12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
25 Eylül 2023 Pazartesi - 13:24

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "6 Şubat depremleri öncesinde 669 olan koruyucu aile başvurusu, depremlerden sonra 328 bini aşmıştır. Yine depremden önce 560 olan evlat edinme başvurusu 70 bine yaklaşmıştır" dedi.

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Göktaş, Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış törenine katıldı. Törende Bakan Göktaş'ın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Paolo Marchi ve çok sayıda koruyucu aile yer aldı.

'BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN AYNI ŞARTLARI HEDEFLİYORUZ'

Bakan Göktaş, sosyal hizmetlerin merkezinde yer alan aile kurumunu güçlendirmek adına yepyeni bir adım attıklarını belirterek, "Bütün tecrübelerimiz bize şunu göstermiştir ki çocuklara sunabileceğimiz en büyük değer öncelikle sevgi, şefkat ve güvendir. Çünkü sevildiğini hisseden çocuk mutludur, mutlu olan çocuk sağlıklıdır, sağlıklı olan çocuk ise geleceğe büyük bir öz güvenle hazırlanır. Çocuklarımızın sevgi, şefkat ve güven içinde büyüyüp yetişebilecekleri en sağlam kale, aile yuvasıdır. Biz, sosyal hizmet anlayışımız gereği, bütün çocuklarımız için aynı şartları sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda öncelikle ailelerin çocuklarına sundukları imkanları destekliyoruz. Sosyal Ekonomik Destek Programımızla 165 bine yakın çocuğumuzun ailesine ödenek sağlıyor, aile birliğinin güçlenmesine katkı sunuyoruz. Biyolojik ailelerinden uzak kalan çocuklarımızı da koruyucu aile programımızla sorumluluk sahibi, sevgi dolu ve sıcacık koruyucu aileleriyle buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

'9 BİN 335 ÇOCUK KORUYUCU AİLE YANINDA'

2002 yılında 500 koruyucu aile yanında 515 çocuğun himaye edildiğini, 2023 yılı ağustos ayı itibariyle ise 7 bin 817 koruyucu aile yanında 9 bin 335 çocuğa bakıldığını söyleyen Göktaş, "Ayrıca koruyucu ailelerimizin yanında 1051 özel gereksinimli çocuğumuz ve 652 yabancı uyruklu çocuğumuzun da bakımı sağlanmaktadır. Koruyucu ailelerimiz için sigorta ödemeleriyle birlikte aylık ortalama 6 bin lirayı bulan miktarda ödenek sağlıyoruz, özel gereksinimli çocuklarımız için ise bu miktar ortalama 8 bin liraya yaklaşmaktadır. 6 Şubat depremleri öncesinde 669 olan koruyucu aile başvurusu, depremlerden sonra 328 bini aşmıştır. Yine depremden önce 560 olan evlat edinme başvurusu 70 bine yaklaşmıştır. Bizim gayemiz sevgi ve şefkatle dolup taşan yüzlerce aile ile bir tebessümün sıcaklığıyla hayata bağlanacak çocuklarımızı bir araya getirmektir. Bu birleşmelerden çocuklar kadar ailelerin de mutlu olduğunu görüyoruz. Hepsinin ötesinde çocuklarımızın aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerimizin korunmasında da vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 

'11 İLDE PİLOT ÇALIŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Ulaştıkları sonuçlar doğrultusunda, hem çocukların hem ailelerin mutluluğu ve refahına hizmet eden, millet ve devlet olarak verim aldıkları koruyucu aile hizmetini geliştirmeye karar verdiklerini belirten Göktaş, "Bu kararımız kapsamında Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesini, UNICEF ile iş birliğinde yürüteceğiz. 36 ay sürecek olan projeyi üç temel hedef üzerine inşa edeceğiz. İlk olarak, koruyucu aile hizmetimizin güçlendirilmesine odaklanacağız. Bu aşamada öncelikle mevcut imkanlarımızı değerlendireceğiz. Aynı zamanda alanda hizmet veren personelimizin ve koruyucu ailelerin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaların alt yapısını güçlendireceğiz. İkinci aşamada geçici koruyucu aile sistemini planlayacak ve pilot illerde uygulamasını başlatacağız. Geçici koruyucu aile sistemi ile çocuklara uygun hizmet modeli belirleninceye kadar koruyucu aile yanında en iyi şartlarda bakımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. 11 ilde 122 koruyucu aile adayı ile pilot çalışmamızı gerçekleştireceğiz. çalışmalarımızı kurumlar arası oluşturacağımız koordinasyonla daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje ile çocukların korunması, çok yönlü gelişimlerinin desteklenmesi ve sosyal katılımlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI MAHINUR OZDEMIR GOKTAS, ANKARA'DAKI BIR OTELDE DUZENLENEN 'TURKIYE'DE KORUYUCU AILE SISTEMININ GUCLENDIRILMESI PROJESI'NIN ACILIS TORENINE KATILDI.  FOTO-ANKARA-DHA

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI MAHINUR OZDEMIR GOKTAS, ANKARA'DAKI BIR OTELDE DUZENLENEN 'TURKIYE'DE KORUYUCU AILE SISTEMININ GUCLENDIRILMESI PROJESI'NIN ACILIS TORENINE KATILDI.  FOTO-ANKARA-DHA

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI MAHINUR OZDEMIR GOKTAS, ANKARA'DAKI BIR OTELDE DUZENLENEN 'TURKIYE'DE KORUYUCU AILE SISTEMININ GUCLENDIRILMESI PROJESI'NIN ACILIS TORENINE KATILDI.  FOTO-ANKARA-DHA

Rukiye MEYVECİ-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

 
85 yaşında halı dokuma kursunu bitirip, sertifika aldı
 
30 saka kuşu avına 73 bin lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
85 yaşında halı dokuma kursunu bitirip, sertifika aldı
İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan 15 torunu olan 85 yaşındaki Fado ...
19 ilde 45 zehir taciri yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında ...
MasterChef All Star'da beklenmeyen veda
Sevilen yarışma programı MasterChef All Star'da eleme gecesi heyecanı ...
 
Mahsun Kırmızıgül setlere geri dönüyor
Son olarak 'Prestij Meselesi' filmini seyirciyle buluşturan Mahsun Kırmızıgül, ...
Eski sevgilisini bıçaklayan sanığa 21 yıl hapis istemi
ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde ayrıldığı Buket Y.’yi (49) evinin otoparkında ...
Kavgada uzman çavuşu öldüren şüpheli yakalandı
KAYSERİ'de düğün sonrası iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada Uzman ...
 
2023-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 Yükseköğretim ...
Bakan Yerlikaya: 3 bin 996 okul servisine ceza uygulandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 11- 22 Eylül arasında denetlenen 112 bin ...
Bodrum'da 16 kaçak göçmen yakalandı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva