Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
26 Ağustos 2017 Cumartesi - 10:46

Bacaklarınızı ayırmayın

AKDENİZ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hikmet Rende, otel ve su parklarının vazgeçilmez eğlencesi su kaydıraklarının olması gerektiği gibi kurulmaması ve uygun kullanılmaması nedeniyle, her yıl çok sayıda kaza olduğunu söyledi.

Bacaklarınızı ayırmayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Prof.Dr. Hikmet Rende, su kaydıraklarında tehlikeleri tanımak ve bunları ortadan kaldırmanın işletici ve kullanıcı açısından önemli olduğunu, basit önlemlerle ölüm, felç, yaralanma ile sonuçlanan kazaların ortadan kalkabileceğini vurguladı. Her büyük otelde su kaydırakları kurulduğuna dikkati çeken Prof.Dr. Hikmet Rende, şöyle dedi:

"Su kaydıraklarının sayısı arttıkça kaza sayısı da ne yazık ki artmaktadır. Su kaydırakları heyecanlı ve eğlenceli olduğu gibi gereken önlemlerin alınmaması durumunda tehlikeli olabilmektedir. Böylece eğlence kabusa dönüşebiliyor. Her yıl 40- 50 kişi, yaz aylarında su kazaları nedeniyle hastanelere kaldırılıyor."

NELER YAPILMALI?

Su kaydıraklarının güvenli kullanılmasının üretici ve montajı yapan şirketlerin, işletmeci ve kullanıcının elinde olduğunu belirten Prof.Dr. Rende, üreticinin alması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

“Kaydıraklarda platformlara çıkış merdivenleri ve yol genişliği en az 1 metre olmalıdır. Merdivende en fazla 16 basamaktan sonra bir durak olmalıdır. Ayaklar ıslak olacağından merdivenlerde ve yolda kaygan malzeme kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Kaydırağın eğimi ve su debisi kayan kişi tecrübesiz olsa bile isteği dışında kaydırakta durmaması açısından iyi ayarlanmalıdır. Kayan kişi ile kaydırak yüzeyi arasında sürekli temas olmalıdır. Kaydırakların son parçaları 3 metre uzunluğunda düz olmalıdır."

"BACAKLARIN KAPALI OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"



Karşılama havuzunda bir takım ölçüler olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hikmet Rende, kayan kişinin karşılama havuzuna güvenli iniş yapması açısından kaydırakların son kısmının iyi tasarlanması gerektiğini vurguladı. İşletmeciye kazaların önlenmesi için görevler düştüğünü söyleyen Prof.Dr. Rende, kayma pozisyonu hakkında kural ve uyarıların kaydırak girişinde levhalar üzerinde 3 dilde yazılmasının şart olduğunu anlattı. Prof.Dr. Hikmet Rende, şöyle konuştu:

“Su kaydıraklarının güvenliği, sorumluluk bilincine sahip kişiler tarafından sağlanmalıdır. Kaydırağın başında 'Kaymaya başlayabilirsiniz' anlamına gelen bir sinyalizasyon sistemi olmalı. Karşılama havuzunu sürekli kontrol eden bir cankurtaran olmalı. Düşmeden sonra oyalananları veya tehlikeli bölgeye yaklaşanları ikaz etmeli. Su kaydıraklarında, özelikle yüksek hıza ulaşılan inişlerde bacakların kapalı konumda tutulması çok önemli."

TURİSTİN UYANIKLIĞI

Prof. Dr. Rende, su kaydıraklarının sürekli sakatlık halinin yanı sıra ölümlere bile neden olduğunu söyledi. Bazı uyanık turistlerin işletmenin su kaydıraklarındaki eksiklikleri ya da kurallara uymamasından yararlanmaya çalıştığını anlatan Prof.Dr. Hikmet Rende, şöyle konuştu:

“Bazı kazalar kullanıcının kendi hatasından kaynaklanıyor. Ancak kullanıcı, işletmenin güvenlik kurallarına uymadığından ya da ihmali olduğundan, kendi hatasını açtığı davalarla işletmeciye mal edebilmektedir. İşletme yüksek miktarda tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Halbuki tazminatlara ödeyeceği parayla su kaydıraklarında eleman çalıştırsa, daha karlı olacaktır. Öte yandan her kaza işletmeye kötü reklam olarak da yansıyacaktır."

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)- 

 

Etiketler:
 
Alman turistler için açıklama
 
Kurban alacaklara uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman turistler için açıklama
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'ye seyahatler konusunda Bild ...
Tur midibüsü devrildi çok sayıda yaralı var
ANTALYA'da içinde tatilci ve turistlerin bulunduğu 07 EEJ 91 midibüs, ...
Mardan oteli rezervasyonu durdurdu
DÜNYANIN en lüks oteli seçilen ve 1.4 milyar dolara mal olan Antalya'daki ...
 
Havuzda heyecan
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde flyboard şampiyonu Kahraman Aktaş, bir otelde ...
Satılık oteller listesi
Satılık otel ilanlarında 57 otel ile Bodrum ilk sırada. Alanya'da 54, ...
Havuzlar tıklım tıklım
ANTALYA'da hava sıcaklığının 39 dereceye yükselmesiyle tatilciler sahile ...
 
Antalya'da son durum
TARİHİNİN en kötü turizm sezonun yaşandığı geçen yılın tamamında toplam ...
Kemer'de otelde yangın
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 4 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünde sabah ...
Turistler böyle çekti
ANTALYA Side'de otellerin yanındaki ağaçlık alanda çıkan yangın, heyecanlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva