Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 09:11

Bakan Ersoy'a çok ağır suçlamalar

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile ilgili çok ağır suçlamalarda bulundu, "Gözü ranttan başka bir şey görmüyor. Bakan turizmde inşa ettiği tek adam rejiminin meyvelerini topluyor" dedi.

Bakan Ersoy a çok ağır suçlamalar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme tahsis için ilana çıkarılacak 51 kamu taşınmazını TBMM gündemine taşıdı. 51 taşınmazın 28’inin orman alanı olduğuna ve ranta açılacağına dikkat çeken Budak, “Kemer, Alaçatı ve Belek gibi Türkiye’nin en gözde turizm bölgelerindeki en gözde taşınmazlar giderayak birilerine aktarılıyor. Türkiye turizminin ihtiyacı, sahiller de daha fazla betonlaşma değil, turizmin çeşitlenmesidir, ancak Bakanın gözü ranttan başka bir şey görmüyor. Orman alanlarını bile yok etmekten geri durmuyorlar” dedi.

Pandemi döneminde Serik’te 500 bin lira rüşvet iddiaları ile gündeme gelen, Bakan Ersoy’un oteline bitişik kamu taşınmazının turizme tahsisi için ilana çıkıldığına dikkat çeken Budak, “Bakan Ersoy, Antalya Belek’te bulunan oteline bitişik arazi için önce Serik Belediyesi’ne yapılmış tahsisin iptal edilmesini sağladı. Tahsise karşı çıkan AKP’li Serik Belediye Başkanı’nı 500 bin lira rüşvet almakla suçladı. Sonrasında ücretsiz halk plajı yapma kılıfıyla mevcut plajı küçülttü. Şimdi de kalan kısma 1200 yatak kapasiteli otel yapılması için göstermelik bir ilana çıkılıyor. Bakan kendi oteline bitişik bu taşınmazı kendisinden başkasının almasına asla izin vermez. Bakan Ersoy’un Serik Planının son perdesi oynanıyor. Bakanın Halk Plajı ısrarının arkasından da kendi şirketine rant çıktı” diye konuştu.

“BAKAN, TURİZMDE KURDUĞU TEK ADAM REJİMİNİN MEYVELERİNİ TOPLUYOR”

“28 Temmuz 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Teşvik Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendini ‘tek adam yetkileri’ ile donatmıştı. Bakan o dönemde yasanın kabul edilmesi için çok fazla kişisel kuliste bulundu. TBMM’de kabul edilen kanun, maalesef turizmi teşvik değil, Bakanın kişisel beklentileri nedeniyle ‘yağmayı teşvik yasası’ olarak yürürlüğe girmiştir.

Son bir yıldır, turizme tahsis kılıfıyla kamu taşınmazları hızla yağmalanıyor. Özellikle daha önce tahsisinde sorun olan orman alanları teker teker ranta açılıyor. Bakan da turizmde inşa ettiği tek adam rejiminin meyvelerini topluyor. Daha önce Bodrum Türkbükü’ndeki otelinin yanındaki 25 dönümlük orman alanı kendi şirketine tahsis ettiği ortaya çıkmıştı. Bakan Ersoy, iddialara tam bir açıklıkla yanıt vermeli. Üzerindeki şaibeleri kaldırmak istiyorsa, bir an önce çıkıp söz konusu alana teklif vermeyeceğini açıklamalı”

BAKANIN ŞİRKETİ SERİK’TEKİ ALANA TEKLİF VERECEK Mİ?

Budak, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Turizm Teşvik Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası, kamuya ait kaç taşınmaz turizm amaçlı yatırım yapılması amacıyla yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilmiştir? Tahsis edilen taşınmazlardan kaçı orman alanı içerisindedir? Bu tahsislerin kaçı otel ya da benzeri konaklama tesisi amaçlı, kaçı günübirlik ya da farklı amaçlarla, hangi şirketlere tahsis edilmiştir? 28 Temmuz 2021 tarihinden sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un herhangi bir şirketine bir tahsis yapılmış mıdır? Sayın Bakana ait şirketlerinden herhangi biri, 19 Ağustos 2022 tarihine kadar ilanda kalacak taşınmazlardan herhangi birine teklif verecek midir? AKP’li Serik Belediyesine tahsis edilmiş olan Kadriye ve Belek Plajlarının tahsisi belediyeden alınıp Bakanlığa geçtikten sonra, herhangi bir parsel değişikliği yapılmış mıdır? Serik’te 500 bin lira rüşvetle gündeme gelen ve Bakanın oteline bitişik olan taşınmaza yönelik Bakan Ersoy’un herhangi bir tahsis talebi olacak mıdır? “

 
Toprak evde 'yılan' korkusu
 
Kayıp çocuklardan Hakkı'nın cansız bedenine ulaşıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 21 Temmuz 2022 Perşembe 07:27

Tüccar zihniyeti sonucu geldiğimiz hale bakarmısınız.1 dolar olmuş 18 Tl,insanlar karınlarını doyurmak için 2 ekmek peşinde iken,yurt dışından normal bir geliri olan insanlar geliyorlar ve 5 yıldızlı otellerde istedikleri gibi yiyip içip,kum deniz güneş oh ne ala,yurt içinden ise % 80'i o otellerin kapısından geçemiyor.Yazık ettiler ülkemize,ne yazık ki faturayı yine garip guraba ödeyecek.Her gün zengin daha da zenginleşiyor,orta sınıf ise fakirleşiyor,nasıl bir sistemin içine düştük anlayan var mı.Vatandaşında dönüp kendine sorması lazım,ben ne yaptım da bu sisteme evet dedim diye,demek ki herkesin çekeceği varmış,belkide bu sistemi yaşayarak öğrendi,ancak geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye derler ya,Vatandaş olarak halimiz tamda böyle bir şey,peki sonumuz ne olur derseniz,artık 'Allah' bilir.

Yorumu oyla      0      0  
Gazanfer Doğan 20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:20

Belek halk plajı hali hazırda Turizm bakanlığı sorumluluğunda işletilmektedir..Plaj bakım ve temizliği iyi değildir..Duş sularıyla duş alınamamaktadır...Çalışanlar bezgin ve isteksiz...Velhasıl halk planımız eski günlerini arar olmuştur...Devletin bir tesisi değilde özel sektöre ait bir işletme gibi işletilmektedir...Bellekli olarak mutlu değiliz...

Yorumu oyla      0      0  
... 20 Temmuz 2022 Çarşamba 11:58

Çetin Osman Budak,önce kendi evinin önünü temiz tutacaksin Sonra komşularına laf edeceksin...Gazipaşa belediyesi denize 0 arazileri imar oyunu değişikliği yaparak bir oteller zincirine peşkeş çekti.sizlere binlerce kez iletildi.kilinizi kipirdatmadiniz.inandirici degilsiniz

Yorumu oyla      0      0  
demir 20 Temmuz 2022 Çarşamba 11:37

Sayın Çetin Osman Budak çok isabetli bir konuyu gündeme getirmiş,kendisini hem diğer illerde, hem de Antalya'da ki çalışmalarından dolayı kutlamak gerekir.Maalesef son yıllarda sahiller 'Hasan'ın Yağlı Böreği' misali kapanın elinde kaldı.

Yorumu oyla      0      0  
Kundulu 20 Temmuz 2022 Çarşamba 09:49

Sayın Budak Antalya milletvekili olarak önce telefonlara sonra mailleri ne baksın, kendi gördük Keri bir yana bizim gorduklerimizede ses versin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin boykot ettiği TV'de Muhittin Böcek'e övgüler...
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’nin ‘Yandaş’ medya ...
Antalya'nın ilk kadın başsavcısı göreve başladı
HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) 1’inci Dairesi’nce yayınlanan yaz kararnamesi ...
Serik'te Başsavcı Erdoğan göreve başladı
SERİK Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Burak Erdoğan göreve başladı.
 
Adokim ikinci yılında İSO'nun ikinci 500'üne girdi
2020 yılında üretime başlayan, Türkiye’nin ilk ve tek yüzde 100 yerli ...
İranlı kadın ressamlardan sergi
ANTALYA'da yaşayan 9 İranlı kadın ressamın çalışmalarından oluşan sergi, ...
100 derecelik sıcaklıkla doğal temizlik
ÖRTÜ altı sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçiler ...
 
Sokak hayvanlarına sulu serinlik
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve ...
Otluk alandaki yangın, itfaiye ve mahalleli tarafından söndürüldü
ANTALYA'da evlere yakın otluk alanda 5 noktada yangın çıktı. Rüzgârın ...
Çankaya Mahallesine sathi asfalt
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva