Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
18 Haziran 2011 Cumartesi - 09:31

Bakan Çelik'e şok

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in ağabeyi Osman Çelik, Bursaspor ile ilgili yürütülen soruşturmada tutuklandı. Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ve 2 kişi ile birlikte cezaevine gönderilen Osman Çelik, ‘Usulsüzlük ve zimmet’le suçlanıyor.

Bakan Çelik e şok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alınan bilgiye göre, “Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme” suçlarından nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasının arka kapısından çıkarıldı. Yazıcı, burada bekleyen ambülansa, Özkıyıcı, Çelik ve Biçer ise bir polis minibüsüne bindirilerek cezaevine götürüldü.

Bursaspor’daki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada mali polisin operasyonla gözaltına aldığı Bursaspor Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, 2. Başkan Haluk Özkıyıcı, Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir ve muhasebeci Sema Çavuşoğlu da emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkça, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor eski 2. Başkanı ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kardeşi Osman Çelik ile ABD’de olan yönetim kurulu üyesi Mesut Mestan hakkında da önceki gün ‘yakalama ve yurt dışına çıkış’ yasağı çıkartıldı. Kararın ardından Başkan Yazıcı ve Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Saltan dün polise teslim oldu. Teslim olmayınca hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Osman Çelik de ilerleyen saatlerde teslim oldu.

Adliyeye sevk edilen Yazıcı ve diğer yöneticiler, “suç işlemek için örgüt kurmak”, “zimmet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “soruşturmanın gizliliğini tehlikeye sokmak”la suçlanıyor. Başkan ve üyelerin, düzenledikleri sahte senetlerle borç vermiş gibi gösterip, kulübün parasını hesaplarına aktardığı da iddia ediliyor. Kulüp kaynaklarının örgütlü bir biçimde usulsüz harcandığı ve zimmete geçirildiği öne sürülen soruşturmada, 20 milyon dolarlık yolsuzluktan söz ediliyor.

Bilirkişi raporunda Başkan Yazıcı’nın aldığı bir kredi ile ilgili detaylı bilgiler olduğu da öğrenildi. Yazıcı’nın 2008 yılında bir bankadan 8 milyon TL kredi çektiği ve ipotek olarak Bursaspor üzerindeki tesis ve arsaları gösterdiği öne sürülüyor. Kredinin girişinin kulüp hesaplarında görülmediği ancak taksitlerinin her ay düzenli olarak gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Kredinin 6 milyon TL’sinin Yazıcı’nın Marmaris’teki bir banka hesabına aktarıldığı iddia edilirken, Bursaspor tüzüğünde başkanın kredi çekme yetkisi bulunmuyor. Yazıcı ve eski İkinci Başkan Osman Çelik, Serkan Sabuncuoğlu ve Öztürk Yazıcı’nın kulübü kendilerine borçlu gibi gösterip zimmetlerine para geçirdikleri de öne sürülüyor.


Yapılan incelemelerde kulübün Yönetim Kurulu Karar defterinde çok sayıda tahrifat tespit edilirken, yöneticilerin bazı harcamalar için fahiş faturalar kestirdikleri iddia ediliyor. Futbolcuların alım satımında gerçekleşen ödemeler ve alacaklar da iddiaya göre yönetim kurulu kararlarında bulunmuyor. Yayın hayatına yeni başlayan Bursaspor TV ile ilgili de usülsüzlük yapıldığı öne sürülüyor. İddiaya göre dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bursaspor’un, yeni kurulan Bursaspor TV AŞ’ye yasalar gereği para aktarma yetkisi bulunmuyor. Ancak iddiaya göre kulüp kasasından TV için yüklü miktarda para transferi yapıldığı öne sürülüyor.


Dün adliyede savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Başkan Yazıcı ve İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik ve Bursaspor Müdürü Osman Nuri Biçer tutuklandı. Diğer yöneticiler ise serbset bırakıldı. Tutuklama kararını duyunca fenalaşan Başkan Yızıcı ve Özkıyıcı’ya ilk müdahale adliyede yapıldı. Üç şüpheli kulüp yöneticisi polis minibüsüyle, Başkan Yazıcı ise ambülansla Bursa (E) Tipi Cezaevine götürüldü. Yazıcı’nın rahatsızlığı nedeniyle cezaevine girişinin yapılmasından sonra Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edileceği belirtildi.

 

 
İlahiyat profesöründen fantastik yorum
 
‘ABD’ye söyleyin el koyuyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlahiyat profesöründen fantastik yorum
Gece ve gündüzün dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden kaynaklandığı ...
Reina da yangın paniği
BEŞİKTAŞ'daki Reina eğlence merkezinin mutfak bölümünde çıkan küçük çaplı ...
Balyoz'da bir korgeneral ve iki kurmay albay tutuklandı
'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında savcılık tarafından mahkemeye sevk ...
 
Mehmet Günsur Muhteşem Yüzyıl'da
İtalya'da yaşayan ünlü oyuncu Mehmet Günsür, ekranların sevilen dizisi ...
Kan bağışlayana 20 TL'lik akaryakıt
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir iş adamı, kan bağışında bulunanlara ...
Başbakanlığa 2 uçak daha
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), filosunda bulunan iki adet test ...
 
Münir Özkul böyle görüntülendi
Türk sinema ve tiyatrosunun yaşayan efsanesi Münir Özkul aylar sonra ilk ...
Angelina Jolie'ye: Hoşgeldin iyilik meleği
BM Elçisi ünlü film yıldızı Angelina Jolie'nin Hatay'da ziyaret edeceği ...
Rüşvetin şifresi: Derneğe bağış
Kemerburgaz’da girişe yasak saatlerde bile son sürat hafriyat taşıyan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva