Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
17 Nisan 2023 Pazartesi - 14:02

Bakan Akar: 10 terörist etkisiz hale getirildi

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugünlerde dahi bu teröristler alçakça saldırılarını sürdürüyorlar. Dün akşam da bir saldırı söz konusu oldu. Bu saldırıya karşılık da Mehmetçik, gerekli tedbirleri aldı" dedi.

Bakan Akar: 10 terörist etkisiz hale getirildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, dün akşam saatlerinde teröristler tarafından Suriye'nin kuzeyinde yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Evet, bugünlerde dahi bu teröristler alçakça saldırılarını sürdürüyorlar. Dün akşam da bir saldırı söz konusu oldu. Bu saldırıya karşılık da Mehmetçik yaptığı çalışmalarla bu Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatı bölgesindeki bu gelişmelere karşı süratle hazır olan Mehmetçik gerekli tedbirleri aldı. Gerekli karşılığı verdi. Bunun karşılığında da şu ana kadar yapılan çalışmalarda ilk aldığımız bilgilere göre 10 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki mücadelemiz her zaman söylediğimiz gibi hiçbir şekilde aksamadan, kararlılıkla devam etmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemizin devam edeceğini her zaman olduğu gibi tekrarlıyoruz. Şu anda mücadele devam ediyor. Bilinen bütün terörist hedefleri ateş altına alınmış bulunuyor ve 4 yaralımız var. Onların da gerekli tıbbi müdahale yapılıp, tedavileri sürüyor. Onlara da acil şifalar diliyorum. Burada biz şunu söylüyoruz; yani teröristlerin hiçbir şekilde başka çıkış yolları yok. Onların tek kurtuluş yolu adalete teslim olmak. Aksi halde mücadelemizi azim ve kararlılık ile sürdüreceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek." 

'TERÖRİSTLERİN İNLERİNE GİRDİKÇE BAŞKA YERLERDEN SES GELİYOR'

Bakan Akar, 2 gün önce düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında 'vur de vuralım öl de ölelim' sloganlarına verdiği 'onun da zamanı gelecek bekleyin' yanıtı vermesiyle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"Şimdi o günde yaptığımız konuşmayı hatırlarsanız, oradaki yaptığımız çalışmada biz güçlü ve büyük Türkiye'den bahsediyoruz. Türkiye'nin gelişiminden bahsediyoruz. Çalışmalarımızdan bahsediyoruz ve terörle mücadele konusundaki Mehmetçik'in başarılarından bahsediyoruz. Bu çerçevede uluslararası tehdit ve tehlikelerden bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan çalışmaları, verdiğimiz mücadeleyi anlatmaya çalışıyoruz. Gençler de burada slogan atıyorlar. Zaten konuşmamızın devamında da daha sonra yaptığım konuşmanın devamında da çok açık ve net bir şekilde orada görülüyor ki; biz terörle mücadeleden bahsediyoruz. Ülkemize, milletimize karşı yönelen tehdit ve tehlikelere karşı verdiğimiz mücadeleyi anlatıyoruz. Zaten konumuzun bu olduğu çok açık ve net bir şekilde görülmekte. Biz terörle mücadele dedikçe, sadece bugün için değil, geçmişte buna benzer olayları yaşadık. Bu teröristlerin inlerine girdikçe, onların barınaklarını, sığınaklarını başlarına yıktıkça başka yerlerden ses geliyor. İçeriden ses geliyor. Gerçekten bunları hayretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Maalesef bu konuda bazı kişiler, bazı bölgedeki bazı noktalarda bir şekilde bir anlayışsızlık var, bir gaflet var. Gençlerimizin sloganlarından, verdiğimiz cevaplardan böyle başka manalar çıkarmak gerçekten iyi niyetle açıklanamaz. Olay çok açık ve net bir şekilde ve sonuna bakıldığında görülmektedir. Bu bir gaflettir, bu bir çarpıtmadır. Bu en hafif tabiriyle yanılmadır. Bizim tek hedefimiz; ülkemize, milletimize karşı, asil milletimize karşı, masum insanlara karşı silah çeken teröristlere karşıdır. Hudutlarımızın korunması ve güvenliği için 85 milyon vatandaşımızın güvenliği için biz mücadelemizi azimle sürdürmekte kararlıyız."

'TGC ANADOLU'NUN GÜÇ KATTIĞINI GÖRÜYORUZ'

​Bakan Akar, TCG Anadolu gemisinin Sarayburnu Limanı'nda demirlenmesi ile ilgili de şunları söyledi:

"Bizim bu bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Kuvvetleri'ne teslim ettiğimiz TCG Anadolu, gerçekten büyük bir gurur ve iftihar kaynağıdır. Bunun bizim envanterimize katılmasıyla gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç kattığını görüyoruz. Bu gururumuzu ve heyecanımızı vatandaşımızla paylaşmak istedik. Bu nedenle 17-23 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da değerli vatandaşlarımızın ziyaretlerine açmış bulunuyoruz. Bugünden itibaren de ziyaretçilerimizi kabul etmeye başlayacağız. Bunun öncesinde bugün sabah saatlerinde basın mensupları davet edildi. Orada bir basın turu yapıldı. Basın mensuplarına gerekli bilgileriyle tanıtım yapıldı. Önümüzdeki günlerde de değerli vatandaşlarımızın bu gemiyi görmesini, bu heyecanı, bu gururu bizimle paylaşmalarını arzu ediyoruz. İnşallah bu konuda vatandaşlarımız da gerçekten bizimle aynı düşünüyor olacaklar."

MILLI SAVUNMA BAKANI HULUSI AKAR KAYSERI'DE BASIN ACIKLAMASI YAPTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

MILLI SAVUNMA BAKANI HULUSI AKAR KAYSERI'DE BASIN ACIKLAMASI YAPTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

Olcay DÜZGÜN- Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)

 
Damla Ersubaşı, hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu
 
Oltayla 27 kiloluk liça balığı avladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 18 Nisan 2023 Salı 06:01

Milli Savunma Bakanları bu güne kadar böylesine politize olmamışlardı.Teröristle zaten TSK'leri gerekli mücadeleyi 40 senedir yapıyorlar.Anadolu'nun evlatları yıllarca canı pahasına mücadele ediyorlar.Hangi Hükümet geldiyse bu böyle devam etti ve edecekte,ancak TSK üzerinden siyaset yapmak doğrumu,zaten 15 Temmuz da FETÖ'cüler tarafından esir alınmış bir Genel Kurmay Başkanı,FETÖ'cülerin kalkışmasını önleyemeyeceksiniz,General yaptığınızın yarısı darbeye kalkacak,252 vatandaşımız şehit edilecek,sonrada Milli Savunma Bakanı olacaksın.Şimdi ise Kayseri'den vekil adayı olacak,bir grup ölümle ilgili sloganlar atacak,sizde kalkıp o günlerde gelecek diyeceksiniz.Hayır ola sadece bir seçime gidiyoruz ve sandıktan çıkan sonuç bu milletin başı üstüne.Ölmeye veya öldürmeye gitmiyoruz.1970 ile 1980 arası bu millet o kötü senaryoyu yaşadı ve binlerce vatandaş öldü,yaralandı.Peki kime ne faydası oldu,emparyalizm ise sadece güldü ve sonunda Kenan EVREN denen faşist darbe sonucu ülke yönetimini ele geçirerek binlerce kişiye zulüm etti.Bu millet bir daha o günleri yaşamak istemiyor.Milli Savunma Bakanından beklenen slogan atanları susturmaktı.Bu işler çok tehlikeli işler,ne yapacaksınız sandıkta kayıp ederseniz orada oturmaya devam mı edeceksiniz.Kim kazanırsa törenle teslim edecek ve ayrılıp gideceksiniz.Yasa bunu emrediyor ve herkes uymak zorunda.64 milyon seçmenin iradesi üzerinde hiç bir güç yoktur.Terörle mücadeleye gelince kim gelse devam edecek.Rahmetli ECEVİT ile ERBAKAN'ın Hükümet olduğu yıllarda KIBRIS BARIŞ HAREKETİNİN yapıldığı unutulmamalıdır.Yine ECEVİT,YILMAZ,BAHÇELİ koalisyonunda terörle mücadele nerede ise bitirilmişti,APO denen katil yakalanarak yurda getirilmişti.O nedenle Hükümetler gelir geçer as olan millettir.Ona göre davranılmalı ve sandığa saygı gösterilmeli,bu da gelir bu da geçer,önemli olan kamu düzeninin 3, 5 oy uğruna bozulmamasıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damla Ersubaşı, hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu
‘SİHİRLİ Annem’ dizisinde canlandırdığı ‘Tuğçe’ rolüyle tanınan Damla ...
TDP’den istifa eden 44 kişi, AK Parti’ye katıldı
TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş ile 1’inci ...
Ebru Şallı'dan yürek yakan paylaşım
Ünlü manken Ebru Şallı, geçtiğimiz yıl küçük oğlu Pars'ı kaybetmişti. ...
 
Bakan Yanık: 'Vefa Projesi' için 371,9 milyon TL kaynak aktardık
AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Vefa Projesi' kapsamında ...
Otomobil tarlaya devrildi: 4 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Sadıklı ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya devrilen ...
Senarist yeğenini öldüren dayı hakkında ikinci kez karar
GÜNGÖREN'de senarist yeğeni Emre Duran'ı (27) uyurken çekiçle başına vurarak ...
 
Kamuyu zarara uğratan 11 şüpheli adliyede
İZMİR merkezli 4 ilde kamuyu 147 milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen, ...
7 ilde otomobil hırsızlarına operasyon: 12 gözaltı
İSTANBUL Merkezli 7 ilde otomobil hırsızlarına yönelik yapılan eş zamanlı ...
Flamingoların ilk kafilesi geldi
VAN Gölü Havzası'ndaki sulak alanları yaz aylarında mesken tutan binlerce ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva