Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
20 Aralık 2016 Salı - 13:07

Bademciği aldı bezi unuttu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde bademcik ameliyatı olan 7 yaşındaki Ayça Yıldırım'ın boğazında unutulan gazlı bez, 3 gün sonra çocuğun kusmasıyla çıktı. Anne- baba, ameliyatı yapan doktor ile hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

Bademciği aldı bezi unuttu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'a bağlı Doğançam Mahallesi'nde ailesiyle oturan ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Ayça Yıldırım bir süredir devam eden bademcik ve geniz eti şikayeti nedeniyle Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan kontrollerde küçük kızın bademciklerinin alınmasına karar verildi ve 14 Aralık'ta Kulak Burun Boğaz servisinde doktor Ş.K. tarafından ameliyat edildi. Kızı kontrol eden doktor Ş.K., durumun iyiye gittiğini söyledi. Ailesinin, yemek yiyememe ve sıvı içememe gibi şikayetleri üzerine doktor Ş.K., yeni ameliyat olduğunu ve çocuğun zorlanmaması gerektiğini belirtti.

'DOKTOR TABURCU ETTİ'

Ameliyatın ertesi günü akşam doktorun kontrole geldiğini ve isterlerse taburcu olabileceklerini söylediğini belirten anne Ayfer Yıldırım şunları anlattı:

"Ben de bir gece daha kalmak istediğimizi söyledim. Gece hemşireler odaya geldiğinde doktor tarafından taburcu edildiğimizi söyleyince çok şaşırdım. Ben de doktorla aramızda geçen konuşmayı anlattım. Hemşireler kalabileceğimizi ancak bize herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını, ayrıca ilaçlar için ücret alacaklarını, eve gidersek bu ilaçların ücretsiz olacağını söyledi. Bunun üzerine biz de hastaneden eve gittik."

'UYKUSU SIRASINDA NEFESSİZ KALDI'

Aynı gün gece gittikleri evde kızının uykusu sırasında nefessiz kaldığını fark ettiğini, sarsarak tekrar nefes almasını sağladığını kaydeden Ayfer Yıldırım, "Kızımız ameliyat gününden sonra ne konuşabildi, ne de bir şey yiyip içebildi. Kızım ameliyat olduğu tarihten bu yana sürekli istifra etti. 17 Aralık'ta ise sabah istifra etmeye çalışırken boğazından gazlı bez çıktı. Kızımın boğazında kalan gazlı bez ameliyat gününden bu yana kızımın hayatını tehlikeye soktu" diye konuştu. 

'BAŞHEKİM YARDIMCISI AZARLADI'

Olayın ardından kızlarını aynı hastanede başka bir doktora gösterdiklerini anlatan Ayfer Yıldırım, doktorun 'kızın boğazında gazlı bez unutulmasının normal olmadığını' beyan etmesi üzerine hastane yönetimiyle konuşmak istediklerini anlattı. Yıldırım şöyle dedi:

"Hastane yönetimine gittiğimizde ise bu problemle hiç ilgilenilmediği gibi adını hatırlayamadığım Başhekim Yardımcısı bizi azarlayarak 'Sizi kim içeriye aldı, kim buraya yönlendirdi? Sizin şikayet edeceğiniz yer burası değil, başhekim de bu konuda bir şey yapamaz, nereye giderseniz gidin, nereye şikayet ederseniz edin, gidin mahkemeye dilekçe verin suç duyurusunda bulunun' diyerek odasından çıkarttı. Bizi hasta haklarına yönlendirdi." 

'KIZIMIZ HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ'

Ameliyatı yapan doktor Ş.K.'nin ise kendilerinden özür dilediğini söyleyen baba Salih Yıldırım da şunları anlattı:

"Doktor Ş.K. aslında böyle bir şey olmaması gerektiğini, gazlı bezin yanlışlıkla unutulduğunu söyleyerek bizden özür diledi. Bu şekilde bademcik ameliyatı neticesinde gazlı bez unutulan bir çocuğun nefes borusunun tıkanması sonucu hayatını kaybettiğini öğrendik. Bu yapılmaması gereken çok büyük bir ihmal. Gece kızımızın nefes alamadığını fark etmeseydik kızımız da hayatını kaybedebilirdi. Kızım istifra ettiğinde gazlı bez çıkmasaydı ne olacaktı?"

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Salih ve Ayfer Yıldırım çifti Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na doktor Ş.K. ile Manavgat Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında 'görevi ihmal ettikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Manavgat Devlet Hastanesi yönetimi açıklama yapmazken, olayla ilgili hastane tarafından idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.


ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI'NDE BADEMCIK AMELIYATI OLAN 7 YASINDAKI AYCA YILDIRIM'IN BOGAZINDA UNUTULAN GAZLI BEZ, 3 GUN SONRA COCUK ISTIFRA EDERKEN CIKTI. AYFER VE SALIH YILDIRIM (FOTODAKILER) , AMELIYATI YAPAN DOKTOR ILE HASTANE YONETIMINDEN SIKAYETCI OLDU.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI'NDE BADEMCIK AMELIYATI OLAN 7 YASINDAKI AYCA YILDIRIM'IN BOGAZINDA UNUTULAN GAZLI BEZ, 3 GUN SONRA COCUK ISTIFRA EDERKEN CIKTI. AYFER VE SALIH YILDIRIM, AMELIYATI YAPAN DOKTOR ILE HASTANE YONETIMINDEN SIKAYETCI OLDU.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 

 
Kızım için yaşamak istiyorum
 
Antalyaspor'da hedef Salih Dursun ve Kerim frei
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızım için yaşamak istiyorum
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde, 8 yaşında yakalandığı nadir görülen ...
Adliyede güvenlik çemberi genişliyor
ANTALYA Adliyesi'ndeki güvenlik çemberi, geçen 6 Ekim'de yurtdışı kaynaklı ...
Serik'te imza kampanyası
BÜYÜK Birlik Partisi Serik İlçe Başkanlığı tarafından 'Vatan hainlerine ...
 
Balıklarla sivrisinek mücadelesi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, balıklarla sivrisinek mücadelesi yapıyor. ...
Terör ötgütü propagandası yapan kamu çalışanı tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddiasıyla ...
İşitme engelli çifte ASMEK tercüman oldu
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne evlenmek üzere müracaat eden işitme engelli çiftin ...
 
Açılış cuma günü
TÜRK Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü'nün adını taşıyan Sümer Ezgü Sanat ...
Antalya'ya yeni bir atış poligonu
ANTALYA'da turizmci Alper Uçar tarafından kurulan Antalya Atış Poligonu, törenle açıldı.
Sıfır faizli krediye hücum
ANTALYA'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva