiye Girişimcileri Konferansı" Akra Barut Otel'de yapıldı.

BAGEV den Kore adımı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yeni iş fırsatları ve işbirliklerini geliştirmek ve ticaret hacmini artırmak amacıyla düzenlenen konferansta, Türkiye'de bulunan Kore firmaları temsilcileri ile Antalya, Burdur, Isparta'daki firmalar buluştu. Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Antalya Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Ali Çadır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar'ın da katıldığı konferansta katılımcı firmalar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İŞBİRLİĞİ İÇİN AKDENİZ
Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubu sunduğunu belirten Büyükelçi Yunsoo Cho, Cumhurbaşkanı'nın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilerek ticari hacmin daha da artırılması gerektiğini söylediğini anlattı. Akdeniz bölgesiyle ticari ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Büyükelçi Cho, “Kore- Türkiye işadamları arasında işbirliği toplantısının yeri seçilirken Akdeniz bölgesini özellikle tercih ettim" dedi.

Kore'de çeşitli sektörde faaliyet gösteren firma temsilcilerinin Batı Akdeniz'de faaliyet gösteren firmalarla tanışma fırsatı aradıklarını belirten Yunsoo Cho, “Bu toplantı vesilesiyle iki ülke firmaları temsilcilerinin işbirliği yapacakları konuları tespit ederek görüş alışverişinde bulunabileceğini ümit ediyorum. Geçen 60 yıldır Kore ve Türkiye çok çeşitli alanlarda işbirliği gerçekleştirerek ticaret hacmini artırmıştır. Bu devam etmelidir" diye konuştu.

10 MİLYAR DOLAR HEDEFİ
2013'te Türkiye'yi ziyaret eden Koreli turist sayısının 2013'te 180 bin kişiyken 2014'te 250 bin kişiye ulaştığını belirten Büyükelçi Cho, “Geçen sürede turist sayısı yüzde 40 arttırdı. Fakat biz burada duramayız daha da ileri gitmemiz gerekiyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 6 milyar 400 milyon dolardan en kısa zamanda 10 milyara ulaştırmak gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak için tekrar yürümek gerekiyor. Özellikle Akdeniz bölgesindeki şirketlerle bu işbirliği gerekmektedir" şeklinde konuştu.

KORE MUCİZESİ
BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz Bölgesi'nde yeni iş fırsatları yaratmak, ticaret hacmini geliştirmek amacıyla BAGEV ile Kore Büyükelçiliği'nin işbirliğiyle Kore- Türkiye Girişimcileri Konferansı'nı düzenlediklerini söyledi. Güney Kore'nin, 'Kore Mucizesi' ile sonuçlanan kalkınma sürecinin en iyi yönetildiği ülkeler arasında olduğunu belirten Çandır, “Sanayinin devlet eliyle seçilen alanlara yönlendirilmesi ve elektronik başta olmak üzere, ileri endüstrilerde devlet planlarıyla yeni firmaların kurulması bu kalkınma sürecini hızlandırmıştır. Bu takdire şayan bir çalışmadır" dedi.

ARTIRILABİLİR TİCARET HACMİ
Güney Kore- Türkiye ilişkilerinin özellikle son 10 yılda hızla gelişim kaydettiği söyleyen Çandır, şöyle konuştu:

“2005 yılında yaklaşık 3,5 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmi, 2014 yılına gelindiğinde yaklaşık 8 milyar dolara ulaşmıştır. Geçtiğimiz 10 yılda Türkiye'den Güney Kore'ye gerçekleşen ihracat rakamlarına bakıldığında ise 2005 yılında 95 milyon dolar olan tutarın, 2014 yılına gelindiğinde yüzde 350'lik bir artışla 420 milyon dolara ulaştığı görülebilir. Türkiye'nin 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,5 azalan Güney Kore ihracatının toplam ihracat içindeki payı ise yalnızca binde 3 olabilmiştir. Bu oranın daha da yükseltilmesi başlıca hedeflerimiz arasında yer almalıdır."

YATIRIM POTANSİYELİ YÜKSEK
Yatırım potansiyeli oldukça yüksek olan Batı Akdeniz'in, Güney Kore ile karşılıklı ticaretin gelişmesine açık olduğunu ifade eden Çandır, “Geçtiğimiz 10 yıllık süre zarfında, bölgemizden Güney Kore'ye yapılan ihracat rakamı 185 bin dolardan, 3,3 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye İhracatçılar Meclisi rakamlarına göre, 2014 yılında Güney Kore'ye Antalya'dan 1,9 milyon dolar, Burdur'dan 292 bin dolar, Isparta'dan ise 1,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Önceki yıllara göre bir artış kaydedilse de, bölgemizin yatırım potansiyeli düşünüldüğünde bu rakamlar düşük kalmaktadır" dedi.

Başkan Çandır, bölgede yer alan 8 Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 436 firma bulunduğunu limana yakınlığı ve var olan potansiyeli ile bölgeye yatırımın avantajlı olduğunu kaydetti.

İŞBİRLİĞİ DAVETİ 
Güney Koreli girişimcileri, potansiyeli yüksek olan bölgeye yatırıma davet eden Ali Çandır, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tarım ve hayvancılık, madencilik, kimyevi maddeler, inşaat ürünleri türevleri üretiminin yoğunluklu olarak görüldüğü bölgemizde, Türkiye- Güney Kore işbirliği ile yenilikçi teknolojilerin üretilebileceğine inanıyoruz. Eğitime önem veren ve nüfusunun büyük çoğunluğu genç olan Batı Akdeniz, yenilikçi teknolojilerin üretiminde yeterli beşeri kapasiteye sahiptir. Bu nedenle iki ülke dayanışması ile katma değeri yüksek ürünlerin bölgemizde üretilebilmesi, karşılıklı ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağı gibi, ülkemizin ve bölgemizin orta gelir açmazından kurtulmasına da yardımcı olacaktır."
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

BATI AKDENIZ EKONOMISINI GELISTIRME VAKFI'NIN (BAGEV) KORE CUMHURIYETI BUYUKELCILIGI ISBIRLIGIYLE DUZENLEDIGI "KORE-TURKIYE GIRISIMCILERI KONFERANSI" AKRA BARUT OTEL'DE YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA) 

 
Kuruşuna dokunmadan ev alacak
 
Doğuda cefa, Antalya'da sefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuruşuna dokunmadan ev alacak
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron şirkete bağlı özel güvenlik ...
Antalya'da 9 gözaltı
ANTALYA'da okullarda bugün yapılan boykotla ilgili bildiri dağıtan 9 genç, ...
At korkusunu Antalya'da yendi
RUSYA'nın ünlü mankeni Alesya Vi, Antalya'da bir tekstil mağazası için ...
 
Kaymakam Özdemir, Alanya'ya dönüyor
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın geçen yıl eylül ayındaki kararnamesiyle İzmir Vali ...
ADD büfesinde 'yürütmeyi durdurma' kararı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Yavuz Özcan Parkı'nda Atatürkçü Düşünce ...
Kumluca'da trafik kazası: 2 yaralı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada, 2 kişi yaralandı.
 
Muratpaşa belediyesi, asfalt freze makinası aldı
Hızlı, kaliteli hizmet sunmak ve eski malzemenin yeniden kullanımını ile ...
‘İnsanımızın hayatına dokunuyoruz’
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Halk Günü’nde Cumhuriyet Mahallesi’nde ...
İtfaiyeye özel donanımlı 20 araç
ANTALYA'da yangın ve kurtarma olaylarında önemli çalışmalara imza atan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva