Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:02

Bahreyn Vizesi

Bahreyn Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında vize muafiyeti anlaşması bulunmaktadır. Bu nedenle iki ülkenin resmi pasaport sahibi kişiler 90 günü aşmayan ziyaretlerinde karşılıklı olarak vizeden muaf tutulmuşlardır.

Bahreyn Vizesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fakat Bahreyn’e seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahibi kişilerin Bahreyn vizesi başvurusunda bulunarak Bahreyn vizesi alması gerekmektedir.

Bahreyn Krallığı’na turistik amaçla seyahat bulunmak isteyen kişiler, gerekli turistik vizeyi Bahreyn sınır kapısında alabilmekte olup sınır kapısında alınan turistik vize ile Bahreyn’de 15 gün boyunca kalınabilmektedir. başvuru sahibi gerekli gördüğü takdirde vize süresini 15 gün daha uzatabilmektedir. Buna ek olarak Türkiye’ye gerçekleştirmeyi planladıkları turistik seyahatlerde 30 gün boyunca giriş vizesini alabilmektedir. 15 günden daha fazla olan seyahatler için Bahreyn vizesi alınmak zorundadır. Bu vizeyi Bahreyn Büyükelçiliği vasıtasıyla alabilirsiniz. Büyükelçiliğe bizatihi başvuru yapabileceğiniz gibi yetkilendirilmiş danışmanlık merkezlerinden de yardım alabilirsiniz.

Bahreyn vizesi almak isteyen başvuru sahipleri tercih ettikleri vize türüne bağlı olarak e-vize başvurusunda da bulunabilmektedir. Online şeklîde başvuru yapabileceğiniz bazı vize türleri bulunmaktadır. Bu vize türleri arasında 1 aylık çok girişli ziyaret vizesi, 2 haftalık tek girişli ziyaret vizesi ve 1 yıllık 90 gün kalış ve çok girişli Bahreyn turistik vizesi bulunmaktadır. Bahreyn Elektronik Vize başvurusunda gerekli olan formu İngilizce olarak doldurulmasının ardından sizlerden talep edilecek diğer belgelerin tamamlanması gerekmektedir. Eğer bir vize merkeziyle anlaşırsanız bu işlemleri sizin adınıza yürüterek daha kısa sürede Bahreyn vizesi almanızı sağlayabilirler.

Bahreyn vizesi işlemi için en önemli adım Bahreyn vizesi başvuru formunun doldurulması işlemidir. Çünkü bu form, vize yetkililerinin başvuruda bulunan kişi ile ilgili bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle formu doldururken gerçek ve eksiksiz bilgiler verilmesi gerekmektedir. Aksi halde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir veya vize işlemleriniz uzayabilir. Bahreyn vizesi formu İngilizce ve Türkçe olarak, okunaklı ve büyük harflerle doldurularak imzalanmalıdır.

Bahreyn vizesi türleri; turistik vize, ticari vize, aile vizesi olarak sınıflandırılabilir. Bahreyn vizesi için ilk olarak hazırlanması gereken evrak başvuru sahibi tarafından doldurularak imzalanmış vize başvuru formudur. Başvuru sahibine ait olan ve geçerliliği korumakta olan pasaportun resimli sayfasının bilgisayar ortamında net görüntüsü bulunmalıdır. 2 adet biyometrik fotoğraf ve otel rezervasyon belgeleri istenen evrak içinde yer almaktadır. Aynı zamanda uçak bileti rezervasyonları da istenmektedir. Çalışan başvuru sahipleri için şirket evrakları (imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi, faaliyet belgesi vb.), Bahreyn ziyaretini gerçekleştirecek maddi duruma sahip olunduğunu gösteren belge, ziyaret amacını açıklayan iş yerinde alınan davet mektubu, ticari vize başvurularında ise sponsordan ya da işverenden alınan mektup, uluslararası seyahat sağlık sigortası bulunmaktadır. Tüm bu belgelere ek olarak vize başvurunuz değerlendirme aşamasındayken gerekli görülürse ek evrak istenebilmektedir.

Bahreyn vizesi işlemleri genelde 7 ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanarak size bildirilmektedir. Ancak bu süre Bahreyn Krallığı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî tatillerine bağlı olarak değişebilmektedir. Bunun yanı sıra Bahreyn vizesi işlemleri Bahreyn Büyükelçiliği’nin yoğunluğu ve eksik evrak sunulması gibi sebeplerden de uzayabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı yoğunluk yaşanmayan iş günlerinde başvurunuzu gerçekleştirmeniz yerinde olacaktır. Bunun yanı sıra Bahreyn vizesi başvurunuzu seyahatinizden en 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz.

 
Evinde arkadaşı tarafından göğsünden vuruldu
 
2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zelenski: Santrali vuran Rus askerlerini hedef alacağız
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna ordusu, istihbaratı ...
Zelenski: Marhanets’e düzenlenen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ulusa sesleniş konuşmasında ...
Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan Rus turistlere Antalya tavsiyesi
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım’da meydana gelen patlamanın ardından ...
 
Belarus’ta hava üssünde art arda 8 patlama
Belarus’un muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya’nın danışmanı Franak ...
ABD’de 4 bin Beagle kobay olmaktan kurtarıldı
ABD’nin Virginia eyaletinde 4 bin beagle cinsi (av köpeği) köpek, hayvan ...
Multimilyarderler parayı buraya yatırıyor
Grönland'ı kaplayan buz tabakasının hızla erimesi dünyanın en zengin isimlerini harekete geçirdi.
 
Eski ABD Başkanı Trump’ın Florida’daki evine FBI baskını
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletindeki Palm Beach’te bulunan ...
Küba’da petrol tesisinde yangın devam ediyor
Küba’da petrol tesisinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın 4’üncü gününde ...
Zelenski’den Uluslararası Af Örgütü’ne sert tepki
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ulusa sesleniş konuşmasında ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva