Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
6 Nisan 2020 Pazartesi - 09:34

Bağışıklık sistemini güçlendiren tropikal meyveler

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, tropikal ürünlerin tanıtılması ve üreticilerin bahçeleşmeye yönelmesine destek veren Mustafa Ezici, bölgede yetişen yaklaşık 42 tropikal üründen virüslere karşı bağışık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan papaya ve pasiflora (çarkı felek) meyvesini tanıttı.

Bağışıklık sistemini güçlendiren tropikal meyveler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya, Gazipaşa, Anamur ilçelerinde tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olması, tropikal iklime uygun olan bölgedeki üreticileri tropikal meyve üretimine yöneltti. İlçedeki tropikal meyve üretimi muz ile başlarken, onu avokado takip etti. Bölgede mango, avokado, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, whitesapote, black sapote, white sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babilfruit, ketem billa, keyelmasi, napal eriği, kahve ağacı, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanın eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkuat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi 42 değişik türde ürünün yetiştiriciliği de hızla yaygınlaşıyor.

Bölgede, tropikal meyve yetiştirilmesi için fidesinden bahçe kurulmasına, meyvelerin pazarına kadar bütün aşamada üreticilere yardımcı olmaya çalışan Mustafa Ezici, 42 tropikal üründen virüslere karşı bağışık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan papaya ve pasiflora meyvesini reyonla tanıttı. Mustafa Ezici, "Antalya'nın Serik, Gazipaşa, Alanya ve birçok ilçesinde bu tropik meyveler yetişebiliyor. Şu anda Serik'te 15 dekar papaya bahçesi var. Üzerinde 300 tona yakın meyve var. Yılın 12 ayı meyve veriyor. Şu anda papaya meyvesinin toptan kilosu 40 liradan satılıyor. İstanbul'da marketlerde kilosu 80 lira" diye konuştu.

Papayanın virüse ve gribe karşı çok koruyucu bir meyve olduğunu aktaran Ezici, şöyle konuştu:

"Türk toplumu bu meyveyi tanımıyor ama bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Pasiflora meyvesi de aynı şekilde. Toprakla buluşmasıyla 9 ayda meyve veriyor. Dikimini yapmak isteyenler için ciddi miktarda fidan var elimizde. Fidanın tanesi 35 lira. Karadeniz, Ege, Trakya ve Akdeniz'de, her yerde yetişebiliyor. Bu meyvenin kilosu İstanbul'da marketlerde 220 lira. Kolombiya'dan geliyor. Türkiye'de çiftçinin üretmiş olduğu pasifloranın kilosu 60 lira. Yeterli ürün yok. Bunun fidanlarından alıp ekim yapıldığı zaman bir ağaç yaklaşık ilk yılında 20 kilo ürün veriyor. 2'nci yılında 50 kilo verebiliyor. 7 yıl yaşıyor. 1 ağaç 50 kilo verdiği zaman çok ciddi gelir elde edilir. Çok sağlıklı bir ürün. Pasifloranın tanesi Almanya'da 2 euro'dan satılıyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 2 meyve var. Birisi papaya, diğeri pasiflora."

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan tropikal meyvelerden papaya ve pasifloranın tadına bakan Rusya vatandaşı Julia Shevchenko, Antalya, Alanya ve Gazipaşa'da bu meyvelerin yetiştiğini, sağlıklı ve çok lezzetli olduğunu söyledi.

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE TROPIKAL URUNLERIN TANITILMASI VE URETICILERIN BAHCELESMEYE YONELMESINE DESTEK VEREN MUSTAFA EZICI, BOLGEDE YETISEN YAKLASIK 42 TROPIKAL URUNDEN VIRUSLERE KARSI BAGISIK SISTEMININ GUCLENMESINE KATKI SAGLAYAN PAPAYA VE PASIFLORA (CARKI FELEK) MEYVESINI REYONLA TANITTI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE TROPIKAL URUNLERIN TANITILMASI VE URETICILERIN BAHCELESMEYE YONELMESINE DESTEK VEREN MUSTAFA EZICI, BOLGEDE YETISEN YAKLASIK 42 TROPIKAL URUNDEN VIRUSLERE KARSI BAGISIK SISTEMININ GUCLENMESINE KATKI SAGLAYAN PAPAYA VE PASIFLORA (CARKI FELEK) MEYVESINI REYONLA TANITTI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE TROPIKAL URUNLERIN TANITILMASI VE URETICILERIN BAHCELESMEYE YONELMESINE DESTEK VEREN MUSTAFA EZICI, BOLGEDE YETISEN YAKLASIK 42 TROPIKAL URUNDEN VIRUSLERE KARSI BAGISIK SISTEMININ GUCLENMESINE KATKI SAGLAYAN PAPAYA VE PASIFLORA (CARKI FELEK) MEYVESINI REYONLA TANITTI. (PAPAYA) (FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE TROPIKAL URUNLERIN TANITILMASI VE URETICILERIN BAHCELESMEYE YONELMESINE DESTEK VEREN MUSTAFA EZICI, BOLGEDE YETISEN YAKLASIK 42 TROPIKAL URUNDEN VIRUSLERE KARSI BAGISIK SISTEMININ GUCLENMESINE KATKI SAGLAYAN PAPAYA VE PASIFLORA (CARKI FELEK) MEYVESINI REYONLA TANITTI. (PASIFLORA) (FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

ANTALYA'NIN GAZIPASA ILCESINDE TROPIKAL URUNLERIN TANITILMASI VE URETICILERIN BAHCELESMEYE YONELMESINE DESTEK VEREN MUSTAFA EZICI, BOLGEDE YETISEN YAKLASIK 42 TROPIKAL URUNDEN VIRUSLERE KARSI BAGISIK SISTEMININ GUCLENMESINE KATKI SAGLAYAN PAPAYA VE PASIFLORA (CARKI FELEK) MEYVESINI REYONLA TANITTI. RUSYA VATANDASI JULIA SHEVCHENKO (FOTODAKI), MEYVELERIN TADINA BAKTI.(FOTO:YUCEL BULUT/GAZIPASA-DHA)

Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
65 yaş üstü ve kimsesizlere ücretsiz ekmek
 
Cam Balkon Faydaları Nedir? Neden Kullanılır?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman yangını 9 saatte kontrol altına alındı
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde çalılık alanda çıkan yangın rüzgârın da ...
Antalya'da doktor olan kiracısına 'Evden çık' dedi, sosyal medyada tepki yağdı
Antalya'da bir ev sahibinin, kiracısı olan doktoru evden çıkarmak için ...
Antalya'ya giden tali yollar taş ve toprakla kapatıldı
KONYA'nın Seydişehir ilçesinde Antalya ve Konya'ya kontrolsüz çıkış sağlanan ...
 
Gazipaşa'da caretta caretta ölüsü, sahile vurdu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, 1 metre boyundaki caretta caretta ölüsü, sahile vurdu.
Muratpaşa 106 noktaya mama bırakıyor
MURATPAŞA Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla yiyecek bulmakta ...
Antalya'da kumar oynatan kahvehaneye baskın
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı ...
 
Liseli kızı evden kaçan baba bulununca 'İstemem' dedi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, ailesiyle tartışmasının ardından evden ...
250 metrelik uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobildeki Bahri Şenli ...
Taksicilere maske, dezenfektan ve eldiven
ANTALYA'da faaliyet gösteren bir taksi işletmesi, koronavirüs mücadelesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva