Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
22 Eylül 2020 Salı - 13:12

Bakan Selçuk: EBA Destek Merkezi sayısı 8 bin 668 oldu

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, online eğitim programı EBA'da yaşanan yoğunluğa ilişkin, "Dünyanın çok büyük sitelerinde duraklamalar, aksaklıklar oluyor ve belli zaman sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisindeler" dedi.

Bakan Selçuk: EBA Destek Merkezi sayısı 8 bin 668 oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlıkta düzenlenen 'Okuyan Balık Sesli Elektronik Kütüphanesi' tanıtım programına katıldı. Bakan Selçuk 'Okuyan Balık Sesli Elektornik Kütüphanesi'nin kültürel bir çalışma olduğunu çocukların daha çok okuması için dijital platformlarda da bu tür çalışmaları başlattıklarını belirtti. Bakan Selçuk, ilkokuldaki çocukların okuma zevklerini geliştirmek, onlara daha anlamlı içerikler kurabilmek için güzel bir fırsat olan 'Okuyan Balık' plaformuna ilişkin "Bu fırsatın en önemli boyutu şu; biz çocuklarımızın hikayelerle birbirlerini tanımalarını, birbirlerine yönelik olarak empati ve duyguları paylaşma hususlarında çaba göstermelerini önemsiyoruz. Biz bu çalışmaları hazırlarken bilim insanlarının desteklerini gündeme getirdik ve onların çabalarıyla beraber bu ürün ortaya çıktı. Disiplinler arası bir yaklaşım ortaya çıktı. Aynı zamanda müfredatın içerikleriyle bağlantılı şekilde çalışma yapıyorlar. Buradaki hikayeler arasında bir bağlantıdan söz ediyoruz. Bir anlamda okuma davranışlarını disiplinler arası yaklaşımla ele alma şansımız var. Dil becerilerini, gelişimi ve çocukların hayal gücünü destekleyen bir yaklaşım sergiledi. Kültürümüz üzerinden de dikkatle gitmeye çalıştık. Okuyan Balık sitesi bütün ailelere tavsiyemizdir. Bu doğrultuda öğretmenlerimiz bu hikayede kendi derslerini işlerken de yararlanacaklar" diye konuştu.

'KATILIM BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDEYDİ'

Bakan Selçuk, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, öğrencilerin aylar sonra ders başı yaptığının hatırlatılması üzerine "İlk gün itibarıyla katılım beklediğimizin çok üstündeydi. Bu bizi çok mutlu etti. Bir hafta içinde genel sayılar da gelecek; ama ilk gün ilk izlenimimiz bütün il ve ilçelerden özellikle birinci sınıflardan yüksek bir katılımımız vardı. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz bütün okul müdürleri bu işe kendilerini adadılar. Herhangi bir sorun olmadı" dedi.

'EBA DESTEK MERKEZİ 8 BİN 668 OLDU'

Bakan Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluğa ilişkin, "Bu aslında bizim içim olumlu da bir haber. İnanılmaz bir talep var. Ve bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oluştu. Bununla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyorlar. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraklamalar, aksaklıklar oluyor ve belli zaman sonra bunlar gideriliyor. Su anda da arkadaşlarımız bu  çalışmanın içerisindeler. Ve bu alt yapı giderek daha da güçlenecek ve bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Bu anlamda EBA Destek Merkezleri sayısı bugün itibarıyla 8 bin 668 oldu. Akşama kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda da çok daha rahat bir erişim imkanı olacak. Gereken tedbirler alınıyor" diye konuştu. 

'KARARA UYMAYAN OKULLARA CEZALAR VERİLİR'

Bakan Selçuk, bazı özel okulların tüm kademelerdeki öğrencileri okula çağırmasıyla ilgili soruyu "Özel okulların tüm kademedeki öğrencileri okula çağırdığı iddiası var. Bazı özel okulların bütün sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili bir takım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim; Bununla ilgili tüm takipler yapılıyor ve derhal soruşturma açılması bu konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu. Bu ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi olarak çok az da olsa bu karara uymayan okullarımız varsa gereken tedbirler alınır, cezalar verilir" ifadelerini kullandı. 

'ERİŞEMEYEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BAŞKA METOTLAR OLUŞTURUYORUZ'

Bakan Selçuk, bilgisayar ve internet sıkıntısı yaşayan öğrencilerin durumuyla ilgili de "Bakanlık olarak biz zaten konuyla ilgili bir takım çabaların içindeyiz. EBA Destek Merkezlerinin sayısını ifade ettim. Aslında bunun da çözüm yollarından bir tanesi olduğunu vurgulamak istedim. Hayırseverlerimizin destekleri var. Ülke ölçeğinde valilik, kaymakamlık, il ve ilçe müdürlükleri, muhtarlıklar yoğun bir şekilde konuyla ilgili katkı sağlamaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizin büyük kısmının erişimiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Bu yoğunluktan ve EBA'daki tıkanmadan da bunu anlıyoruz. Erişemeyen çocuklarımız için başka yollar, metotlar oluşturuyoruz ki EBA Destek Noktası, okullardaki bazı çalışmalar, bir takım bağışlar MEB'in organizasyonları hepsi peşpeşe gelecek" dedi.

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, OKUYAN BALIK SESLI ELEKTRONIK KUTUPHANESI TANITIM PROGRAMINDA KONUSTU.   FOTO-ANKARA-DHA

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, OKUYAN BALIK SESLI ELEKTRONIK KUTUPHANESI TANITIM PROGRAMINDA KONUSTU.   FOTO-ANKARA-DHA

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELCUK, OKUYAN BALIK SESLI ELEKTRONIK KUTUPHANESI TANITIM PROGRAMINDA KONUSTU.   FOTO-ANKARA-DHA

Nursima ÖZONUR- Fatih ERDOĞAN/ ANKARA,(DHA)

Etiketler:
 
Telefon emojilerine koronavirüs ayarı
 
Antalya'da Hizb-ut Tahrir operasyonu; 12 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kulağından gelen garip sesin sebebi canlı sinek çıktı
MANİSA'nın Salihli ilçesinde, çiftçilikle uğraşan 66 yaşındaki Recep Korkmaz'ın ...
Köyün 40 yıllık muhtarı, koronavirüsten öldü
BATMAN'a bağlı Bıçakçı köyünde 40 yıldır muhtarlık yapan Zeki Kerem (72), ...
Ekmek almak için karantinayı ihlal etti, hapis cezası verildi
BURSA’da, karantinada olmasına rağmen filyasyon ekibinin evde bulamadığı ...
 
Otelin su deposunda yalıtım yapan 4 işçi zehirlendi
KAHRAMANMARAŞ'ta, otelin su deposunda yalıtım yapan 4 işçi, kullandıkları ...
Damat ile gelin kongrede oy kullandı
BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde araştırma görevlileri İlteriş Kağan Sıkıcıkoğlu ...
Gündüz: Yaşlıların bıraktığı yoğun bakımları gençler dolduruyor
ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve ...
 
Otomobil ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
AKSARAY’da, minibüs ile otomobilin kavşakta çarpışması sonucu meydana ...
FETÖ sanığı astsubaya 6 yıl 3 ay hapis
KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan astsubay ...
68 yaşındaki kadının cüzdanını çalan kapkaççı kamerada
Küçükçekmece'de, 68 yaşındaki H.G. isimli kadının cüzdanının çalan Muhammet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva