RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
25 Ekim 2022 Salı - 15:17

Bakan Kasapoğlu: Devasa bir altyapıya sahibiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye spor alt yapısıyla öne çıkıyor. Her ilde dünyanın en modern tesis alt yapısına sahibiz. Salonlardan semt sahalarına, cimnastikten atletizme, yüzmeye kadar devasa bir altyapıya sahibiz" dedi.

Bakan Kasapoğlu: Devasa bir altyapıya sahibiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı, Antalya'da başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ev sahipliğinde, "Herkes için sporu yeniden düşünmek: bireyin sağlığı, yaşamı ve hayalleri için emsalsiz bir destek" ana temasıyla Cornelia Diamond Golf Resort & Spa'da düzenlenen konferansa; Avrupa Konseyi Genel Sekreteri/Genel Sekreter Yardımcısı, Avrupa Kültürel Varlıkların Korunması Sözleşmesi ve Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşmasına (EPAS) üye ve gözlemci olan 54 ülkenin spordan sorumlu Bakanları, EPAS Danışma Komitesi üyesi UEFA ve FIBA gibi 29 uluslararası spor kuruluşunun ve diğer uluslararası spor kuruluşlarının (IOC, IPC, FIFA, WADA vb.) Başkanları ile üst düzey heyetleri, uluslararası kamuoyunda görünürlüğü olan sporcular ve yöneticiler ile sporda şiddet, doping ve yolsuzluk ile ilgili anlaşmaların uygulamalarını takip ve koordine eden yetkililer ve ulusal ve uluslararası basın mensupları katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ikili görüşmeler ve bazı  toplantıların yapıldığı konferansın ilk gününde açıklamalarda bulundu. Sporun iyileştiren, rehabilite eden bir güç olduğu gibi diplomasi aracı da olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Kamu diplomasisi dış politikanın önemli alanlarından biri. Gelinen süreç ve çalışmalar itibarıyla biz spor diplomasisini de bu anlamda çok ama çok kritik, önemli bir enstrüman olarak görüyoruz. Bu çerçevede de bakanlık olarak pek çok çalışmamız var. 2018 Cumhurbaşkanlığı hükümet süreci itibarıyla bakanlığın yeniden yapılanması süreciyle özellikle dış ilişkiler ve uluslararası organizasyonlar birimimizi kurduk ve bu çerçevede de hem uluslararası alandaki çalışmaları güçlendirmek hem bakanlığımızın yurt dışı teşkilatını kurma noktasında adımlar attık. Türkiye'nin dış politikada özellikle üstlendiği misyon, tarih boyunca milletimizin bu anlamdaki öncü misyonu her açıdan bir liderliği, güçlü bir diplomasinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Canlı şahidi olduğumuz son süreçler tüm dünyanın kitlendiği, umutsuzluğa sevk edildiği bir anda sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya konan bir vizyon ve somut bir çabayla açılan tahıl koridoru bunun en yakın ve açık örneklerinden biridir" diye konuştu.

"DEVASA BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ"

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin spor alt yapısıyla öne çıktığını ve her ilde dünyanın en modern tesis alt yapısına sahip olunduğunu belirterek, "Salonlardan semt sahalarına, cimnastikten atletizme, yüzmeye kadar devasa bir altyapıya sahibiz. Bu çerçevede özellikle spor alanındaki organizasyonlara ev sahipliği yapmak zaten artık bizim bu anlamdaki markamızı pekiştiren unsurlar. Gelinen noktada spor diplomasisi Türkiye'nin öncülüğünde, Türkiye'nin ciddi şekilde değerlendirdiği enstrüman olarak hepimizi heyecanlandırıyor. Bu buluşmada önemli bir aşama. Ülkemizde ilk defa Avrupa Konseyi Spor Bakanları bir araya geliyor" şeklinde konuştu.

"SPOR DİPLOMASİ ALANINDA YENİ PENCERELER AÇMAK İÇİN 40'IN ÜZERİNDE ULUSLARARASI SPOR ANLAŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Konferansta 2 ana temayı konuşacaklarını ifade eden Kasapoğlu, "İlk temamızda pandemi sonrası sporu, spor gündemini konuşacağız. Bu süreçte nasıl sporu bir unsur bir güç olarak değerlendireceğiz? Bunları masaya yatıracağız. Diğer temamız özellikle sporun erişilebilirliğini arttırmak. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler açısından sporu nasıl daha erişebilir kılarız? Bununla ilgili yeni pencereler açacağız. Türkiye'nin her zamanki gibi birleştirici misyonuyla, her zaman güzelliklere, iyiliklere ev sahipliği yapmış bunu tüm dünyaya mesaj olarak taşımış milletin evlatları olarak sporun birleştirici gücü, iyileştiren yönüyle güzel mesajı spor diplomasi yoluyla aktarmış olacağız. Geçtiğimiz yıl sadece 164 uluslararası spor organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor. Spor diplomasi alanında yeni pencereler açmak için de 40'ın üzerinde uluslararası spor anlaşmasını bu süreçte gerçekleştirdik. Gençlik değişim programlarından, spor işbirliklerine, sporcuların eğitilmesine kadar pek çok unsur içeren spor anlaşmasını gerçekleştirdik. Bu bir iletişimin, uluslararası anlamda global manada bir rekabet gücünün sonucudur. Türkiye olarak bu doğrultuda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

"DIŞ DÜNYADA İNSAN ODAKLI ANLAYIŞLA, SPOR DİPLOMASİSİ İLE FARKLI NOKTALARA TAŞIMA GAYRETİMİZ VAR"

Bakan Kasapoğlu, sporda başarının arttığını ve madalya sayısına yetişemediklerini belirterek, "Bunu göğsümü gere gere ifade ediyorum. Sadece bir branşta değil her branşta iddiası, gücü, en tepede rolü olan bir Türkiye var. Bir yandan uluslararası müsakabakalarda güçlenirken diğer yandan da yetenekleri keşfetme, yeteneklerin hep tesadüfe bırakıldığı günleri geride bıraktık. İşbirlikleri ile birebir takip, teşvikle destek olarak, ön açarak sporucuyu destekleyen hükümet politikamız var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıllık süreçte spor, sporcu ve genç odaklı bir siyaset anlayışı var. Dış dünyada insan odaklı anlayışla, spor diplomasisi ile farklı noktalara taşıma gayretimiz var. Bu konferansta bu yönde atılmış önemli bir adım. Bu konferansta spor müsabakalarında manipülasyonun önlenmesine yönelik uluslararası işbirliği anlaşmasını da ülkeler olarak imzalayacağız" ifadelerini kullandı.

AVRUPA KONSEYI 17'NCI SPORDAN SORUMLU BAKANLAR KONFERANSI, ANTALYA'DA BASLADI. GENCLIK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOGLU, "TURKIYE SPOR ALT YAPISIYLA ONE CIKIYOR. HER ILDE DUNYANIN EN MODERN TESIS ALT YAPISINA SAHIBIZ. SALONLARDAN SEMT SAHALARINA, CIMNASTIKTEN ATLETIZME, YUZMEYE KADAR DEVASA BIR ALTYAPIYA SAHIBIZ" DEDI. / DHA

AVRUPA KONSEYI 17'NCI SPORDAN SORUMLU BAKANLAR KONFERANSI, ANTALYA'DA BASLADI. GENCLIK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOGLU, "TURKIYE SPOR ALT YAPISIYLA ONE CIKIYOR. HER ILDE DUNYANIN EN MODERN TESIS ALT YAPISINA SAHIBIZ. SALONLARDAN SEMT SAHALARINA, CIMNASTIKTEN ATLETIZME, YUZMEYE KADAR DEVASA BIR ALTYAPIYA SAHIBIZ" DEDI. / DHA

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),(DHA) 

 
Apart yangınında 4 turist dumandan etkilendi
 
YKS Koç Hizmetleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Çolak: Hedefim, 35 yaşına kadar bu sporu yapmak
Milli cimnastikçi İbrahim Çolak, "Bir başarı elde etmek zor ama onu devam ...
Antalyaspor'da kale kapanmıyor
SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, 11 haftada kalesini ...
Demrespor, Antalya Minik Kramponlarspor ile puanları paylaştı
ANTALYA Süper Amatör Küme 1. Grup'ta Demre Belediyespor, Antalya Minik ...
 
Kınıkspor, Muratpaşa deplasmanında 1 puan kazandı
ANTALYA Süper Amatör Lig 1. Grup'ta Kaş Kınıkspor ile Muratpaşa Belediyespor maçı 1-1 sona erdi.
Kaş'ta madalyalar Türk ve Rus sporcuların
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde düzenlenen 4. Kaş Yarı Maratonu tamamlandı. ...
Antalyaspor - İstanbulspor: 2-1
Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında sahasında İstanbulspor'u ...
 
ANSİAD Cumhuriyet Turnuvası başlıyor
ANSİAD ve ATİK iş birliğiyle düzenlenen ANSİAD 4. Cumhuriyet Tenis Turnuvası'nda ...
Antalyaspor, 20 yıl sonra İstanbulspor ile oynayacak
Antalyaspor, ligin 11’inci haftasında sahasında karşılaşacağı İstanbulspor ...
FETÖ'den aranan eski futbolcu yakalandı
FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva