Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
9 Aralık 2021 Perşembe - 16:15

Baba, yurt yönetimini övdü, 'Rabbim yanına aldı' dedi

ANTALYA'da özel öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan G. (38) tarafından satırla başı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisi M. S. T. (18), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Baba, yurt yönetimini övdü,  Rabbim yanına aldı  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, salı günü Kepez ilçesindeki Antalya İlim ve Kültür Derneği Öğrenci Yurdu'nun yemekhanesinde meydana geldi. İhsan G. tutuklanırken, öğrencinin cenazesi otopsinin ardından babası H. T. tarafından alınarak Kahramanmaraş'a getirildi. 

M.S.T için Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenazeye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi oğlunun tabutu başında konuşan H.T, "Kelimelerin, sözün bittiği yerdeyiz. Bugün bizim Şeb-i Arusumuz, biz bunu düğün gecesi olarak düşünüyoruz Mevlana'nın diliyle. Dünyanın geçici bir yer olduğunu, emanet sahibinin vakti saati geldiğinde emanetini aldığını, bizim bu konuda bir irademizin, bir etkimizin olamayacağının bilincindeyiz. Evet, önü vahşet gibi biz arkasındaki rahmete talibiz. O şekilde düşünüyoruz. Evladımız, biz annesi babası olarak yaşı, ömrü, hikayesi bizim için kısa oldu. Ama o kısacık zaman diliminde bile her noktada bize gururlar yaşattı" dedi.

'ŞAHSIN KRİZ ANINA DENK GELDİĞİ İÇİN OLAN BİR VAHŞET'

Bu olaydan dersler çıkarılması gerektiğini belirten baba H.T şöyle devam etti:

"Kendisinin kaldığı, konakladığı eller, emin ellerdi. Biz bundan eminiz. Daha önce defaatle kardeşlerimizden, değişik kişilerden bu emanet yuvasına koyduklarımızdan hep randıman aldık. Biz o konuda asla yanlış fikre asla katılmıyoruz. Sadece bizim buradan çıkaracağımız bir ders var. Bu hastalıklı şahıs maalesef son zamanlarda kontrollerinin dışına çıktığı için böyle insanları işe alıp yerleştirirken adeta pimi çekilmiş birer bomba gibi toplumun, halkın içine koyarken devlet büyüklerimizin bir daha, bir daha düşünmesini istiyorum. Buradan dersler çıkarılmalı, ibretler çıkarılmalı, aynı hatalar tekrar edilmemeli. Bizim evladımız orada herhangi bir kavga, herhangi karşılıklı bir tartışma değil, tamamen denk geldiği için o şahsın kriz anına, bunun neticesinde olan bir vahşet. Biz kendisinden razı olduk, defaatle bizi gururlandırdı, sevindirdi. Rabbim daha çok seviyormuş ki bizden, daha kısa sürede yanına aldı."

Tuğrul'un mezun olduğu Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'nin Müdürü Vural Gök ise, "Öğrencimiz geçen yıl mezun olmuştu. Derslerine devam eden, çalışkan, inançlı bir öğrencimizdi. Çok efendi, sakin, sessiz bir yapıya sahipti. Biz kendisine çok üzüldük. Allah rahmet eylesin" dedi.

Cenazes helallik alınmasının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-

 
Karantinayı ihlal etti, çocuğuyla dilenirken yakalandı
 
Sosyal medyada uyuşturucuya özendiren paylaşımlara 5 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Ferit 10 Aralık 2021 Cuma 20:46

Damat Ferit rumuzlu aktroll... Önce Türkçe yazmayı öğren sonra gel buralarda ahkam kes... Dini yurtlarda sadece bunlar olmuyor taciz tecavüz aklına ne gelirse oluyor. Tarikatlar pislik yuvası. Aklınız başınıza gelmedi mi Fetö kesmedi herhalde sizi... Allah müstehakını vermiş yine söylüyorum. Olayı hemen alkole bağlama o vücudunun üzerinde taşıdığın beynini de kullan!

Yorumu oyla      0      0  
taş 10 Aralık 2021 Cuma 08:15

Nasıl hastalıklı bir zihniyet insan olanları görüyor ve sonra babanın söyledikleri, insanın dehşete düşmemesi imkansız. 2021 yılında ülkemiz bu halde mi olmalıydı,adı sanı duyulmamış yüzlerce böyle kaçak merdiven altı yurtlar ve karmakarışık ağlarla faaliyet gösteren yapılar. Ne yazık ki en büyük sorunlardan biriside yurt sorunu,70 yıldır iktidara gelenler nedense bu yurt sorununu çözemediklerinden öğrenciler maalesef cemaatlerin ellerine düşmektedir.Bu olayda direk sorumlu olan o katilin madem ruhsal sorunları vardı,neden işe alındı,bu konular direk soruşturularak açığa çıkarılır mı derseniz,evet diyebilmek çok zor. Toplum sanki karpuz gibi ikiye bölünmüş gibi,bir tarafta pırıl pırıl bir eğitim alan çağı yakalayan öğrenci topluluğu,bir tarafta ise ne olduğu bilinmeyen bir eğitim teşkilatlanmasına kaptırılmış çocuklar. İnsanın kanını donduracak olaylardan biri daha,peki bu son olur mu derseniz maalesef,sistem böyle kurgulanmış ve örümcek ağı gibi sarmış.Önemli olan bu yapıların ortadan kaldırılması,yasalar uygulansa bütün sorunlar çözülür ama onlar sadece kağıt üzerinde kaldığı sürece daha çok böyle analar ağlar.Zaten en çokta mağdur olanlar anneler,yoksa baba gibi tam teslimiyetler olduğu sürece bu ülkede işimiz çok zor çok...

Yorumu oyla      0      0  
Damat ferit 9 Aralık 2021 Perşembe 22:39

Koca kafan almaz senin. Her koyun kendi bacağından asılır.evladi oldu diye alkole mi başlasın. Gayet güzel konuşmuş. Bu sadece dini yurtlarda mi oluyor. .senin kafanda cemaatler yanlış olayı var. Doğru cematler, tarikatlar kapatılsın. Ama bu olay farklı.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan Ferit 9 Aralık 2021 Perşembe 20:44

Bu zihniyete müstehak. Bu baba denen şahsın yetiştirdiği o evladına üzülürüm sadece.. Utanmadan hala kaçak yurdu savunuyor. Allah sana evladının acısını da gösterdi hala akıllanmadın

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya dalış rekortmeni Ercümen: Balıklardan çok plastiklerle yüzüyorum
SERBEST dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, özellikle balinalar, köpek ...
Döşemealtı Belediye Başkanı Genç'e 1 yıl 3 ay hapis
ANTALYA'nın Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yargılandığı davada ...
Konyaaltı Hurma'ya yeni park
KONYAALTI Belediyesi, Hurma Mahallesi 295 Sokak üzerine yaklaşık 6 bin ...
 
Kemer'de yaşayanlar belediyenin hizmetini değerlendirdi
TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya'nın Kemer ilçesinde vatandaşlar, ...
Muratpaşa işçisine fatura desteği
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, kış mevsimiyle birlikte artacak elektrik ...
Antalya valisine iki sitemim var
Dursun Gündoğdu yazdı
 
Kaymakam, judo sporcularını kabul etti
KUMLUCA Kaymakamı Uğur Kolsuz, Kumluca Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü ...
Rehin alınan usta: Yere düşünce kaldırıp boğazıma bıçak dayıyordu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, aynı iş yerinde birlikte çalıştığı garson ...
Jandarma motosiklet ve kask denetimi yaptı
ANTALYA'da jandarma trafik ekiplerince yapılan denetimde incelenen 1800 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva