Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
14 Ekim 2011 Cuma - 10:32

Bakan; Memur cumartesi de çalışsın, mesai 6'da başlasın

Enerji Bakanı Yıldız, mesaiye gün ışığı ayarlaması yapıp yazın 06.00'da işe başlamayı önerdi. Hak edilmeyen refahın 1970'lerde peşin alındığını söyleyen Yıldız "Cumartesi de çalışılsın" dedi.

Bakan; Memur cumartesi de çalışsın, mesai 6 da başlasın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye Dostları Grubu'nun düzenlediği "Türkiye: Büyüyen Bir Ekonomi İçin Enerji- Fırsatlar ve Zorluklar" konulu konferansa katılmak üzere Brüksel'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uçakta çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sabah'ta yer alan haberde Yıldız, kamu kurumlarında mesai saatlerinin gün ışığına göre düzenlenmesini gündeme getirdi ve bu konuyu Bakanlar Kurulu'na önereceğini söyledi. Yıldız'ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

BÜROKRATA ESNAF MESAİSİ: Yazın, gün 05.00'te ışıyorsa, biz de hazırlıklarımızı yapıp saat 06.00'da işimize başlayalım. Kışın, gün 06.00'da ağarıyorsa, 07.00'de işte olalım. Mesainin bitişi de günışığına paralel olsun. Nitekim yaz saati uygulamasıyla yıllık 600 milyon kilovat saat (120 milyon lira) tasarruf sağlıyoruz. Ama gün ışığına göre çalışma 3 milyar kilovat saat yani 600 milyon lira tasarruf sağlar. Ben, insanların üzerinde bıraktığı psikolojik etki ve verimlilik açısından mesai saatlerinin erkene alınmasından yanayım. Amerikalı aynı saatte işe başladığında anlamlı oluyor da bizde neden anlamlı olmasın? Kültürümüzde bu tür şeyler vardır. Kayseri'de, Konya'da, Tahtakale'de esnaf böyle çalışır.

CUMARTESİ DE ÇALIŞALIM
: Son seçimden sonra partide bir toplantı yapıldı. "Herkes iyi bir şey söylesin" dendi. Ben, "Cumartesi günleri de çalışılsın" demiştim. 1970'lerde bu uygulama vardı ama sonra kaldırıldı ve Türkiye hak etmediği refah seviyesini peşin satın almış oldu. Bu doğru bir yaklaşım değildi. Niye daha çok çalışmayalım? Bırakalım, kaldıracaksa bunu çocuklarımız kaldırsın. Türkiye normalleşmesini henüz tamamlamış değil. Bizim, hedefleri konulmuş çok çalışmaya ihtiyacımız var.

GSM, ELEKTRİK FATURASINI GEÇTİ:
10 yıl önce Türkiye'nin elektrik için ödediği fatura 22 milyar liraydı. İletişime ödenen para çok düşüktü. Bugün iletişime ödenen fatura, cep telefonu ağırlıklı 22 milyar lira. Mesken başına ödenen GSM faturası elektrik faturasını geçti. Niçin GSM faturası öderken bir endişe sıkıntı duymayız da elektrikte yakınmamız olur?

PİRİ REİS'E HAKSIZLIK:
Sondajın başlamasına yakın reaksiyoner atak yapmak durumunda idi Türkiye. Başbakanımız New York'ta "Kıbrıs halkının tamamına adil paylaşım olacaksa veya sondaj duracaksa biz Piri Reis'i çekiyoruz" dedi. Orada önemli olan uluslar arası hukukun ihlal edilmesine verilen fiili cevaptır. Siz Piri Reis'in cesametini küçümserseniz bu olayın kendisine haksızlık olur.

KUTLU SİYASETİN YÜKÜ:
Eğer 9 vatandaşımız katledilmeseydi, şu anda Akdeniz'in enerji dağılımında çok ciddi gelişmeler olacaktı. Özel sektörün İsrail ile birlikte çalışma için yapmak bize sunduğu teklifi reddetmeyebilirdik. Bize, çıkarılacak gazın sevkıyatı ve kullanımıyla ilgili teklif getirildi. Sadece enerji sektörüyle alakalı baksaydım hem güzergâh hem de kaynak çeşitliliği açısından farklı bir stratejim olabilirdi. Ama burada ulusal siyasetin o kutlu yükünü enerji sektörü omuzlamak zorunda kalmıştır.

NÜKLEERDE KARARLI TUTUM:
Fukuşima önemli bir olaydır ancak ders çıkarmanın anlamı santrallerden vazgeçmek olarak tercüme ediliyorsa, bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü o zaman kimse ders almamış demektir. Şu anda dünyada 442 tane işletilen santral var. Biz gelişen ve büyüyen Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanması ile alakalı kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.

AB'YE YALVARACAK DEĞİLİZ:
Doğalgaz ve elektrikte AB ile ileri düzeyde işbirliği içindeyiz. AB enerjide Türkiye'yle yakın çalışma gereğine inanıyorsa enerji başlığını açarak bu tutumunu ortaya koymalıdır. Ama yalvaracak halimiz yok. Biz projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kaybeden Türkiye olmayacaktır.

RUMLAR PİYON

Bu bir satranç oyunu. Bu satranç oyununda Rumlar piyon olmaktan öteye gidememiştir. Hiçbir zaman bu süreci yönetemeyecekler. Bir şah veya bir vezir olamayacaklar. Rumların yaptığı bir ön alma değil. Hukuksuzluğun ön alması olmaz.
 

 
Olimpos Rotary’nin Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.
 
Sırada bürokrat köstebekler var
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
faruk 14 Ekim 2011 Cuma 17:34

Sn.Bakanım Elektirik Tasarrufunu o kadar çok düşünüyosanız;Önce gece gündüz yanan RESMİ Dairelere,Sokak Lambalarına,Doğu İLLERİNDE %50 Kırsal kesim hiç ELEKTİRİK Parası Ödemiyorlar Lütfen Başınızı Biraz kaldırırsanız Gercekleri Görür Sizlere %52 OY Veren Vatandaşa Gönül Borcunuzu Öder ZAM Yapmazsınız,Eğer ZAM Yapıyorsanızda İşçiye,EMEKLİYE de ZAM Yaparsınız diye Düşünüyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motorlu taşıtlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı
İçkiden sigaraya, motorlu araçlardan cep telefonuna kadar bir çok üründe ...
Eylül’de borsa kazandırdı
Yatırımcısına en çok reel getiri sağlayan yatırım aracı Eylül ayında İMKB ...
“Tahtakale” ler karışınca
Antalya’daki Tahtakale Spot, isim benzerliği nedeniyle yaşanan sıkıntıları ...
 
Rublenin dolar karşısındaki düşüşü nar ihracatını vurdu
Rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle Rus halkının alım ...
Kamuda eşit işe eşit ücret verilecek
Hükümet, bürokrasiyi yeniden şekillendirecek bir adım atıyor
Elektrik çarptı: '' 9.57 zam
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) kararıyla elektrik tarifesi ...
 
'Milyoner sayısı artarken gelir dağılımı bozuluyor'
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Olumsuz ekonomik şartlar ...
İhracatın yüzde 60.1'i 'Kobi'lerden
Türkiye genelinde 2010 yılında 48 bin 9 girişim ihracat, 55 bin 119 girişim ...
Açlık sınırı:902 TL
Türk-İş’in araştırmasına göre Eylül ayında mutfak enflasyonunda aylık ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva