'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 13:22

Babalarını öldüren kardeşlerden 'şiddet' savunması

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, anneleriyle birlikte iş insanı babaları Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten sonra cesedini cipinin içinde yaktıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan kardeşlerden Mehmet Hadi Öğüt, duruşma salonunda, "Onun ne kadar iyi bir insan olduğunu herkes biliyor" dedi.

Babalarını öldüren kardeşlerden  şiddet  savunması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, anneleriyle birlikte iş insanı babaları Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten sonra cesedini cipinin içinde yaktıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan kardeşlerden Mehmet Hadi Öğüt, duruşma salonunda, "Onun ne kadar iyi bir insan olduğunu herkes biliyor" diyerek, yeğenlerinin cezalandırılmasını isteyen halasına, "Olay günü babam anneme şiddet uygulamasıydı bugün burada olmayacaktık. Maddi olarak iyi olmak, iyi baba olmak anlamına gelmiyor. Ben bir çocuk olarak babamın gözüne girebilmek için çok uğraştım" diye karşılık verdi.

Torbalı'da, geçen yıl 15 Nisan günü ormanlık alanda ateşe verilen 35 TTG 35 plakalı cipin içinde, iş adamı Cihat Murat Öğüt'ün yanmış cesedi bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Cihat Murat Öğüt'ün eşi Öznur(46), çocukları Batuhan Ata(19) ve Mehmet Hadi Öğüt(24) ile arkadaşları C.G., iş insanını evde öldürüp, halıya sardıkları cesedi ciple birlikte ormanlık alanda yaktıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. C.G., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne Öznur Öğüt ve oğulları hakkında 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, C.G. hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bir önceki duruşmada anne Öznur Öğüt'ün tahliye edildiği davaya İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Batuhan Ata Öğüt, Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanık Öznur Öğüt ve öldürülen babanın kardeşi Fatma Bahar Narin katıldı. Taraflar avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya tutuksuz sanık C.G. ise gelmedi.

'MADDİ OLARAK İYİ OLMAK, İYİ BABA OLMAK ANLAMINA GELMİYOR'

Duruşma savcısının mütalaasını hazırlamak için süre talebinde bulunduğu duruşmada 

söz isteyen Fatma Bahar Narin, sanıkların cezalandırılmalarını talep ederek, "Benim kardeşim keşke bugün burada olsa ve kendine yapılanları anlatabilse. Kardeşimi sürekli kötü bir insan olarak gösteriyorlar ama onun ne kadar iyi bir insan olduğunu herkes biliyor" dedi.

Sanıklardan Mehmet Hadi Öğüt ise babasının annesine yıllardır şiddet uyguladığını iddia ederek, "Olay günü babam anneme o şekilde davranmasıydı bugün burada olmayacaktık. Maddi olarak iyi olmak, iyi baba olmak anlamına gelmiyor. Ben bir çocuk olarak babamın gözüne girebilmek için çok uğraştım" diye konuştu. Batuhan Ata Öğüt de olay gününü anlatarak, "O gün babam annemi boynundan tuttuğunda annemin ayaklarının yerden kesildiğini görünce kendimi kaybettim. Annem öldü sandım. Annemi kurtarmak için müdahale ettik. Sonuçta ölen babam. Halamın böyle konuşması doğru değil. Onun yanında da defalarca annem şiddet gördü. Bir kez olsun araya girmedi" dedi.

'HALA SİGARA İZLERİ VAR'

Tutuksuz sanık Öznur Öğüt, hakkındaki adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep ederek, "Benim vücudumda hala sigara izleri var. Yılbaşı gecesi bile yumruk attı, saçlarımı yoldu. Eşimin ailesi bize iftira atıyor. Benim acım zaten büyük" diye konuştu.

SAVCI MÜTAALASINI HAZIRLAYACAK

Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine, Öznur Öğüt’ün adli kontrol şartlarının kaldırılması talebenin reddine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, IS ADAMI CIHAT MURAT OGUT'U (FOTOGRAFTA) OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR OGUT ILE OGULLARI BATUHAN ATA OGUT VE MEHMET HADI OGUT HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE ACILAN DAVAYA DEVAM EDILDI. SANIKLARDAN BATUHAN ATA OGUT, DURUSMADA YAPTIGI SAVUNMASINDA "O GUN BABAM ANNEMI BOYNUNDAN TUTTUGUNDA ANNEMIN AYAKLARININ YERDEN KESILDIGINI GORUNCE KENDIMI KAYBETTIM. ANNEM OLDU SANDIM. ANNEMI KURTARMAK ICIN MUDAHALE ETTIK" DEDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, IS ADAMI CIHAT MURAT OGUT'U OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR OGUT ILE OGULLARI BATUHAN ATA OGUT (SOLDA) VE MEHMET HADI OGUT HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE ACILAN DAVAYA DEVAM EDILDI. SANIKLARDAN BATUHAN ATA OGUT, DURUSMADA YAPTIGI SAVUNMASINDA "O GUN BABAM ANNEMI BOYNUNDAN TUTTUGUNDA ANNEMIN AYAKLARININ YERDEN KESILDIGINI GORUNCE KENDIMI KAYBETTIM. ANNEM OLDU SANDIM. ANNEMI KURTARMAK ICIN MUDAHALE ETTIK" DEDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, IS ADAMI CIHAT MURAT OGUT'U OLDURDUKTEN SONRA CESEDINI CIPININ ICINDE YAKTIKLARI IDDIASIYLA ESI OZNUR OGUT ILE OGULLARI BATUHAN ATA OGUT VE MEHMET HADI OGUT HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE ACILAN DAVAYA DEVAM EDILDI. SANIKLARDAN BATUHAN ATA OGUT, DURUSMADA YAPTIGI SAVUNMASINDA "O GUN BABAM ANNEMI BOYNUNDAN TUTTUGUNDA ANNEMIN AYAKLARININ YERDEN KESILDIGINI GORUNCE KENDIMI KAYBETTIM. ANNEM OLDU SANDIM. ANNEMI KURTARMAK ICIN MUDAHALE ETTIK" DEDI. (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Nefes kesen polis takibi su kanalında son buldu
 
Gültekin Çeki şarkılarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durmayan sürücünün otomobiliyle çarptığı polis şehit oldu
ANKARA'da, trafik kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymayan sürücü otomobiliyle polis ...
'Senin çöpün, benim hazinem' sloganlı pazara turist ilgisi
MUĞLA'nın Datça ilçesinde, el işi ürünler yaparak, aile ekonomisine katkıda ...
Umuda yolculuk jandarmaya takıldı
AYDIN'ın Söke ilçesinde, jandarmanın durdurduğu otobüste  5 farklı ülke ...
 
Taziyeden dönenlerin minibüsü devrildi: 8 yaralı
ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, taziye ziyaretinden dönenlerin taşındığı minibüs, ...
Şampiyon oldular, ülkelerine dönecek para bulamadılar
SÜPER Amatör Lig Şampiyonu olan Diyarbakırspor'un Senegalli 2 genç futbolcusu, ...
Tehlikeli yolculuğun ardından köylerine ulaşıyorlar
GİRESUN'un Tirebolu ilçesinde Harşit Çayı üzerinde yerden 10 metre yüksekliğe, ...
 
Dilekleri oğullarının görebilmesi ve yürüyebilmesi
GÜMÜŞHANE'de 'optik gliom' hastalığıyla görme, zamanla beyinde oluşan ...
Kadın davulcunun manileriyle sahura kalkıyorlar
MUĞLA'nın Datça ilçesinde, sahurda davul çalma geleneğini bir kadın davulcu ...
2'nci çocuklarını beklerken üçüzleri oldu
MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Emel Yöyen (40), ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva