12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
5 Mart 2024 Salı - 16:19

Bakan Tunç: Ceza infaz kurumlarımızda 158 bin kursiyer eğitim gördü

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza infaz kurumlarımızda 2023 yılında okuma-yazma, mesleki ve teknik eğitim, dini, manevi, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda toplam 12 bin 809 kurs açılmış, bu kurslarda 158 bin kursiyer eğitim gördü" dedi.

Bakan Tunç: Ceza infaz kurumlarımızda 158 bin kursiyer eğitim gördü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Burdur'da, Burdur Traktör ve Önyükleyici Fabrikası (Burtrak) alanında yapımı tamamlanan Adalet Bakanlığı İş Yurtları Atölye ve Tesisleri'nin açılış töreninde katıldı. Hem Burdur'un ekonomisine hem de cezaevlerindeki hükümlülerin ıslahına ve topluma kazandırılmasına katkı sağlayacak atölye ve tesislerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Tunç, "Hukuk devletinin temel amacı adaletin tecellisidir. Adaletin tecellisinin önemli bir boyutunu ise ceza adaleti sistemi oluşturmaktadır. Kanunda suç olarak tanımlanan bir fiilin gerçekleşip gerçekleşmediğinin araştırılması, kişiye ceza verilmesi ve bu cezanın infazı ceza adaleti sisteminin konusudur" dedi.

Ceza adalet sisteminin ilk aşamasının ceza soruşturması, ikinci aşamasının ceza kovuşturması, üçüncü aşamasının da bu cezanın infazı olduğunu kaydeden Bakan Tunç, "Soruşturma ve kovuşturma sonrasında gerçekleşecek olan cezanın infazı ile ilgili aşama, ceza adaleti açısından önemli bir yere sahiptir. Bu aşamada, suçlunun hem bir yaptırımla karşı karşıya kalması hem de onun yeniden topluma kazandırılması, ceza adaletinin temelini oluşturmaktadır. Çünkü ceza infaz sisteminin amacı yalnızca suçluyu cezalandırmak değil, aynı zamanda suçluları yeniden topluma kazandırmak ve toplumu suçtan korumaktır. İnfaz sistemi, hükümlüleri; infaz sonrasındaki hayatlarına hazırlayabildiği ve toplumun bir parçası haline getirdiği ölçüde başarılı kabul edilebilir. Sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması bu kişilere, devlet eliyle eğitim verilmesi ve mesleki deneyim kazandırılması ile mümkündür" diye konuştu.

'3 BİN 575 KİŞİ OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ'

Ceza infaz kurumlarının aynı zamanda içinde insanın da inşa olduğu birer eğitim kurumu olduğunu kaydeden Bakan Tunç, şöyle konuştu:

"Her kademede eğitim-öğretim faaliyetinin sağlandığı ceza infaz kurumlarımızda 893 öğretmen görev yaparken, 63 bin 888 hükümlü ve tutuklu da eğitim görüyor. Açılan kurslarımız sayesinde 2023 yılında 3 bin 575 kişi okuma-yazma öğrenmiştir. Bir okulda her sınıfta 30 öğrencinin bulunduğunu düşünürsek ceza infaz kurumlarımızda 1 yıl içinde okuma yazma öğrenen kişi sayısı 120 derslikli bir okula karşılık gelmektedir. 53 bin 118 tutuklu ve hükümlü ortaokul ve lise, 9 bin 476 tutuklu ve hükümlü üniversite eğitimi görmektedir. Yine 61 yüksek lisans öğrencisi ve 21 doktora öğrencisi yükseköğrenimlerine devam etmektedir. Ceza ve infaz kurumlarımızda teorik eğitimlerin yanında tutuklu ve hükümlülerin infaz sonrasında topluma kazandırılması ve meslek edinmelerini sağlayacak pratik eğitimler de verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızla iş birliği kapsamında ülke genelinde sayısı 39'a ulaşan Adalet Mesleki Eğitim Merkezlerimizde, 1080 tutuklu ve hükümlü eğitim görmektedir. Bu kurumlarımızdan bugüne kadar 4 bin 381 kişiye kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi verilmiştir. Aynı şekilde 6 Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, 132 tutuklu ve hükümlü eğitim görmektedir. Tutuklu ve hükümlüleri sosyal hayata hazırlayan birer eğitim kurumu olarak faaliyet yürütülen ceza infaz kurumlarımızda 2023 yılında okuma-yazma, mesleki ve teknik eğitim, dini, manevi, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda toplam 12 bin 809 kurs açılmış, bu kurslarda 158 bin kursiyer eğitim gördü."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve beraberindekiler açılışı yapılan tesisleri gezdi. Burdur Valisi Türker Öksüz'ü makamında ziyaret eden Bakan Tunç, daha sonra Salı Pazarı'nda esnaf ziyareti yaptı.

 
FETÖ sanığı eski rektör Hoşcoşkun beraat etti
 
Hablemitoğlu suikastı davasında Uğur Mumcu'nun yengesi tanık oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim çalışmasında başkan adayının üzerine ağaç devrildi
SAADET Partisi Burdur Belediye başkan adayı Adnan Ersan (64) ve oğlu, ...
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
BURDUR'da Medine Aycan (69) yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı
BURDUR'da şarampole devrilen otomobilde 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
 
Otomobilini bırakıp polisten kaçtı
BURDUR'da denetim yapan polisten kaçan sürücü bir süre sonra otomobilini ...
Okulda deprem tatbikatı
BURDUR'da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Yardımsevenler İlkokulu ve ...
Karayoluna portakal posası döküldü
ANTALYA'dan Karaman'a portakal posası götüren TIR'ın kapağı açılan damperinden ...
 
Burdur'un yıldızları
ÇELTİKÇİ 75'inci Yıl Ortaokulu, Okul Sporları Yıldız Kızlar Badminton İl Birincisi oldu.
Maç bitti, saha karıştı
Burdur 1'inci Amatör Küme'de oynanan Burdurspor-Hacılar Gençlikspor karşılaşmasının ...
Maküspor'da Murat Türker dönemi sona erdi
BÖLGESEL Amatör Lig 5'inci Grup'ta mücadele eden Burdur Maküspor'da Murat Türker dönemi sona erdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva