Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
20 Haziran 2019 Perşembe - 15:55

BATEM turizme açılacak

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü (BATEM) ziyaret etti. Antalya'nın tarımsal başarısını taçlandıracaklarını vurgulayan Vali Karaloğlu BATEM'i hem vatandaşların hem de turistlerin ziyaretine açacaklarını belirtti.

BATEM turizme açılacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vali Münir Karaloğlu, bitkisel üretimin farklı konularında çalışmalar yapan Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü, Narenciye Araştırma Enstitüsü, Seracılık Araştırma Enstitüsü ve Bölge Pamuk Araştırma Enstitüsü'nün birleşmesinden oluşan BATEM'de incelemelerde bulundu. İlk olarak Narenciye Araştırma Enstitüsü adıyla Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan BATEM'in Muratpaşa ilçesi Narenciye Mahallesi'ndeki merkezi ve Aksu ilçesindeki kampüsündeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, Narenciye kampüsündeki Sergi Evi'nin restorasyonunu da inceledi. Vali Münir Karaloğlu "Sergi evi tamamlandığında Antalya'nın bir tarım müzesi gibi olacak. Şu an inşaatımız yüzde 95 oranında tamam. En kısa sürede tamamlayıp, çevre düzenlemesini yaparak hizmete açacağız" dedi.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE HUZUR BAHÇESİ HALKA AÇILIYOR

Tamamlandığında Sergi Evi bahçelerin Antalya'nın en huzurlu ve büyüleyici noktalarından birisi olacağına dikkat çeken Vali Karaloğlu, "Sergi Evi'nin birinci katında çocuklara yönelik düzenleme yapılacak. Çocuklarımız burada tarımın ne olduğu, nasıl yapıldığı ve onların bu sürece nasıl katkıda bulunabileceklerine yönelik film ve animasyonlar izleyecek. Binanın ikinci katında ise kurumun Antalya tarımına geçmişten bugüne sağladığı katkılar kronolojik bir akışla tarihi belge ve objeler ile sunulmaya çalışılacak. Ayrıca sergi evine gelen misafirlerimiz sergiyi gezdikten sonra portakal, ve lavanta bahçelerinde gezebilecek, tıbbi bitkiler ve onların yararları hakkında yetkililerden bilgi alabilecekler. Ayrıca ziyaretçilerimiz bitikleri kendi elleri ile dikerek bakımlarını üstlenebilecek. Vatandaşlarımız şehrin göbeğinde doğallığın tadını çıkaracak" dedi.

Büyüleyici kokusu ve eşsiz güzelliğiyle bir doğa harikası olan lavanta bahçesini de gezen Vali Karaloğlu, BATEM'in sadece Antalya'nın tarımsal hafızası değil tarımsal üretim merkezi de olduğunu ve bu proje ile aynı zamanda bir tarımsal turizm merkezine dönüşeceğini ifade etti. Narenciye'deki Merkez kampüsünün ardından Aksu'daki BATEM kampüsünü ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada inşaat çalışması devam eden laboratuvarları inceledi. 

ANTALYA TARIMSAL ÜRETİMDE BİR NUMARA OLMA YOLUNDA

Vali Karaloğlu, "BATEM'in Narenciye, Çallı, Aksu, Kocayatak ve Kayaburnu olmak üzere 5 kampüsündeki laboratuvarları Aksu'da bir araya getiriyoruz. İnşaatımız tamamlandığında; gıda ve tıbbi bitkiler ile bitki koruma laboratuvarları diye iki ayrı bölümde toplamda 12 laboratuvar, 1 eğitim kompleksi ve soğuk hava depolarımız olacak. Antalya'yı sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli tarımsal üretim merkezlerinden birisi yapabilecek bir al yapıya sahip olacağız. Yapılan bu çalışmalarla Antalya'nın tarımsal üretimde öncü olmasını, tarımsal kapasitemizi ve kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz" dedi.

TARIMSAL ÜRETİM DENİLİNCE BATEM

Sorumluluk alanı Batı Akdeniz Bölgesi olan ve 5 ayrı lokasyonda 2856 dekar açık, 41 dekar örtüaltı ve 4 dekar kapalı laboratuvar alanında çalışmalarını devam ettiren BATEM, tarla bitkileri, subtropik meyveler, sebzeler, tıbbi ve aromatik bitkiler, gıda, bitki besleme, bitki sağlığı, tarım ekonomisi ve süs bitkileri konularında; ıslah, yetiştirme tekniği, bitki sağlığı, gıda teknolojisi ve hasat sonrası fizyolojisi ile ilgili araştırmalar yürütüyor. BAETEM, tarım ürünlerinin gıda maddesi olarak işlenebilirliğine yönelik araştırmalar yapıyor, tarım sektörünün sosyo-ekonomik durumunu incelemek, sorunları tespit etmek ve politika belirleyicilere sorunların çözümüne yönelik öneriler sunmak amaçlı araştırma projeleri yürütüyor. Ayrıca enstitü sorumluluk alanına giren bölgelerde ve uzman olduğu konularda ülke genelinde deneme, kontrol ve danışmanlık hizmetleri de veriyor.


ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, BATI AKDENIZ TARIMSAL ARASTIRMA ENSTITUSU MUDURLUGU'NU (BATEM) ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, BATI AKDENIZ TARIMSAL ARASTIRMA ENSTITUSU MUDURLUGU'NU (BATEM) ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, BATI AKDENIZ TARIMSAL ARASTIRMA ENSTITUSU MUDURLUGU'NU (BATEM) ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Belediyeler organizasyon şirketi mi?
 
Antalyaspor ikide iki yaptı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zehra Dilek 2 Temmuz 2021 Cuma 11:39

Lavanta bahçesi halka açık mı?Gezebiliyor muyuz?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeler organizasyon şirketi mi?
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Görsel şölen gibi sergi
'PSİKOLOJİK Barınaklar' adlı seri suluboya resim çalışmalarıyla tanınan ...
Kırgız mühendislere yangınla mücadele eğitimi
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü'nde, Kırgızistan'tan gelen orman mühendislerine ...
 
Tadım ustaları Konyaaltı'nda buluştu
Gastronomi sanatı ve sunumunun gelişmesini amaçlayan Paris merkezli Chaine ...
Bu kez de bıçakla öldürülmüş caretta caretta bulundu
TÜRKİYE'de deniz kaplumbağalarının en büyük yuvalama alanı Antalya Belek ...
Seyirci önünde evlendiler
ANTALYA'da Başarı Spor Kulübü'nün kurucusu Serpil Akbaş, kulübün antrenörü ...
 
Cam Piramit'te ASMEK sergisi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın ...
Kamyonetini yıkım ekiplerinin üzerine sürdü
ANTALYA'da başkasına ait bir arazide odun ticareti yaptığı ve konakladığı ...
Antalya'da ceset ihbarı yapıldı, bakın gerçek ne çıktı ?
ANTALYA'da, deniz dibinde ceset olduğu ihbarını değerlendiren polis ekipleri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva