TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
9 Ekim 2012 Salı - 11:27

Badak'tan Türel'e gönderme: O yanlışları ben yapmazdım

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Ekspres Gazetesi'nden Ali Buldu'ya verdiği röportajda, Menderes Türel'e göndermeler yaptı. Türel'e bugüne kadar kendi partisinden ilk kez bu denli eleştiriler geldi. İşte Ali Buldu'nun çok konuşulacak o haberi:

Badak tan Türel e gönderme: O yanlışları ben yapmazdım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti Milletvekili Sadık Badak, Türel’in büyükşehir seçimlerini 3 yanlış yüzünden kaybettiğini söyledi. 1- Tramvay 2- 100.Yıl Stadyumu’nun yeri 3- Yeni şehir içi minibüsleri.
 
Siyaset kulislerinde adı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, ilginç açıklamalar yaptı. Bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin bulunduğu bir ortamda büyükşehir belediyesi seçimlerini dönemin Ak Partili Belediye Başkanı Menderes Türel’in 3 yanlış projesi yüzünden kaybettiklerini belirten Badak, “Ben olsaydım o yanlışları yapmazdım” dedi.
 
Türel başarılı ve çok hırslı
Menderes Türel’in son derece başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını da sözlerine ekleyip eleştiriler yapan Badak, “Türel iyi bir arkadaşımız. Çok da başarılı. Ancak bazı konulardaki ısrarcılığı bazen yanlış sonuçlar doğurabiliyor. Bu çalışmalar Antalya’ya biraz daha hizmet edebilmek adına o dönemde onun heyecanına verilebilir. Sonuçta çok iyi işler çıkardı. Antalya yıllar boyu görmediği yatırımlara doydu. Ancak bazı yanlışlar seçimin kaybedilmesine neden oldu” diye konuştu.
 
Seçim sonunda veya bugün bile empati yaparak sonuçları değerlendirdiğini belirten Ak Parti Milletvekili Badak, “Ben şahsen o yanlışları yapmazdım” dedi. Badak kendine göre ‘yanlış’ kabul ettiği Türel’in yanlış projelerini anlatırken de tek tek detay verdi. Badak, “Mesela tramvay çalışması. Ulaşımdaki yoğunluğu rahatlatmak için tramvay yapıldı ama bana göre Antalya için çok gerekli değildi. Ben işin başında olsaydım tramvay yapmazdım. Yapacak olsam bile rantabl olması için Kundu-Liman arasında gerçekleştirirdim. Bugün baktığımızda çok da yoğun çalışmadığını görebiliyoruz. Oysa Antalya bir turizm kentiyse ve Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı otellerden turistleri çıkarıp kent içinde alış veriş yapmalarını istiyorsak o tramvay hattını aynı güzergahta yapmalıydık” dedi. Badak, kendine göre yanlış olan diğer iki yanlış projeyi de şöyle açıkladı.
 
Ulaşım başımıza dert oldu
“Antalya’nın öncelikli sorunu her zaman trafik olmuştur. Ulaşım zorluğu her dönem öne çıkmıştır. Projeler de bu yönde gerçekleştirilmiştir. Türel döneminde ikinci yanlış proje minibüslerin, midibas ile değiştirilmesidir. Her minibüse, bir midibas hakkı verildi. Oysa böyle olmamalıydı. İki minibüse, bir midibas veya otobüs verilseydi bugün devam eden sıkışıklık olmazdı. O dönem çok konuşuldu, çok şaibeden bahsedildi. Oysa benim dediğim gibi gerçekleşsiydi, bunların hiç biri olmazdı. Son yanlış ise 100.Yıl Stadyumu’nun yeri. Stadyum alanının yerinin yanlış olduğunu herkes söyledi. Ama Türel, ısrarcı kimliği ile bu konuda 100.Yıl alanı olarak diretti. İllahi stadyumun orada olmasını istedi. Sonuçta STK’lar dava açtı, durduruldu, şimdi de bomboş bekliyor. Ben olsaydım stadyumu Dokuma alanına yapılmasına olanak verirdim. Diyorlar ki, ‘mahkemesi devam ediyor, oraya hiçbir yatırım olmaz’ Kardeşim. Çağırırsın müteahhidi, anlaşır ve davayı geri aldırırsın olur biter. Ben hukukçu değilim ama olmayacak iş yok. Siz yeter ki isteyin. Çok içinde değilim, haberim yok ama sanırım Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü de, stadyumun 100.Yıl’da olmasını istiyor, çünkü onun da Dokuma için farklı bir projesi varmış. Bana göre Dokuma’ya doğayla iç içe, park konseptiyle butik bir otel güzel olurdu. Ama 100.Yıl’da ısrar ediliyor”
 
Üç yanlış projeyi halka anlatamadıklarını ve bu yüzden seçimi kaybettiklerini söyleyen Badak, “Hayırlısı olsun. Her işte bir hayır vardır. Böyle oldu diye üzülmek yerine, yeni projelerle seçimi alabilmek için canla başla çalışmalıyız. Tekrar söylüyorum Türel başarılı bir belediye başkanıydı, ancak 3 projenin yanlışı ve bu yanlışlardaki ısrarı yüzünden seçimi CHP kazanmıştır” diye konuştu.
 
 

 
Yapraklar arttı
 
Silikon bereketi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 9 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bardacıya yacan arkadaş 10 Ekim 2012 Çarşamba 15:42

bardakcı zaten akp de :))

Yorumu oyla      5      3  
bardakcıya 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:59

sayın bardakcı siz bırakın AKP yı kendi partinize bakın kaç parşacınız görun badak günu kurtarma peşinde söylediği şeylerin gerçekle hiç bir alakası yok bence neden şu ana kadar sustu buna bakmak lazım bizim nerde olduğumuzu sen neren bileceksin belkı chp deydık olamazmı atıyorsun bol kesede

Yorumu oyla      4      6  
esin inci 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:06

antalyalı değilim ama buradan bakınca türeli çok ilahlaştırıyorsunuz kimse bu kentin üstünde değildir hizmetleri oldugu gibi yanlışlarıda oldu.. şimdi gelecege bakmak lazım expo 2016 ya hazırlanmak gerekir kundu-kumköy-boztepe-aksu-kemeragzı gibi bölgelere bir gidip bakın daha yolları bile açılmamış ama dünyanın en büyük fuarını yapıcaklar daha vakit varken oraya yönelseler daha iyi ederler hatta bu konuda chp-mhp dende destek alabilmeliler... ordaki köyler rezale tiçinde konyanın bir köyünden hiç farkları yok :-) büyükşehirmi bakıyordur muratpamaı aksu belediyesi bilemiyorum ama adamlar ırmağın karşısına geçmek için bile tan 50-55 dakika arabayla gidiyorlar :-) rezalet dizboyu bırakın siyasi rantlarınızı başka yerlerde paylaşında hepiniz halka hizmet edin.. gidin eskişehiri bir görün..

Yorumu oyla      10      3  
ANTALYA'LI 10 Ekim 2012 Çarşamba 01:08

TÜREL ANTALYA'NIN ÖZ VE ÖZ EVLADIDIR.ANTALYA'YA TARİHİNİN EN BÜYÜK HİZMETİNİ YAPMIŞTIR BUNDA HİÇ BİR KUŞKUMUZ YOK.KAYBETMESİNDEKİ EN BÜYÜK HATASI ATSO BAŞKANLIGINI YAPARKEN YANINDAKİ TAŞ GİBİ KENDİSİNE GÖZÜNÜ KIRPMADAN DOGRULARI SÖYLEYEN TÜREL'E YANLIŞLARI YAPTIRMAYAN EKİBİ GİBİ BİR EKİBİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE KURAMAMASINDAN DOLAYI SECİMİ KAYBETTMİŞTİR.TABİKİ SADECE TÜREL KAYBETMEDİ ANTALYA'DA KAYBETTİ..

Yorumu oyla      6      12  
Biz badakçı değiliz? 10 Ekim 2012 Çarşamba 00:18

Neden doğru söylemlerden rahatsızlık duyuyorsunuz? Sayın badak hiçbir yalakanın diyemediği gerçekleri dile getirdi diye? chp limi oldu? İşte Akp nin toplama bir düzen partisi olduğu? kendi partilinizi eleştirmenizle ön plana ne güzel çıkıyor:))))) Bir zamanlar ANAVATAN,Doğru Yol ve refah vardı? hepiniz ordaydınız?Şimdi Akp?

Yorumu oyla      13      3  
badakcı 9 Ekim 2012 Salı 18:31

yanlışları yapan sizsiniz sayın badak sayın türel yanlış hiç bir iş yapmadı yaptığı bütün işler bu kente deyer kazandırdı siz farkında bile deyilsiniz hocanın chp lilerin diliyle konuşuyorsunuz sizi kınıyorum sayın türel bir tek nedenle seçim kaybettı oda sizin gibileri etrafında tuttuğu için ve halka yakınlaşamadığı için ekibini kuramadığı için yoksa yaptığı hizmetlerle alakası yok ha bu arada seçimi sayn türel kaybederken siz nerdeydıniz niye çalışıp kazandırmadınız bu eleştirileri yapmak içinmı yattınız kaybetmesini beklediniz sadece yazık

Yorumu oyla      7      11  
sevgi kara 9 Ekim 2012 Salı 18:28

bu kentde sayın türel üzerinden siyaset yapmak sanırım pirim yapıyor nedense iktidar muhalefet vekılleri hep ona çatıyorlar beyenmıyorlar eleştiriyorlar demekkı bunların en başarılısı sayın türel kıskanclıkları dillerine vuruyor kardeşim siz başka bir vekılın başka bir vekıl hakkında konuştuğunu hiç gördünüzmü yatıp kalkıp sayın türele çatıyorlar meyva veren ağaç taşlanır sayın badak ben olsam şunu bunu yapardım yapmazdım diyeceğine ben neden olamadım demelı sayın türel partiyi yöneten 50 kişiden biri bu kadar kıskanmaya gerek yok gurur duyun ve destekleyin sayın türelin bu kente yaptığı hizmetlerin takdiri bu kentde yaşayanlarındır beyefendi sizi belediye başkanı kımse yapmaz kı şunu yapardım yapmazdım diyorsunuz belediye başkanı olmak bir vizyon işidir yazık konuşacak birşey bulamadınızmı ben sizin mesela sayın akaydın hakkında bir kere olumsuz bir açıklamanızı duymadım ne yanı sayın akaydın belediyeyı güzelmi yönetiyor batırdı türkıyenın en başarızı belediye başkanı neden bir kelıme demiyorsunzu herşeyş sayın türelmi söyleyecek sizi millet nıye secti sizin siyaset anlayışınız işte bu kadar ama bir daha zor görursunuz oraları beyefendi göreceksiniz

Yorumu oyla      6      8  
karayelle ve alişe:) 9 Ekim 2012 Salı 15:47

Çokkk haklısınızzz.sayın türel klimalalı minübüsleri zorla minübüs esnafına aldırarak antalyaya çok büyük hizmetler yaptığı gibi? tranvayı yaparakta (Yanlış güzergahta) antalya belediye başkanları tarihine adını şimdiden altın harflerle yazdırmıştır:) buna emin olun... sayın Badak açıklamalarıyla çok net ve doğru söylemlerde bulunmuş? neden gocunuyorsunuz sayın karakelle (Antalyada böyle soyadı duymadım???) atalarımız ne demiş?yiğidi vur? ama hakkını yeme...Ayrıca sayın badak batı çevre yolu ve tren hattı için vermiş olduğu çabalarını bilmiyorsanız burdan hatırlatırım...

Yorumu oyla      13      3  
alı kara 9 Ekim 2012 Salı 13:45

sayın badak siz gerçekten iyimisiniz büyükşehire adaymısınız tranvaya karşısınız at arabası önerin bari minubusler hataymış kardeşim bu kentin halkı insan deyilmi klimasız dökük araçlarda perişandılar sayın türel radikal bir kararla klimalı araçlara geçti araçların vasıfları tartışılır ama doğru bir karardı gerçekten sizi anlamak mumkun deyil siz kendiniz ebakın bu kente ne yaptınız

Yorumu oyla      8      12  
alı karakelle 9 Ekim 2012 Salı 13:40

sayın badak ikinci dönem antalya vekılı bence antalyanın en başarızı vekilide bunca zamandır susutuda ne olduda sayın türel hakkında konuşmaya başladı o olsaymış bu hataları yapmazmış çok komik sayın türel seçimi bu işleri yaptığı içinmi kaybettı bunların kaybetmesinde etkısı yüzde kaç hiç düşündümü tam bir chp zihniyeti kardeşim şu an battı çıktılar olmasa antalyanın trafik ne hale gelir hep laf başka birşey yok sayın türeli bu konuda eleştiren chp ve onun kalemşörleri sözcülerine sormazlarmı kardeşim tamam battı çıktılar yanlışta 4 sene oldu siz belediye yönetimine geleli alternatif ne ürettiniz beyenmiyorsanız kullanmayın kapatın o zaman evine giderken battı çıktıları kullanarak giden bu rahatlığı yaşayan birleri utanmadan birde eleştiryorlar yapın sizde başka birşeyde görelim sayın badak ta sanırım partiye veda etmeye hazırlanıyor sstada karşı belediye binasına karşı olan zihniyet iş başındasınız buyrun nere ne yapacaksanız görelim sayın türel ekibini iyi seçseydi gece gündüz demeden çalışanlara sahip çıksaydı etrafındakı yalakaların gerçek yüzlerini görseydi halka daha yakın olsaydı ne sapanın iddaları ned ebu chp zihniyetinin beyenmediği icraatlar seçimi kaybettırmezdi sayın badak otursun düşnsün 6 senedir antalya vekılı ne yaptın kardeşim sen bir kitapcık çıkartmıştı yaptıklarım diye kardeşim sen yapmadın iktidar yaptı ve senle olan diyer vekıllerde aynı işleri takıp ettiler kendine mal etme bırak sayın türeli suclamayı sen kendine bak unutma sayın türel genel başkan yardımcısı sen vekılsın yoksa kıskanmalarmı başladı sayın türelin yaptığı işlerin hepsi bu kentin milli, servetidir bırakın bu suclamalarıda önumuzde seçim var antalyada belediyeleri nasıl kazanacaksınız ona bakın yoksa aday olmakmı düşünuyor sayın badak ama ona sıra gelmez gelsede asla kazanamaz tranvaya karşı çıkanlara gerçekten gülüyorum dunyanın heryerind eraylı sistemlerle toplu taşımacılık yapılırken antalyada hala başka araçlarlamı yapılmalı nıye yapıldı diyeceğinize ikinci etabı nıye yapılmıyor diye kamuoyu oluştursanıza projeleri hazır hocada o makamda buyrun hodrı meydan

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu CNN Türk'te konuştu
CNN Türk'te Tarafsız Bölge isimli programda Ahmet Hakan 'ın sorularını ...
Gürkut Acar'dan Başbakan'a zor sorular
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Özgür Suriye Ordusu adına çatışmalara ...
'Savaş oyunu gerçek oluyor'
Tezkerenin yankıları sürüyor. CHP lideri 'planları adım adım gerçekleşiyor' dedi
 
Türel, Genel Başkan Yardımcısı
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Genel Başkan ...
Türel ve Çavuşoğlu MYKY'ya kaç oyla seçildi
AKP Kongresi'nde MKYK'ya giren 50 ismin aldıkları oy açıklandı. Mevlüt ...
Kök: AKEDAŞ peşkeş çekiliyor
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, önümüzdeki aylarda özelleştirme ihalesi ...
 
Elinde - dilinde hikmet aranıyor
Neredeyse doğaüstü güçlerle donatıldığı iddia edilecek kadar zaman zaman ...
CHP'de Büyükerşen sürprizi
CHP kulislerinde Büyükerşen'le ilgili o iddia konuşuluyor
Vekillikten başkan adaylığına
Egemen Bağış, Binali Yıldırım ve İdris Naim Şahin'in adı hangi iller için ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva