Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
7 Kasım 2023 Salı - 09:41

Babalarının 21 yıl önce yazdığı mektuplar 2 kardeşe ulaştı

İZMİR'de yaşayan Mustafa Kocatürk'ün (57), PTT Genel Müdürlüğü'nün 2002 yılında başlattığı 'Cumhuriyet'in 100’üncü yılına mektup' kampanyası kapsamında 21 yıl önce yazdığı mektuplar, oğulları Utku Han Kocatürk (26) ve Celal Can Kocatürk'e (29) teslim edildi.

Babalarının 21 yıl önce yazdığı mektuplar 2 kardeşe ulaştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Posta Telgraf Teşkilatı'nca (PTT) 2002'de başlatılan 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası' kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan 40 bin kişi, arkadaşlarına ve yakınlarına 2023 yılında teslim edilmek üzere mektup yazdı. İzmir'de yaşayan Mustafa Kocatürk de 21 yıl önce oğulları Utku Han Kocatürk ve Celal Can Kocatürk'e hitaben birer mektup kaleme aldı. Mektuplar 21 yıl sonra, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 2 oğluna da teslim edildi.

‘MEKTUP SENELER İÇİNDE BENİM DAHİ AKLIMDAN ÇIKMIŞ’

2002 yılında Turgutlu'da yaşadıklarını ve küçük oğlunun ana sınıf, büyük oğlunun ise 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Mustafa Kocatürk, "37 yaşında 57 yaşımı hayal ederek, bir yandan da hayatta olup olmayacağımızı bilmeden onlara gerekli hayat ve iş nasihatleri vermiştim. Yaklaşık 25 yıldır özel okul işletiyorum. Mektupta, kurduğum okulun maddi değil manevi değerinin yüksek olduğunu yazdım. Çünkü bugüne kadar 4 bin civarında mezun ve Cumhuriyet’e sahip çıkacak gençleri yetiştirdik. 57 yaşına geldiğimde onlar belki bir doktor, avukat ya da bu ülke yönetiminde olan gençler oldu. Bugün o anki duygularımı yeniden yaşıyorum. Seneler içinde benim dahi aklımdan çıkan bu mektup bir postacı tarafından adresimize ulaştırılmış" dedi.

'KÜÇÜK OĞLUM ANAOKULUNDAYDI'

Manisa'da kampanyaya katılan yaklaşık 70 kişiden biri olduğunu belirten Kocatürk, bir eğitimci olarak Cumhuriyet’i yaşatmaya devam edeceklerini söyleyip, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet’e sahip çıkmanın ve 100'üncü yılı yaşıyor olmanın duyguları farklı. İnşallah daha nice yüz yıllar Cumhuriyet’i yaşatmaya devam edeceğiz. O zaman küçük oğlum anaokulundaydı. Sabah kalktığında hep süt isterdi ve ona süt almaktan bıkmıştım, mektupta ondan da bahsetmişim. 'Büyüyüp belli yaşa geldiğinizde, yumruğunuzu vurup, mirasınıza sahip çıkın' dedim. Cumhuriyet’e, Atatürk'e sahip çıkarak bu mirası daha uzun yıllar yaşatmaları gerektiğiyle ilgili satırlar yazdım."

'CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILI BENİM İÇİN DAHA DA ANLAM KAZANDI'

Özel bir üniversitede Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden mezun olduktan sonra babasının işinin yanı sıra bir diş kliniği bulunduğunu anlatan Celal Can Kocatürk ise "İş adresimize babamdan adıma bir mektup geldiğini öğrenince şaşırdım. Meğer yıllar önce yazdığı bir mektupmuş. Okuduğumda duygusal anlar yaşadım. Okuyunca geçmişe, yıllar öncesine döndüm. 3-B sınıfında 200 numaralı öğrenciymişim. Babam mektupta yaramazlıklarımızdan bahsetmiş. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı devletimiz, gençler için çok önemli ama bu mektupla beraber benim için daha da anlam kazandı. Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet yolunda öğrenciler yetiştirmek için yıllardır çabalıyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Ben de geçen yıl evlendim, çocuğum yok. Babamın bana bıraktığı gibi ilerde çocuğuma bir hatıra bırakmak isterim" ifadelerini kullandı.

BABASINA CEVAP MEKTUBU YAZDI

Uluslararası Ticaret ve Finans mezunu olan Utku Han Kocatürk de mektupta en çok dikkatini çekenin 2002 mührü olduğunu belirterek, "Mektubu okuduğumda gözyaşlarımı tutamadım. Duygu dolu bir mektuptu. Bir insanın 37 yaşındayken 57 yaşını düşünebilmesi ve bu anları yazabilmesi çok kıymetli. Babam da bu mektubun varlığını unutmuştu. Ben de bir çocuğum olursa aynı şekilde daha sonrası için bir mektup yazmak isterim. Çünkü bu şekilde aradan geçen yılların kıymetini daha iyi anlamış olduk" dedi.

Mektuba bir yanıt vermek için babasına yeni bir mektup yazdığını da anlatan Kocatürk, "Ben de bu günden bu mektuba bir cevap yazdım. Babam ne zaman isterse açıp okuyacak. Tek amacım bana yaşattığı hisleri ona yaşatabilmek. Onun bana yazdıklarına cevap olarak yazdım. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yazılan mektup çok kıymetli bir amaca sahip. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bu coşkuyu daha da derinden yaşamamı sağladı" diye konuştu.

IZMIR'DE YASAYAN VE PTT GENEL MUDURLUGU'NUN 2002 YILINDA BASLATTIGI 'CUMHURIYET'IN 100. YILINA MEKTUP' KAMPANYASI KAPSAMINDA 21 YIL ONCE IKI OGLUNA MEKTUP YAZAN MUSTAFA KOCATURK'UN (57) (ORTADA), OGULLARI UTKU HAN KOCATURK (26) (SAGDA) VE CELAL CAN KOCATURK'E (29) (SOLDA)TESLIM EDILDI. 2 KARDES, YILLAR SONRA BABALARINDAN GELEN MEKTUPLA DUYGU DOLU ANLAR YASADI.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

IZMIR'DE YASAYAN VE PTT GENEL MUDURLUGU'NUN 2002 YILINDA BASLATTIGI 'CUMHURIYET'IN 100. YILINA MEKTUP' KAMPANYASI KAPSAMINDA 21 YIL ONCE IKI OGLUNA MEKTUP YAZAN MUSTAFA KOCATURK'UN (57) (FOTOGRAFTA), OGULLARI UTKU HAN KOCATURK (26) VE CELAL CAN KOCATURK'E (29) TESLIM EDILDI. 2 KARDES, YILLAR SONRA BABALARINDAN GELEN MEKTUPLA DUYGU DOLU ANLAR YASADI.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

IZMIR'DE YASAYAN VE PTT GENEL MUDURLUGU'NUN 2002 YILINDA BASLATTIGI 'CUMHURIYET'IN 100. YILINA MEKTUP' KAMPANYASI KAPSAMINDA 21 YIL ONCE IKI OGLUNA MEKTUP YAZAN MUSTAFA KOCATURK'UN (57) OGULLARI UTKU HAN KOCATURK (26) VE CELAL CAN KOCATURK'E (29) TESLIM EDILDI. 2 KARDES, YILLAR SONRA BABALARINDAN GELEN MEKTUPLA DUYGU DOLU ANLAR YASADI.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

 
Zlatan Ibrahimovic, Milan'a geri dönüyor
 
Vali Öksüz, Bucak'ta yatırımları inceledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
66 ilde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı operasyonu
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, ruhsatsız silah taşıma ve silah kaçakçılığı ...
Usta oyuncudan evlilik itirafı: 'Kimsenin haberi olmadı'
Usta oyuncu Zerrin Sümer, katıldığı bir YouTube programında özel hayatına ...
30 ilde uyuşturucu operasyonu: Gözaltılar sürüyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 30 ilde yürütülen uyuşturucu ticaretine ...
 
Meteoroloji uyardı: Sıcaklar artıyor
Meteoroloji son hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre sıcaklıklar ...
Ankara'dan yola çıkan LÖSEV Sevgi Treni, Kayseri'ye ulaştı
LÖSEMİLİ Çocuklar Haftası kapsamında Ankara'dan yola çıkan 30 çocuğun ...
Motosikletin çarptığı kişi yaralandı
FATİH'te gece saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan kişiye, motosiklet ...
 
Bu otomobilden 6 ölü, 1 yaralı çıktı
SİİRT’in Kurtalan ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole ...
Gazeteci Tolga Şardan'ın tahliyesine karar verildi
"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporunda neler var?" başlıklı ...
Onlarca yılkı atı doğaseverler tarafından görüntülendi
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Kumalar Dağı'nda yürüyüş yapan doğaseverler ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva